Thursday, May 21, 2015

thursday ~ random photos


 Assalamualaikum...

hamek kooo ...entry random photos bertemu entry random photos kakaakakakkak...
minggu ni ngan minggu lepas agak busy sikit, dgn aku baru balik kursus pastu laki aku plak gi bengkel kat perlis ....dah mcm pass baton, aku balik die plak pergi....pastu rata2 sekolah tgh busy dengan mid year exam kan...same laa ngan anak2 aku pun....hope okey laa dieorg jawab soalan...abis exam kite pi holiday okey ...ye laa dok kejar kerja ke mesyuarat urgent sampai bile2 pun tak abis...masa utk anak2 kene luangkan jugak.....

so mari le adik kakak layan citer ahkak lieyalatif arini....

*
*
*
*
*
*
V
  • bento riangria miamija ~ utk pagi nasi goreng planta + buah mangga harum manis....utk lunch plak nasi putih + sawi jepun goreng + kicap + asam pedas ikan pari.... kudap2 kafa biskut coklat....senang hati aku masak asam pedas kerap skrang sebab anak2 aku kemain menghirup2 makan asam pedas...
*ni video masak asam pedas ikan mayong minggu lepas*
video



  • ari tu aku buat spek mata baru.... suruh laa budak2 ni test mate sekali .... alamak masing2 power dlm lingkungan 50-60 gak...tapi aku malas nak bagi pakai spek...so belikan suppliment natberry...tgk sebulan dua mcm mane ade perubahan tak ....


  • bento riangria miamija ~ utk pagi burger daging .... utk lunch nasi putih + ayam masak kicap....takde sayur ari tu hahaahahaha...kudap2 kafa plak biskut oat ngan gule2...


  • kejadian 2 minggu lepas....gi majlis kahwin ex staff hubby kat sangkot villa hulu langat....sedap nasi minyak...makan tak hingat diet hah!


  • kejadian berlaku di subuh sapie hehehehe...merajuk sebab papa kejut awal.... die tgk kat luar gelap lagi mulee laa meroyan tak mo mandi ...kalo kejut kat luar dah siang laju jek masuk bilik air nyanyi2 mandi hahahaahahah


  • bento riangria miamija ~  utk pagi mee goreng basah ...utk lunch nasi goreng + buah limau....ni kes malas nak masak lauk le aku nie....hahahaahah...kudap kafa plak swissroll cake....


  • minggu ni kan minggu hari guru.... rata2 semua sibuk carikan hadiah untuk anak2 bagi kat cikgu kan...aku buat simple2 jek... beli cawan ikea, letak cekelat pastu wrap...letak kad heheheeheh.....aku buat utk cikgu swimming, cikgu cic, cikgu tusyen, cikgu sekolah rendah, cikgu sekolah kafa....




  • kat Rasa Alamanda ade satu kedai makan bento .... aku suke makan situ...pekena set bento tempura atau pun set udon..... aku suke chawanmushi kat situ... org lain makan sure kembang2 tekak hahaahahah..
tu ajek laa citer kamis nie...hahaahaha... agak2 malas nak update tunggu lagi laa entry random photos bertemu entry random photos....kakakaakaka....




**minggu ni balik johor...yeay!! makkkkk...masakkan mayong asam pedas, ungkep ayam, sambal goreng jawa...blaaaa ...blaaaa...blaaaa.... hahaha!




34 celoteh sahabat

Suka tgk bento anak2 lieya..

Hari guru ni masih belum tau nak bg apa kat cikgu budak2 ni. tp bila tgk Lieya buat tuh terus ada idea...
:)))

May 21, 2015 at 9:18 AM

Salute lah dengan lieya. Kita dulu memula jer rajin. Pastu penyakit 'M' melanda...cissss...

Alahaiiii...Banyaknya gambar makanan. Kecur plak orh yang berpuasa ni nengok ☺☺

May 21, 2015 at 9:25 AM

Singgah pagi...
ha..muncul jugak akak syg nieyl nie....
welcome back kak...
oh ye..sblm ni power spek nieyl around 350++ jugak..
lepas amalkan innershine tok mate...
org kat kedai spek tu pun pelik...sbb power nieyl turun 250 je..
Oh ye..next week asben akk x join ek kteorang punyer family day?

May 21, 2015 at 9:30 AM

lieya..as always.. jeles~!!!! hahahaha...

May 21, 2015 at 10:14 AM

Akk suka gak cawanmushi tu Lieya. Dah kesiaaan pulak otomen kecik tu merajuk.

Bento Lieya kellassss nau. Akk suka nengok jer la. Anak bujang dok asrama, pandai dia la nk idup

May 21, 2015 at 10:18 AM

jue menanti sungguh photo random lieya ni.. hehhehe

May 21, 2015 at 10:37 AM

amboi mcm2 ko request.. aku minggu ni mak aku dtg.. yay

May 21, 2015 at 10:43 AM

eh same lah kite orang johor! tapi mak hani ade dekat rumah sekarang, seronok dua ronok tiga ronok lah request je nak makan ape. ehehehe.

May 21, 2015 at 10:57 AM

samala kita update bolg ke laut...hahaaa...
sedap2 noo bento2 kak miamija...terliur acik tau...pandai mama lieya masak.,..haha

May 21, 2015 at 11:09 AM

untungnyer jadi cikguuuu ;) lebih-lebih lagi cikgu kepada anak Lieya ... confirm dapat hadiah ;)

May 21, 2015 at 11:17 AM

Yg pasti bento utk anak-anak sentiasa ada buat membuka selera ye Lieya
Adik tu merajuk tak nak mandi tapi akhirnya mandi juga kan..

May 21, 2015 at 11:26 AM

Seronok sgt tgk kehidupan lieya..ada je aktiviti best2

May 21, 2015 at 11:28 AM

akak pun suka chawanmushi tu... tp jarang mkn sbb kalau mkn pun time annual lunch company jek..
skolah anak2 akak sedang exam lagi skrg.. yg tadika ngan sek agama.. ahad ni sukan plak yg abgnya.. yg tadika dah lepas.. mmg bz betul seminggu dua ni xtvt anak2..

May 21, 2015 at 11:49 AM

Lap air liur. Hahahha. Akak supplement tu ada jual mana? Nani pun baru ni buat medical check up doktor cakap rabun T.T

May 21, 2015 at 12:04 PM

mcm mana nak jd mcm lieya ek? rajin bangun pagi2 masak2 hehehe..... suka tengok bento2 tuuuu.. kiut la... rajin sungguh kikikiki

May 21, 2015 at 12:18 PM

nice photo photos..
baik baca buku ke hapa ke bukak lampu terang2 nanti mata makin cepat problem.

May 21, 2015 at 12:26 PM

amboii dia punyer senarai nak makan kat johor tuuu..ewahh sgt :)

May 21, 2015 at 12:31 PM

haihh nak kena berspek jugak ke anak2 dara lieya tuh? hope tak ler dah amik natberry tuh..sian kecik lagi..
cam zee skarang pon tak selesa sangat pakai spek..
tengok orang makan pelik2 tekak ni teringin..kang dah try tak sesuwai ler pulok..jenis kampong sangat kan..huhuu..tapi kalo sampai alamanda nak try ler..
dayyan comelllll..

May 21, 2015 at 1:11 PM

simple tapi menarik idea hadiah utk cikgu tu...tengah cari idea gak ni,
utk esok 'sambutan hari guru' kat sekolah kafa anak :)

May 21, 2015 at 2:01 PM

kes spek, anak nureen tu dh lama dia ckp x nmpk
ingat main2
skali g check huhuuuu 250 tau...
mmg sah2 la x nmpk kannnn

bento dh lama sepi...
cian kat kakak, x sempat jek mummy ni

betoi, exam sek keb dh abis, mgu dpn sek agama plak
weekend ni banje dlu lepak hotel sbb dh abis exam..
cuma kakak ckp exam kali ni ada susah ckit

May 21, 2015 at 3:50 PM

engko apasal asik tayang makanan je.... geram terliur je
sana sini makanan

May 21, 2015 at 4:53 PM

mai sini jenguk bento ank2 lieya

May 22, 2015 at 9:38 AM

suka tengok gambar berbento..nice je..geram..

May 22, 2015 at 10:13 AM

cantik2 la menu bento tu tak lalu mkn pon jdi suka je nk makan ;p
woww dh siap menu ek soh mak masak kt kampong ;p

May 22, 2015 at 12:21 PM

Ai best tu cikgu2 anak2 lieya.. semua pun dapat.. saya tak bg ke ustazah naim, adoi.. kena ushakan gak ni..

Syokla anak2 pandai makan asam pedas tu.. seronokla nak masak selalu gini.. kalau kat rumah ni masih lagi budak bedua ni tak nak makan kalau jumpa benda warna merah.. pedas katanya.. kita lak kalau masa malas, masak je ayam goreng ikan goreng dgn sayur..kan xberapa best tu..

Awat tu dayyan.. haha.. anak bongsu setakat ni ya.. ko mengada2 pun takpe dayyan..

May 24, 2015 at 8:07 AM

Hi Lieyaaa!!!!!

Lama tak komen kat sini. Ingat nany lagi tak? heheheh...Tu jer.

May 24, 2015 at 9:44 AM

Meriahnya bento tu... Suka LM
Tengok

May 25, 2015 at 2:52 PM

Sedap betul tgk bento kamu tuh..nyummy..
Akak pun nak bawa anak bujang tuh gi cek mata.. gak..

May 25, 2015 at 5:46 PM

untung cikgu cikgi zaman sekarang nie.. dapat hadiah banyak dan cantik-cantik plak tuh hahahaha

May 26, 2015 at 9:50 AM

Yeah! Lieya balik kampung, akak tinggal kat KL! Hahaha....

Amboi, bukan main 'order' mak masak eh! Yalah, akak pun dulu macam tu juga. Masa mak akak sihat lagi dan boleh masak untuk anak, menantu dan cucu. Sekarang ni kalau nak suruh emak masak, terpinga-pinga mak tengok kita nanti :(

Bento MiaMija ni memang tak pernah mengecewakan kalau tengok. Mi goreng basah pun nampak berselera. Yalah, dah nama pemalas, memang mengharapkan tengok gambar orang lain sediakan makanan ajelah!

Cuti-cuti sekolah yang panjang tu ke mana pulak hala tujuannya?

May 28, 2015 at 1:48 PM

Pandai ko ek Lieya.....nak mengelat buat entri .....letak jer gambo banyak banyak hihi.... Tp best jugak sebenarnya tgk gambo.

Lama tak makan ikan mayong sebab lama tak ke pasar. Duk gi pasar Tesco, manalah nak dpt mayong.

Best ar balik kg boleh order jer.....jeles mak tau!

June 2, 2015 at 3:29 PM

wow..ramainye org komen kat blog Lieya..untung laaa order nak makan ape kat mak ek.... slamat bercuti lieya...mesti blog pun cuti gak kan, hehehhe....

June 2, 2015 at 3:51 PM

Assalam lieya,
aloooooooo
sian dayyan mangkit awai
nantoks lagi la tu
kan3

June 5, 2015 at 3:21 PM

Kalau masuk sini mmg x sah baca pasal bento miamija...seronok je tgok mcm2 dlm tu...

June 19, 2015 at 11:43 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy