Thursday, November 5, 2015

thursday ~ random photos


Assalamualaikum semuaaa!!


Aucakkkk!! hahahaahah.... maneee lieyalatif ni menghilanggggg..... alaa aku ade...saje bagi can blog rehat...dok update2 selalu pun kang org bosan nak bace ye tak, balik2 citer masak ape, makan ape, pergi mane hohoho..... takpe laa, arini jom layan pic entry random photos yg ado.....



*
*
*
*
*
*
V

  • bekpes weekend ari tu kat mamak...kemain terra budak kecik ni hadam sekeping capati hehehehe..... tapi berani cecah kuah dal jek laaa hahaahahah


  • dulu2 pi pasar beli stok seminggu ..skrang aku dah malas..beli terus stok 2-3 minggu ... basuh2 cuci2 siap2 pack utk sekali masak gini...sakit pinggang oiii dok kat sinki lama2.... gatal2 tgn mandikan minatang2 semua nieh....


  • melantak lauk2 ala thai kat restoren peberet kiteorg kat sofina...sedapnye! teliur plak... servis kat sini laju gile...tak sempat panas pungkok lauk2 dah sampai.....



  • bento riangria miamija ~ mase ni aku terbangun lambat sikit so timing dah lari..sempat masak tuk bekpes jek...lunch takde bekal....


  • lauk dinner ahad lepas.... siang tak masak sbb ade jemputan... ptg tu plak hujan...ape lagi capai tin sardin masak sardin cili api + bayam tumis + tomyam putih (ayam)...licin nasi 2 pot oiiiii!! hahaahahaha



  • bento riangria miamija ~ utk pagi megi goreng + telur dadar.... utk lunch nasi putih + tomyam putih + telur dadar + bayam goreng.....utk kudap2 kafa biskut coklat....


  • konon2 lunch bag baru ni nak rasmi next year...tapi dah rasmi kelmarin hahahaah...dasar perangai mak2 sgt...tak menyabooo2 hahaahahaahh


  • alhamdulillah ..dah nak abis setahun dayyan di cic....in sha Allah tahun depan dayyan kat cic lagi.... nanti umur die 6 tahun aku tukar tadika lain plak...ye laa 3 tahun kat tadika yg same jek lemak plak kang budak ni ngan tecer2 die...




  • kejadian di opis...kiteorg buat potluck bawak lauk sorang sikit....hamik kooooo.... penoh meja  bulat... dari sarapan bawak ke lunch....aku bawak gulai ikan tu haaaaaa..... 


 *video melempeng oat*
video

al tamattttt.... nanti kalo rajin aku update lagi yeak...mih mih mih...



**kalo bulan lepas bedebar sbb busy anak nak exam...bulan ni berdebar plak nak dpt result exam budak2... takpe laa dah sehabis baik ulangkaji ....



38 celoteh sahabat

rajinnya mama.. next year time sy plak kena berbento bagai utk anak2

November 5, 2015 at 9:14 AM

Anak2 saya pun bersorak bila saya masak sardin.... jarang masak katakan, sekali masak pekena dengan nasi panas, memang boleh habis nasi satu periuk... hahaha
Awalnya anak2 Lieya exam.. anak saya minggu ni baru start exam... Tu pun bukan main susah nak convince kan mereka suh amik exam... Boleh pula meraka tak nak pegi skolah sbb exam... Tapi kita sbg mak ni, rasa kesian pun ada.... tak pasal2 stress dgn exam... huhuhu

November 5, 2015 at 9:17 AM

hah lama tk update...mn ada bosan..suka tgk gmbr makanan..masak2..mkn2...haha...ank lieya mkn sayur bgsnye

November 5, 2015 at 9:24 AM

Ala lieya kalau update tak pernah bosan, suka nengok gambar kalerful dari family lieya tau..Rajin2 la update ek. Cantik la beg lunch tu beli kat mana? Tu la minggu ni risau tunggu result exam anak2 pulak, pasrah je la

November 5, 2015 at 9:29 AM

baru ade mood nak buat kerja lepas baca entry lieyalatif,
tq lieya hihihihihihihihh

November 5, 2015 at 9:30 AM

lama menghilang....
rindu lak nak tgk gambar² akk...:)

November 5, 2015 at 9:31 AM

Apa lagi kalau bukan makanan-makanan-makanan
Itulah rutin yg tak boleh lari dari kita ni Lieya. Macam mana pun cuba cari idea nak makan yg membuat selera semua dipenuhi..

November 5, 2015 at 9:36 AM

memng berbdebar pun aku harap ada peningkatan anak bujang aku tu

November 5, 2015 at 9:50 AM

rindu lieya lam xde khabor berita..hehehe

November 5, 2015 at 10:07 AM

pandai kak lieya ni masak utk anak2...sardin tu sedapnya dimakan panas2 time hujan...2 pot nasi licin hahahha

November 5, 2015 at 10:57 AM

suka tengok video melempeng oat tu.. mesti sedap dan mengenyangkan.. bertabah la lagi dua minggu nak abiskan atkins ni

November 5, 2015 at 11:07 AM

ikan apa tu? sweet and sour eh? wahhhhh.. haha..
esbok banyak nye tupperware haha

November 5, 2015 at 11:17 AM

Ko pun sekarang manyak malas mau update bloq yer....rindu pulak nak tgk bento2 si budak 2 org tu...

November 5, 2015 at 11:22 AM

Mau pulak si Dayyan makan capati yer Lieya....eloklah kecik kecik dah belajo makan kurang kolestrol, sementara dia tgh mau tu.

Masyaallah .....kalau mskan dgn lauk sardin, masak nasi 3 pot pun boleh habis tau lieya.....Tambah pulak ada telur dadar, pegrhh...

Hehe....konon nak rasmi tahun depan, benda baru mmgvtak sabar nak guna walaupun cuma beg bento jer tau

November 5, 2015 at 11:28 AM

Rajinnya mama.. anak2 berselera makan

November 5, 2015 at 12:22 PM

muncul pun...sy dok tunggu2 juga entry2 terbaru akak...makan...makan...dan makan...mmg syok ;)

November 5, 2015 at 12:22 PM

Rajin Dayyan belajar yer..
Amboi makanan potluck mmg sedap2 belaka..:)

November 5, 2015 at 12:41 PM

lieya, rindu tau x update
sbb dah biasa kita mesti datang sini
ena ni lain la..malas manjang..haha
lega dah kan anak dah abis exam
tp anak kita x abis lg.. huhu

November 5, 2015 at 1:05 PM

Sedapnyaaaaa tengok korang makan..terus lapar pula dah ni..hehehe.

November 5, 2015 at 1:49 PM

sofina tu mmg bestkan..aku pon suke makan situ setiap hari pertama gaji..hahhahah....siap abg tu boleh hafal kami nak makan apa

November 5, 2015 at 2:39 PM

rindunya nak singgah ke blog warna warni di aidilfitri ni..penuh dgn hidangan..hehehehe..terbaiklah lieya..sue buat sarapan je, tu pun mane yg sempat..kdg2 x sempat pun..huhu

November 5, 2015 at 3:39 PM

citer lieya xpernah bosan..malah tertunggu-tunggu gittew.. hehe
menu potluck tu meriahnyaaa

November 5, 2015 at 4:03 PM

mama rajin giler!

November 5, 2015 at 4:13 PM

Senang lieya beli stok byk2...nak cuci mmg malas...skrg ni tgn kaknur alah dgn air...ttp kna buat kan kan
sedapnya dayyan makan...besar dah lieya
berdebar gak tunggu result ank2 jga..

November 6, 2015 at 6:50 AM

ko mmg super rajin tau, bangun lambat tp ttp ada bento utk bdk2 tuh... kalu aku dh bangun lambat bekal sekut je heheheh

pandai dayyan mkn cappati, si aiyan tau roti tlr je hehehe...

bestnya tgk menu potluck ko... kami dh lama tak bt potluck, lagi2 sejak ada 2 org makyong korum tak ckp nk sediakan lauk2

November 6, 2015 at 8:22 AM

paling win dlam semua menu lieya di atas ialah sardin cili padi... hahaa...terliuq akak tau... perut dah kenyang pun lapo balik....:)

November 6, 2015 at 9:28 AM

kitorg dh lama giler tak mkn kat sofina tu. masa awal2 pindah putrajaya adlh pergi pastu xde. tgk gambo ko mcm nak kena pergi je.

November 6, 2015 at 11:59 AM

sama2 la kita nyepi.. bkn takat sepi, nk bw pon x dak masa
ni curik2 kejap buka hihiiii
berabok bersawang jgn ckp la blog nureen tuh ahhaha

bab menu klau singgah sini mmg menyelerakan
mcm chef

November 6, 2015 at 3:04 PM

lamanya la akk menyepi hikhiks
jgn la pencen lgi
suka tgk bento anak anak akak

lamanya dayyan di cic kan
mesti tecer bagus bagus kan

mudah dan cepat bila lauk dipack sebegitu

November 6, 2015 at 3:45 PM

hello ☺ I'm newbie.. please visit my blog ♡ have a nice day!
smartiesmoo.blogspot.kr

November 7, 2015 at 1:00 PM

Best nyaaaa..meriah dengan makanan and suka tengok anak-anak Lia beriya and selera makan. :)

November 7, 2015 at 5:43 PM

Pehhhh lapar terus tengok makanan. Hahahaha !

November 10, 2015 at 4:58 PM

aku tertarik sgt tgk dayyan menulis tu..pandai anak ko ye lieya..dah pandai mengeja tu..kagum aku :)

aku baru je nk mula ejaan dgn awatif..doakan aku berjaya lieya..hhhuuuuu

November 11, 2015 at 11:03 AM

masak samb sardin sesekali kena ngan nasi panas memang sedap.klu sy cukup ngan teluq dadar memang licin 2 1/2 pot nasik.hahaha

November 12, 2015 at 5:21 PM

Tengok Dayyan makan chapati terus teringin haih!!

November 15, 2015 at 12:56 PM

sardin lah menu paling win tau!
kalau saya pun sama...mesti licin!
dayyan sebaya aisyah anak saya...tapi saya tahun depan baru nak sekolah kan dia

November 17, 2015 at 11:37 AM

bento bento tu aida suka...
sebab aida ni tak sempat berbento...
pe yg sempat aje utk anak-anak.

November 19, 2015 at 4:06 PM

Makanya untuk tahun ni dah habislah cerita bento riangria miamijakan. Sekolah pun dah cuti. Kena tunggu tahun depanlah kalau nak terliur balik tengok bento Chef Lieyalatif untuk anak-anak tersayang. Tahun depan si kecil akak ni pi tadika. Hari-hari dah pasak kat telinga sekarang ni nak ayam goreng+nasi+air milo. Beria bukan main nak pi tadika!

November 26, 2015 at 3:48 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy