Thursday, February 26, 2009

Mama!! You Gotcha!!!


HA HA HA HA HA HA....mama, YOU GOTCHA!!! jgn marah yeak mamaku cayang...nanti cepat tua....mija gurau jek....hi hi hi






walau pun gurau jek, tapi mija nak gelak jahat jugak....muwakakakakak!! (sambil jongket sikit lubang idong)





nak stop gelak ni, tapi tak leh la mama...sebab kelako sangat!!! ha ha haha
gelak laa sikit lagi.....ha ha ha!!!





ok2..enuff!! enuff!! sakit perut gelak byk2 ni....kawan2 mama nak tgk tak ape yg mija dah buat.....meh kite tunjuk, tapi janji jgn gelak tau...cian mama....biar kite jek yg gelak sorang2....he he he





meh kite stori mori....
mase ni on the way nak lik johor yg pak ngah mija nak tawen tu..








mase ni mija tgh boring gile....mama dah berdengkur tido...mia pun same ..tak tau nak main ngan sape...nak ajak papa main kang ade yg keter masuk gaung kang....last2 kite main sorang2....





tgk2 handbag mama terbukak, cam best jek kalo dpt godek2 ni...hi hi hi....disebabkan handbag mama ni besar so mija dpt idea nak sumbat selipar mama, kasut mija ngan kasut mia dlm tu...eh eh muat la plak....hi hi hi





tak caye?....haaa tgk ni....abis kite sumbat dlm beg mama....





tak caye gak...tgk video ni...mamarazzi mane ntah yg rakam....



video




ni pun same gak...


video

tetibe mama kite sergah " hah!! ape ko buat tuuu!!!".....mak oiii!!! terkejut kite tau...ingat mama tdo tak sedar kite buat ape, rupenye die perasan....halamak!!! KANTOI!!! kite dah seram sejuk dah mase tu...ape laa nasib kite pas ni

mama kite marah giler...sebab habis handbag die kotor ...penuh ngan pasir yg melekat kat kasut tu, tak tau le kalo ade taik kucen melekat ke tidak.......pastu kene plak henset die yg baru tu.....hu hu hu





last2....kite kene hukum...mama tak kasi minum air peberet kite....satu tin tu kak mia sorang yg bedal....kite kene minum susu jek.....ueks!!!




kakak kite pulak, bile tau kite kene hukum....lagi laa die eksen sedut air tu depan kite sambil buat bunyi "ahhh...ahhhh" konon sedap sgt la tu.....menci kite tau!!! teringat plak scene dlm citer Geng ~ Upin & Ipin ..yg si Lim dok eksen minum air ngan beruk atas moto tu...last2 beruk tu plak eksen kat die balik minum air kelapa....hi hi hi




nak buat camne tu salah kite.....nasib baik mama kite cool cepat....alah bukan susah nak pujuk mama kite nie...buat jek muke kiut depan die...nanti die cepat laa cool balik...he he he he ...ok laa mama, mija janji tak buat lagi...tapi kalo mija terlupe ke janji tu, mija buat laaa lagi yeak....ngeh ngeh ngeh

37 celoteh sahabat

Notty-notty Mija nih..kan dah kena denda takleh minum air tin..

Cepat kiss mama mintak ampun..pasni sure mama lembut hati belikan air tin 2..

February 26, 2009 at 11:42 AM

>>salam.. macam2 ko ni lieya..ada jer ceritanyr ngan dua budak comeitu.. kesian mija yerk.. jangan noti22 lagi..

February 26, 2009 at 11:59 AM

Hehehehehe..kelakar lah mija nie...leh dia sumbatkan selipar mama dia kat dlm handbag tu...ayooooo.....

February 26, 2009 at 12:24 PM

muahahahaaa..sumbat slipar dlm henbeg mama.kan dah kena hukum..notty sgt mija ni.tp aunty sukele...keekkee..jgn marah mama.lieya,ko penah edngar tak org kata anak ke2 ni peel dia lain mcm sket.rasanya ye kot..cam dina xselasak arissa..aku skg ni xsabar menunggu arissa membesar cpt..tak larat melayan lasak dia tu..hehehe

February 26, 2009 at 12:37 PM

ngeh ngeh ngeh..memacam ragam bebudak ni! ;P

February 26, 2009 at 12:49 PM

heheheh..nak gelak aunty bace citer mama..pandai nyer mija ek..tp salah beg tuh..

tgk kakak minum air..tuh die sket tk pndg adik..cam phm2 jer adik tuh kene marah..

February 26, 2009 at 1:14 PM

bravo ler mija
keh keh keh
auntie gelak guling2 nie tau
nampak tak? x nampak maknanya mija lagi cun dari auntie...keh keh keh

camno ler mija nie leh terpikir nak sumbat sume harta karun tu dlm beg ko lieya oit....aku rasa kalu beg ko besar lagi....harus dia nyorok dlm tu plak lieya...keh keh keh

nie aku nak tanya..
sapa ler mamarazi yg dok snap gambar mija tengah buat projek baik punyaa tu....? hik hik hik
takkan papa kot.....

February 26, 2009 at 1:14 PM

punya dok sumbat la...heheeheh lucu tgk depa nie

February 26, 2009 at 1:23 PM

hehehe..kelaka la mija ni..macam2 projek dia bila main sorang2 ye..siap boleh masuk kasut dalam handbag mama...mana la mama tu tak marah...

February 26, 2009 at 2:16 PM

whakakakak... kantoi... so notty la dia...leh plak dia buat camtuh...abis sumer menda dia kasi sumbat dlm lieya punya h/bag...
hmm sian dia kan dah kena denda....

February 26, 2009 at 3:10 PM

hahahha.. memang real je jln cerita semua, COMPLETE.
aiyoo habis le hbag ko lieya... aku takut pasir kecik2 tu termasuk dlm hp baru ko tu je...

a ah le ko, sebijik cam adegan lim dgn monyet minum air kelapa tu kan?
cute sgt!! heheheh...

February 26, 2009 at 4:42 PM

aduh..nottynya.. hehehe..tapi kalau ngk muka cute tu mesti tak sanggup nak marah kan.......:) :)

February 26, 2009 at 5:34 PM

hahahhahhaha mesti cuakkan mija masa tu..... hahhahahha

wah cukup rajin ha anak dara kau mengemas hbeg.. dia busan kot dlm kete tu..... tu yg habiss disumbatnyer kasut2 dlm beg


apa2pun aku mmg suka bangettttt tgok gamabr dia tergedik2 senyumm tu... comell bangett..

February 26, 2009 at 5:45 PM

>> hehehe...
>> dah pandai nak mengenakan mama dia rupanya...:D

February 27, 2009 at 12:00 AM

hehehehe..panjang tul akal dia.. buhsan a tu... mama & kakak dia tdo... so itulah masanya...hehehehe

February 27, 2009 at 6:49 AM

heheh tu dia, baru ler kak mimi nampak perangai si mija tu.. sebelum ni asyik dengan perangai si mia jer... akak tengok muka mija gelak jer, akak dah senyum2 tau.. mesti ada sumting yang dia dok pekena ni..

rupa2 nya betul.. apa kes la masukkan kasut selipar bagai dalam handbag tu sayang oi... abis ler jahanam handbag mama tu.. cepat gi mintak ampun dengan mama.. kalau mama majuk, gi suruh papa belikan handbag baru.. hahahahah

February 27, 2009 at 9:12 AM

hua.. hua.. hua..

mija.. mija.. mmg projek baik punye bila mama ko tu tido.. nasib baik takde taik kucin.. kalo ada masuk dalam hangbag mama ko.. bukan takat mija kena denda tak boleh minum air tin.. silap hari bulan ko kena tinggal tepi jalan.. kih kih kih.. klakar la mija nih..

February 27, 2009 at 10:35 AM

aduh...lawak2..anak dara kecik ko nih...aku x terpk lgsung dia nk buat lagu tuh..bijak..bijak..

sian tgk muka mija tgk kakak dia tgh minum tuh..alahai sadisnya..apapun gamba yg tgh gelak tuh SGT CUTE OK!!!

February 27, 2009 at 10:45 AM

amboi kemain notty mija eh..xpe nti mama ada reason leh beli bag lain..lg besar nyer..nk sumbat suma brg mija n kakak skali..

February 27, 2009 at 11:11 AM

owh ..sib le sipar kecik aje..kalo sipar kapal cam bibu tu..tataw le nak ckp pe hahahaha

February 27, 2009 at 12:31 PM

hahahaha...dashyat sungguh anak dara sorang ni..semua pun dia sumbat dlm tu... pastu kantoi lak dgn mama yaa...tapi tektik mija tu betul sgt dah..buat muka cute mute, confirm mama tak jadi marah.. nanti buat lagi ya.... auntie suruh...

hmm..auntie ni musykil ni..sapa yg snap gambar2 tu?? tadi kata mama tido... jeng jeng jeng..misteri nusantara betul laaa...

February 27, 2009 at 12:56 PM

muhheheheee... noti la mija nih.. lenkali mama leh beli beg lagi beso ek.. macam2 leh sumbat...
tapi siapakah mamarazi tuh??
sian tgk muka mija tengok mia minum air... gulpp..

February 27, 2009 at 2:36 PM

hahaha! gelak aku baca entry nih..muat plak tu dia sumbat sume kasut2 dlm beg ko..abih la..aku pun heran la kan..nape le bdk2 ni suke btl main handbag kite? ape yg dia suke sgt tah..

February 27, 2009 at 3:37 PM

Lieya..ada award utk anda..sila ambil di blog saya

February 27, 2009 at 3:49 PM

aduihhh... abis sumer dia smbat dlm henbeg ko lieya... kalo aku nih.. mau aku naik antu ko.. pntang tul aku henbeg aku diperlakukan sebegini rupa.. aduh sabor jer la ko ek.. abis ler calar hp baru ko tu..heheheh..

February 27, 2009 at 4:50 PM

ala.. mama marah mcm mana pun.. mama tetap sayangkan u ols tau.. don't worry. .. tengok senyuman manis u ols tu.. terus hilang niat mama nak marah.. betulan lieya..? hee... anak2 mmg penghibur hati mama dan papa....
hv a great weekend lieya!!

February 27, 2009 at 4:56 PM

Comel lah anak lieya ni, kembar ke???salam kenal dr ktie

February 27, 2009 at 5:06 PM

ooo...
mija pikir kan mama tido yea

skali terkant0i la plok
sian...mama denda x leh minum air tin!
ape laaa...mama ni...
syiok je mija tgk mia isap..air tin tuh...keh..keh...keh....


hehhhe....lieya...best nye tgk kenduri LEO tuh..
syiok bile tgk semua org kampung dtg tolong....
meriah nampak

pengantin pon lawa...
siap bawak student tu....utk ambik gambar dia
save budget !

zanna pon adaaa...

February 27, 2009 at 5:17 PM

miahahaha lawak btoi la mija tu...
ade2 jek idea nie...
tulah mama pnye henbag beso bangat...
sumer muat nk disumbat smpai selipar2 pon disumbat....adehhhlaaa...

sonok kn tgk gelagat anak2 ni lieya..
ade2 jek bikin kita nk gelak+marah+fenin....

February 27, 2009 at 5:31 PM

hahahahaha

happy sokmo anak2 kau ni lieya.

ewah..mcm2 aktiviti diorang dlm keta dua beradik ha. riuh lah kan.

part sumat sipar dm beg tu, paling senak aku gelak bila baca tau!

macam-macam!kehkehkehkeh

February 28, 2009 at 12:01 AM

lawak la mija nih...heheh...lastnya kantoi plk ngan mama.....

mia ke yg snap pic mija wat hal tu? mesti mija geram je ngan mia ni sbb tlh mengkantoikan dirinya.....

February 28, 2009 at 1:45 AM

sungguh kelakar.. notty ye mija..jgn notti2, nanati mama marah lg..hehe

anak hang ni lieya memang meriah..yelah umur depa pun tak jauh beza kan.. at least berteman l diorang..takdelah main sorang2..;)

March 1, 2009 at 3:08 PM

wakakaka kreatif laaa mija! hahaah
kalau ghazi lg la lieya..disumbatnye selipar² dapur kitorg dlm oven..agaknye derang bljr ni kat nursery tuh..hahaha..kna tnya cikgu mas neh...

March 1, 2009 at 5:19 PM

Selamat Datang ke Internet Radio yang hanya boleh didengar melalui pc atau laptop anda sahaja.

Anda juga boleh download lagu2 hits-lagu2 nasyid secara percuma di site rasmi kami di;

http://malaysiaexpress.net/radiokita.html

makasih

March 1, 2009 at 7:54 PM

Salam Lieya..
Baru ada masa reply your comment utk contest EOG hari tu...
thank you very much for your support..
nanti kalau ada contest lagi insyaAllah saya announce lagi ok..

btw, your girl is soooo cute!!! pandai dia bergambar :-)

March 3, 2009 at 12:29 AM

amboi mia & mija..berdekah2 ketawa...

March 3, 2009 at 8:09 PM

macam2 ragam budak2 nie kan..tp tulah yg buat kita nak ketawa tgk keletah diorg..

March 4, 2009 at 9:08 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy