Wednesday, February 25, 2009

citer kawin kat Simpang Renggam



lepas majlis kawin leo n kak chik kat banting, jom lieya stori mori majlis bertandang kat umah lieya di kg haji hashim, simpang renggam, kluang, johor pada 22hb ari tu....jumaat lieya dah amik cuti ....pas bekfes amik mak n pak mertua lieya kat puchong sebab nak bawak balik dieorg sekali lik melaka, pas drop dieorg kat tanjung kling, kiteorg gi hospital melaka, amik adik lieya si lily aka mak teh mia n mija....



dalam pukul 3petang kiteorg sampai simpang renggam....sampai2 jek posing kat pelamin ..... suke tul mia n mija kat main pelamin....



sabtunye plak settle kan mane yg tak settle, cam isi barang2 kat goodies bag


kepochi nak tolong same.....cam tera nooo






tak caye?...hah tgk video nie....cam ye ye oooo ajek




video


ni student leo....3 org die bawak balik, jadi photographer die....




tgh setup meja makan beradap...mase ni org kg dah start datang rewang, aku terus kuar gi jalan2 ngan laki aku.....hi hi hi...ye la part aku dah settle so leh la gi jalan2....





ni org rewang bhgn masak2.... ikut aku panggil catering lagi senang, umah bersih, kerja pun tak byk, tapi kampung aku ni masih kuat lagi adat gotong royongnye.....kalo ade majlis kawin mmg satu kg turun menolong....




si lily n kak chik buat pokok telur.....





tanda arah jalan...





kawan seUiTM aku....cik puan zana datang......



damia, batrice dan mirza




mase ni tgh tgk aksi pencak silat...





silat di atur, sempurna adat



mempelai yg dirai...




mak aku tepung tawar....renjis renjis dipilis....




kakak pengantin yg comey....ahaks!!!
**ramai plak yg tanye nape aku pakai blouse ngan seluar....leceh laa nak berkebaye bagai, pakai seluar senang....dah tentu aku le org kuat majlis ni....nak kene susun kek, arrange paper bag...kesane ke sini, so lagi senang pakai seluar....hi hi hi....




abah aku salam jemputan yg dah nak balik.....





tukar baju gaun plak...



mia terpegun tgk mak ngah shantek sangat....





cake cutting.....



mak n abah aku






sepinggan anak aku bedal kek kawin nieh......mia paling suke part jilat krim kek tu.....





berlemoih abis.....aku tak makan sepotong pun dari 4 tingkat tu....mak demand SR ngan kek kak anna jek nyah....ha ha ha




mase ni si mija tgh syok hanyut di buat mimpi......sebelum tu die mengaruk sakan sebab penat n org ramai sangat



dlm pukul 4 petang majlis tamat, mase ni aku tengah sibuk membasuh n mengemas kat kawasan masak, si mia n mija plak buat hal sendiri, dari belakang umah aku dengar suare dieorg nyanyi terpekik terlolong, rupenye pemukul gendang tu dieorg buat mic....mak teh dieorg laa dok melayan






bab ni aku geram....si leo kedek2 susun kerusi...aku plak basah2 basuh saki baki pinggan yg org rewang tak sempat basuh....abis menggelupas jari2 jemari i tau....kalo buat fish spa tu, ikan tu pun geli nak makan kulit menggelupas aku nie...takut food poisoning....hi hi hi..tapi last2....3 bijik gak leo kene sental periuk + kawah...ha ha ha ha




abis tangan aku ...dah tak selicin dulu dah.....hu h uhu




tgk video nie...


video


mase mak pak die bertungkus lumus membasuh n kemas kat kawasan masak, anak2 aku buat hal die ....terpekik melolong menyanyi...main sane main sini...abis




video

terpekik terlolong menyanyi....


video


suke betul main gendang ngan kompang nie....


video


time org sibuk mengemas, dieorg pun sibuk jugak...tapi sibuk mengaco!!!
mija dah mcm robotcop plak die posing keras cenggitu




bab posing gedik ... mmg mia la ratunye!!!





malam tu, kiteorg abis sental menyental dlm pukul 8.00mlm....terus terbongkang kat dapur, adik lieya si lily sibuk dok kire duit salam kaut.... ada untung ka tada untung...he he he




pagi isnin aku ngan hubby keluar gi pejabat pos pastu gi merayap jap ....konon2 nak tukar tayar belakang, sekali ngan sport rim ..sport rim tukar.... dalam pukul 2 ptg kiteorg bertolak balik ke putrajaya tapi kene singgah melaka nak drop si lily kat kolej die....




pas anta mak teh mia n mija kat kolej teknologi islam, kiteorg gi cari gerai...tetibe plak nak mkn burger ngan sate....tapi tapau jek sebab damia plak tdo....sian plak nak kejut die....bile bangun terus ngap burger die...bile aku tanye sedap tak mia...die jawab...sedap sangat, mia lapo ni, mama tak bagi makan....ces!! ayat mmg tak mkn saman...buat malu jek kalo org lain dengar...damia ni mmg tau, suke tambah2 ayat yg menyakitkan ati kite....




mija biase laa bab makan...penuh tawaduk dan khusyuk die makan....


dalam pukul 9 malam kiteorg sampai putrajaya....huwaaaaargh.......home sweet home lah!!!!

27 celoteh sahabat

fuh lieya..padat & padu cerita awak.. bab2 bercerita ni serah kat awak jela yak..hehehehe...

suka betol bdk berdua tu balik kampung... ala lieya.. kalau namanya kampung, mmg mcm tula..diroang masih pegang dgn adat gotong royong ni...sama cam umah MIL akak.. kalau kenduri kendara tu tok sah bimbang. ramai tgn2 yg membantu..tu yg seronok.. akak ni kalau kat kg tak pernah buat apa..tlg tgk je sebab makcik2 tu tak bg buat...

wah..kek 4 tingkat tu order dgn sapa??? cam best jek... seronok tgk mia mkn kek..bukan main lagi... berbaloi bi kalau beli kek tuk dia...

February 25, 2009 at 10:33 AM

lieya...ko pakai seluar dgn blouse erk time leo kawen...aku ingat ko pakai kebaya ke.....bdk ituw suke cake yerk.....ko dah tgk kan citer IPIN.....mana gambar tgk wayang nie.....aku dah slmt tgk IPIN kat gsc pavilion hari tu.......

February 25, 2009 at 10:33 AM

lieya meriahnyer majlis kawen leo....syok tgk biru..biru sume amboi anak2 dara ko rajinnyer...

rep: betul lieya klu aku tgk mia & mija mesti aku teringat nonie & erin kita serupa......:)

February 25, 2009 at 10:35 AM

akhirnya kuar gak citer pasal adik ko kawin nie.. tertunggu gak.. hahahha.........opss lupa ko banyak kerja smlm sebab baru masuk office.. hahahaaa..

cantik laa pelamin tu.. yang paling unik tang kerusi dia tu... laaa hai... kecik nya ko lieya bila berdiri sebelah si leo tu....

bab aksi si mia dgn si mija tu mmg tak bleh blah arr... anak-anak ko suka aarr buat gempak.. mia bab aksi gedik paling cun....

cian kakak dgn abang ipar pengantin kena basuh pinggan mangkuk ek... kalau akak laa akak lari jejauh.. hahahahaaa.. jahat kan aku... ahahhahahahha

mia.. mama tak bagi makan ek.. cain mia... hai lieya.. mia dah jadi cam haziq laa lieya...ayat-ayat yang ko rasa nak telan dia balik... hahhahaa

February 25, 2009 at 10:44 AM

pergh... meriah nampak kenduri umah lieya nih... hmm sonok kan kalo gotong royong... baru la meriah... hmm anak dara 2 org tuh... begitew cekci pakai pampers ajer... hehehe
nampak suka d/org bila balik kg.. hmm kiter pun sama kalo kat kg sumer gotong royong.. seperti biasa la... kiter ni jadi tukang buat pelamin & bilik pengantin.. hahahaha...
sungguh comei ko basuh pinggan... siap dating ngan hubby lagi.. whakakakaka....

February 25, 2009 at 10:44 AM

cantik warna tema kawin Leo..pokok yg penuh telur tu comey la Lieya..tak pernah lagi aku tgk before ni..creative..

kakak pengantin pun turun padang cuci pinggan mangkuk..seronok kan acara merewang camni sbb biasanya org dok buat katering so cam takde sesi beramah mesra dan bergurau senda dgn family semua...penat mmg penat kan kalo bab2 kenduri kawen ni..tp mana ada kenduri kawen yg tak penat..

baguih anak2 dara ko lieya..pandai bawak diri main sendiri2 masa mak pak dorang bizi..

February 25, 2009 at 10:44 AM

meriah hah majlis kawennya..

February 25, 2009 at 11:20 AM

meriahnya kenduri kawen adik ko lieya....tapi nape ko pakai blouse jer dgn suar...pakai la kebaya.....mesti cunsss hehehehe...

kat kg mmg camtu lieya, dorang lbh senang gotong royong masak tuk kenduri...kg iza pun msh camtu lagi...baru meriah....

February 25, 2009 at 11:46 AM

fuh...berpeluh tgk gambar...tp kan kak lieya cantik betul la pelamin ngan meja makan beradab tue..warna biru tue fuh...memang marbeles la...betul2 cantik..terselah sangat...lebih2 lagi kek tue...meleleh air liur atie nie nengok nyer...

pastu yg cucuk bunga telur tue...wah..besar nyer...memang kt johor macam tue ke kak lieya..

memang meriah giler la tgk kenduri adik akak tue...rasa cam nak bersanding plak lagi skali.ngeh...ngeh..ngeh...

February 25, 2009 at 12:34 PM

cantiknya kaler BIRUUUU....
lega kan lieya dh settle semua..
altho penat tapi puas ati..

mia & mija memang pandai bwk diri, bogey pun bogey la... janji happy...hehhee

aku x dpt imagine camna le rupa hardy time kenduri cu mimi dia nanti (hahah aku berangan cu mimi dia nk kenduri..padahal bf pun x dak lagi)

aku gelak bc mia kata ko x kasi dia mkn.. kalu org dgr memang bunyik cam kejam sungguh la mama derang ni...

ps: ok la tu ko pakai seluar, aku pun kalu leh nk gak aku pakai jeans time kenduri kawin, tapi satgi jadi umpatan jiran tetangga pulak...

February 25, 2009 at 12:45 PM

mmg letih kan kalau buat kenduri kendara nak2 lg kalau kenduri kawin..jenuh weh..tpkan, kalau bab2 yg lbh2 tu kan slalu nye sume diserahkan kat pengantin..ni ko plak yg buat..huhu! time mcm tu le patutnya ko buli pengantin!

sori la aku tak dpt dtg walaupun ko dh jemput..kalau aku blk kpg tu harus blh terjah skali..tp last week atas sbb2 tertentu, aku ade hal ari sabtu tu n najib plak ade game bola tampar..tak dpt le nk blk kpg..

lawak plak ko cite psl mia bg ayat2 cam tu kat ko..huhu! ayat sadis tu..bdk2 kan mula la nk petah berckp..main ckp je..bkn dia tau pun ape dia ckp..

February 25, 2009 at 12:56 PM

meriah majlis kawen kt kg kan lieya..
adat gotong royong yg best tu..

akak suka lak tgk pelamin tu..
kusi peranten lawo..unik...

February 25, 2009 at 1:10 PM

puas hati bc citer lieya..ase cam complete je jalan citer die..heheheh

best gak kenduri kendara nih..tgk mia+mija siap tak pakai bj ek lepas setel kenduri tuh..elok jer dorang wat hal sndirik main2..leh gak lieya wat keje kan..

tp bab makan tuh..aunty mmg suke tgk tau 2 badik nih..nak2 mia makan sedapnyer tgk..

February 25, 2009 at 1:28 PM

lieya..mmg katering lg sennag tp kalo rewang lg meriah kan.untung kt tempat lieya ada lg rewang2 ni.kt tempat zura, xde dah rasanya..cam xmeriah sgt..uhukss..

tinggi betul adik lieya tu kan.nampak kecit gila lieya berdiri sebelah dia tu..hehe

2 badek tu kalo bab mkn, mmg aku suka ler..bersungguh2.suka tgk

February 25, 2009 at 1:53 PM

wah..kenduri kawen eh? bznyer mesti x hengat nyer lah..penatnyer pun x hengatlahkan..xpe janji dh selesai semua..

February 25, 2009 at 2:28 PM

slmt pengantin baru tuk adik lieya..cantek la krusi pengantin tu...lain dr yg biase...wahhh, gigih tul dok menyental ek...mia n mija plak wow seksi u pakai pamper je..hehehe

February 25, 2009 at 2:45 PM

aKAKKKKKKKKKkkk
nih yaNg waT shA taK saBor nak kaWEN nih...

February 25, 2009 at 2:52 PM

huuuuii..musti letih. Tp bestkan? :)

kecik chomel lotey je adik ipor kau..

February 25, 2009 at 3:12 PM

wah.. penat baca.. hehehe..

syok betul dua badik tuh bila balik lg.. sama la cam si zahirul tu.. melenjan cam tak hengat dunia..

rajin betul lieya n hubby basuh2 pinggan tuh.. masa kite kawen..bab2 membasuh sume di suruhnya pengantin yg buat... huhu.. mmg kecut jari jemari..

kg kite pun sama la cam kieya.. takdenye nak buat catering.. mesti kena masak.. abis satu kg dtg tolong.. tp bagus gak.. cuma tak larat nak mengemas jek..

February 25, 2009 at 3:48 PM

ala lieya... tak ayu la pakai suar jerk.. maklumlah jd org kuat ek.. siap basuh pinggan mangkuk... bukan pengantin basuh periuk ker.. ehehheee..
adoi tak tahan tgk anak dara ko tuh lieya.. pakai suar kecik jer.. muhehhehee...

February 25, 2009 at 4:44 PM

Salam Lieya...

Meriah majlis kahwin adik Lieya...yg best tu sepakat org kg gotong royong beramai2 memeriahkan lagi majlis.
pengantin pun sama cantik ...sama padan...semoga kekal bahagia selalu.
Lucu aksi 2 beradik..org sibuk kemas dia sibuk jugak buat macam2 kerja...

February 25, 2009 at 6:19 PM

wehhhhhhhh

ha ni akk marah ni..

asal x jemput akk makan kenduri kawen adik kamu ni..

uwahhhh..lamo dh ni den x makan lauk kenduriiiiiiiiii

muahahahhahahaha

February 25, 2009 at 9:46 PM

lieya, panjang tul citer kau.

tokosah kata kat kg, ni umah mentua..kat sg besi ni ha,klu kenduri sokmo oakai rewang! kalah yg kat kampung! tapi meriah lah.

hahahahah aku tak leh tahan tul tgk si mija pose keras cam robocop tu! berguling2 aku gelak lieya! hahahahahha lawak la puter2 kau ni.

February 26, 2009 at 12:10 AM

salam lieya...
kt kpg akak pn msh lg gotong royong masak kalo kenduri kawin ni...abis satu kpg trn membantu...tp bg kita yg zaman IT ni rasanya lg senang kalo guna catering, ye x?

cantik pelamin tu...sukanya mia & mija ye...budak2 la katakan...mkn kek sampai abis comot2 mulut...akak rasa mesti sampai skrg ni pn lieya x abis penat lg kn...apa2 pn, lega rasanya bila kenduri ni dh selesai...

February 26, 2009 at 12:53 AM

panjang entry kenduri nih...rs mcm gi kenduri sama dh lieya...seronok benar budak berdua tuh...

br tau zana tu kawan se UITM rupanya...

tahniah kat leo..selamat pengantin baru

February 26, 2009 at 11:26 AM

mmg meriah kalo knduri kt kg ni kan.. sbb ada tmpt tu still ada lg gotong royong sumer.. now org pon ramai yg guna catering jer..senang keja kan..order saja apa nak.. time bayo..pengsan...heheheh..

rajinnya ko bsh pinggan.. kalo aku mau patah pinggang aku nih.. letih wei bsh pinggan.. tu pon sib baik ko dok atas krusi cam2.. kecut2 ler tgn ko kena air sabun tu kan.. tp sesekali knduri camni..bes kan.. meriah jmpa sanak saudara sumer.. aku tingin nk merasa keadaan riuh rendah camni..

klakar tgk pics seksi dua badik tu.. bolen jer yer.. sama la cam echa.. payah sgt nk suh pakai baju kalo kt umah..

February 27, 2009 at 5:03 PM

lieya, sori lambat komen kat entry ni.. baru terperasan daaaa...

Selamat Pengantin baru Leo dan isteri.. cantik berseri2 gaun pengantin tu.. pelamin pun cantik.. kerusi pun unik.. nampak meriah majlis kat rumah lieya

lieya akak pes time tengok pokok bunga telur.. kreatif jugak ek buat cenggitu.. selalu orang letak kat pahar kan..

huhu tengok tu mia dan mija .. macam2 peel, main gendang la, posing kat pelamin la.. tapikan lieya, memang budak2 la layang memeriahkan keadaan. kalau tak de budak2 mesti suram jer majlis tu. hehehe

psst kenapa tak pakaikan budak2 tu baju tu???

March 2, 2009 at 11:47 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy