Tuesday, August 9, 2016

visit baby harris shah...


Assalamualaikum....


haluwww korang...ape kabar...hope sihat2 semua....korang dah sarapan? aku sarapan nasi ngan asam pedas ikan balance lauk semalam...gigih bawak bekal sebab nak tapau kat kafe ari2 pun pening pale nak makan ape..balik2 bende sama ajek...okeh2 jom layan citer ape yg ade arini yeak gang...

*
*
*
*
*
*
V


kejadian belaku ahad lepas...dihujung2 syawal gitu... pi melawat cik puan hirda di shah alam... member baru lepas bersalin seketul baby yg omey2 sangat....dengar jek dah balik shah alam kami pakat2 bincang dlm wasap nak pi serbu rumah die...terima laa hadiah tak seberapa dari mama lieya ni....


ootd that day...kemain merah mak ngah...


kami dijamu dengan nasi tumpang, sate, roti jala n buah..... pes time dpt rase nasi tumpang nieh...

bagi kaum bapak2 makan dulu, sementara mak2 borak sampai riuh satu rumah...mcm ni bile sesekali jumpa....tapi syg jek tak cukup korum....cik puan sham plak tak dpt join ...kalo empat2 dpt berkumpul sure lagi riuh....


mama lieya dengan budak seketul bam2 nieh...ishh geram dibuatnyer...


baru sebulan muke cerdik mcm budak 6 bulan hah...kemain lagi hehehehe...


tgk! sakan depa borak, aku kene jaga baby....hahaahah ...takde laa...aku yg mmg nak pegang...amik  berkat konon....hahahaahah


okey, kaum bapak2 dah kenyang, pi dok depan pi...kami kaum mak2 plak nak santap.... lawo betul pic kamera note 5 nie...clear ajek...so mane2 gambar yg terang tu dari note 5 kak mimi...yg kelam2 tu dari note 4 aku ye hahaahahah....


haaaaaaaaa ni le rupe nasi tumpang tuh...pes time ak mkn...nampak mcm sikit tapi mengah nak abiskan sebab die padat....nasi ni berbentuk kon panjang...nak makan kene la patahkan dua....dpt gak aku rase akhirnyer....


nak selfie berdua tup2 dtg anak2 aku yg bujang2 ni photobomb hahaahahah saje korang ye nyakat mama lieya n mama mimi ye....


kami bertiga! x cukup korum....kalo sham ade kompom lagi kecoh nieh....


kaum bapak2 ngan kaum mak2 borak2...anak2 buat hal sendiri...main kat luar...dieorg dok try hoverboard hardy....aku doa2 jgn laa korang mintak nak seketul...dah le baru belikan rollerblade bagai hahaahahah tapi kalo nak jugak korang mintak le apak korang hahaahahah


aku takleh lelama sebab nak mencari barang adik aku kawin...sebelum balik, rutin tiap2 tahun agih2 duit raya utk anak2 angkat aku nieh....mmg peruntukan khas tuk depa2 nieh...



cepat2 sape nak duit raya meh salam meh....



tadi sebok main...dah nak balik baru masing2 nak agah baby...aishhh korang nieh!



tetibe kak mimi plak suprise2 bagi adiah besdey kat aku ....tq kak ahahahahaha.... kalo ko tgk mane aku letak bunga tu kak sure ko rase bangga kak hahaahah.....



tadaaaaaaaaaaaa....special flower harus di tempat yg special jugak, masuk2 rumah jek nampak dah bunga purple ko kak..setema dgn hall gitu2....tq kak atas tanda ingatan...xoxo!
okey tu ajek...jumaat ni ahkak pi penang ngantor adik kawin....nak jjcm puas2 nieh...ingat makan jek kan ko lieyalatif oiii hahaahahahaha



**sejak2 aku transfuse darah aritu, aku perasan aku senang naik rashes...ishh tak mo laa kene mcm tu lagi...serik woo kene masuk darah nieh....sakit!





24 celoteh sahabat

Nasi tumpang,xpernh mkn juga walau kita ore klate.. Slamat jjcm penang la nanti

August 9, 2016 at 9:27 AM

amboi...akk,meh la bagi dayyan adik sorang lagi..hihi..
amboi...dia dapat hadiah besday laaa...
jalan² cari makan.. ♥ take care akk..

August 9, 2016 at 10:19 AM

Lawa sungguh ootd kak lieya juju ni tau...cantik!!!!!
wahhh omeyy ye baby...suka bau baby mmmuahh

August 9, 2016 at 10:34 AM

ehehhh... tahniah hirda dpt baby... lieya bila lg... hehee

August 9, 2016 at 10:41 AM

comei bby tuh... sambil tenung je kt mokcik lieya nya...

ns tumpang tgk mcm skit tp banyak jgk ek... btl jgk padat kan nasi tuh...

August 9, 2016 at 11:18 AM

tahniah utk kawan dpt bb baru

August 9, 2016 at 11:20 AM

amboi lieya...gaya tu boleh ada adik dah dayyan tu... hahaha

August 9, 2016 at 11:26 AM

wah kembang kuncup tengok bunga tu duduk atas meja special tau. sib baik masuk tema rumah.. tak puas haritu borak-borak. nanti lah akak plan buat makan2 leh panggil korang

August 9, 2016 at 11:37 AM

Sama kaler ootd dengan sofa rumah kawan Lieya ^_^ Pandai betul matching kaler! Hahaha!

Kira tu penutup rayalah ya sambil-sambil melawat baby baru lahir. Untung anak-anak kalau mak ada kawan macam aunty Lieya. Tak payah datang rumah, susah-susah aje dibawanya duit raya pergi rumah kita ^_^

Oh, dah sampai masanya majlis kahwin di Penang ya. Kat hotel mana tu?

Memang kenyang makanlah ya Lieya anak beranak nanti. Jangan lupa bersiaran selepas balik dari Penang!

August 9, 2016 at 11:49 AM

Nasi tumpeng (bukan tumpang) ni tradisi org jawa punya Lieya selain nasi ambeng
Aroma dari daun pisang tu yg best:)

August 9, 2016 at 12:28 PM

comeiii aiih dia....bila nk dating ngan lieya ni...xwat open house ke? hahaaa

August 9, 2016 at 1:47 PM

Merah merah mak ngah tuuu. Heehe. Sekali sekala jumpa memang meriah kan kak :)

August 9, 2016 at 2:11 PM

merah menyala wei... panasss

August 9, 2016 at 3:20 PM

baby aku dah 4bulan lebih ni pun aku rasa rindunya dgn die masa baru lahir.. hehehe..

Omel sgt baby tu. Ko mmg kena cecepat lieya oii..

August 9, 2016 at 3:21 PM

tak dapat bayangkan nasi tumpang?dari mana asalnya nasi ni?

August 9, 2016 at 3:58 PM

Amboiii mak ngahhh ootd kemain mentang kurus...kekekekek... ;)

August 9, 2016 at 4:38 PM

Tak pernah cuba lagi nasi tumpang tu.. nampak menarik.

August 9, 2016 at 4:43 PM

Comey baby lieya...mana x geram
Kak Nur pun x pernah try lg nasi tumpang...sedap ya
Dah nak kawen adik Lieya..amboi ke Penang perginya..nasi kandar jgn lupa

August 10, 2016 at 7:00 AM

Comeynya ko Lieya.... selim melim....Bilalah nak dapat badan mcm ko tu....Rasanya mmg tak dapat kot haha....Dahlah puasa pun malas , makan pun memanjang sedap acane tu hihihi....

Mama Lieya apa lagi ....dah mendodoi baby tuu....buatlah projek khas hihi......

August 10, 2016 at 12:14 PM

cantiknya lieya..
pandai sungguh bergaya
tak jemu mata menatap hah
hehe..

August 10, 2016 at 1:52 PM

Lieya nampak berisi sikit di ig.igtkan pregnant.gmbar ni nmpk slim aje.hehe

Comel hadiah utk baby.nasi tumpang ti special ye..br ni tahu nanya nasi tumpang..ntah bila dpt tumpang mkn.hiks

August 11, 2016 at 5:23 AM

Lieya nampak berisi sikit di ig.igtkan pregnant.gmbar ni nmpk slim aje.hehe

Comel hadiah utk baby.nasi tumpang ti special ye..br ni tahu nanya nasi tumpang..ntah bila dpt tumpang mkn.hiks

August 11, 2016 at 5:27 AM

Boleh tu pass button kat hang Lieya..
Ada jugak kawan dayyan tu nanti..
Kalau tidak jadi macam akak ni..
Bila Nabil tanya kenapa nabil tak ada adikkkkk..
Pening nak jawab weyyyy..
Tak tahu mama nya dah kilauan emas hihihi

August 12, 2016 at 10:40 AM

mama lieya y alwayss gojes gittu...

cantiknyer deko console table...
reeki..dpt hdiah bunga tu..

baby..always cute..

August 14, 2016 at 12:59 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy