Wednesday, July 27, 2016

al-kisah syawal (jamuan raya opis)


Assalamualaikum.... 


amecam korang dah cecah  22 syawal nie...dah berape kilo naik ekekekekeek... ade timbang tak before and after .... alaa rugi diet time raya...makannye sodap2 kan heheeheh...lepas satu2 jamuan raya ade hah..belum open housenye lagi.... aku dah naik 3 kilo gak....mule laa risau tgk lemak2 yg tekelebet2 akibat 3 kilo tuuu kakakaakakaka...tapi ape dehal yg penting perut happy...hokey2 hari ni jom layan cerita jamuan raya opis aku....tak byk pun aku snap...mane yg ade la yeak ...buat kenangan2 gituuuw...

*
*
*
*
*
*
*
V

ootd ahkak lieyalatif sempena jamuan raya opis.... simple2 jek...konon beli nak pakai adik kawin kat penang nanti ...buat kat hotel kan so boleh le nak pakai baju mengepak2 nie hahaahahah...


simple je dress nie...ade jahitan manik panjang kat bahagian dada sikit...pastu area tangan terbelah...sebenarnye panjang gileeee area tangan tu...dah sudah aku nak jadi tukang sapu opis plak tak tentu pasal...so pi tailor kat presint 15 tu suh die potong ....


mcm biase laa jamuan raya mesti buat kat dewan serbaguna kkm nieh... mcm biase gak  mesti ade props bergambarkan....vespa sape laa ni ...jadi daya tarikan betul...sampai vvip kkm yg dijemput semua nak bergambar kat sini....


antara opismate yg sempat bergambar....


bab posing mmg serahkan ajek pada kami2...


masih awal majlis....menanti ketibaan tetamu....


haaa part mkn le paling2 ditunggu.... so ini laa yg aku ambik.... semua aku rase kecuali sate ngan nasi hujan panas....kenyanggggg pekena lontong semangkuk....aku kene diet ayam sebab sakit aku ni so tgk ajek laa org mkn ayam huk huk huk....



geng PAs with lady boss.... boss yg pakai baju biru tu....dari meja vip die lari dok meja kami sebab nak makan puas2...kat meja vip segan katenye hahaaah sempoi jek lady bos aku nieh...



pinggan desserts aku tadi tak abis aku bawak balik opis...jumpe ex boss kat bawah plak..paksa die mkn cream puff sebijik aahahahaha


murah rezeki ari tu...dah kenyang jamuan raya opis, pergi plak beraya di open opis kat tingkat 8....aku penah keje kat sini dulu mase mule2 masuk keje...so marile lawat geng2 lama sambil isi perut heheeheheh..rajin dieorg siap buat welcoming area nih...


hahaahah zana ...ampun...akak tepek pic ko kat blog akak....


dgn PA otai...kak nurul, ct dan matron sal...riuh rendah kalo jumpe dema2 nieh.... menu2 mcm ade....aku mkn nasi dagang yg sedap gilosssss...desserts pun mcm2 adooo....puas usus besar ngan usus kecik i hari tu hahaahahaha
weekend ni pun ade jemputan open house jugak..mane yg sempat kite terjah...rayakan sebulan! xoxo....



**jumaat ni jamuan raya sekolah miamija...mcm biase ade jadual utk murid2 bawak ape ikut darjah....tahun lepas kene nasi lemak...tahun ni urut dada legaaa aku sebab kene bawak nugget ngan sosej 10 ketul ajek ekekekeeke...sejak2 bulan puase aku dah tak bento2kan budak2 nie...belum ade mood lagi nak menumis pagi2 haahahahah





29 celoteh sahabat

mana?mana?yg naik 3 kilo tu..
xnampak pun beza nya...so,kurus lagi la tu..aish akak nie...
Nieyl punya jamuan esok...
hari ni dah bz decoration..carik idea..

July 27, 2016 at 9:07 AM

memang tahun ni beraya mkn2 jer kan... akak mggu ni ada 4 jamuan raya open ofis...jenoh mkn.... heheee

kilo naik jgn dikira dah... klu naik penimbang mesti nangis tgk angka laju jer naik... huhuuu...nangis ujung katil la jawabnya...hehee

July 27, 2016 at 9:24 AM

Bagus jugalah Lieya naik 3kg sebab kan itu yg sepatutnya dan dinasihatkan masa keluar wad hari itu. Sihat dan ceria kena seiring Lieya.

July 27, 2016 at 9:28 AM

Geng2 PA pic last tu..Jamuan Bhgn Perancangan aritu pun ktrg buat kt Dewan E7 tu jugak

July 27, 2016 at 9:29 AM

Selamat Hari Raya Lieya...
Betul laa, berat naik mencanak...
Sia2 pantang masa berpantang... Lepas raya, perut muncit balik.. hahaha
Kena gigih sapu cream lagi la kat perut kasi kempis...

Meriahnya raya...
Anak2 sekolah rendah dah settle beraya kat school..
Tinggal Danish yg sekolah tadika jer ada jamuan raya hari Sabtu ni :)

July 27, 2016 at 9:29 AM

dapnya menu2 yang ada.... nak sikit!
BW di sini, jemput ke 'rumah'...tq

July 27, 2016 at 9:43 AM

raya kena mkn..lieya slim, mkn byk naik berat pn xnmpk...pekerja cemerlang btul posing pn masih ada tagged pekerja ye...bab posing2 ry mmg syok

July 27, 2016 at 9:45 AM

syoknya jamuan raya opis ko.... kt jabatan aku jamuan raya mcm main sorok2... kementerian tak bagi jabatan bt jamuan raya wei, suh jimat... suh join bt kt nre je... gile kedekut

jumaat ni nk bt jamuan raya tp ala2 potluck...

cun wei baju raya ko

July 27, 2016 at 9:46 AM

Nyampah tauuuu soalana 1st sekali tuhh! Mana ntah penimbang dah campak jauh-jauh..kekekeke...

oii meriah giler raya kau, raya aku biase-biase je ;)

July 27, 2016 at 9:52 AM

hehe samalah takde mood nak masak bekal semenjak lepas pose ni. kena carik balik mood yg hilang

July 27, 2016 at 9:55 AM

meriah ....best gile dpt pi makan2

July 27, 2016 at 10:06 AM

Lawanya baju kepok mengepak kak lieya tu awwwwwwwwwwww ada manik2 cantik sgt!
Best kan kak lieya...semua bahagian pakat jamuan open house...so kita ziarah sambil pekena menu raya ye dok...

July 27, 2016 at 10:10 AM

Lawa baju lieya.. mcm retis..gituh..
Meriah laa uols punya jamuan raya.. sedap2 plak tuh makanannya..

July 27, 2016 at 10:20 AM

cantiknya baju raya kak lieya..

July 27, 2016 at 10:26 AM

Mkn puas2 raya ni lieya..lps ni blh sambung diet balik..
Seronoknya mcm2 menu ada..mmg kenyang sgt ni
Bila dh jumpa geng2 mmg best..citer sure terlebih lebih

July 27, 2016 at 10:34 AM

untungkla opis buat jamuan raya.. aku jugak yang sedih, tengok jer menu sesedap sambil telan liur.. hukhuk..
gembira memasing dapat makan free..yang penting takyah berkemas..
abaikan jer diet tuh..

July 27, 2016 at 11:35 AM

happening betul jamuan raya opis ko..

July 27, 2016 at 3:02 PM

glam nyah... ;p

July 27, 2016 at 9:25 PM

Sedap air sirap.. Same kaler ngan jubah lieya😂

July 27, 2016 at 9:40 PM

Sedap air sirap.. Same kaler ngan jubah lieya😂

July 27, 2016 at 9:40 PM

uikss beraya sakan wehhhh.. baju raya pun dah macam DIVA tuhhh.. meletopssss. Meriah kome punya raya ikut jabatann yer.. beruntung peruttttttt masing2 hihih.

Ala lieya.. sikit benor naikknyer.. mak jeles hokeyyy. makan bebanyak lagi sikit! ahahhaah

July 27, 2016 at 11:01 PM

liya kurus lawa pakai dress kepak2 tau..nampak skt lieya berisi..so lawa sangat..warna pun cantik sesuai dengan lieya kulit putih...

seronok betul open house uols tau

July 28, 2016 at 10:24 AM

cantiklah dress tu lieya
weh...ada sesapa cakap dak ko ni ada iras mia ahmad
cam kembar pun ada juga weh...memang kembar ke? hehe

seronoknya ada jamuan gini
dah lama takde, maklumlah awak kat sini sorang aje melayu
kita pun sama banyak open house
habis raya nanti pun ada lagi tau
layankan aje...haha

July 28, 2016 at 11:09 AM

Selamat Hari Raya maaf zahir batin Lieya.....Amboiiii baju mmg tak boleh blah kalah Siti Nurhaliza tau hihi....
ALahai teringat kenangan masa kerja dulu....jamuan ofis, makan sedap, panggil artis lagi tp semua dah berlalu. Tak perlah kilauan emas elok sangatlah duk rumah kasi chance adik adik membanting tulang hihi....

Alah ko tu yelah Lieya naik 3 kg....sikit tak nampak pun. Janganlah ngengada sangat nak berdiet

July 28, 2016 at 1:08 PM

Raya dah nak habis, akak baru sempat datang beraya kat sini. Salam Aidil Fitri, Lieya ^_^

Amboi, bukan main bergaya pergi open house office ya? Habis dibelasahnya dress untuk pakai majlis kahwin adik nanti! Takpa, takpa, lepas ni belilah lagi. Takkan shopping time nak raya ajekan, lepas raya dan selepas-selepas tu pun kita boleh shopping tanpa perlukan sebab!

Untunglah Lieya dan rakan-rakan yang lain, ada juga open house kat pejabat. Macam akak ni, telan air liur ajelah. Nan adonya!

August 1, 2016 at 11:38 AM

CANTIK SANGAT2 DRESS LIEYA NI.. eh caps lock ler pulak..

kita makan mkann makan je la kejenye...

August 1, 2016 at 12:54 PM

tantekkkkkk sgt lieya...
shawl lieya pkai pom cantik..nmpk terbentuk je.. shawl ariani k ni??

August 1, 2016 at 4:13 PM

kurus je lieya ... tak besar mana pun

August 11, 2016 at 12:16 PM

kurus je lieya ... tak besar mana pun

August 11, 2016 at 2:23 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy