Thursday, March 12, 2015

thursday ~ random photos




aucak kebabommm! hehehe... biasak laa kamis sudah datang...meh layan entry random photos aku....


*
*
*
*
*
*
V


  • Utusan sisipan Mega bertarikh 26 Feb. 2015 ~ yg aku bulat2 tu pic dayyan kikiki..nape laa ko tak tgk kamera dayyan kalo tak mama dah frame keratan akhbar ni tau hahaahahahah


  • sejak2 ioi mall putrajaya dah bukak nie...aku perasan kat alamanda dah kureng org...bagus gak.... skrang ni italianies dah bukak...absolute thai pun ade.... tapi ni pic aku mkn kat san francisco coffee ..


  • tak sah le takde pic bento riangria miamija ye tak....heheheeh... ekceli aku ni buat bukan laa konsep bento beriya pun....lebih pada bekal sebenarnyer...kang ade ckp plak "eh konsep bento kene hias2...takde kuah2...ko buat  ni kuah2' heheheheeh...takde laa aku nak berhias bagai, anak2 aku pun dah besar.....utk pagi roti cheese ngan keropok leko...utk lunch lontong, aku ade buat sambal kacang ngan sambal tumis dieorg takmo plak takut pedas...cehhh bile laa nak 'melakauu' korang nie....




  • riadah belakang rumah nama diberi...belakang umah aku ni best sebab luas..nak joging ke kayuh basikal ke main skate ke mmg jadi port la...tapi yg tak syoknye...nyamuk durjana adalah sgt byk..sebelum kasi lepas budak2 ni mmg aku sembur dgn mosquito repellent....fogging buat tiap bulan pun same gak tetap byk nyamuk...
video



  • lemang area genting sempah tu....sedap gilos...lepas ngidam dpt makan lemang diluar musim raya....



  • bento riangria miamija.... utk pagi burger daging...utk lunch nasi putih + ayam masak kicap + bayam goreng + buah limau..... aku rase laa tiap minggu mesti ade sekali aku masak ayam kicap...nak buat camne...peberet anak2...




  • "dayyan nak gi jalan2 tak? kalo nak gi buat homework dulu"..maka terkedek2 le angkut tong buku die hahahaah....tgk cikgu tusyen tuh kemain over dgn hanger hahahaahaha


  • bento riangria miamija .... tuk pagi megi goreng ...tuk lunch nasi putih letak kicap + kari ikan dgn bendi...utk sekolah kafa popia ketam dengan swissroll....

dah tu ajek...ade mase update lagi...kalo tak, minggu2 depan le kasi update blog akakakaakakakaak




** yeay ...mgu ni balik johor...rase mcm dah lame jek tak balik johor ngehngehngeh....





33 celoteh sahabat

sedapnyer lemang....rajin dayyan ko..darin mmg susah betul nak ajar...huhuhu

March 12, 2015 at 9:09 AM

femes dayyan msk paper walau tk pandang camera...kalo ari khamis mesti jenguk sini sbb tgk bento ank2 lia

March 12, 2015 at 9:18 AM

hihi...dayyan malu2 nak pandang camera la tuh..hihihi..
tp btl lah kak...alamanda skrg pun nak kurang org kan...
nieyl sendiri pun klu jumaat kdg2 ke ioi jugak...hehe..

March 12, 2015 at 9:19 AM

Tiap2 mnggu meriah bento miamija...:)

Oh...blik kg..cuti skolah kan...slamat blik kg...

March 12, 2015 at 9:25 AM

mcm biasala akak ni terliur tgk menu2 bento miamija... posa pulak hari ni lagi la jejes ayaq liuq akak...huhuuu

March 12, 2015 at 9:26 AM

wahhhhhhhh..masuk paper ek dayyan!!rugi tak pandang kamera, kalo tak mmg mak ko frame bebesor hhhiiii

alahai bento yg bukan bento pun npk meyakinkan masakan ko lieya..teratur, berkhasiat dan yg penting ikhlas dr hati kan :)

wahhh balik kg ek minggu ni..selamat balik kg, drive safely ok!!aku pun takde minggu ni..nk berjalan jauh gak..doakan perjlnnku selamat pergi dan balik ye..inshaaAllah

March 12, 2015 at 9:38 AM

Weii bqlik johor weiii, lemang everyday.
Ko tahu pasar larkin, gerai2 makan, gerqi2 kueh, gerai2 dalam pasar..
Semua lemang.. lontog daun...
Lemang semua sedap2 pasal kan dorang buat tiap hari kena kualiti kalau tak customer lari..

Aku nak balik kl je, nanti sebelum naik bas ekpress aku beli la, lemang rendang..
Hehe.

Dayyan awek kiri kanan. Amboi.

March 12, 2015 at 9:52 AM

seronokla kawasan rumah lieya...best!!

March 12, 2015 at 9:55 AM

dayyan, sign kat dada ahkak plisssss

March 12, 2015 at 10:00 AM

x hias pon dh menarik...
yumm3..
ayam kicap sama kan menu fvret anak2 kita :)
sayo bayam tu sejemput jer lieya, klau nureen letak sejemput mcm tu, mau kena berleteq nga ellesya
fvret dia bayam tu hehehehe

March 12, 2015 at 10:02 AM

rugi la dayyan tak pandang camera ;p best tgok bento yg akk buat semuanye sedap2

March 12, 2015 at 10:29 AM

dayyan tu camera shy lah mama hahahahahhaha
kalo i pass bento utk i leh skali ker u buat kan lalalallala...
suka tengok bento2 u tau...
bestnya your kids leh lari2 naik beskal blakang rumah...
rasanya lah kan...musim panas ni mmg byk nyamuk kot...
area rumah i pun slalu gak berfogging....
eeee garangnya ticer tu...pegang hanger tu... tatut ngehehehehe...

March 12, 2015 at 10:32 AM

ketawa tengok cikgu tuisyen pegang hanger.haha..ayam masak kicap memang sedap.peberet mak budak juga..sy pun buatkan bekal afia takdenya nak hias2 tapi panggil bento gak..konon nama ja advance sikit!hehe..Aiman plak tak nak bekal..boy memang nak macho ja!

March 12, 2015 at 10:39 AM

naperlah akk tak pernah bosan nengok bento riangria miamija ni...ralit jer ...semangat pun timbul..tapi tak lama 15 minit jer...balik umah...bento anak2..Nasik goreng..tak pun meehoon...tak pun meegoreng...hahahaha...

March 12, 2015 at 11:01 AM

Lieyaa tak nak komen apa2.. nak tanya mcm mana pkai tudung yg sambil tengah makan tu?? pls tutorial japppp

March 12, 2015 at 11:17 AM

aku terliur tgk lontong... lamanya tak makan.. eh tipu ry cina aritu dah makan..hahaha.
mak aku dtg minggu ni..yay..

March 12, 2015 at 11:22 AM

lawoo editing gambo anak panah tu aww haha..
amboii dayyan masuk surat kabo weiii hihi

March 12, 2015 at 12:09 PM

nak kena babap budak lieya ni
ngelat buat entry

wah balik johor ek
bestnya
mesti ada nasi lemak mak ko yang sedap kebabom tu kan

weh bento ko tu kuah ke apa
bio la
janji anak2 ko enjoy makan hasil tangan maknya
anak aku tak nak bawak bekal2 camni
susah katanya
haishhhh
elok la jugak
sementelah mamanya vitamin M melimpah ruah
hahahahhahaha

amboi cikgu tusyen
kemain hanger
mewarisi maknya nampaknya

March 12, 2015 at 3:30 PM

Meriah bento budak2 tu

March 12, 2015 at 3:51 PM

dayyan mentang2 keliling awek bt2 bz time org amik gambo ek...

lama aku tak jln2 alamanda, klu gitu lps2 nih aku rajin la gi sana... sbb tka sesak org

lemang tuh sedap ek, aku selalu lalu je ngn dipandang sepi je lemang2 tuh... hehehe

amboih garang sungguh techer mia nih... siap hanger lg

March 12, 2015 at 4:16 PM

Low profile betul lah si dayyan ni... Masuk paper pun xde posing beria... hehehe
Meriah sungguh bento MiaMija..... lunck bag anak2 saya setiap hari isi roti jer.... Balik nanti kena jadi rajin macam Lieya...
Hahaha, kelakar tgk gambar cikgu tusyen dgn hanger..

March 12, 2015 at 7:37 PM

hari yg ditunggu tunggu..hehehe

zinziemeewah

March 12, 2015 at 10:14 PM

Iye laa sayang dayyan tak tgk kamera.. fames gitu masuk paper..
Bento riang ria mmg nampak sedap..
Bestnya belakang umah..leh buat riadah gini..

March 13, 2015 at 3:00 PM

dah besar nmpk adik dayyan....

March 16, 2015 at 10:53 AM

cikgu tusyen tu berbakat....ihihi

March 16, 2015 at 12:40 PM

seorang ibu yang baik lieya nie..rajin

March 16, 2015 at 2:26 PM

Hihi.. kiut cikgu tuisyen tu..
Cba rsa lemang kijal.. sdp lieya

March 18, 2015 at 9:40 AM

adoii lapar lemang la pulak.. mana nak cari kat sini..uwaaaaaa...

March 19, 2015 at 3:19 PM

so rajinlah u...berbento2

March 19, 2015 at 4:29 PM

Gasaklah Lieya janji dalam bekas, bentolah namanya tu ....
Hihi....so Alamanda kira kawasan mak yg punyalah yer.....terbaeklah Kak Long.....

Rajin si kakak tu...

March 19, 2015 at 9:02 PM

Seronok anak2 akak mamanya rajin berbento.
Berselera je nak makan :)

Mego goreng pun nampak sedap ;D

March 27, 2015 at 8:47 AM

Akak kalau tengok bento untuk anak-anak Lieya ni memang takda komplenlah. Teruja adalah tapi lepas keluar je dari blog ni, hilang dah keterujaan nak buat sama. Hahaha....

Macamanalah Lieya ni ada idea bernas-bernas nak buat bekal anak pepagi buta? Ke memang dah ada senarai menu setiap hari ni? Akak yang masuk dapur setahun sekali pun rasa buntu bila kena masuk dapur. Akhirnya terhasillah menu simple yang itu pun susah nak habiskan! Tension tau.

Eh, dua minggu sudah akak kat Alamanda sensorang hari Jumaat tengok memang tak ramai sangat orang. Rasa macam nak berlari-larian kat dalam tu dari satu kedai ke satu kedai tapi akak tahankan keterujaan tu jangan sampai orang nampak! Agaknya semua dah lari ke IOI Mall ek!

March 31, 2015 at 11:57 AM

Assalam lieya,
waaaaa
takuit dengan cikgu tusyen dayyan he3

April 1, 2015 at 4:36 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy