Thursday, October 1, 2015

thursday ~ random photos



Assalamualaikum.....salam kamis semua! ....takmo byk ckp meh le sudi2kan layan citer random photos aku ari ni....

*
*
*
*
*
*
V

  • hahahaah hamik koooo...takde table manners betul punye pompuan dengan periuk2 ko hangkut atas meja hahahahaha..senang keje wey.... takpe, makan anak beranak ajekkkkk....hahahaahah...

 
  • bento riangria miamija ~ utk pagi lontong goreng, malam tu rebus siap2 ketupat nona, esoknye tinggal goreng ajek.... utk lunch plak nasi putih + rendang ayam.... kudap2 kafa plak bahulu gulung....
 *video melontong goreng di pagi hari*
video

  • selalunye aku nak pi keje, budak ni baru bangun.... mendapat lee cop mohor setepek ekekekeekek



  •  malam weekend bile ntah pi dinner jauhhhh sikit...pekena nasi lemak kepak ngan sotong king crispy kat banting nun..... marbeles!!


  •  lepak kat luar umah pekena cekodok bilis.... ni la menu pemalas aku hahaahah...org lain buat kuih hebat2.... aku ni balik2 cekodok bilis....tu pasal tepung sebulan kene beli 3-4 kampit hahaahahh
*video mencengkodok n lepak minum petang luar umah*
video


  •  bento riangria miamija ~ utk pagi bihun goreng kicap + sosej + ciken ball....utk lunch nasi goreng + sosej + ciken ball + baby limau... nampak tak ari malas masak lauk hahaahahah....utk kudap2 kafa kek brownies....


  •  pic cuti sekolah seminggu yg lepas.... tak pi jalan mane pun... budak2 pun dok umah aje dgn adik aku .... ape lagi...enjoyy laa tgk katun doplohpat jam...main game online.... main henset....


  •  yg ni kesian..walo cuti sekolah tetap kene pi cic hahaahaha.... tapi tak yah pakai baju sekolah la, pakai baju biase jek sbb cuti sekolah kan... tak harap adik aku jaga si dayyan ni...dayyan ni suke usik/gaduh baling2 barbie kakak2nyer....


  • bende paling best dlm duniaaaaa...tgk anak2 suami makan.... lagi2 kalo dpt pujian sedap ekekeekekekeke...rase terawang2 tak jejak bumi ahaahahahaaha.....
 dah tu ajek..... selamat berhujung minggu kawan2..... kalo haze begini lagi cuti swimming class lagi lee bebudak nieh....kite pi tgk wayang jek...eh? hahahahahaah




**org lain dah lama khatam citer mencintaimu kat tv3 tu...aku baru nak layan online nih hahahahahaha.....lagi syiok tgk takde iklan2 nieh...




37 celoteh sahabat

lieya pandai masak sbb tu kena puji...hahaaa....

akak pulak layan online citer Carmela (marian Revera berlakon).... best...:)

October 1, 2015 at 9:35 AM

lieya,
sama la ngan ena ni pon.. balik2 cekodok juga yg jd pilihan tp bukan cekodok bilis sbb irfan x suka ikan bilik sekor2 tu.. klu nak buh kena buh bilis dan siap blend. hehe

October 1, 2015 at 10:44 AM

Tak melenting pulak hero comel tu kena hantar cic sedangkan si kakak-kakak kat rumah
Kesian diaaaa...

October 1, 2015 at 11:06 AM

lama tk mkn ketam lemak..amboi ada cop mohor..jauh mkn banting tu

October 1, 2015 at 11:20 AM

eh, lemak ketamlah. mcm best je kalo dpt. hehe

October 1, 2015 at 11:24 AM

LIEYA..AKU BARU PERTAMA KALI DENGA LONTONG GORENG NI..sedap eh?agak2 kalo aku try buat anak3 aku mkn tak?depa ni bukan bolehhhh..

rindu tgk rambut dayyan masa kecik dulu..admire sgt, tp skang dah npk abang2 dah..

mmg betul lieya, bila tgk anak3 dan suami makan air tangan sendiri mmg letih pun jd cergas, malas pun jd rajin nak2 bila dpt pujian kan :)..good job lieya, u deserve it!!!

aku awatif abang dgn kakak jaga masa cuti sbb dia tak nak duduk nursery..alhamdulillah ok dah skang sbb dah biasa..masa dulu2 nk tinggalkn mmg bertawakal byk2 sgt..jenuh pesan banyak kali dekat abgnya..dapur & toilet jgn bg adik masuk :)..apa2 hal call..dah setiap sejam pulak call mengadu mcm2 bbbbhahahaa

dilema mak2 yg bekerja bila anak cuti sekolah kan..

October 1, 2015 at 11:50 AM

lauk ketam tuh seperti biasa akan menggoda kalbuku..hehehehe....

October 1, 2015 at 12:06 PM

sedap2 menunya tu :)

October 1, 2015 at 1:23 PM

Sokmo mengancam jiwa kalau tgk masakan Lieya. Perghh....

Cop mohor tu...mmg akk suka buat. Dh jd kerja hubby dgn anak bujang akk dok belek pipi kat cermin. Hihi.

Bila nengok anak dan hubby menikmati masakan kita, automatik kita jd kenyang kan. Puas hati.

October 1, 2015 at 1:43 PM

amboiii layan jugak drama tv..awal dulu tengok pastu pertengahan stop kejap..last2 dah nak ending tengok balik..hahahaa..okey la..

October 1, 2015 at 1:44 PM

tak layan pon mencintaimu. layn memori cinta suraya je

menu lontong goreng mmg sodap.. saya pon suka. gara gara ddk jb lama dlu. hihi

bento riang ria miamija palling win..

bestkan bila tgk anak anak dan suami jamah air tangan kita.. seronok akak, anak anak dh besar..

cucur ikn bilis mmg sedap la kak.. mnm dgn kopi ke teh panas mmg layan, la kan. saya pon mmg beli tepung berkampit kampit..senang, rasa lapar trus proses.. ekekeke.

October 1, 2015 at 1:59 PM

engko nih asik tayang mkn je... bt terliur aku yg mmg mls nk msk ni hehehhe...

amboih dayyan dh beralih arah ek... tak geng otomen lg...

October 1, 2015 at 2:40 PM

lambat up hari ni kak...
mcm biasa lah gambar makanan terkenal kat blog akk nie..
la...kesian dayyan...kena cop pepagi...

October 1, 2015 at 3:16 PM

GILE RAJIN KO WEI ....
AKU CITE TV3 TU TAK PENAH TGK TAK BEST LA KOT ... MCM TAH APE2 JE PUN

October 1, 2015 at 3:58 PM

Cerita mencintaimu tu mcm xberapa kickla kan..
Terliuh tgk lieya bt bento kt ank2...haha..
Cucuq bilis rin suka sgt..sedapla

October 1, 2015 at 4:20 PM

Masak lemak ketam tuh sedapnyaa nengok..hehehe
Cucuq bilis pon sodap makan petang gitu..

October 1, 2015 at 4:55 PM

Mencengkodok petang2 di luar rumah mmg best!..cuma sekarang ni selain mencengkodok,kita turut sama menjerebu la...hahaha

Cedok lauk gulai ketam direct dari periuk la awesome!hahahaha

October 1, 2015 at 9:14 PM

Terliur la nengok ketam masak lemak tu. Lepas tu side dish lain pun mmg mantap!!! Hidang ngan periuk senang..tu kalau ikan goreng boleh hidang ngan kuali terus pun kubuat gak..hahaha..

October 2, 2015 at 9:17 AM

Tak pe dik, dekat restoran Fish Manhattan, dia org hidang dlm kuali..
Periuk berkilat kira ok la tu

October 2, 2015 at 10:21 AM

selamat berhujung minggu akak :D
seronok tgk akak punya lauk..termasuk la bento riang ria mia mija tu hehe

~lama dah tak tgk wayang..ada nak kecik ni paham2 je la..hahaha

October 2, 2015 at 11:43 AM

mama vogue ;) pandai serba serbi

October 3, 2015 at 2:02 PM

cekodok dan lempeng selalukat rumah akak.. mudah dan disukai... buat yg canggihtu nnt diaorang x makan rugi bahan mahal...
jauh kr banting utk makantu....
akak dah lama x update blogni dan blog walkingpun x buat...tp selalu tengok facebook lieya

October 3, 2015 at 5:59 PM

cekodok dan lempeng selalukat rumah akak.. mudah dan disukai... buat yg canggihtu nnt diaorang x makan rugi bahan mahal...
jauh kr banting utk makantu....
akak dah lama x update blogni dan blog walkingpun x buat...tp selalu tengok facebook lieya

October 3, 2015 at 5:59 PM

Lieya..gulai lemak ketam tu menggoda hihihi

October 4, 2015 at 9:52 AM

Tetiba teringin pulak buat lontong goreng. Nak buat jugaklah :)

October 5, 2015 at 1:04 PM

salam
lamanya x singgah cni
rindu nk bw mcm dlu
bento mia mija totap cuuuurrrllllaaaassss.....
amboiiii siap chop lipstik d pipi dayyan.. senyum la dia

October 6, 2015 at 1:42 PM

Mkn ank beranak lieya...periuk..kuali dduk ats meja....bru best

Bila dh start bento..ank2 pula pemakan lg semangat lieya...idea dtg mncurah2

Ank bujang sorang wajib kna cop mohor tu...

October 6, 2015 at 4:01 PM

Nasib baik bari lepas buat lemat ketam. Tak der lah terliur sangat.

Kita dah lama tak berbento. Sian kat anak. Ntah bila lah bak rajin mcm lieya nih :-(

October 7, 2015 at 12:07 PM

fresh from periuk gitu weiiii
aku pun sama gak perangai hahahahhaha
dulu2 mak aku marah
skang dia kata gini "tak pelah, periuk zaman skang cantik2"
hahahahaha

October 7, 2015 at 2:18 PM

1st time dgr dan tgk lontong goreng ni sis... :)

October 7, 2015 at 9:11 PM

pppsst: akak, la ye ke.. saya setakat ni boleh la sedut jus alpukat tu. sedap. hikhikhik
tapi lg suka makan mcm tu j. rasa lemak lemaknya tu..

October 8, 2015 at 8:45 AM

Okje kalau tak habis nasi himpit mmg Nasi himpit goreng le modalnya....OKje suka!.....
Kikiki.....Hari periuk atas meja tu namanya ye Lieya. Tu mesti hari malas hang kan Lieya.....Memang....kekadang malas nak basuh banyak sangat benda dalm sinki tu, senang cerita hangkut jer periuk atas meja haha.....

Jejemput ikan bilis tu faveret mak hokay.....kalah kuih muih tau

October 8, 2015 at 9:37 AM

Okje kalau tak habis nasi himpit mmg Nasi himpit goreng le modalnya....OKje suka!.....
Kikiki.....Hari periuk atas meja tu namanya ye Lieya. Tu mesti hari malas hang kan Lieya.....Memang....kekadang malas nak basuh banyak sangat benda dalm sinki tu, senang cerita hangkut jer periuk atas meja haha.....

Jejemput ikan bilis tu faveret mak hokay.....kalah kuih muih tau

October 8, 2015 at 9:52 AM

tak pernah jemu tgk gambar gambar akak ayer ni.

October 21, 2015 at 9:52 PM

alahai..ciut pipi dayyan tu.. hehe

October 26, 2015 at 7:55 AM

alo..cian dia kena pe school juga
saya pun paling rajin buat cekodok aje lieya...hehe
cedok dari periuk baru marvelous!

November 17, 2015 at 11:17 AM

Chef pandai masak pun boleh terawang-awang lagi kalau kena puji ek? Ingatkan dah biasa mendengar puji-pujian melambung tinggi ni. Akak memang respeklah dengan Lieya kalau bab-bab di dapur ni walaupun hidang jemput-jemput ikan bilis jerk untuk anak-anak dan suami ^_^ Kalau akaklah, akak goreng nugget jerk Lieya petang hari. Tak pun keropok ikan.Lagi senang! Kah3x.

November 26, 2015 at 4:17 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy