Thursday, August 11, 2016

thursday ~ random photos



Assalamulaikum....

salam kamisssss semua!!!....uhuuuuuuuuuuuu dah lama rasenye entry random photos tak bersiaran....so mari kiter berandom photos arinie....jom layan pic yg ade utk arini yeak kawan2....

*
*
*
*
*
*
V


  •  budak ni kan makin lama makin kuat usik kakak die...diam2 amik henset kakak, pastu dok bawah comfoter nyorok diam2 main sampai abis bateri....yg kakak plak terbongkok2 terpisat2 cari henset die...dayyan.....dayyan....selalu buli kakak, tapi bile nak berak pandai baik2 ajak kakak teman.....

  • bento riangria miamija....ni pic lama ni...sejak bulan puase ari tu sampai le skrang aku tak buatkan bekal budak2 nieh...bagi le sorang 5 hengget...mood belum mari katenye hahaahahaha...mia tanye2 gak bile nak ade bekal balik...so pic2 yg ade ni pic lama yek kawan...



  • aku tak suke tutup langsir tingkap hall atas ni sebab gelap... nak biar terbukak tak privacy plak sebab nampak belah umah jiran...so beli glass sticker nie tampal...settle masalah..lawa pun lawa.....senang je pasang...laki aku pasang tak sampai setgh jam pun...proses nak ukur n potong tu jek laa makan mase....

  • aritu budak2 ni request nak rollerblade....belikan la masing2 sepasang....dayyan dpt scooter....mia mcm biase la pink laa pilihan die...si mija biru....



  • sejak ade scooter ni pergi alamanda pun die bawak....org sekeliling tgk jek tetibe ade budak kecik malas jalan naik scooter hahaahahahaah


  • bento riangria miamija ~ utk pagi roti john + puding triffle + epal + coklat....utk lunch nasi putih + ikan tenggir masak kicap + telur dadar + buah epal...



  • sejak2 pakai iron ni berebut2 kiteorg gosok baju....kameja keje laki aku tak sampai 2 minit kot gosok....baju batik yg dulu bercinta nak gosok sebab kedut 1000..sekejapan jek licin...mmg memudahkan keje betul..dulu sebakul baju amik masa lebih 2 jam kot nak gosok...tapi skrang tak sampai 1 jam pun...semlm laki aku gosok tshirt2 die dlm 10 lai...tak sampai 15 minit pun...



  • kejadian ahad lepas...soping groceries ...tgk le dayyan sampai masuk aeon big pun dgn scooter die hahaahah...

hokey tu ajek....selamat berhujung minggu sahabat!....



**dayyan alhamdulillah dah boleh membaca dari awal tahun ari tu...skrang dlm fasa ajar die menulis plak...ari tu 'teacher parents meeting' kat cic, teacher die tunjuk la karangan yg dayyan kene salin...mak oiii semua perkataan rapat2...dah tak nampak ayatnyer...okey, lepas ni kene tambah lagi ulangkaji menulis plak...





23 celoteh sahabat

lama tk tgk bento ank2 lieya...syok ler ada iron mhl..kejap je gosok bj...mmg xsuka btul bila kena iron bj haha..scooter tu certain mall tk bole bw...tk ingt mall mana sbb ada kwn aritu ank die bw juga

August 11, 2016 at 9:17 AM

wahhhh tahniah dayyan ... cerdik

bestnye ada iron tu ... tp hny aku dan fahim je yg pakai bj kena bergosok pi kerja dan sekolah ..alisha kecik je bj ...so aktiviti menggosok tak byk pun kat rumah ...
klu tak aku pun kumpul duit nk beli iron mahal tu

August 11, 2016 at 9:24 AM

Terliur nampak ikan tongkol masak style johor...wauuuuu...sedap tu...dayyan hahhaha dayyan ni kelakar la...ngusik adik beradik dia hehhehe bijak nyorok dalam selimut...main sampai habis kong bateri hahahahha...adoiii memacam. Rajin betul kak lieya ni tau masak2...banyak betul...

Kak lieya...dok teringat bubur durian...update resepi plisssssssssssss muahhh

August 11, 2016 at 9:40 AM

kalolah begitu sekali efisyennya iron ko tuh, apa kata ko tolong ironkan baju2 aku skli.. kahkahkah..

August 11, 2016 at 9:49 AM

wow!hebat jugak iron tu ye...boleh masukkan dlam wishlist nieyl...
dapat bila tu x tau laaa...huhuhu...
rajin asben akk iron tshirt dia..bagus²

August 11, 2016 at 9:59 AM

rindu pulak menu bento miamija... hehee
memang menarik la iron magic tu... senang dan mudah kerja... semua jd rajin yer...kihkihhh

August 11, 2016 at 10:01 AM

Yang part Iron tuh memang marbelesssss Lieya! hehe. Comey Dayyan yer..panjang akal gi main handphone nyorok bawah selimut. :). Semoga mood yang kat laut tuh naik ke darat untuk berbento yer.

August 11, 2016 at 10:04 AM

rajin membento kwn ku nih, tak lama lg kene bt bento 3 bekas la pulak ek...

bestnya iron tuh.... tang iron baju mmg bercinta betul... mood nya asik ke laut je...
amboi dayyan, berskoter ke mana2 yek dia...

August 11, 2016 at 10:24 AM

tahniah Dayyan dah boleh baca buku ;)

August 11, 2016 at 10:34 AM

Budak ni Lieya apa pun kalau baru dpt asyik diulik aje nanti bila dan bosan dia buat tak nampak aje. Tunggulah sampai masa Dayyan akan biarkan scooter tu tersadai.

August 11, 2016 at 10:44 AM

lawak je dayyan ntyorok camtu tau..
bestnya dapat roller blade..teringin lama dah nk beli kat yaya tp nti dok tereprap dalam rumah sebab kaw rumah rin banyak kereta..umminya tak gigih nak bwk main kat playground atau kat mana2..dah camne plak...hahahahaaa

August 11, 2016 at 11:28 AM

Dayyan buat apa pun, kakak2nya tetap layan dgn kasih sayang. Untung sungguh. Iron tu mcm best...tapi since akk takder masa sbb jadi PA raja di rumah, akak antau kedai dobi terus..hahaha.

August 11, 2016 at 11:45 AM

syoknya tgk lieya iron baju2...senang yaamat ... wishlist tu

August 11, 2016 at 2:36 PM

unutnglaaaa dah ade anak dara gosok baju...kekekeke..kejap je anak-anak dah besar kan!

August 11, 2016 at 3:06 PM

Dayyan is funny guy la

August 11, 2016 at 8:35 PM

Skrg bab gosok baju sklh dh serah kat 2 hero yg besar lieya..mak dia nak pencen...

Baguslah iron tu..makin cepat bab gosok2 ni..ada rezeki nk beli juga

Ank2 kak nur dh lama x main rollerblade ni..jgn lupa skill udah

August 12, 2016 at 1:32 AM

Teruja pulak akak nak membeli iron tu Lieya..
Kena tunggu hari jadi sendiri lama lagi..
Tapi ada ke orang nak hadiah kan kat akak ni hahhahahahha..

August 12, 2016 at 10:35 AM

congratulation dayyan!!!! good job..maju dah dayyan lieya..awatif merangkak2 lg membaca, aku nak abiskn sikit lg then try ajar menulis gak..semangat pulak denga dayyan dah start menulis :)

notty sungguh la dayyan suka usik kakak, usik bebenor pulak tu haduiiii..takde geng tu lieya..ehem..ehem..ehem..hhhaaa

wahhhhh..gadget baru ko kali ni mmg membantu sgt kan lieya!!aku rasa iron ni tgh viral kot, mahal ke lieya??

August 12, 2016 at 10:43 AM

wahh teruja tgk bekal anak2 akak ni..

August 12, 2016 at 11:25 AM

lieyaa...bestnya..iron idaman jugak tu..
tp kna mgumpul dulu...

August 14, 2016 at 12:57 PM

lieya...baca telur rebus ngan kicpa boleh telan air liur pulak. hahaha.

August 15, 2016 at 10:08 AM

Aduhh sedap sedap semua makanan tu ha. Hehehe. Rajin anak dara tu menggosok baju :)

August 16, 2016 at 2:31 PM

Padanlah lama tak ada kisah bento di sini ya, Lieya. Rupanya mood tak sampai-sampai lagi bila diseru.

Comel aje Dayyan bawa scooter macam tu dalam shopping mall. Anak akak pun sibuk nak scooter juga tapi nak minta tolong kita aje kerjanya. Mana larat!

August 30, 2016 at 4:19 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy