Tuesday, November 17, 2015

lepak2 di Hotel Awana, Genting Highlands....




Assalamualaikum..... salam selasa semuaaaaaa.....adududuh makin liat nak update blog.... dah lame tersadai dlm draft pic2 ni tapi nak mengarang tu malas bebenoooo....oh yea! hari ni result upsr keluar...good luck untuk anak2 semua.... tak dpt 5A jgn sedey2....perjalanan masih panjang...tinggal minggu ni jek sekolah, pastu start cuti sekolah dah....syoknye...dah leh start buat bajet utk kelengkapan sekolah anak2 plak...ye laa bende skrang semua dah mahal so kene pandai2 rancang, lagi2 kalo anak ramai tuh..... ewah dah mcm pakar ekonomi plak aku....jom ler layan citer basi kepam2 ni yeak kawan2 hahaahahahaah.....


*
*
*
*
*
*
V


ari ntah bile ntah kiteorg pi jalan2 genting...stay kat Hotel Awana....nak merase mandi kat pool die yg air panas tu kononnyer...auwww! ... outdoor kat genting tu still renovation lagi....kiteorg pi jalan2 indoor ajek tu pun tak lama ...dlm kul 9 lebih kuar rumah ....kemain budak2 ni excited kalo dgr nak pi dok hotel....



singgah kat kak mah gate 1 tu sarapan kat situ dulu....



jalan smooth ajek...kejap dah sampai hotel....



exceli pes time aku sampai sini.... 







check in pastu jalan2 area hotel....takde ape sgt pun....ade itik ni ajek hahaahahah ... layan le anak2...




bilik ok le .... tak yah aku angkut tilam angin hahaah sebab cukup semua dpt tdo atas katil hahaahahaha....


sejuk je cuaca...best betul.... sejuk2 gini mood stabil jek...cube kalo panas, kejap2 nak rase moody ...tu aku laaa hahaahaha....



tak silap mase pi sini budak2 tgh study week nak exam...so berangkut le buku ....konon2 amik mood study tempat sejuk.... 



mase pi sini tgh kecoh2 jerebu, mujur kat sini view ok jek dgn sejuk2 nyer...



budak2 ni tak sabor2 dah ajak pi swimming...aku ckp tdo dulu...perut kenyang lunch so kasi nasi turun dulu baru leh main air hahaahahaah










dlm kul 4 lepas asar gitu tukar baju jom pi swimming pool!




posing gediks miang anak2 lieyalatif kahkahkah




ini pool kite yg punyaaaaaa...takde org....so jom main air puas2....air panas kot mau tak sedap main air...tak mo naik darat rasenye sbb kalo naik terus sejuk mencucuk2 tulang.....




aku main air gak...tapi tak naik slide tu..dasar penggayat kan...mia je dok ulang2 naik...jaja same mcm aku penakot haahahaha...dayyan aku tak bagi sebb die kecik lagi....




berjakuzi puas2....syok weh! cari port yg air kuat naik membuak2 duduk atas die....fuhhh syokkk! hahaahahahaahah



dlm kul 6lebih gak baru naik bilik...masing2 kebulur tak hingat....biase la kan kalo dah main air tu mmg lapooo jek la..... aku buat nasi lemak....licin 3 pot nasi lemak sempoi aku hahahahaahaha




main air sudah, makan sudah, kenyang sudah...ape lagiii study leeeeeeeee....




pagi awal bangun nak bekpes ...nak try bekpes sini...byk review kate sedap.... bolehh laaa...byk pilihan.... dgn nasi dagang, roti canai, mee goreng, serial, buah2, english breakfast...sengkak perut aku makan.....



pagi2 buta dah pesan lepas sarapan kite turun main air lagi yeak mama.....ye laa anak2 oi...



kali ni aku tak turun dah.... aku membuta tepi pool tu hahaahah....



kul 11 lebih naik bilik balik...mandi2..siap2 nak checkout karang....



lunch dulu kat hotel..... sedap gak lunch kat sini....byk pilihan...







sarapan tadi pun kenyang tak abis lagi ...so aku makan lunch tak amik nasi...ratah lauk ajek.... ade plak ketam ngan udang besor2....



makan kenyang2 anak2, pas ni nak pi indoor genting takde singgah makan dah hahaahahaha...



kiteorg pi first world naik bas....mmg hotel sediakan.... budak2 le excited nak naik bas...aiyoo naik bas pun excited budak2 skrang ni haahahahaha



kalo ikut aku nak naik keter jek ke atas senang kalo nak balik kang terus cabut jek .... tapi takpe laaa...anak2 hepi kite pun hepi kan....



layan budak2 ni main ape yg ade kat dlm nie....ingat tak ramai le org sbb outdoor tak siap lagi kan...ehh ramai gak hah....



byk pic amik kat dlm indoor ni tapi malas le nak tepek byk2...semua pun dah pergi kan...bende same jek pun..... tapi yg lawak, dayyan laaa paling tak happy masuk kat ripley's believe it or not nieh....siap nangis sebab takut hahaahahaha...adoii anak bujang manje aku sorang nieh....tgk le muke cebek tak mo dok kat kerusi tu hahaahahahaaha



dah puas main semua menan yg ade dlm nie..pekena sekerim gelato sorang semangkuk ...jom balik ... 



amik bas balik petang....target nak turun dari genting sebelum hari gelap...

sampai umah just nice pukul 9mlm..... tamat lah jalan2 sempoi sebelum cuti sekolah....ni kire jalan2 sebelum cuti sekolah....agak2 cuti sekolah kemane kite? silap2 dok umah jek laa ye anak2 ekekeekekekeek.....bubye!!





**semlm beli inai dherbs tu...alah tak lawoooooo.... merah tak yg mcm aku nak.... frust!!



40 celoteh sahabat

sronok la mandi pool air panas..dlu stay tk mandi pool pn sbb tisya tk sihat..lepak bilik je...tk jd masuk snow world ek?

November 17, 2015 at 9:17 AM

welcome back!wah..lama nya x update..hihi...
hari rabu nie bahagian nieyl ni de wat meeting kat awana 3 hari sampai jumaat...
nieyl x pergi laaa...almaklum la..PA kena jaga opis..hahaha :)
seronok tengok anak² akk happy cmnie...:)

November 17, 2015 at 9:18 AM

sonoknya p bercuti, hilang stress bila makna, tido, makan, tido...alahai kak...nikmatnya.....

November 17, 2015 at 9:29 AM

seronok jalan2 G awana ye...seronok tgk ko ajaq dayyan belajaq..nampak dia tertib je jaga semua ala tulih dia

November 17, 2015 at 9:35 AM

bestnya... bile lah nk try naik genting menginap kt sana...

lenggang je ek kt pool tuh... seronok lah bermain2 pool sbb tak sesak ngn org kan...

siap blh msk ek kt dlm blik... bestnya wei.... udahla tempat tu sejuk msti rsa lapo je kn...

*inai kan aku biasa pakai yg rani paste tuh... merah cant9ik tau...
tak penah lak aku try dherbs tuh

November 17, 2015 at 9:52 AM

suku thn ari tu naik juga genting ...tp tak main pun ..memasing mls ...

November 17, 2015 at 10:05 AM

As long as anak2 happy, kita pun happy juga.
Pernah juga plan dengan hasben nak stay kat Awana Genting tu, tapi sampai la tak kesampaian...

November 17, 2015 at 10:06 AM

tak sabar nk tunggu outdoor dia siap.. sbb hari tu pergi pun macam bosan sikit.. nasib baik sebab nak tengok show ultraman ja.. kalau tak lemas dah mati kutu kat atas tu tak tahu nak buat apa..hehehe.. btw tengok pool dia macam best la.. tak la bosan sangat adik2 kalau dapat berendam yer dak..=D

November 17, 2015 at 10:07 AM

sesekali naik genting memang terasa macam diri seorang pelancong German.. hihihi
Awana ok lagi kot.. haritu naik sampai 1st world tak sojuk pun.. siap berkipas lagi akak ko ni kepanasan..
ok lah budak2 seronok, kita as a parents tumpang beronok-ronok. teringat gak kita kecik2 dulu mak bapak bawak gi genting.. konon dah hebat sangat dah time tu.. layan sejok, mulut kuar2 asap.. hahhahaa.

November 17, 2015 at 10:07 AM

sempoi sempoi pon fulus tak berapa nak sempoi gak..genting sumernya mahal..huhuu.. tu blom lagi main outdoor..tapi sekarang memang best kalo naik atas tu..orang tak berapa ramai sangat..

November 17, 2015 at 10:59 AM

wow bestnya..pool air panas..nerspa la korang..budak2 sekarang memang suka naik bas lieya..nak buat cmna dah masing2 memang perak tak pernah naik public transport.hehe

memang best la jalan2 sempoi camni..puas anak2 lieya dpt mandi pool dua kali..

November 17, 2015 at 11:01 AM

Sejak outdoor tutup aku tak pergi pun genting sbb rasa mcm boring je. nak tgu outdoor bukak baru nak pergi.

November 17, 2015 at 11:02 AM

Hi lieya!!!

lama tak update blog, mcm aku gak pemalas lipas hhhaa...

wahhhhhhhhhhhhh tau2 duk hotel je korang ye..skang ni musin ujan, mmg cuaca sejuk la, mood pun sejuk kan hhhaaaaaaa

hai la seronok miamijadayyan berendam dlm air ye..pehtu mkn nasi lemak pulak..ppperrrggghhhh mmg nikmat :)

dah planning cuti2 malaysia ke lieya???

November 17, 2015 at 11:50 AM

saya belum penah sampai sana
teringin juga nak bwa bebudak ke sana
tgk lah cuti sekolah nanti kalau rajin...hehe

November 17, 2015 at 11:57 AM

Salam singgah hari ni bila masa sikit ni. anak2 yg seronok kan, Kita tumpang sekaki lah yer he3

November 17, 2015 at 12:18 PM

rindu nyer nak baca ;) akhirnya dapat juga baca yang terlatest .... patutlah senyap gupenyer pi holiday yer ;)
tak per janji ade juga nukilan kat sini

November 17, 2015 at 12:45 PM

Hee.. kepam2 yeak lieya.. hahahha..kelakar ayat
Patut la berendam x mau kuar dapat ayor panas kan..
syok tuuu..

November 17, 2015 at 12:49 PM

Bestnya Lieya.. ada pool air panas lagi..
Memang susah nak naik budak2 tu.. sama gak dgn mak budak kan :D
Cantik juga tempat dia kan Lieya..
Dah lama akak tak naik genting..
Adalah sekali menginap kat Hotel Awana genting ni :)

November 17, 2015 at 12:50 PM

Soklan akak...masa Lieya duduk kat air yg membuak dalam Jacuzzi tu, tak terlambung2 ke? Awak kan kurus...hehehehhe....

November 17, 2015 at 1:20 PM

bestnya cuti2 genting
rine dah lama tak panjat genting...
and tak penah tido plak naik genting....
sebenarnya rindu nk pegi CH

November 17, 2015 at 1:44 PM

wah..bestnya

November 17, 2015 at 2:25 PM

seronoknye pi tido hotelll.
anak2 Zura pon kalo ajak tido hotel kemain sonok masing2.
sampai x nak balik pon ade. lagi2 kalo hotel tu ade kolam. hahahaha

Lieya.. Zura pon baru nak panaskan enjin balik.
lemaunye nak menulis bila dh lama cuti nih.
hehhehehe

November 17, 2015 at 3:51 PM

wah! cantek dan besar swimming poolnyer...

November 17, 2015 at 4:04 PM

bestnya lieya.. dah lama kot tak g genting ni.. nak bawak super hero kecik tu kena kuat mental dan fizikal.. hahahah..

November 17, 2015 at 4:51 PM

inai rani best kot.saya suka warna dia.wah bestnya bermandi mandian bila org tak ramai kan. mmg pool kita yg punyalah.hikhiks.

November 17, 2015 at 11:40 PM

Lama gak x naik genting ni lieya...gian pula bila tgk pic lieya ni...
x mandi pool mmg x sahkan ank2..time tu pula x ramai org...bestnya

November 18, 2015 at 1:28 AM

Never heard of this heated pool before. Ko Ridleys tu pelik2, tallest man in the world la, biggest this biggest tu.. mau Dayyan tak panik. Hahhaa

November 18, 2015 at 6:23 AM

tergelak tengok muka dayyan dekat ripley's believe it or not tu. hehehe. ada juga part takutnya tu.

November 18, 2015 at 8:56 AM

Aaa...bestnya lahai. Suka baca blog Lia ni sebab kebanyakan gambar yg lia post tuh...sure gelak...."hahahahah" gitteww...kadang nany baca pun sengih sorang2! :) Selamat bercuti sekolah yer...

November 18, 2015 at 9:21 AM

menarik. kami xpenah lg sampai genting. leh try bebila nnt..

November 18, 2015 at 12:27 PM

bestnya dapat pi holiday...

November 18, 2015 at 12:33 PM

Wahhh bestnyaaa jenjalan Genting :D

November 18, 2015 at 12:52 PM

oklertukan dapat jalan2 sefamili.. yang penting dapat makan, riadah sama2...
syiok gak yerk duk kat situ .. akak selalu terfikir sapalah nak duk kat hotel awanani.. tak happening...
ha.. ha.. tapi rupanya bolehler untuk melepaskan tension yang bersarang di fikiran..
yerker ramai orang gak genting theme parktu.. ingatkan takder orang yerk..

November 18, 2015 at 1:32 PM

Assalam Lieya.....tak jadilah mak nak betape mcm ko haha.....
Jiran cakap Awana Genting ni best. Tapi taklah diberitahu swimming poolnya cenggitu. Mcm best pulak ek....mcm teringin pulak nak pergi tido Awana ni weyh....'
Budak budak kalau jumpa air mmg tak hengat dunia.....hihi.....
Rajinnya anak awal Lieya....penat mandi boleh pulak study cenggitu, kalau anak mak? Huh terus tido hihi....
Perghhh mmg pakej betul bercuti kat Genting nie ek....

November 18, 2015 at 3:58 PM

wahhh best kamoo cik lieya..jenjalan genting..
soon kitaorg pun mahu ke sana lah..dekat je tp tak penah pun sampai hehe ;p

November 18, 2015 at 4:00 PM

Awana ni mmg dekat je dengan rumah akak.. tak sampai 45 minit dah sampai.. tak pernah tido sini. tp every year mmg wajib buffet ramadhan kat sini. makanan mmg superb .. banyak pilihan dan best.. lieya pun kalau ada masa thn2 depan leh try buffet ramadhan kat sini ..

dah lama tak pergi outdoor genting since renovation kan.. tp indoor dia pun best juga.. budak2 lah happy macam2 boleh main. kita tukang tengok ajer. hehe

November 18, 2015 at 4:09 PM

aida x pernah sampai sini.
sampai genting time bujang dulu kala.
nak tunggu outdoor siap then baru naik bwk anak2 in shaa Allah...

November 19, 2015 at 4:02 PM

Dah lama tak tidur kat hotel di Genting. Takutlah katanya banyak hantu. Hahaha!

Selalunya pergi balik hari aje. Sejak outdoor tutup, sekali aje pun akak naik ke Genting. Tunggulah nanti bila dah buka semula, barulah kita terjah lagi. Budak-budak ni memang tau, kalau tidur hotel aje suka betul dalam hati. Anak-anak akak pun macam tu. Sepanjang perjalanan senyap aje takda mood tapi bila sampai hotel, merekalah yang paling kecoh memekak dalam tu!

November 26, 2015 at 3:39 PM

kalau dah dasar ulat air, tempat sejuk pun dia selamba je berendam, ada derang kesah?

November 27, 2015 at 3:05 PM

samalah dgn lya..nk update + bw berchintaaaaa..

syoknya budak2 ni... tdo hotel n buat mcm2 xtvt

December 1, 2015 at 4:04 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy