Tuesday, May 12, 2015

jalan2 cuti labour day (ice skating ioi mall putrajaya)



haluw....selamat hari selasa semua.....


moh sambung kisah cuti long weekend ari tu.... jumaat ke ikea kan...sabtu plak tak kemane2 sebab en laki ade hal.... 4 beranak dok umah ajek laaaa....layan masing2 buat homework...sambil aku masak sambil aku ngajar..... tune aku kalo jadi cikgu mmg garang le...jiran sebelah pun leh tekup telinga kot kakaakakakakka..sabtu tu pun masak simple2 jek...sebab mlm plan nak makan luar...



ni plak kisah ahad.... mia ajak nak try ice skating kononnyer...aku tgk die atas bawah...boleh ke ko nak skating nie...jgn tergolek karang..... so takmo menghampakan anak2 jom le ke ioi mall putrajaya.... pergi pagi2 tak ramai org lagi....takyah q pun....masuk tgh hari..q kat kaunter tiket sampai kyros kebab nun hah....ramai rupenye yg terra ice skating nieh....



dayyan pun leh tahan....mule2 jek tegolek. pastu okey dah....ye laa sewa peguin tu seketol utk die....mia mija awal2 jek jatuh2 pastu terra gak skate...



aku dok luar jek di balik cermin snap2 pic dieorg hahaahahah.... idok le aku nak main bende alah nieh....sia2 kalo tegolek oii...


*video budak2 skating*
video


berjam2 dieorg dlm nie..sampai lunch pun skip...mujur breakfast berat2...



*video budak2 skating*
video video


masuk kul 2 aku bagi hint nak makan tak...mia mija tak mo lagi.... uihh takleh jadi nie...perut mak ko dah kebulur balik....terus pi lepak kyros kebab sambil tgk dieorg skate yg tak reti penat....makan kebab berdua dengan dayyan....licin haaa si kecik tu bedal...



akhirnye dah kebas kaki baru ingat lapooo n mintak nak makan hahahaahahah...shoot terus ke saba cyberjaya pekena nasi arab..... licin hah masing2 bedal sepinggan...siap nasi tambah lagi....suke aku tgk dieorg makan!



ni pun same gak...licin hah mkn!



pas kenyang perut...singgah dpulze plak..... sebelah saba jek kan.... jalan kejap jek...



isnin plak tak kemane...lepak umah ajek sebab masing2 mengeluh sakit kaki hahaahhhah...sorang2 hulur kaki suruh aku urut kakaakakakaaak....tu lee berjam2 ko dok skating tak ingat penat....isnin tu lepak umah layan budak2 ni karaoke....

*video dayyan nyanyi..aku rakam malu2 plak die..kalo tak, lontaran vokal die bergema satu rumah*
video


aku buat sarapan nasi lemak sempoi....sambal udang + telor mata + ikan bilis kacang goreng + ikan kerisi goreng....timun2 yilek ...takde heheeheheh



tengahari plak aku buat mee kari sempoi....nasi lemak pun ade lagi....so korang anak beranak makan le nasi lemak tu sampai ke dinner ye ekekekeekek


tu jek laaa kisah cuti long weekend ari tu... adios amigos!!




**nama aku naik tuk kursus PA minggu depan ..... kpi 7 hari kursus dah melebihi sasaran...yahuuuu!!



33 celoteh sahabat

Singgah pagi...
ala...takut tergolek la tuh..sbb tu xnak men kan..hihihi...
pandai dayyan main...nieyl pun selalu gak g dpulze..10 minit dr umah..hihi..
nnt leh ar belanja nieyl makan..haha..
wah!rajin akk masak...mee kari tu nampak sedap gler...

May 12, 2015 at 9:06 AM

ehh mama dia tak main ice skating sama ker?? jue kalo naik benda alah ni sure jatuh terlentang.. kohkohkoh

May 12, 2015 at 9:08 AM

mi kari tu sodap! jumaat 1mei tu pun kami buat mi kari gak haha! dr nak berjalan nak kene hadap jem bagai baik dok umah ontok2 makan sedap2 kekekkekek...
psst... kami x penah jejak lg ioi city mall tu huhu
tggu adikbaby kuar kot baru leh jejak huhu

May 12, 2015 at 9:23 AM

anak² lieya berani mencuba...bagus tu...kalau akak dah jatuh tergolek..kik..kik.kik..patut lieya join sama...baru havoc...hehehhehe

dah puas hati main...tu baru ingat nak makan.. :)

May 12, 2015 at 9:26 AM

G kursus PA kat mana je ni..nak ikut.....aku teringin la nak ice skate ni sejak zaman bercinta ngan en asbeen, tak jugok nak pegi..hahahhahahha.....mmg seronok kalo tgk anak2, makan banyak, pastu abis...seronok je rasa kan

May 12, 2015 at 9:35 AM

lieya tk main sama ice skating hehe...sronok la bdk2 tu..kita pn tk pernh bw tisya main

May 12, 2015 at 9:35 AM

klu kta pon idok ler nk men icekting tu jatuh tegolek nayooo ;p
sedap plak tgk mee kari semngkuk tu..

May 12, 2015 at 9:43 AM

bestnyeee kalau akk pun xkot malu tergolek kt dlm tuuuu hehe

May 12, 2015 at 9:46 AM

bestnya jugak cuti lieya..rin pun takde kemana sangat..jejalan dekat2 jek..huhu

May 12, 2015 at 9:52 AM

alaaa dah taip pepanjang tetiba masuk link lain plak..

May 12, 2015 at 10:16 AM

rugi arr lieya tak join skate sama.. *takleh taip panjang ler*

May 12, 2015 at 10:18 AM

akupun kalo pergi tgk je kot.. anak2 je yg beria.. ni pun anak aku tanya nak main ice skating bila. nantiler bile maknye rajin.

May 12, 2015 at 10:23 AM

Sedapnya tengok Mee Kari tu kak...
Penuh bahan2..
Teringin nak makan, sebab dah lama tak makan

May 12, 2015 at 10:37 AM

aku ni poor balancing.. last2 jadi cam dugong je masa buat ice skating tu haha

May 12, 2015 at 11:49 AM

ALAHAI AKU TGH KELAPARAN NI LIEYA, BFAST BELUM, TUNGGU NK LUNCH..

tengok mee kari ko rasa nk gigit2 computer ni tau tak????hhhuuuaaaaaaaaaaa

amboooiiii pandai eh diaorg main, aku ni belum penah bawak anak3 gi skating..tergolek confirm dah tu..

May 12, 2015 at 11:56 AM

tahniah ;)
syoknyer tgk dayyan ngan akaknyer main skattinggg comell sokmo ;)
nasi lemak ngan mee kari memang terbaikk lah ....

May 12, 2015 at 12:53 PM

Macam tu rupanya mi kari sempoi, ek... senyum sorang-sorang akak. Kalau akaklah panggil sempoi, memang takda apa dah dalam mi kari tu :)

Kenapa Lieya tak skate sama? Kalau bebudak jatuh tergolek tu ada juga cutenyakan, kalau mak budak..sendiri mahu taulah.

Akak tak ke mana-mana pun cuti 4 hari tu. 'Tak ke mana-mana' tu maknanya tak pergi holiday ler. Ukur jalan, makan kat luar itu tak termasuk dalam 'tak ke mana-mana' *_*

May 12, 2015 at 1:12 PM

Oii terror anak anak kak lya main skating. Nani asal main jatuh. Hahaha. Buang duit je kalau nak main benda ni sebab tak pandai. Hahahha. Uishh meee kari tu. Pehhh :P

May 12, 2015 at 1:21 PM

Ouch, Mia ke Mija yang tergolek kena langgar tu... kesian pula kat dia.. Nasib baik ada kakak/adik yang datang bantu..
Budak2 ni memang cepat pick up belajar apa2 pun kan?
Teringin juga nak main skate board ni... Tapi dah tua2 ni, rasanya susah kot nak control imbangan badan.... hahaha

Amboi dayyan, malu2 pula bila mama rakam video.. Tp aunty always adore your voice.. cute tau.. mesti ulang video dayyan berkali kali...

May 12, 2015 at 1:25 PM

Saya pun sebenarnya, teringin nak main ice skating tu...hahahhaa...tapi, risau tergolek..haha
Saba...hmmmm...rindunya Saba...lama tak gi makan kat sana, mmg terbaik nasi arab dia kan..
Amboiii, presentation gambar mee kari, dah ala ala chef mat gebu...hahaha

May 12, 2015 at 1:51 PM

Sebenarnya bagus aktiviti ice skating ni Lieya
Kalau dah biasa ianya jadi satu exercise yg baik
Apa lagi kalau dah mahir. Biarlah anak-anak teruskan aktiviti ini termasuk berenang tu - body cantik hihi...

May 12, 2015 at 2:48 PM

nak mee kari lieya... pekat betul kuahnya la

May 12, 2015 at 2:54 PM

hahahha
amik ko semua sakit kaki
kahkahkah
penyudahnya omaknya gak kena picit
seb bek omak dah cukup tenaga makan kebab
kahkahkah

aku pun idak la nak men ice skate tu
bukan jiwa aku la weiiii


amboi selera makan saba semua
tapi saba tu nasi je pun dah sedap kan!

apehal mee kari sempoi ko penuh bahan wei
ni dah bukan kategori sempoi

May 12, 2015 at 3:00 PM

fuh full penuh dah padat dlm dok sebuk berjalan tu pun sempat masak lagi la hebat

May 12, 2015 at 4:23 PM

Wahh seronok laa anak2 yer..dpt pergi main ice skating..
Tgk mee kari lieyaa..tuh terliur nengoknyaa.. :)

May 12, 2015 at 5:19 PM

akak penah bawak masa mula2 bukaktu ...
memang tak dapat masuk.. masatu awal pagi dan kaunter baru bukak.. tapi sebelum kaunter bukak dah panjang barisnyer... sampai kat kita kasut takder... kasut besarjer der... memang rasa cam nak beli kasut kejap tu gak...
akakpun duk sini jer cuti panjang.. tak sanggup nak jem... alahai sekarang cuti panjang sikit jalan penuh sesakkan.. so dukjerler klni ha..

May 13, 2015 at 9:02 AM

wahhh siap gie main ice skating..seronoknyeee..mee kari tuh nape sedap nau tuh...;)

May 13, 2015 at 9:29 AM

sama pulak entry kita pegi ioi city mall....kazue x perasan ice skating nie belah mana....ehhh bekas buah tu mesti beli kat langkawi kann...cam samajerkk...ahahhaha

May 13, 2015 at 2:13 PM

Banyak betul tempat best kat IOI Mall ni ye..next time kalau pegi KL bole singgah jap..hihi..anyway, betul ke IOI Mall Banjir?emmmm...

http://blogmummyrifqiy.blogspot.com/

May 13, 2015 at 2:33 PM

Tau x pada hari kejadian ni, kami pun bersantai 3 jam di IOI mall, saya dah tgk ig lieya sblm pergi tu pasal ank2 lieya sdg main skate.. tp masa saya ke sana saya tak terfikir nak pergi jenguk tempat ice skate tu tapi bawa anak2 main kat district 21 je.. bila dah nak balik tgk lg ig baru tahu yg lieya duduk lama.. kalau pergi tentu dah leh jumpa lieya masa tu.. alahai

May 18, 2015 at 7:13 AM

Bersungguh dorang mkn sbb letih dan lapar ye..

Pernah sekali LM main. Tergolek pastu cedera. Serik..

May 25, 2015 at 2:53 PM

Assalam lieya,
alaaaaaaaaaaaa
tak dapat view la video
nak dengor dayyan nyanyi he3

June 5, 2015 at 3:25 PM

Along ni blom ada 1 kursus kpi pun pergi ha...ntah apa2 kursus company ni bagi..more tu islamic..xde yg ikut kpi....

June 19, 2015 at 12:10 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy