Wednesday, August 3, 2016

keep calm & 2 Aug. is my bornday!



Assalamualaikum....


haluw! haluw!..... adoi makin meliat aku nak update blog...cerita byk je, nak nulis tu malas...tapi arini gigihkan jugak sebab kenangan2 manis sempena hari jadi aku yg ke 18 harus diblogkan...esok tua2 leh bace... haaa jgn sape2 ade nak komen "hari jadi ke 18?..salah taip ke lieya?"..... siap koranggg ye!! kahkahkahkah......aku lain sikit dari org lain, mmg tiap2 tahun 18 tahun x berganjak usia, genetik dah mcm tukan..nak buat camne....hahaahahahah...

*
*
*
*
*
*
V

perjalanan hari 2 ogos 2016 amat indah... wish dari husband dan anak2 di pagi hari.... pastu wasap dan msg dari kawan2.... kat fb plak aku tutup wall aku hahahaaha...tp standby satu post utk kawan2 wish...alhamdulillah dikelilingi org2 yg sweet.... di opis plak di suprise oleh opismate yg super duper sweet....depa bagi aku umur 43 tahun hah...hehehehe...umur sebenar aku korang terbalikkan je laa angka kat kek tu....

*video opismate menyeprisekan aku*
video


ini lah mereka2 yg terlibat dgn aktiviti suprise2 nie...yg boys ade gak tak masuk kamera, jadi tukang snap gambo hahaahaha....tq korang...xoxo!


lunch hournye plak di bawa oleh my boss pi makan....merase laa naik merc, dok belakang mcm tuan puteri hahaahahah...tq cik rahmah for your treat....xoxo!


ramai dok tanye2 ape hadiah aku dpt tahun nie...laki aku ade tanye nak hadiah ape, mujur die tak suprise hadiah mcm selalu die buat..sebab aku ade benda yg nakkkkkkkkkk sangattttttt2...so dgn senang hati i request jek laa hahaahaah...





.taraaaaaaaaaaaaaaaaaaa ni lah diaaaaaaaaaaa bende yg aku nak sgt2.....


*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
V

skrang aku lebih suke kumpul barang2/gajet rumah....lepas dpt airfryer, aku simpan wishlist lain plak iaitu iron philips.... akhirnyer Philips PerfectCare Aqua Iron (GC8625) yg menjadi idaman hati aku dah dpt...yahuuuuuuuuu....abaikan kejakunan ahkak yeak, org lain dah lama guna, ahkak baru nak guna hahahaahahaha....

berseri2 bilik laundry aku sejak iron baru ni mengambil tempat kahkahkah.... tapi tulaa die agak bulky so makan space bilik gak...tapi takpe laa bilik ni mmg khas utk iron baju jek....ironboard ni bapak besar, boleh gosok 2 kain terus, pastu gosok pun 1 side jek...jimat masa menggosok...selama ni baju kemeja kerja laki aku dobi gosokkan.... kalo dikire2 dah lebih 1k jugak duit kat dobi...ye laa dah berapa tahun dok hantar dobi kan...so lepas ni no more dobi.... bini die yg comel ni akan gosokkan dgn penuh kasih sayang hahaahahahahah ...tang harga berbaloi laaa, siap dgn ironboard die...setengah2 tu jual takde ironboard..dah sudah nak kene beli asing plak....mls laa kan...mcm ni senang, 1 set terus....tinggal guna jek...



aku beli iron dari kak azah nie...dan direkemen oleh kak mimi yg dah pakai dulu iron nieh....byr hari ahad, isnin sampai..siap delivery depan pintu rumah dan demo mcm mane nak guna....mmg good servis lah....



​Wattage: 2400 W

​Water tank: 2.5 L

​Hose length: 1.7 m
​Power cord length: 1.8 m

​Iron weight: 1 kg
​Iron + baseweight: 4.5 kg

​Dimension: 36.2 (L) x 27 (H) x 26.3 (D) cm
Free Philips ironing board and DVD with purchase of Philips PerfectCare Aqua System Iron.
Warranty: Two (2) years warranty against manufacturing defects. 


iron lame kasi duduk diam2 kat bilik tamu hahaahahah



ni plak hadiah nombor 2..sejak2 bini die kesihatan tak berape baik dan dlm usaha naikkan hb...en laki belikan juicer....buah2 plak mcm nak kenduri di belinye....tq abg utk hadiah2 nieh....lebih bermakna dr dpt handbag atau pandora tauu hahahaah

alhamdulillah ....2 ogos 2016 berlalu dgn penuh kemanisan....harap 2 ogos seterusnya dpt aku melaluinye dgn kemanisan begini ...kawan2 blog dan reader doakan kesihatan ahkak lieyalatif yeak.....xoxo semua!



**bulan ogos bulan busy dgn persiapan adik bongsu aku kawin.... ni la penutup majlis kenduri kawin mak abah aku...





44 celoteh sahabat

Alhamdulillah.. berganjak usia seiring dgn kematangan sebagai wanita.
Hadiah pun boleh digunakan seisi keluarga.

Happy birthday Lieya..

August 3, 2016 at 9:15 AM

Sanah helwah lieya..
Semoga diberikan kesihatan yg baik..
Usia yg dirahmati..

Waaaahhh..
Bestnyaaaaaaa hadiah hari jadi ko tu lieya..
Sampai 2 hadiah tu...
Bagus en suami bg hadiah mcm tu..
Manfaat seisi keluarga kan..

Yg mana betul umur ko lieya oiii..
43 ka
34 ka
18 ka hahaha..πŸ˜‚πŸ˜„πŸ˜†

August 3, 2016 at 9:33 AM

sama plak iron lama lieya ngan kite. nk tanya iron besar ringan tak? sis berat2 xlarat hehe. apa pun hepi besday lieya moga ceria sokmooooo muahhhhhh

August 3, 2016 at 9:36 AM

waaa best adiah ko beb... mmg sgt2 berguna n bermanafaat hiihihihi...

August 3, 2016 at 9:45 AM

bestnya hadiah tu. happy belated birthday ya

August 3, 2016 at 9:47 AM

Happy belated birthday..
Happy nya dapat mcm2 hadiah..:)

August 3, 2016 at 9:48 AM

Hepi besday kak lieya..
semoga kak lieya ceria dan bahgia...

August 3, 2016 at 9:50 AM

Selamat harijadi Lieya... haha 18 tahun yer, sama lah kita tiap tahun tak berganjak... hehe..

August 3, 2016 at 9:55 AM

Happy 18th birthday, Lieya! Akak faham, kita ni bila dah tua memang wish sangat umur tu stop kat mana-mana angka yang kita suka. So, 18 tahun foreverlah ya Lieya Latif ni. Hahaha!

Video tu kelakar pulak tengok gelagat Lieya dapat kek birthday surprise. Apa ada pada nombor (ini orang kilauan permata emas berlianlah yang selalu kata) janji kita sentiasa rasa muda!

Untung dapat iron. Lepas ni memang tak terabailah kain baju dalam bakul ya. Memang semua siap ter'iron' dek isteri mithali yang comel dan muda sentiasa ~_^

August 3, 2016 at 10:29 AM

happy busday lieya..muda remaja lg...wah adiah iron ribu2 tu...ada tgk juga...slamat gosok bj dgn kasih syg..part iron paling malas haha..mujur bj sek ank je kena gosok...tp skarang pn tugas tu hubby amik alih...juicer tu pn best juga...

August 3, 2016 at 10:38 AM

Ingatkan sweet seventeen.... Sweet 18 rupanya...
Happy birthday Lieya.. Moga terus berbahagia dan sentiasa dimurahkan rezeki...

Wah, memang fenomena hadiah birthday Lieya.... Best best :)

August 3, 2016 at 10:43 AM

lieyaaaaaaaaaa..selamat harilahir yg ke 34 thn ye!!semoga dirahmati Allah dunia akhirat..inshaaAllah

kemain skang pengumpul mcm2 gadget rumah..takpe lieya berbaloi beli brg2 tersebut..yg penting keje kita cepat & mudah :)

August 3, 2016 at 10:55 AM

happy birthday lieya! semoga sihat selalu, dirahmati dan berbahagia disamping org yg tersyg sampai ke jannah.

August 3, 2016 at 10:55 AM

Wowwwwww hadiah meletopsssss...memang sedang digilaiiiii ramai iron tuh!!!
Nanti jangan lupa bagi testimoni & review sket pasal iron tu dehhh
Apapun tahniah .. selamat hari ulangtahun.. moga terus slim, gojes dan ceria selalu disamping keluarga terchenta !

August 3, 2016 at 10:56 AM

Tiba-tiba kan lieya mata bergenang je baca entry ni.. rasa mcm penuh dengan kasih sayang gituw... hadiah2 tu melambangkan kasih sayang org sekliling kita.. tp x bermakna if ada org yg x dapat hadiah x bermakna x dapat kasih sayang pulak.. mungkin rezki dia benda laih kan.. heheh.. ntah! tetiba touching pulak pepagi ni..

August 3, 2016 at 10:59 AM

Happy Bornday Lieya. semoga bertambah murah rezeki dan sentiasa diberi kesihatan yang baik.. alhamdulillah hadiah yang sangat bermakna.. senang nak guna dan sangat2 berbaloi2

p/s iron lama pun akak letak bilik tamu.. senang jugakkan..

August 3, 2016 at 11:04 AM

Wow hadiah yang super menarik tu..Seronoknya lieya..Semoga terus berbahagia dengan keluarga tersayang!!

August 3, 2016 at 11:06 AM

Alhamdullillah.. rezeki lieya dpt hadiah yg sgt berbaloi2..gitu dari cik abangnya.. yer
Pas nie kena laa rajin2 menggosok sebab dah senang sgt tuh..dpt iron yg gitu..canggih.. :)

August 3, 2016 at 11:15 AM

happy besday lieya.. hadiah besday ko tu jugak menjadi idaman aku.. hari2 dok share kat laki video iron tu. tak faham tak tahulah.. hahaha...

August 3, 2016 at 11:16 AM

Happy birthday Lieya.. Best dapat hadiah iron tu.. Mesti lagi bersemangat nak gosok baju kan.

August 3, 2016 at 11:21 AM

adiah yg best..!
lg skali, hepi bday lieyalatif. moga trus gojes as always :)

August 3, 2016 at 11:53 AM

Happy birthday.
best wishes always.
noted with thanks on gadget aku tak pernah nampak tu. Boleh survey nanti.

August 3, 2016 at 11:57 AM

happy birthday lieya!

August 3, 2016 at 12:20 PM

Happy Belated birthday Lieya!! ;)

August 3, 2016 at 12:23 PM

happy belated birthday akk...
semoga dipanjangkan umur..dimurahkan rezeki..
amboi....bestnya hadiah² dia...
Alhamdulillah...tahun nie ada perubahan dan semangat yg tinggi iron baju en.laki..hihihi..good luck akk.. ♥ love u forever..

August 3, 2016 at 12:23 PM

Happy birthday...
Semoga terus awet muda dan dalam RahmatNya

August 3, 2016 at 12:32 PM

sanah helwah dear lieya latif sweety pie..
semoga terus kekal sihat..bg berisi sikit lagi badan tu lepas ni sure cun..
murah rezeki dan panjang umur jugak ye

August 3, 2016 at 1:30 PM

Happy besday akak.. beza skit dgn jue tp nampak akak muda lah.. akak mkn tau utk naikkan HB tu.. risaunya kang masuk hospital lagi..

August 3, 2016 at 2:15 PM

HAppy bornday Leiya sayangggg!!!! seronok nya dapat iron baru. Sesuai dengan Leiya..IRONLADY gitu. :) Take care babes...

August 3, 2016 at 3:02 PM

Hepy Bezday Lieya....moga hidup ko sentiasa dirahmati dan diberkati Allah....
Mak baru berangan tau nak beli iron tu. Tapi bila tengok harga dia terus punah harapan mak hihi....

Tulah nak tunggu testimoni ko dululah Lieya, ok ke tidak.....barulah berangan balik kikikiki....

Wahhh nsmpaknya hari hari minum juicelah ek....kerlas ko Lieya....

August 3, 2016 at 6:32 PM

Happy birthday Lieya.. buat party nnt ajak la. hehehe

August 3, 2016 at 11:57 PM

happy birthday leiya panjang umur dan dimurahkan rezeki..

August 4, 2016 at 5:56 AM

Hepi besday lieya...semoga dipermudahkan segala urusan
Bestnya ada suprise party walau simple..
Seronoknya hidup dpt iron cam gitu huhu..

August 4, 2016 at 6:03 AM

happy bday kak lieya

August 4, 2016 at 9:07 AM

HEPI BELATED BEDAY KAK LIEYA...
BESTLA DPT IRON. MY WISHLIST JGK..HIHI..

August 4, 2016 at 9:23 AM

hepi belated besday cik adik manis..ehhh muda sangat lagi yerk..pangkat adik, spm pon tak amek lagi..kahkahh.. moga bertambah bahagia dikelilingi orang2 tersayang..

August 4, 2016 at 10:45 AM

even dah lewat (sikit je lwatnya neh...hikhik) nak jgk wish HappyBornday yg ke lapanblas yg super blast..=)

August 4, 2016 at 12:22 PM

akak hapy belated besday.
sama bln dgn my rania. hihi..rania 10ogos

sy hri tu br tgk blogger mekcu bli iron ni juge. teringin jge

August 4, 2016 at 1:39 PM

Happy Belated Birthday Lieya

August 4, 2016 at 4:26 PM

hepi belated besday lieya...
wah wah wahhhhhh.... bestnya tgk iron tu
mmg thorbaekkklah... hihiii

August 6, 2016 at 1:04 AM

Happy Belated Birthday kak :)

August 8, 2016 at 4:19 PM

Alhamdulillah dikelilingi org2 tersayang yg begitu menghargai lieya.happy belated birthday dr sy..kita kan sama tarikh besday..cuma taun je lari sikit.hehe

August 11, 2016 at 5:27 AM

Alhamdulillah dikelilingi org2 tersayang yg begitu menghargai lieya.happy belated birthday dr sy..kita kan sama tarikh besday..cuma taun je lari sikit.hehe

August 11, 2016 at 5:27 AM

happy belated birth lieya...
moga trs dimurahkan rezeki,,
waaaaa..hadiah super duper best..idaman org pompuan tu...

August 14, 2016 at 1:04 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy