Monday, May 11, 2015

jalan2 cuti labour day (ikea)



huwaaaaaaaaaa....makin kelauttt update blog..... sori2...kebusyan melanda jiwa....jiwa terganggu sebab nak exam ict lanjutan.... soklan mencabar iman betul....mujur aku dok depan sekali dlm makmal komputer tuh, kalo tak laju jek nak membabengkan bile tak jumpe nak klik ape mcm dlm arahan kertas soalan....tapi takpe laa, tawakal jek...tak lulus kite repeat lagi kakkakakakak...ape dehal ye tak? hahahaah..... 


kemain korang update kisah cuti labour day/wesak day ari tu...ahkak lieyalatif baru tekedek2 nak update hah.... cuti labour day/wesak day 4 ari tu...aku just bawak anak2 aku gi ikea, jalan2 ioi mall main ice skating...selebihnye lepak umah masak2....jom layan pic2 kat ikea nih jom!

*
*
*
*
*
*
*
*
*
V

satu2nye tempat yg aku tak penah boring kalo berjalan..... yes..aku suke ikea.... suke tgk barang2nye, suke makan2nye.... ari tu breakfast ngan lunch aku amik pakej kat ikea kakakaakka.... order mee goreng 99sen 3 pinggan...roti telur 1....popia 4 batang....



dayyan biase laa semua bende nak buat sendiri.... sebelum sosej tu tepelanting gi meja org sebelah meh kite main potong same2.... kalo tak bagi terus mau merempan merajuk kat situ....



mintak nak beli bende alah ni....mmg tidak lee aku nak bagi..semak rumah....posing ajek boleh hahaahahahah



target aku nak beli rak sebenarnyer....alah rak  murah2 jek...dari dulu nak beli tapi asik out of stock...ni cek kat laman web ikea stok ade lagi, tu gigih gak pergi cuti 1 mei tuh...



en laki tgh usya2 payung comel ...nak bikin taman katenyer....aku ckp tak yah lagi....tgu naik pagar keliling umah baru leh bikin taman astakona ke ape....



tgk jam kul 11 dah...ok jom lunch plak....kang nak kejar gi semayang jumaat plak...breakfast tadi tak hadam lagi ko dah sumbat lunch plak hahaahahahah...so order light2 jek.... pasta kids 2, meatballs 15 bijik...chicken wings 5 ketul....



alahh sorang sikit makan lame2 abis gak....jgn membazir anak2...amalan syaiton ituuuu!!



bos kicik kene suap ngan dayang2...



tak sah le tak kene cukai eskrim 80sen kalo ke sini....


video

mintak maap anak2..rak mak ko panjang plak kayu kayannyer...sila duduk padat2 sikit hahahaahahah



nak tau rak ape yg aku beli? hahhaahaha alah rak rm59 ni jek kooo ekekekeekekek... nak kemaskan kat sikit tempat laundry tuh....sebelum ni serabut rak pun kecik jek....nak beli dynamo botol tak muat kene beli refill punye...skrang dah leh beli yg botol punye sebab rak dah besar...tapi kene abiskan dulu stok dynomo  yg mane ade hohohoho....



kemas sikit bijik mato aku tgk ruang laundry...mak suke!!
radio tu jaman baru2 kawin tuh beli..time2 membasuh leh aerobik sekali kakaakakkka



ok next jom pasang rak lagi satu.... balik2 ikea terus pasang ni...gigih masing2....



eksen jek dayyan tu....pakai screwdrever pun cukup hahahahaaha



pasang tombol drawer jek pun.... berjam2 kakakaakaka



ade 3 laci drawer, haaa amik sorang satu....buat le sampai siap...

video


taraaaaaaaaaaaaa.....hasil tangan tige beradik.....siap dah drawer comel nie...murah ajek rm79 heheheeheh...nak pasang pun senang...less screw kaedahnyer...



aku letak kat hall atas ..buat tempat letak kunci keter (drawer atas)...yg drawer tengah ngan bawah tu tempat letak buku2 dayyan.... bunga asal kat tempat drawer tu aku letak kat tangga ....



aku beli gak tempat letak buku ni...kaler pink katerr kooo..




sah2 le beli utk bilik anak dare....kemas sikit mate tgk...tak nampak dah buku2 latihan dieorg.....nampak pink ajeeeeeee hihihihi



baik lah anak2...weekend ni gotong royong lap abuk bilik korang yeak...ehh?? hahaahahahaah

 tu le kisah 1 mei kiteorg....jalan2 pi ikea, balik umah pasang rak....mlm keluar gi dinner.... kalo lik kampung syok gak sebab mak aku buat bbq ...uwaaaa!!!




**gatal start gatal2...mata start panas...idung dah rase tak sedap...tanda2 nak batuk selsema nie..





37 celoteh sahabat

jaga diri..kang ko sakit...tak dapat aku baca blog ko, sambil tongkat dagu depan PC...hahahhahah....ikea pon satu2 tempat yg aku tak jemu G sana jugak..tp bukan ngan lakik aku la...aku G ngan geng gosip aku..senang..sebab deme suke G sana....lakik aku ni malas sikit la nak bersesak bagai gini...tak da paedah katanya...mmmmm....susah bukan kaki jalan kan....hahahahhahahahha.....dapat binik kaki jalan macam aku, payah la dia....

May 11, 2015 at 9:18 AM

tu la, orang lain syok balik kampong..
kitorang pon sama lieya, tak balik kampong..
pegi ikea kalo tak cekal memang kempis poket kalo tak kena gaya..sumer benda nampak cantik kat mata nih..

May 11, 2015 at 9:25 AM

akak balik kg jer lieya... balik manja ngan mak abah...hahaa

gi sopin pun best gak cuti2 ni... memang comel2 barang kat ikea ni kan...
kempunan la akak nak sopin kat ikea ni... penang x ada ikea la... huhuu

May 11, 2015 at 9:28 AM

adore dgn bilik anak daramu....comel dan x sarat....

May 11, 2015 at 9:29 AM

ala...mcm best je dapat rak tu..brapa rm lieya? yg kat turun tangga tu? rmh jauh..leceh gak nk p ikea tu...huhuhu..

May 11, 2015 at 9:40 AM

kalau ikea dkt mau akak berkampung jugak kat situ.......

May 11, 2015 at 9:41 AM

wahh syoknya g ikea ... kt org pun jalan² je .. x kemana² jln² tgk wayang, makan tido, kemas rumah .. kosa pg bercuti tau jln jem .. tp tu pun tak cite² lg kat blog .. muahahahaha .. blog pun dah kelaut tak berupdate.. cpuv pulak masa ni lah berderet² nak dtg huhuhuhu ... ';p

May 11, 2015 at 9:44 AM

eh murahlah rak tu..nak beli jugak...

May 11, 2015 at 9:57 AM

cantik rak laundry tu...

May 11, 2015 at 10:04 AM

cantik rak laundry tu...

May 11, 2015 at 10:05 AM

Singgah pagi...
wah!bukan men lama mood ke laut nak update blog ye kak..hihi..
dah nak bulan puasa nie,tengah carik masa nak gotong royong umah nie...
cuci..lap² apa yang patut....|:)

May 11, 2015 at 10:22 AM

cantik rak tu..

May 11, 2015 at 10:22 AM

masuk ikea rambang mata :D

May 11, 2015 at 10:33 AM

patutlah lama blog tak berupdate ...akhirnya ader juga keluar ;) makan ubat cecepat kasi sihat ;)
kiter tak pernah pi lagi IKEA .. berangan jew ...awatlah dia tak buka satu kat Melaka kan .. pasti meriah hahahaha

May 11, 2015 at 10:48 AM

kemas sungguh

May 11, 2015 at 10:55 AM

lama tak p ikea.. igt nak g gak tp tu la, ada je aralnya.. nampak gaya cam lepas bersalin baru bleh pegi ni, huhuhu

May 11, 2015 at 11:08 AM

very very nice pics and ideas.

Anyway, nak cerita pasal makan kena cepat2 nanti nak bulan puasa dah haha

May 11, 2015 at 11:38 AM

aduiii lapar meatball ikea la pulakkk

May 11, 2015 at 12:06 PM

fuhh..berkenan betul tgk bilik anak dara lieya kepink2ngan tu..hadoiii...serius lawa sangat...

May 11, 2015 at 12:23 PM

Eleh... Dayyan tu biar betul pandai ke nak screwkan - gaya aje lebih auntie tahu benar hihi..

Budak lelaki lain interest dia Lieya.. kakak pasang dia ambil mesin nampak kecik pun naluri lelaki dia dah nampak..

May 11, 2015 at 12:44 PM

lama tak pegi ikea.. kami pun tak boring tau pegi ikea.. cuma boring nak beratur beli makanan tu.. ahaha..bila tahnya nak pegi lagi.. tunggu cuti sekolah.. hihihi

May 11, 2015 at 1:07 PM

klu ke ekea mmng rambang mata bwk duit bekepok pon x tntu lgi cukup kan ;p

May 11, 2015 at 1:39 PM

walllaaa manyak siok kan g ikea tu...k.azu pun suker dgn rak2 dier...kayu semua solid2...kemas jerk bilik anak dara tu....baguslah lieya trained diorg...masak pandai..blajar pandai...kemas rumah pandai...pakej menantu mithali nieh...

May 11, 2015 at 3:00 PM

rak dynamo yg segi3 lieya yg lama tu sama ngan nureen nya tau..
sblm beli yg baru tu
betoi la, x leh letak yg botoi besaq kan
huhuu... tgu besarkan umah la kot baru beli rak baru
cantik n kemas buku2 drg.. mmmm idea bernas, bleh arr polo :P

May 11, 2015 at 3:24 PM

bagi aktiviti sikit pada budak²...diaorg sure teruja punya nak membantu...
Tgk radio tu..ada gunanya sambil membasuh..sambil aerobik lieya..kik...kik..kik..

May 11, 2015 at 3:39 PM

Bunda pun suka kemasan perabut dengan rak2 macam tu...jimat ruang dan kemas mata memandang...

May 11, 2015 at 3:48 PM

huwwaaaaaaaaaaaaaaaa bestnya dpt cuci mata dan poket kt ikea

aku ni setahun sekali belum tentu ke situ hhhuuuu..

rak camtu la aku nk beli utk letak segala mak nenek pencuci laundry tp aritu pegi out of stock..murah gamaknya..teratur je kan :)

aku ni ha beraburan atas lantai, ada rak pun kecik kemahin, bila simpan stok tak hingat...aaraarrrggghhh suka..suka..suka susunatur ko..kemas :)

May 11, 2015 at 3:57 PM

lieya, mia mija jenis x sepahkan bilik ke? tengok kemas sokmo jer bilik anak dara nie...bagus betul la...

May 11, 2015 at 4:15 PM

lahai heaven nyer nengok ko jln2 ikea nyoping ngn lunch sana... i is jeles tau

bagus lah anak ko 3 org tuh... ringan tulang bebeno sume nyer...

kemas je nengok blik anak dara ko tuh...

May 11, 2015 at 4:37 PM

Cantik dan kemas jer rumah..

Boleh jadi sumber inspirasi :)

May 11, 2015 at 4:44 PM

tu..depa makan sedap..IKEA ni memang gila kan..sampai sini rasanya semuanya benda nak diborong..bagus pilihan lya..tersusun kelas dah semua sabun,bilik anak Dara pun kemas dengan adanya poket pink..

makan disuap kalau dayyan so sweet

May 11, 2015 at 4:58 PM

Wahh shooping2 kat Ikea ekk.. sedap tgk meatball tuh.. dah lama tak pi makan kat sana.. :)
Rajin anak2 dara ngan bujang nolong ekk.. :)

May 11, 2015 at 5:24 PM

kemas je umah lieya ni..

May 11, 2015 at 5:36 PM

tengok meetball.. terase macam nak pergi ikea je..

May 12, 2015 at 8:32 AM

Rak laundry tu murahnya. Akak pun tengah mencari yang berkenan di hati tapi biasalah bila kita nak, takda stok. Bila kita taknak, banyak pilihan pulak yang ada. Tak akan nak beli masa tak nak, betul tak?

Lepas ni bolehlah susun botol Dynamo semua kat rak. Sambil membasuh, sambil senamrobik. Boleh angkat berat lagi, letak botol Dynamo kat kiri kanan tangan ^_^

May 12, 2015 at 1:18 PM

hai sis.... klu sye na review produk dgn sis mcm mne ye.. :) produk sye baru lgi.. boleh tak klu sye nk contact number sis untuk pertanyaan yg lebih lanjut.. :)

May 15, 2015 at 5:49 PM

Assalam lieya,
laaaaaaaaaa
bior BETIK uolssss
kabinet tu budak bertiga tu yang pasang????????
AMAZING hokeyh
kalo soh iols pon xgheti tau3 :P

June 5, 2015 at 3:28 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy