Thursday, April 30, 2015

thursday ~ random photos



aucak!!...babacak!!... adoiii!!kalo dibiarkan mau berbulan tak update blog nie.... hahaha.... aku masih mcm biase...kehidupan mcm rutin biase...nak update sgt pun takde story best ....tapi tuk ari  kamis ni  maghiii laa layan entry random photos lieyalatif yeak....

*
*
*
*
*
*
*
V

  • pembuka gambo arini gambo bento riangria miamija.....utk pagi pasta goreng.. utk lunch nasi putih + labu masak lemak putih + ayam masak sambal tapi aku boh kicap sikit...utk kafa roti krim...ayoyoyo sebab gst roti krim ni dah naik rege jugak....




  • pagi bile ntah ...kecoh2 lambat 10minit aku nak pi kerja gara2 ade burung duduk tejelepuk tak leh terbang kat luar umah.... kepak die sakit kot....

  •  hahahaahah...yg sorang tu memang...suke langkau pak imam....



  • bagus sekolah anak aku .. mane2 murid yg penuh kedatangan akan dpt kupon rm1 nie...kemain suke anak aku bile dpt kupon nie....ye la walopun singgit kan...excited nak gune kat kantin ....ni utk jan - mac....tgu april - jun plak...leh dpt ke tak kekekekekek

  •  ni plak bento mamanyer ekekeekek.... nasi putih ...nugget ....chicken balls...kailan goreng ikan masin ngan kari ayam....walaupun aku ni masak pagi2 tapi aku jarang bawak bekal...tapi aritu takleh tahan sebab kari...aku kan berhantu dgn kari nie....


*video aku mengari kari ayam pagi2*
video

video



  • aktiviti setiap weekend.....ni le aktiviti sebelum start swimming class...singgah lepak kat library sat....pinjam 2-3 buku...bace2 buku sikit .... aku suke sebab byk bahan bacaan suku kata utk dayyan....



  • kisah last week ni...patut le balik sekolah dayyan bercerita ade fireman, polis, nurse, arkitek, lawyer dtg sekolah die.... rupenye cic buat occupation week minggu lepas...sonok le dayyan dpt jumpe fireman...mujur pilot takde... kalo tak lagi lee suke mamat tuh...


  • bento riangria miamija....utk pagi roti sosej...utk lunch plak nasi putih + sotong goreng kunyit + telur masak kurma....kebetulan gi kenduri kawin dpt byk telur...aku kurmakan ekekeekek...tapi aku jarang masak telur rebus gini sebab en laki tak suke sgt telur rebus....


  •  dah lame tak buat projek baking2 ngan anak dare...ari tu si miamija ajak buat kek...konon nak buat kek pisang sekali baking powder takde..... so tukar plan..buat cekodok pisang...masing2 buat cekodok masing2....papa n mama jadi juri....mia menang sebab cekodok pisang die crunchy diluar n lembik di dalam...heheheeheh


  • wajah2 pagi nak gi sekolah....mase ni pukul 7pagi...dayyan terbongkang lagi tu selalu tak dpt sarapan dgn die sekali .....
hokey tu ajek.... hepi long weekend everyone!!...cuti labour day...cuti wesak day....yeayyy!! nak bawak anak jalan2 cari baju raya kasual lah....




**naik cuti panjang exam jpa plak aku ....omg! seriau....hope lulus laa 3 paper....





34 celoteh sahabat

oh akak pun lama dah tak rajin berblog... nak tulis tapi tak sampai ideanyer... anyway kalau hari khamisni lajujer lieya mengeluarkan cerita yer.. setengah2nyer akak der tengok kat fb...

April 30, 2015 at 9:13 AM

Singgah pagii...
Amboi..lame menyepi kak...
nasib baik follow IG akk..leh ar tahu rutin akk..huhuhu...
nieyl skrg nie pun rajin bawak bekpes pagi je...
untuk tengah ari tu...x sempat².. haha..bangun lambat...:P
Cutiii laaaammaaaaa..bestttttttnnnyyyyeeeerrrrrrrrr...:P

April 30, 2015 at 9:16 AM

sampai aku tak tau nk komen camna..besttttttttttttt sgt aktiviti ko lieya :)

makanan best..aku pun hantu kari, anak3 pun..kalo sehari semalam punya kari lagi kawww!!!

syok la ko cuti panjang, aku ni kilang ada cuti lieya..sabor aje la hhhuuuu...wahhhhhhhhhhh nk shoppping baju raya korang ye :)...syoknya :)

April 30, 2015 at 9:18 AM

sikit je nasi ko makan... akupun berhantu dgn kari.. asal masak kari je nak buat roti jala...

April 30, 2015 at 9:20 AM

pg2 khamis dtg tgk bento kt sini..sekolah wat reward camtu bgs la...syabas dayyan 3 bln tk pernh ponteng

April 30, 2015 at 9:20 AM

bagus skolah miamija, ada reward2 gitu..zakwan naik cuti ni start peksa plak..

April 30, 2015 at 9:22 AM

Sedap tgk bento utk anak2 tuh..
Moga berjaya dengan cemerlang dlm exam yer.. Good Luck :)

April 30, 2015 at 9:27 AM

good luck for ur exam ye lieya..

bestnya dh nk cri baju kasual dah dia....kemahen

April 30, 2015 at 9:40 AM

suka tengok gambar yang last tu

April 30, 2015 at 9:40 AM

lieya kena exam kat mana?? nisa kena kat UM.. eh aritu ada nampak liya kat jawhar duk depan nisa je, segan nak tegur.. hihi

April 30, 2015 at 9:41 AM

Tak apa masa ini Dayyan mendahulu imam. Lambat sangat tak boleh tunggu tu:)
Tunggulah 10 tahun lagi Dayyan dah boleh jadi imam kakak MiaMija.

April 30, 2015 at 10:00 AM

bagus la cikgu buat reward mcm tue.. baru la budak2 rajin pi sekolah..=D

April 30, 2015 at 10:12 AM

ko mmg rajin, membento hari2 pastu siap ko bwk bekal lagi... jimat kan...

aiyan pun suke pi kedai buku library tak penah ajak lg... sbb dia suke suh aku bacakan buku... tak kisah la buku apa pun...

bgs betul cikgu kt sekolah tuh, walaupun kupon singgit je tp bermakna gitu.. lg best sbb reward kan

hepi cuti lieya... n all the best utk exam

April 30, 2015 at 10:24 AM

mcm biasa..bento lieya mmg meriah..hehehheh
imam cilik xnak kalah tu... :)

All the best utk exam lieya..

April 30, 2015 at 10:33 AM

eh bio betul roti ada gst?? klu ikut kn takde gst ..tu mcm pekedai je yg naik kn harga

April 30, 2015 at 10:46 AM

Salam...kak lieya...nak tumpang tny...akak ade buat review produk x...

April 30, 2015 at 11:00 AM

Fokus tu semua dengar Fireman cakap..

April 30, 2015 at 11:06 AM

SERONOK BACA LIFE KO BEB....

April 30, 2015 at 11:09 AM

otomen dayyan khusyuk weiiii
mesti penuh minat mendengar

aku kan kalau masak pepagi
mmg aku bawak bekal la pi opis
ko lak sebaliknya

wei
good luck exam
moga ko berjaya
naik pangkat
naik gaji
bleh belanja aku kan!

April 30, 2015 at 12:21 PM

bapak rajin

April 30, 2015 at 3:35 PM

Tak ke mana-mana ke Lieya cuti panjang ni? Kalau nak balik kampung, baliklah. Nanti akak tolong jagakan Putrajaya untuk Lieya dan warga Putrajaya yang lain. Eh, korang pi lah jalan-jalan! Barulah best akak meronda Putrajaya takda orang. Tinggalkan IOI Mall tu untuk akak sekeluarga! Hahaha....

Baguslah tak lama lagi Mia dan Mija boleh take over tugas di dapur. Mak balik letak kaki kat sofa je. Nanti anak-anak hantar makan malam terus atas riba *_*

April 30, 2015 at 3:36 PM

adoi hari khamis je meriah la dengan gambar n cerita lieya ye.hehe..

fuyoo best dpt kupon camtu..galakkan anak2 tak ponteng Sekolah..walaupun cuma singgit ,to dah namanya free sukalah..sy yg jauh ni pun teruja lebih

April 30, 2015 at 3:55 PM

Sedap tgk bento miamija. Bagus nay skolah buat kupon macam tu. Semangat anak² tak nak poteng sekolah macam ni.

Good luck LL ☺

April 30, 2015 at 3:59 PM

Mak aiii...dah terer dah anak2 dara tu buat cekodok.yer. sikit hari lagi, dah boleh goyang kakilah Lieya...hehhee

May 1, 2015 at 5:43 PM

Wahhh dah pandai anak dara tu masak :D

May 2, 2015 at 8:28 PM

bestnyer sekolah dayyan siap bawa fireman bagaii.. mestilah bebudak seronok tengok yang real punya siap pakai baju seragam ;) suka3x tp kat sini tak pernah plak dengar ade cam gini

May 5, 2015 at 11:17 AM

bru lepas lunch ngan kari ayam
gara2 td baca n3 lieya x dan nk komen
sbb rush blk umah breast pump tertinggal hahhaa
wow anak dara dh pandai cak cokodok... yummiesss....

May 5, 2015 at 1:59 PM

blog akak pn dah mula suram lieya.....byk cerita tapi entahlah.....

May 6, 2015 at 11:34 AM

akak liya memang masak lauk pg2 ni sebab mia mija nak bg g school eh?
gigihnya lahaiii....
tabik springggg hahaha...

terliur aje asal nengok bento miamija!

May 6, 2015 at 4:43 PM

Rajin akak berpagi2an masak berjenis2.. kagum sangat..

Yg Kupon tu bagus la cikgu2 buat macam tu, baru semangat anak2 nak p sekolah.
RM1 tu banyak gak buat diorang

May 7, 2015 at 9:07 AM

bestnya sch mia & mija. siap ada kupon lagi.. ermmm, kari tu nampak sedap!

May 7, 2015 at 8:11 PM

bagusla sek.mia,mija wat sistem kupon tu,bersemangat sikit budak-budak nak gi sek.kan...

May 11, 2015 at 10:24 AM

rajinnye berbento..
bawak bekal hari2.. jimatkan..
fifi pon bawak bekal..

May 12, 2015 at 8:33 AM

Assalam lieya,
bento omak nyer simple jer
takder aksesori he3

June 5, 2015 at 3:31 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy