Monday, December 24, 2018

khatan Dayyan menggunakan teknik tissue glue di Hospital Annur Bangi



Assalamualaikum semua!!...


Alhamdulillah...alhamdulillah...moment yg dinanti2...akhirnyer anak teruna aku no 1 berani laksanakan janji2nye....yeahh! akhirnye dayyan dah selamat berkhatan pada 14 dis 2018 aritu....makanya dah selamat le 2 org anak teruna aku menjadi bujang kikikiki....legaaaaa dah kami...okey2 jom kalini aku abadikan kisah khatan si dayyan plak....nak bace kisah khatan eijaz boleh bace kat sini okey.... memandangkan proses dan progress khatan eijaz sgt2 bagus, maka untuk dayyan kami memilih doc syariz dari hospital annur bangi jugak...still menggunakan teknik tissue glue jugak....sebab dah nampak kebaikannye pada eijaz...lagi pun dayyan ni manja, sian plak die nak tanggung sakit teruk2...lg pun seumur hidup sekali je khatan kan...duit boleh cari...maka kami memilih teknik tissue glue ni untuk memastikan kenangan khatan adalah manis je dlm ingatan dayyan..ecewaaahhh!

*
*
*
*
*
*
*
*
V

7 dis 2018 bawak dayyan jumpe doc syariz buat pertama kalinye...ni le bagusnye dgn doc syariz, die akan jumpe dulu budak2 yg die nak sunat...die nak kenal2 dulu, borak2 dan tunjukkan kaedah khatan...die tak nak budak yg tak ready lagi, yg takut2, die nak budak tu mesti dah ready dan tak takut2 utk sunat...mmg aku puji part nie....sebab byk kan kes terpotong2 kepala mase sunat skrang, gara2 dari budak tu sendiri meronta takut...korang boleh follow doc syariz di facebook beliau untuk info2 kesihatan yg berguna utk kite....



utk yg nak tau berkenaan teknik tissue glue tu boleh bace kat bawah.... yg pasti luka khatan tu cantik ajek, takde kesan jahit pun ..tak perlu nak bersih2kan darah2 yg jadi kopeng bagai tu....kencing pun tak pedih2...tp tu ikut budak jugak kot..kalo jenis yg lembik2 tu, ngilu sikit pun dah kate sakit kan hahaahahaha....



setelah perjumpaan pertama, doc syariz puas hati..maka proceed lah ke hari procedure pada 14 dis 2018...doc syariz ni cover 3 hospital, prince court medical centre, hospital avisena shah alam dan hospital annur bangi ..maka sila laa cek dgn hospital dulu hari ape yg doc available di annur yeak....


turn dayyan kena pukul 6ptg mcm tu, so pukul 5 suku dah standby di hospital....sampai turn dayyan, berat ditimbang...dan tukar baju utk masuk ot room...


memandangkan ini urusan lelaki...maka papa le teman dayyan dari A sampai Z.... mama jadi pom pom girl dari belakang aje sebb aku pun sejenis ngeri tgk bilik bedah ni hahahaaaha....


bagi main handphone utk hilangkan gementar....cepat doc syariz buat, lepas sorang ...sorang siap...semua keluar steady ajek takde nangis2...aku rase pendekatan doc jumpe budak2 ni dulu utk slow talk berkesan utk menghilangkan perasaan takut masing2 lah....good job lah doc...senang keje  parents lepas tu...


tinggal lagi sorang ajek utk sampai ke turn dayyan.... same menghadap phone utk hilangkan rase nervous....comel je tgk hahahahaaha


tup tup dah nak sampai turn dayyan.....dah pesan dgn die jgn nangis jerit2...tahan kalo sakit...nanti mama upah mainan....


dayyan cume berdecit sikit mase bius aje...ye laa jarum cucuk kan mau tak sakit...tapi alhamdulillah mmg die tak nangis ....good job le dayyan....cool kan doc tgh sunatkan die dok main pubg kahkahkah.... tak kisah lee ngadap handset ke ape, asalkan tak menangis ....


video mase dayyan di khatan oleh doc syariz...sekejap sgt2..tau2 jek doc dah "alhamdulillah..siap dah" ...


 doc pun puji, tak padan badan kecik, tapi kuat, tak nangis langsung....


 settle semua... doc syariz bagi toy upah sunat dengan die hehehehe....


 tq doc for ur good service....alhamdulillah anak pun tak fobia or trauma....


siap2 tukar baju balik...siap pakai seluar balik hah...no need kain pelekat...tu bagus gune teknik tissue glue ni....die punye ngeri nak pakai seluar tu tak le seteruk sunat biase....tp boleh je nak pakai kain pelekat pun....cume dayyan takde kain pelekat saiz kecik...dari jalan tersadung2 kain pelekat besar, pakai je laa seluar ....hehehehe


hari ni dah hari ke 11 sunat...alhamdulillah semua okey...jumaat lepas follow up dgn doc pun, doc kate okey...



 balik dari khatan siap singgah pi ngeteh dulu...aishhh dah mcm rupe org tak sunat aje heheheehe....


tgk le tu..baru2 sunat, aku suh baring ajek...nak ape2 panggil je akak2 die...hemmm mane ndak nye...siap dok melanguk main pc.... aku ni risau aje die bentan ke ape...kdg2 bagus jugak ade rase sakit sikit bagi die beringat huhuhu


 bab makan tu aku jaga le jugak, pantang juga bende2 gatal mcm seafoods dan telur....bagi mkn ikan ajek...pastu bagi gak vitamin c .... doc plak bekal kan pcm  utk standby tahan sakit...ubat sapu ke ape mmg takde...time mandi, mandi je mcm biase...lagi bagus kalo rendam dgn air garam tiap kali mandi....tu papa nye buatkan utk dayyan...bak kate aku tadi, urusan lelaki biar lelaki yg uruskan heheheehehe


akhirnyer!!
haaaaaaaaaaaa baru le boleh geng dgn eijaz hahahaaha..'geng sudah potong' kakakakaakakakak ..tapi terus terang aku ckp...berdasarkan pengalaman, better sunat dari baby lagi laaa..senang jaga...lagi2 tak makan ape lagi mcm eijaz kan...xyah pantang beriye...
 
 kalo korang nak tgk journey2 dayyan khatan boleh tgk di insta story di instagram aku (lieyalatif) di highlight Dayyan dan Khatan.....mane yg okey aku share2 kan....sharing is caring gituuww....nak tanye ape2 boleh pm aku kat instagram ye....fb ni aku tak aktif sgt....tu aje perkongsian aku kali nie....muaaaahhh!











Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy