Friday, October 9, 2015

jalan-jalan di Karnival Usahawan Cilik 2015



Assalamualaikum....

salam jumaat nan permai semuaaaaa.... yeay sok weekend ...cutiiiii.... tapi kene bangun awal kedaung gak sbb mija terlibat dgn program hari sukan negara kat sekolah die...si mia malas tak mo join.... so kene laa anta mija esok.... arini nak cerita ceriti pasal kiteorg ke karnival usahawan cilik pada 3 okt. ari tu.....

*
*
*
*
*
*
V

ikut hati malas nak pergi sebab musim jerebu ni kan...tapi pikir2 balik takpe laa pi support program org melayu... support anak2 kecik baya mia mija meniaga.... ikutkan hari tu kul 4ptg aku book tgk movie citer hotel transylvina 2 so pagi tu leh lepak kat karnival tu....



photobomb dayyan kakakakaka
 


karnival usahawan cilik ni berlangsung kat anjung floria, putrajaya.... 
 


sampai lambat gak tapi perasmian belum jalan lagi....ade can tgk kang...



byk gak booth yg ade... mcm2 jualan ade... semua budak2 meniaga...comel2 jek panggil kite beli barang dieorg.... yg jual ni anak2 dari serata sekolah area kl selangor putrajaya...
 


selain gerai2 jualan ade gak games2... 
 


syg sangat jerebu so tak selesa nak outdoor lame2...
 


mase perasmian ade penampilan khas boboboi ngan yaya.... aku tak kuase nak gi depan, dok siap2 kat area coloring contest...budak2 ni jek pi depan nak tgk boboboi ngan yaya ...
 


pas berpeluh2 main games outdoor tadi, lepak plak kat indoor games sambil2 tunggu coloring contest...  



dalam kul 12 gitu start coloring contest.... ramai gak join ikut kategori umur masing2...
 


ni kat kawasan 1...
 



ni kawasan 2 ....khas tuk budak-budak cic...kawan2 dayyan gak nie tapi yg umur 6yrs....
 


ni kawasan 3.... budak2 besar...
 


budak2 ni suke laa sebab byk dpt buku2 cerita...
 


lupe nak snap hasil kaler dieorg.... mija dpt saguhati.....
 


mia dpt no 5...ok lee  masuk top 10 kan...adiah die best compare ngan mija .... dayyan gak sendu hati sbb tak dpt ape2 hahaahahah...
 


balik umah jap solat bagai, keluar balik pi alamanda..... dah book tgk movie kat sana.... nasib baik book awal, dpt dok belakang2...baru syok nak layan movie....
 


 best gile kot citer hotel transylvinia 2 nieh..... gelak dari awal sampai abis..... budak2 pun tak boring tgk...siap ajak lagi ....takpe2 nanti kite donlod ajek, tgk le sampai muntah2 hahaahahah


yeay! abis dah...jom balik umah....sehari suntuk keluar nieh... capek dah nih!


hokey ler...happy weekend uolss...





** awal muharam jatuh ari rabu...ramai gak sambung cuti kamis jumaat tuh, aku malas le nak cuti .....bulan 11 kang aje cuti sekolah pi cuti2 bawak budak2 dok hotel.....




34 celoteh sahabat

Salam jumaat akk....
Alhamdulillah semakin besar anak dara akk 2 org tu yea...
Semoga menjadi anak yang solehah...study rerajin yea...miamija...
yela..nieyl pun x cuti kak...simpan cuti..huhu...
happy weekend :)

October 9, 2015 at 9:17 AM

sronok bdk2 mcm2 aktiviti..tahniah dpt adiah dlm mewarna tu...lps tu tgk wyg plak

October 9, 2015 at 9:20 AM

Macam best je karnival tu,tapi sayang tak dapat pergi sbb ada hal.

October 9, 2015 at 9:26 AM

KO TAK CUTI LEPAS AWAL MUHARAM TU..JOM LA BANJER AKU POTONG KEK..ESOKNYA BUFDAY AKU..HAHAHHAHAHAHH

October 9, 2015 at 9:33 AM

Kalau hujung minggu cuti sama seisi keluarga memang best Lieya
Kakak dah payah apa lagi bila anak dah besar nak kumpulkan semua dah tak ada peluang melainkan cuti umum yg panjang sikit macam perayaan.

Tahniah buat Mija - anak kakak tak ada talent bab mewarna/melukis Lieya..

October 9, 2015 at 9:35 AM

bagusnya lieya,
rajin layan anak2
tp seronok juga kan aktiviti mcm ni
dah lama rasanya x join
jerebu dah beransur baik
smlm baru nampak matahari..
rasa mcm dah lama je x tgk cahaya matahari
blh la nak g outdoor

October 9, 2015 at 9:41 AM

time jerebu2 ni ada lagi buat outdoor programme.. tak apa lah janji budak2 happy
Anak2 dara ko comel dah bertudung Dik Leha oii sherashi bershama sangat.. :)

October 9, 2015 at 9:45 AM

x sempat nak terjah...hehehehe....kita pun x cuti lps awal muharam tu...simpan cuti cuti sekolah nnt

October 9, 2015 at 10:09 AM

tu la.. sbb jerebu mmg tak berapa tahan nak bwk bebudak ni outdoor.. best ek movie tu? cam nak bawak zakwan n nayli jugak ah! :)

October 9, 2015 at 10:17 AM

seronok lah bdk2 ngn segala mcm aktviti tuh... best lah dua beradik tu dpt hadiah... tkape dayyan kite cuba nsb tahun dpn ek...

mcm dh budak beso dh dayyan tuh... aiyan kalu ajak pi tgk wayang ntah cmne ntah heheh...

October 9, 2015 at 10:22 AM

seronok!!! sehari suntuk berjalan..
ari sabtu tu zee keje ler..takdan nak bawak bebudak pegi..
nampak cam best jugak..
aritu memang jerebu tebal kot..

October 9, 2015 at 10:37 AM

tak rugi pegi dpt gak hadiah..tahniah!!!

mmg time jerebu ni malasnya nk kluar kan..anak2 aku kalo terlebih masa kt luar mulalah pening la hhhuuu

behave je bebudak3 tgk movie..aku ni belum confident dgn awatif hhhaaaa

October 9, 2015 at 10:54 AM

seronok dpt join xtvt mcm ni... kalau la x jerebu mesti lagi meriah...

lama betoi x bawa anak2 tgk movie...

October 9, 2015 at 11:32 AM

Menarik.. macam2 ada yer..

October 9, 2015 at 11:39 AM

best eh citer hotel hantu tu? igt nak bawa Kasyah tgk tp aku takut tak best. haha

October 9, 2015 at 12:19 PM

anak dara pink kaler siap hehe..
anak aku jgn harap lah kaler2 pink ni..
jam pun boboboi..
cik lieya..mehla beli tudung ai, konpem cantik material tak tipu then kasi up promo kat blog la..bley?
hehe..:)
wasap ai eh 0162334145

October 9, 2015 at 12:49 PM

Sesekali hiburkan anak2 ke karnival camni best jugak..wow seronok tgok wayang orang tak ramai..siap bley snap gambar lagi..nk berjibirbpun tak berapa best la kan dah jerebu

October 9, 2015 at 12:49 PM

walau berjerebu tp aktiviti tetap superb kan...cuma tahan dengan tak tahan je la...

October 9, 2015 at 3:36 PM

baru puas hati.. seharian outing dengan anak2.. ;)

October 9, 2015 at 4:20 PM

padat aktiviti
diawal bulan oktober ye kak
walaupon jerebu, bukan penghalang kan :)

mesti comel kn timw dorng panggil2 customer tu.
kalau dkt dgn saya mau juga terjah ke sana.
hri tu p putrajya skejap sbb teman ciksuami.
tgk jerebu pon teruk je..

October 9, 2015 at 8:29 PM

tahniah ..berbakat anak lieya mewrn...

October 9, 2015 at 11:29 PM

tahniah ..berbakat anak lieya mewrn...

October 9, 2015 at 11:29 PM

Ish apa nk nak cuti panjang2. Rabu je cukup la.. haha.. awal2 lagi dah fikir pasal cuti minggu ni ya..

Banyak aktiviti korang minggu lepas ya.. seronok tgk ig lieya. Macam2 ada. Tulah, kalau tak sebab jerebu pasti lagi meriah minggu lepas kan.. aktiviti kat kawasan putrajaya sentiasa ada dan menarik pula tu. Sambung lak tengok movie tu..wah.. memang seharian aktiviti bermanfaat dengan anak2 la ni kan.. seronokla budak2 bertiga tu..

October 11, 2015 at 3:57 PM

tulah kan lieya. jerebu jadi tak syok nak berjalan

October 12, 2015 at 9:40 AM

Bagus sangat program macam ni. Dapat memupuk semangat untuk berdikari dari kecik ...mana tau besar nanti jadi businessman yg terkenal..InshaALLAH. Eh! tahniah juga utk anak dara lia yg dapat hadiah sempena mewarna tu..Dayyan jgn sendu yer..hahaha..next time masuk lagi..

October 13, 2015 at 10:53 AM

banyak nyer aktiviti ;) picture semua cun !
baru berangan nak bawak budak-budak nie tgk hotel transylvinia 2

October 13, 2015 at 11:02 AM

Hari tu Nani nak tengok jugak movie ni tapi sebab selling fast sampii je dekat part nani nak beli tiket tinggal seat depan aje. Tak syokk duduk depan sebab kena dongak. Huhuhu, sudahnyaaa tak tengok lagi sampai sekarang T_T

October 13, 2015 at 12:57 PM

tak cuti jugak huhuhuhu .... moh ler kerja lagi lepas cuti awal muharram...
seronokkan sesekali layan anak tgk movie ni ... eh kt org pun tgk movie ritu .. lah x update lg.. mmg kelaut blog dah hahahaha

October 13, 2015 at 4:04 PM

Berpeluh-peluh Dayyan tu hah masa kat karnival tu ye..basah rambut dia. Bagus la Dayyan nak dia join colouring contest tu lieya

October 14, 2015 at 6:16 PM

Cantik gambar Mia Mija ngan belon banyak tu.....nampak sedondon gitu....

Yelah......sapa lagi nak support kalau bukan org kita jugak ye dak..... Tahniah buat Mia Mija yg menang walaupun saguhati, at least balik tak tangan kosong. Sure suka depa tu....

Okje pun dah tgk Hotel Translyvinia 2 tu....bolehlah layan walau pun tak berapa gemo kartun hihi...

October 15, 2015 at 5:26 PM

kemahen apaknya nk photoboom gambar yek.hehehe

October 21, 2015 at 9:48 PM

best kat sana..ada byk tempat n aktiviti nk bwk anak jln2 time cuti or weekend...
congrats mia..dpt no 5 pom oke ape

October 26, 2015 at 7:54 AM

ada bercadang nak pergi...in the end cancel
wah kira hebat tu dapat no 5 dalam reramai tu =)

November 17, 2015 at 11:30 AM

Sampailah ni masih lagi tak bawa si kecil tu tengok wayang. Risaulah kalau dia tak reti diam setempat! HD pulak tak suka tengok movie kelas budak-budak ni. Akak sendiri pun dah lama tak masuk panggung sebenarnya. Kalau nak tengok movie, kita suruh aje HD download. Habis cerita. Berpopcorn depan ruang tamu ajelah!

November 26, 2015 at 4:08 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy