Thursday, November 26, 2015

thursday ~ random photos


Assalamualaikum semua!! salam kamis..... 


amecam minggu pertama cuti sekolah....aku syiok leee..tak yah pi keje awal ...leh kuar lambat sikit.... plan nak berjalan pun dah ade...minggu lepas lepak kat corus paradise teman en laki bengkel so angkut le anak2 sekali ...syok le main pool..... mgu depan in sha Allah bercuti kat grand lexis 4 hari.... hah berendam le puas2....tahun depan in sha  Allah ade rezeki kite bercuti obedese....sebenarnye, aku frust sebab try nak daftar kan budak2 ni kat kem2 tahfiz ke solat ke kat masjid dah full... rayuan pun tak di layan...sob sob sob...takpe laaa tak de jeki, budak2 ni suke jek laa sbb leh lepak umah ajek.....hokey le...jom layan pic random photos yg ade arinie....

*
*
*
*
*
*
V

  • lil otomen tgh mencekodok.... hasil nye bulat kembong2 cekodok pisang aku hahahaahahaha
 


  • aktiviti petang2 kalo tak keluar kemane....mujur takde teh tarik ke kopi O kalo tak dah mcm kedai2 tepi kampung lepak main dam haji hahahaha.... ni la dam ular paling susah aku penah jumpe...ular byk sgt...nak dekat 1 jam tak de sape berjaye naik sampai atas...last2 aku mansuhkan beberapa ekor ular hahahaahaha
 


  •  sape tak suke manis2 kan.... aku suke sgt2 lagi kalo time nak period tuh..... ari tu bawak anak2 aku dtg sini try...ehh dieorg kureng plak kat sini...pelik bin ajaib betul.....selalu coklat2 dieorg le laju.....
 *video kat dip n dip*
video


  • skrang petang2 je hujan.... dah lame tak main bola tepi rumah gini..... aku tukang snap ajek sebab aku fobia bola2 nieh...dulu mase sekolah main ronders bola penah hinggap melekap kat muke aku...kebas hidung oiiii 2 hari....sejak tu aku dah jadi penakot dgn bola.....
 *video main bola tepi rumah*
video


  •  aku lupe laa pic ni dah tepek dlm blog ke blum...kalo dah halal lah yea ade siaran ulangan hahaahahahah..... potluck kat opis ari tu....penoh meja bulat....sampai bertenggek2 lauk hahahahaahah..... meriah dan jimat duit!

 hokey tu ajek.... happy weekend yeak korang..... weekend ni plan nak cari barang2 sekolah anak...senang kasi settle awal2..... bubye!!




** minggu ni minggu ole2...dpt dari bos kecik ole2 dari london n paris...lepas tu dpt ole2 farewell yg sgt cute..... alhamdulillah....





29 celoteh sahabat

Cuti sekolah ni dam ular salah satu game yg seronok
Kita kena main sama Lieya baru sama-sama dpt dengar suara semua ketawa memenuhi satu ruang rumah.

November 26, 2015 at 10:28 AM

klako pulak aku dengo ko mansuhkn ular sbb byk sgt hhhhhaaaaa..tension kan kalo ular byk, payah nk menang hhhhaaaa

bestnya ko makan makan dan makan hhhaaa...nikmat Allah buat apa nk sia2 kan kan :)

wahhhhh bercuti2 dah korang, aku jugak belum..ntah planning pun takdo, duit pun takdo..hhhhaaa..duduk la umah je..

anak aku hadi ada kelas tambahan, 2 org gegurls tu ntah mana nk diletakkn..nk masuk kem solat, kakaknya lepas, adiknya KIV..letak kt nursery takmo pulak hhaiihhh...

November 26, 2015 at 10:35 AM

akak cuti jalan2 dekat2 je... plan nak panjat gunung jerai (panjat dgn kereta la..hahaaa)
balik kampung makan kenduri sedara... ronda penang jer... hahaa

slmt bercuti lieya n famili....:)

November 26, 2015 at 10:44 AM

Rajin otomen kecil ni tlg mama yup...
lama x main dam ular ni..slalu tgk ank2 main saja...
bestnya nak dpt ole2 lieya..

November 26, 2015 at 11:38 AM

rajin otomen nolong maknye ;) & salam bersiaran

November 26, 2015 at 11:42 AM

Amboi Dayyan...dah mencengkodok....hahaha..bagus...bagus...belajar dari kecik..

Dam ular brand apa tu yang susah bebenor? Hahahaha..

Sambal kerang mmg rare, tapi sedappp.

November 26, 2015 at 12:34 PM

Bagusnya ultraman pandai mencengkodok...
bulat2 dan nampak gebu gebas lagi...
mesti sedap!

Hahaha, kelakar la Lieya ni...
Boleh pulak mansuhkan ular yg ada..
Yea la penat juga kalau layan sampai sejam pun tak de yg menag lagi :)

Anak2 saya dah lama ajak main game masa cuti sekolah ni...
Rasa kesian pula kat mereka bila asyik tolak jer permintaan mereka..
Semalam tersentak juga bila kena sound, "Ummi, why are you working so hard?"
Tu yg datang ofis pagi ni terus ambil cuti dua hari minggu depan.
Nak ke mana tu, belum plan lagi.... huhuhu

November 26, 2015 at 1:36 PM

kat rumah zee pon skarang budak bertiga tu main dam ular..masalahnya asyik bising jer..memasing nak menang..takde la main elok cam anak2 lieya.. selalunya halfway zee dah soh simpan..pening dengar dorang bertekak..hahahaa..so takde sape yang berjaya lagi takat ni..

syioknya grand lexis..masuk list cuti2 taon depan dah ler..bebudak ni sibuk ajak gi hotel nak mandi kolam tapi ibunya ni haaa dah takde cuti..terperuk la dorang kat umah..

November 26, 2015 at 1:44 PM

Salam Lieya!

Eloklah tu Lieya dok dendiam kat Putrajaya. Jangan menggelupur nak pi IKEA Cheras ek @_@ Hehehe....

Akak pun plan nak beli keperluan sekolah anak-anak this weekend. Lagi cepat settle, lagi senang hati. Tak perlu berpeluh keluar duit last minute.

Oh, ni kira next week punya ceritalah nak ke Grand Lexis ya! Akak pulak plan nak ke utara tapi lama lagilah, bulan Disember nanti, insyaallah!

Memang betul Lieya kadang-kadang otak ni sampai dah tepu nak makan apa. Balik-balik cari makan kat tempat yang sama. Kalau dah bertahun-tahun dok kerja kat tempat sama, memang jemulahkan. Untunglah you all ramai, boleh buat persidangan meja bulat setiap tengahari! Tapi, bab diet terbengkalailah kalau macam nikan. Dah semua pun pakat masak sedap-sedap ^_^

November 26, 2015 at 2:16 PM

wah syok la next nk ke grand lexis tu..tisya pn ajak repeat tp tktau la bila..hehe...meriah menu potluck tu

November 26, 2015 at 2:25 PM

perghhh plan bercuti sangat power..i is poket kering so bercuti jela diam2 dalam umah baru tu..;p
takecare..hapy holiday!!

November 26, 2015 at 2:26 PM

rajin otomen buat cekodok ha... hihi..
eh.. akak plak time nak peod suka mkn yg masam2... boleh sampai meleleh airlio dok teringat kat asam2.. hihi..

November 26, 2015 at 2:29 PM

TIme cuti.. layankan jelah tekak anak2.. bukan selalu dorang dapat bersenang-lenang macam ni.. ;)
Pembelian awal amat digalakkan agar tak serabut saat2 akhir nanti.. hehehe..

November 26, 2015 at 3:04 PM

Amboi rajinnya otomen mama ni ye..
clap clap lagi

adoi mengamcam nye semua menu tu
lama dah x pekena waffle terliurrr

syok dapat p cuti2..
ye la lieya dapat settle kan awai2 senang
senang nak memilih pon ye juga


November 26, 2015 at 3:45 PM

Lamanya duk lexis..mesti budak2 suka dpt berendamkan

November 26, 2015 at 7:10 PM

Lamanya duk lexis..mesti budak2 suka dpt berendamkan

November 26, 2015 at 7:11 PM

wow ke grand lexis 4 mlm. terbaik. release stress keje dll. holiday :)
potluck tu best la. meriah mcm kenduri :)
in shaa Allah next weekend kot aida pun nak start beli brg skola anak2.
beli awal sebelum kehabisan :)

November 27, 2015 at 1:59 AM

Meja ngam2 je korang letak makanan haha.

November 27, 2015 at 7:45 AM

Lieya...rumah macam best jer. Ade tempat makan-makan kat tepi rumah, main bola, main dam ular...dah kenape nak mansuhkan ular tu..hahaha..lawak la Lieya ni.

Anyway, bab makan kat opis tu takpernah tak meriah kan...hihihih

November 27, 2015 at 10:55 AM

lawak betul akak ni. mansuh mansuh kan ular tu plakk. kikiki

kita sama la kak, saya pon penh kena hinggap dgn bola dkt muka. sedebuk kena. mcm spring. gigih sgt nk main bola sepak dgn adik n pk sedara. skali terkena. siap hidung berdarah lagi.. nasib xda patah ke apa..

alahai santainya lepak sambil layan dam ular..

November 27, 2015 at 1:15 PM

boleh bawak anak2 ke SACC CONVENTION CENTRE SHAH ALAM..ada MALAYSIA ISLAMIC KIDS FAIR ..hihi

27-29 Nov 2015 ke MALAYSIA ISLAMIC KIDS FAIR di SACC CONVENTION CENTRE SHAH ALAM, ada macam2 aktiviti untuk anak2 MALAYSIA ISLAMIC KIDS FAIR

November 27, 2015 at 4:29 PM

boleh bawak anak2 ke SACC CONVENTION CENTRE SHAH ALAM..ada MALAYSIA ISLAMIC KIDS FAIR ..hihi

27-29 Nov 2015 ke MALAYSIA ISLAMIC KIDS FAIR di SACC CONVENTION CENTRE SHAH ALAM, ada macam2 aktiviti untuk anak2 MALAYSIA ISLAMIC KIDS FAIR

November 27, 2015 at 4:30 PM

Cekodok pisang nyum nyum :D

November 28, 2015 at 7:27 AM

sedapnya.. done folo sis, folo me back k ;)

November 28, 2015 at 8:50 AM

Ada gaya jadi chef anak bujang tu nampak gayanya....

December 1, 2015 at 1:13 AM

akak...mana beli batu2 hiasan kat tepi umah akak tuhhh..cantikkk ada idea ni nak hias laman yg sekangkang kera tu hahaha.....

December 1, 2015 at 10:23 AM

Haha...mcm dah tempek jer potluck kat ofis tu. Tp mak redho ajelah ulang tayang hihi...

Ohhh nak gi Grand Lexis eh....lamanya Lieya sampai 4 hari. Tak boring ke duk PD tu?

Terer ko buat jejemput bulat bulat gebu tu. Mesti pakai tangan kan. Geram pulak mak nengoknya. Nak buat tak de pisang pulak.

December 1, 2015 at 12:34 PM

Haha...mcm dah tempek jer potluck kat ofis tu. Tp mak redho ajelah ulang tayang hihi...

Ohhh nak gi Grand Lexis eh....lamanya Lieya sampai 4 hari. Tak boring ke duk PD tu?

Terer ko buat jejemput bulat bulat gebu tu. Mesti pakai tangan kan. Geram pulak mak nengoknya. Nak buat tak de pisang pulak.

December 1, 2015 at 12:39 PM

ct sekolah ni rileks la skit kt.. x rushing....
waa..pndai dayyan buat jeput pisang.. hehe...

December 1, 2015 at 4:00 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy