Monday, July 24, 2017

sekitar pergi beraye dan open house raya 2017....



Assalamualaikum!


hari last di bulan syawal...salam 30 syawal semuaaaaa....soalan bonus akhir syawal, berape berat korang naik sepanjang syawal nie....teli tak dgn penurunan mase bulan puase ari tu kakaakakakakaka....aku? dari 55kg naik 58kg hahahaahah...syabas beteyy!!...ni pun rase perut dah layer2 sikit....takpe laa...juadah raye sedap2, mane mungkin nak diet2 kan....ok arini jom layan pic2 dan cerita aku pi beraye..syg plak tak entry pic2 yg ade nie...kenangan2 nieh...

*
*
*
*
*
*
V


kejadian belaku hari jumaat...lunch hour kan lame...so aku ngan bos kicik aku pi melawat bos besar aku baru lepas bersalin...tapi takde laa baru sgt, dah abis pantang pun heheheeh...


ya Allah mule laa hati meronta2 tgk baby tembam mcm nie.... nak beranak lagi malas...ade sape2 tak nak bagi baby comel, meh aku belaa hahaahaahah......


muahhh muahhh utk baby amani.... hope suke adiah2 yg aunty lieya n aunty rahmah bawak....jadi anak yg baik, x byk ragam & jadi tembam byk2 mcm kakak shasha n abg firas okey....tq jugak utk cik wana jamu kami kuew tiow goreng ngan roti canai goreng.... pes time mkn roti canai goreng.... sedap!


ni plak minggu kedua weekend raya kot...kawan coursemate laki aku buat open house....menu sedap2....ehh aku ni mane ade yg tak sedap...hahahaahah semuaaaa sedappp


makan kenyang2 nak...mak ko mls masak weekend2 ni hehehehehe


mujur tak bawak swimming suit...kalo tak, dah terjun tiruk anak2 aku....


tq kak fatimah n abg joha.... moga dimurahkan rezeki....



sebenarnye byk jemputan open house tapi tak dpt join sbb clash dgn waktu mia tusyen...ye laa sekolah buat bengkel pecutan, pusat tusyen pun buat jugak....mmg dok tekejar2 anta die jek laaa...lepas balik tusyen siap2 nak ke open house...mujur masa ni open house dekat ajek...dlm putrajaya jugak....

 open house kat presint 11 ajek....sahabat husben jugak...menu die mengancam sbb ade nasi tomato...slurrrpppp....


siap dpt ole2 toys dari japan lagi...suke laa budak2 nieh....


tq kak reen n abg khairul for having us....


posing dulu sebelum lipstik hilang hahaahahaha


suke budak2 sbb dpt toys....





yg ni plak siap2 nak ke open house di selayang...jauhhh.... so anta mia tusyen, balik umah lepak2 settle keje umah pastu siap2 pi open house, on the way nak ke selayang tu amik mia ....marah die sbb nak tukar baju jugak hahahaahaha...

kat umah kak mimi ni ....kenalkan kak mimi..selalu aku dok up dlm blog aku nieh....
menu sedap ade nasi beriani, cendol, mee kari bagai....memandangkan perjalanan jauh so isi tank betul2 penuh kang dlm perjalanan balik tak le lapar balik hahaahahah


cendol marbelessss

mee kari...roti jala....


baklava pun ade....dpt rase bird nest baklava...


paling best jumpe kak dilla...geng mase pi bandung aritu ...ingat tak...kalo tak ingat pi selak entry aku pi bandung mei ari tu....




lame gak lepak umah kak mimi...sbb nak tgu dobot nie.....



miamija suke baby, ape lagi dok kerumun je laaa si harris....



budak suke makan....sumbat je semua die mkn dgn senang hati....


kawan2ku yg gather setahun sekali pun payah kakaakakakaka...tgu raye le baru dpt same2 jumpe...kalo tak dok borak dlm wasap group ajek laaaa...


lame dah kami berkawan...dari zaman fotopages...bawak ke blog hah....sape ade fotopages dulu?....sape yg ade mmg tu batch2 terawal le dlm dunia blog.... hujung tahun ni in sha Allah kami pi cuti2 disneyland....70% dah settle....tgl packing barang2 je nie hahahaah


kaum bapa....x sukup korum sebb tuan umah busy layan tetamu...



tq sham for the ole2 and sweet thoughts...



 hadiah dari aku plak....mcm ni le kiteorg..jumpe jarang2...adiah besdey tetap tak lupe....


 ni plak kejadian semalam.... bekejar2 dari puchong ke banting....mia plak pagi tusyen, petang bengkel...curi2 mase ke open house pak ngah....tak pergi takleh le kan, adik sendiri buat....anak buah aku yg selalu buat org geram...byk akal n keletah nie....cyg asla....


menu mcm2 ade...


satey pun ade...fresh2 di bakar kat situ.....


bile dah kenyang, kemain masing2 melepak....oii cepat solat semua nak gerak balik ke tusyen mia nie....gitule kan selagi belum upsr, sane sini tusyen, cikgu pun buat mcm2 bengkel pecutan....ni le care mak pak usaha dan bagi dorongan kat anak2... selebihnye anak tu sendiri yg buktikan kemampunan mereka...
maka...itu ajek laa kisah2 terjah open house dan pi beraya....mane yg jemput tapi kami tak dpt pi tu harap maap byk2...sebab kekangan masa.....ade rezeki raya tahun depan jemput le lagi ekekekekeek....xoxo!



**arini tak tau nape...ngantuk gile, dah bangun utk siapkan bekal anak2, leh aku tutup alarm balik n tido hahahaaha...maka no bento utk budak2 nie arinie....pi kat kantin laaaah...





6 celoteh sahabat

Selamat pagi isnin lieya

Nampak baby comei dan tembam memang geram kan

Rasa macam nak tambah anak lagi

Hihi

Tapi kos sara hidup tinggi sekarang

Ibu anak 2 orang pun dah ok. Insyaallah

Jaga anak 2 orang ni baik baik

July 24, 2017 at 9:20 AM

vkend lps rmi wat openhouse..dh kata ppenghujung syawal..arini ada lg jamuan opis lastday syawal..mkn lg..berat tk timbang haha..yg pasti naik hehe

July 24, 2017 at 9:37 AM

Singgah Isnin ;)
(hari-hari pon singgah ;)

July 24, 2017 at 11:40 AM

Comelnyaaa baby tu. Geram tengok. Hahah! Meriah macam macam makanan adaa :)

July 24, 2017 at 12:54 PM

mmg meriah openhouse sana sini....
pas raya ni mule lah nk diet balik konon2 nya... abis asik mkn sedap2 je kan
hehehhe...

July 24, 2017 at 3:24 PM

selamat petang...
nieyl kembali terjah blog² kesayangan nieyl..♥
amboi...sakan open house kak...:)

July 24, 2017 at 3:57 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy