Thursday, May 14, 2015

thursday ~ random photos


Assalamualaikum....

Aucak! dah kamis! cam biase laa kamis2 ni meh layan entry random photos lieyalatif.....
hati ade bunga2 nie....kelmarin Datuk KSU, KKM meraikan PA2 dengan majlis hi-tea.....tq Datuk KSU atas ingatan tulus ikhlas utk PA2 di KKM.... weekend ni aku ade kursus PA kat hotel kl pun Datuk Ksu sudi turun utk dinner sekali....nanti KSU dah pencen dah tak merasa laa kot huhuhu..


*
*
*
*
*
*
V


  • bento riangria miamija ~ utk pagi bihun goreng + telur puyuh due ketul kakakaaka.... utk lunch plak nasi putih + ayam goreng halia + sebotol kecik kicap....utk kudap2 kafa roti cekelat....aku kalo beli roti krim tuk stok seminggu mesti org pelik ...mesti org tgk kemain byk aku beli ... tak makan nasi ke ape hahaahahahah


  •  friends till the end!!....sebelah kanan aku tu dah lame pindah ke johor...dulu bertahun2 ni le geng sekepala kat kkm...dpt tau die ade kursus kat sini, harus le culik kejap minah nieh....dpt le chat sambil makan2 jap......



  • ade org tanye ari tu cili kelantan tu camne ....haaa dlm gambar kat bawah tu ade 3 jenis cili kering....A dgn B tu biase kite jumpe....C tu plak jarang....C tu laa cili kering kelantan, saiz die mmg besar....tak pedas langsung....tapi merah menyala hehehehe..sejak gune cili tu asam pedas ke sambal ke kemain menghirup2 anak dare aku makan....
*pic credit google*
tgk le kemain mencedok kuah asam pedas ikan mayong aku masak ari tu....tak abis2 puji sedap! sedap le sbb tak pedas.....mak ko mkn yg kurang kick!


  • mgu lepas cat umah sikit..... puasa2 kang nak cat dah letih...meh cat sebelum puasa....dayyan tolong betul2 tu tauuuu hahaahaha....dah mcm robocop bersarung sot kabar mcm tu....


  • bento riangria miamija ~ utk pagi nasi goreng kunyit....utk lunch plak nasi putih + labu masak lemak putih + ikan siakap masak sambal.....biasa laa pakai cili kelantan tu...mia komplen sebab bubuh sambal sikit sgt hahaahah...utk kudap2 kafa cocopie...


  • pic lama nie....mase balik kg ... umah mertua aku sebelah pantai so mmg budak2 ni laju je laa ajak gi main pasir kalo balik kg....aku yg lemah kepala lutut nak kene basuh seluar baju penoh pasir halus2 nie hohoho....


  • kalo ade leftover lauk kari mmg ni laa minum petang atau sarapan esoknyer.... aku buat roti jala simple ngan roti canai segera.....kari  ngan asam pedas nie lagi berhari2 leftover lagi sedap oiii!!...roti jala tu pun simple cedok tepung, pecah telur, letak garam, letak pewarna kuning, letak santan sikit....blender jeeee hahaahahah....




  • yeay!! ade rezeki rase mangga harum manis free....thanks utk yg sudi pos jauh2 nun dari perlis tuh....moga murah rezeki...abaikan limau yg same enterpreme tu ekekekek tu limau beli kat pasar tani jek.....

 
 *video dayyan gado ngan mija..tak dgn padan kecik*
video




** jumaat - ahad minggu ni masa di abiskan berkursus PA di Hotel Peninsula Residence ....aku balik kursus, laki aku plak outstation ...ayoyoyoyo!!








39 celoteh sahabat

Akak, haritu masa majlis bersama KSU nak tegur tapi malunya ya tuhannnnn. kite semeja je petang tu.

May 14, 2015 at 9:04 AM

ko kursus, laki ko la jaga anak2 yee

May 14, 2015 at 9:11 AM

heee.. kampung mertua pun dekat ngan pantai.. dulu mak mertua masih duk sana kerap la kami pergi.. skang dah banyak bulan tak balik sbb mak mertua duk sini..

serius jeles ngan kerajinan lieya tau.. saya hari2 berazam bangun awal.. end up bangun kelam kabut gak.. hahahha

May 14, 2015 at 9:36 AM

untunglah uolls PA KKM diraikan..kami kt sini, jgn kata diraikan, kursus PA kt luar pun x diluluskan..huhuhu..nangis je nk kumpul training point..

lieya, siyes terliur tgk segala masakan lieya..terbaiklah mama lieya ni..rajin masak utk anak2.. :)

May 14, 2015 at 9:40 AM

arghhh teringin pulak nak makan harum manis..

May 14, 2015 at 9:40 AM

syokkan jd PA ni... diraikan selalu...
amboi garang kemain dayyan tu...x padan dgn kecik...hahaaa....

May 14, 2015 at 9:47 AM

Bestnya bila di raikan. Tu yg syok jadi PA ☺

Teringin nak merasa mangga harumanis tu. Mengidam tapi tak ngandung. Kitorang dah cat rumah masa cuti wesak haritu. Cat raya gittew.

Lieya, fiza selalu gak gi D'Pulze. Harap² bley terserempak. Macam² ada. Wayang, Bowling. Jaya Grocer. Tu yg best kerja kat cyberjaya ni. Tak macam dulu.

May 14, 2015 at 9:52 AM

betul2 bersarung asistant mengecat tu

May 14, 2015 at 9:52 AM

Best bila dato KSU bw PA pegi hi-tea.. Musim harum manis dapnye.. Ry thn ni dinding br.. Bgs cat awal

May 14, 2015 at 10:02 AM

Best bila dato KSU bw PA pegi hi-tea.. Musim harum manis dapnye.. Ry thn ni dinding br.. Bgs cat awal

May 14, 2015 at 10:09 AM

amboiii yang mengecat tuuu ;)

May 14, 2015 at 10:18 AM

bestnyer umah dekat pantai..
tak tau la nape takleh menaip panjang ni..mesti masuk link lain..huhuu

May 14, 2015 at 10:19 AM

weiii jeles org tu pi kursus kt hotel je...

aku kalu msk pun suke pakai cili kering yg tak pedas sbb aku yg tak tahan pds... edy dia bedal je

bestnyer dpt ko merasa harum manis tuh...

aku suke pantai

May 14, 2015 at 10:42 AM

adehhh..lapau sudahhhhhh...

May 14, 2015 at 10:46 AM

huhuhuhh;) time jumpa geng lama memang banyak citer ... gambaq roti jala menarikk betuii laaa.. ader cari kat google try buat tp tak jadiii huhuhuhuhhh
selamat berkursuss yer ... jgn lupa entry tepek pic pi kursus ;)

May 14, 2015 at 10:50 AM

amboi dayyan awai cat rumah untuk raya..Len kali soy mama pakai kan baju hujan terus,kan senang.hehe..best la klu cili besar tp tak pedas..sedaplah ye masakan jadinya..

rumah dekat pantainya syok..anak2 main pasti mak pak bley bercanda ditepian pantainya.hahaha

selamat berkursus lieya

May 14, 2015 at 10:50 AM

sronok nyerr full xtvt
tgu n3 picnic nureen plak yerr... main pantai besttttttttttttt

May 14, 2015 at 11:20 AM

rajin dayyan tlong mama ngan papa cat rumah yea...
nanti dayyan dtg umah aunt yea...sbb aunt punnak cat rumah jugak..hihihi.. :)

May 14, 2015 at 11:41 AM

@Mama Naaila
ala nape takleh komen kat blog awak.... dah try tak lepas....

laa sekapal laa kite ye..PA2 kkm heheheeh....kelam kabut ptg tu akak masuk lambat ...seb baik mee goreng sedap kakaakakaka

May 14, 2015 at 11:43 AM

hirup asam pedas rileks je ek.. perghhh!
mmg sodap kari ngan asam pedas yg dok diperangat berhari2
kami pun igt nak cat umah, tp masanya nan ado huhu

May 14, 2015 at 11:48 AM

wahhhh byknye bento anak2 .... hepi budak2 tu membesar ngan hsil air tgn mama depa kan ....

May 14, 2015 at 11:52 AM

Rajin mommy dia ni buat bento. Untung anak2...

Cili x pedas x kick lah... x peluh2 tu yg x best tu...hahaha...

X penah rasa harum manis..apa rasa dia?

May 14, 2015 at 12:06 PM

Lieya,

Ada x sesapa cakap muka Lieya iras2 heroin citer Hati Perempuan? Mata ena ni dok nampak mcm Mia Ahmad @ Yuhanis la...

May 14, 2015 at 12:30 PM

Rajinnya lieya...siap hias2 lagi bento budak2 tu..

Rin blm rasa lagi harum manis..semua dok viralkan dlm laman sosiall..hadoii.dahla rin suka mangga manis...huwaa

May 14, 2015 at 12:43 PM

Meriah sungguh menu makanan tu Lieya.. sedap akak tengok..
Ohhh dah cat rumah utk raya ye.. rajin sungguh lieya ni :)

May 14, 2015 at 1:26 PM

Pasal bento tu mmg tak payah nak cakap dah, sebab maknya rajin cenggitulah jadiknya....hihi....

Ohhh baru tau gitu ghuper cili Kelantan. Mcm pernah tengoklah.....Tp takut nak try takut tak sedap. Tak tau pulak rupanya tak pedas. Ke kat KL ni tak de Lieya....

May 14, 2015 at 1:30 PM

Mak sue pesan, kalau nak cari lada yang tak pedas, amik yang kerinting & warna nya kusam gelap.

May 14, 2015 at 1:31 PM

bestnyer umah tepi pantai..... tetiap ari bleh main pasir..... hehe

May 14, 2015 at 2:00 PM

seronok rumah tepi pantai ni. berangin ej rasaa. datang sini mesti tengok makanan sedap sedap. ihikssss :D

May 14, 2015 at 3:12 PM

@lieyalatif

dah boleh komen dah..ada kesilapan teknikal sikit. hehe

haha hani perasan akak masuk lambat haritu. mee dia mmg sedap, buah pelam dia pun sedap. manis amat!

May 14, 2015 at 3:17 PM

amboiiiii garangnya dayyan hhhaaaaaa..awatif pun kalo gaduh ngan kakak dia mmg rasa nk hantuk kepala kt dinding..dgn abang kureng sikit tp gaduh jugak hhheee..

kemain kemas dan cantik roti jala ko lieya..ko percaya tak aku tak penah menjala?silalah percaya..tp akan ku cuba gak satu hari nnt gituuuu...

May 14, 2015 at 4:21 PM

terbaik la gambo2 makanan.. cepat tampal nanti bulan pose nak tampal takut makruh..hahaha
Dayyan kayu golf dia buat kuda kepang eh

May 14, 2015 at 9:25 PM

hi lieya pekabo...lama tak mai sini...amboi kemain sedap menu anak2 untungla...rajin dayyan mengecat meh cat umah auntie sekali nak

May 15, 2015 at 10:39 AM

oo klu tgok pic cili tu nmpk mcm kecik rupanya gemok2 ye.....
ayoyo garang nye dayyan dgn kakak nye ;p

May 15, 2015 at 12:11 PM

Lieya....akak feeel you dik. Tak pedas ni mmg x kick kan. Mak oiii.. seriyes akak kagum dgn otomen kecik tu. Kalau korang mak bapaknya mengecat pun akak kagum, apatah lg bujang kecik tu.

May 16, 2015 at 12:22 AM

Rajin ya cat rumah awal2.. dayyan xda geng ok la kan mesti dia tak kan conteng kat dinding.. kat rumah ni contengan dinding sekali sekala berlaku semasa sesi protes.. haha..

Haha.. tu dia pengaruh pernah membesar di kelantan ya, suka cili kelantan.. betul kan? Werna dah la merah cantik tapi tak pedas bendanya itu yg saya suka..

Bento diorang tu tak pernah tak nampak menarik, adoi lieya..awat mu rajin sangat ni?

May 18, 2015 at 7:11 AM

Assalam Lieya, kite dah nak kembali bertugas ni..rindu lieya, rindu kenkawan blog, rindu nak menulis blog...
so, wish me welcome back opis, hahaha!

May 19, 2015 at 11:23 AM

Assalam lieya,
oooooo
cili kelantan tu tak pedaih yer
tapi tak kick la kan3
kalo asam pedaih memelh ayor idung tu baru kick slurp3 kan3 he3

June 5, 2015 at 3:24 PM

Bestnya kalo rumah bersebelah ngan pantai...mmg petang2 weekend lepak tgok ombak...tenang jiwa...

June 19, 2015 at 11:54 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy