Wednesday, February 4, 2009

Cerite Kami di CNY

Aduh....windunyer nak update blog.....he he he.....kali nie lieya nak citer ape yg kami buat mase cuti CNY....takde ape yg best pun, dok kat umah jek ....tapi yg bestnye dpt makan mak masak ari2, seminggu tuuuuuu....he he he.....lagi pun adik lieya nak kawin bulan nie so sibuk packing2 kerepek, gule2 ngan barang2 tuk letak kat goodies bag.....alhamdulillah semua dah siap, saje jek lieya siapkan semua tu, mmg ade org kg rewang nanti ...tapi bile buat sendiri baru puas sebab semua menepati piawai.....he he he he he jom le kite layan gambar plak.....
mija cam biase laa berkepit jek ngan atuk, aku ni dah takde nilai di mate die
hu hu hu...
di balik tingkap...cewah.....belakang umah tu penuh ngan pokok buah-buahan


mase ni turn umah lieya buat kenduri arwah tuk atuk lieya, so tgh masak2 sikit....


pastu ntah ape tebiat, kiteorg berinai plak....konon2 nak test dulu inai tube tu okey tak....nanti nak pakai kan adik lieya mase kawin nanti....



yg best tu...dulu mia kan geli ngan inai...siap ckp inai tu taik.....tapi mase lieya dok tepek2 inai....tetibe minah ni datang n mintak nak pakai jugak....siap mintak nak lukis sampai bahu lagi.....ceh, lawan toke plak!!! he he he pastu siap request nak butterfly la, bird la.....




dok depan kipas bagi kering cepat.....




kalo suruh posing, mmg gedik ajek memanjang.....he he he






posing ala2 horror.....he he he horror le konon!!






jeng jeng jeng...hasilnyerrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.....







mase ni dah lepas 2-3 hari tu yg dah ilang sikit tuh.....



wukey laaa tu ajek citer kami mase cuti CNY......tak pegi jalan mane pun sebab en. hubby berkursus di Intan, Kluang .......can cin cau

36 celoteh sahabat

sonok duk umah mak masakkan kan?? dah le sedappppppp... ;P

February 4, 2009 at 9:58 AM

laa berinai rupanyaa haaa....
seronok laa yek.. dok kampung mak masak... masak apa pun sodap..

February 4, 2009 at 9:59 AM

seronok la dua beradik tu balik kg...

amboi mia pun sama nak berinai jugak...

February 4, 2009 at 10:01 AM

oo lama gak ek kat kg, baru la puas sebab boleh tolong mak apa yang patut. akak pun lieya, lebih suka buat sendiri dari orang lain buat.. baru rasa puas sangat..

akak pun baru jer berinai, tapi malu plak nak tepek gambar kat blog.. hehehe i kan pemalu.. ceh pemalu konon.. lempang laju2

kenapa mija tak berinai sama?? ke dia geli??

February 4, 2009 at 10:07 AM

hehehe..ko di"mak tirikan" oleh budak2 tu bila balik kg. sian ko.

eh ko yg design inai2 tu ek? sungguh kretip kooo....
kalu aku....jgn harap!! ntah jd bentuk apa2 je nanti..

February 4, 2009 at 10:08 AM

amboi dua beranak nie..penuh tangan da...ikka dulu pun rajin berinai kan tangan..tp sejak kahwin dah langsung tak pakai inai..:)

February 4, 2009 at 10:13 AM

wahiap berinai anak dara sorang tu.... nak pulak dia ya.... mija tak mau ker??? hehehehe....inai tu cepat ilang ya lieya?? akak tenigin tau...sebab masa kawin dulu, tak famous lagi inai2 gini.. la ni barula terasa nak buat...kena tunggu adik ipar akak kawin la sebab adik-beradik sndiri dah takde yg pompuan.. hukhuk..

re: eh lieya...bagusla awak takde problem nak tambah pelaburan ASD bdk2 tu..akak selalu sgt tak lepas, sebab katanya takde quota belian.. takkan nak gi bank hari2 kan... geram sungguh... tu yg tutup terus.. maintain satu je senang..

February 4, 2009 at 10:15 AM

wah wah wah...
si kecik tu...tak abes2 menggediks. naper mija tak pakai inai samer?

February 4, 2009 at 10:20 AM

cantiknyer....aku ingat tadi tangan pengantin yang berinai rupernyer ko...

February 4, 2009 at 10:32 AM

ooo balik kg erk.. sonok tuh..
hmm buat kenduri arwah ya...kiter pun ader gak balik CNY ari tuh buat kenduri arwah kat mak...
bila ramai2 balik tuh yg best tuh... tp kiter la yg jadi chef masak nyer... mmg suka masak sendri baru best...
amboi kemain lagi pakai inai nyer... kiter pakai inai pun masa kawin jer... cantik bila dah siap ...suka tgk design nyer.. heheheh

February 4, 2009 at 10:48 AM

besh..nya cuti balik kg..dpt rasa mak masak ari2..

tu lauk dlm kuali tu bau sampai bangi hah

February 4, 2009 at 11:03 AM

syiok arr lieya,sminggu tu dok kg..
bila lagik nk merasa lauk pauk air tgn mak ye dak...ekekeke..

amboi2 ko, kalah peranten..
dh berinai..cantik gak...
bila tu kendurinya?

February 4, 2009 at 11:18 AM

bestnyer dpt b'cuti kat kg..mia&mija lah sonok ek..dpt bebas dikg tuh..

wah..pandai sungguhlah anak dara pakai inai..cantik lak tuh u wat lukis2 tuh..

re,
insya-allah..tuh aa nnt leh aa g SR try perase br tuh..

February 4, 2009 at 11:31 AM

beshkan klu dpt mkn apa yg mak kite masak...

February 4, 2009 at 11:51 AM

hii lieya, okla tu xpegi mana2 pon, ada jgk aktivitinye..wah adik nk kawen ye?? tp lihat, siapa yg berinai dulu yek? hehehe...mija dh xgeli pki inai ye! nway cantik jgk kaler inai tube tu, sng xpyh ssh nk cr daun inai, nk tumbuk2 kn! hehehe

February 4, 2009 at 11:53 AM

bla nak kenduri kawen ni yg sonok kan lieya..lagi2 bila famili sendri..bab2 mengisi kepek tu ha..alaihai jenuh kan..heheh..niza msa sarat ngandungkan balqis dulu tlg mak wat smpi seribu bekas..smpi sakit2 montot aku ni ha.

anak2 dara ko rapat ngan atuk eks..anak aku plak..nagn atuk takut..tp ngan nenek diorg ok..maybe muka ayah aku tu yg garang..hahahah..

February 4, 2009 at 12:06 PM

mana komen aku yg pnjang lebar td???? naper ilang lak??? kena la aku ingt balik....

lama giler ko blk kg yer..puas la ko mkn hasil masakan mak ko tu..mmg masakan mak kita ni tiada tandingannya di donia ini kan.. sbb tu la bdn aku ni sht walafiat.. mklum ler umah aku kan sekangkang kera jer dr umah mak aku.. so harus la aku salu mkn kt umah mak aku..mak kita ni kan..msk cincai pon ttp sgt dap kan..kan..

February 4, 2009 at 12:21 PM

bestnyer dpt makan masakan mak sepanjang cuti CNY...
Aku suka sgt ukiran2 inai kt tangan..teringat cam masa kawin la :D
Lawa la ko lukih inai tu..aku tak reti sgt..takat buat cam kat hujung jari2 dgn bulan kt tapak tangan je boleh la..hihi

February 4, 2009 at 12:41 PM

berinai sakan ko lieya....kreatif betul...aku ada inai from makkah mak sedara aku bg blk haji...still x pakai lg....teringat dulu sblm kawen aku g berinai henna samapi 2 kali sbb nak bg pekat lg kan....inai nie cepat hilang kesannya....

February 4, 2009 at 12:56 PM

wahhh balik kpg ye..syiok le budak 2 urang tuh!

February 4, 2009 at 1:57 PM

cantek..tp agak comotlah..kena try lg..haruslah cantek lps ni..anak dee mimi pun sibuk nak berinai..

February 4, 2009 at 3:54 PM

best arr ko
giler lama dok kampung.....puas ler ko makan masakan mak ko lieya erk....oit, cake masam manis aku buat tak? .........hik hik hik

inai tube mmg merah lieya....zana selalu guna inai tube jer....cari yg brand suzana (** nak gark ala2 nama aku kan) ......mmg merah & cepat ......tp selalu inai tube nie tak tahan lama kaler dia...dlm seminggu dah surut. pastu jgn pakai lelama coz' nanti warna dia itam .....maksud aku makin hari kaler inai kat kuku & jari tu makin gelap...tak cun nanti...he he he....

amboi mia....kemain sakan pakai inai. Sampai ke bahu hah...pasai tak buat dua2 belah?......anak aku dah gelap dah lieya berjemur kat langkawi....hu hu hu

February 4, 2009 at 4:00 PM

masakan mak lah paling sedap di dunia kan...yummy...

cantiknya pakai inai.adik ipar zura pon nk kawen bln 7 ni.kami pon nk gedik2 pakai inai ar nanti..hehehe

February 4, 2009 at 5:41 PM

heheh...tetiba teringat zaman kawin ari tue.pakai inai.tp atie pakai inai daun.jiran atie yg pakaikan.pandai kak lieya conteng2 tangan.ngeh..ngeh...best kan dapat balik umah mak.main masak2.sodap wo...

February 4, 2009 at 5:49 PM

salam lieya
patutlah lama tak nampak. balik kampong ke? cuti panjang rupanya. Bila adik lieya nak kahwin tuh? ingatkan dah sudah. mana gambor pengantinnya (hehehehe) mesti mia & mija jadi flower gurls kan

February 4, 2009 at 6:35 PM

wah berinai ye kak lieya...
cm pngntin bru lah pulok...
hehe..=)

February 4, 2009 at 6:53 PM

salam..
hi lieya, thanx ye sbb sudi singgah. mamazana dah add link lieya tau. ;D

February 4, 2009 at 10:03 PM

hahahhahahhaah ko merasmikan dulu yerk itu inai sblm perantinnn....

yolah mmg best duk kg kan...makan2..

February 4, 2009 at 10:11 PM

>> tangan sikecik berinai.. comeijer...
>> budak2 memang suka ngan atuk yerk...
>> seronoknyr duk kampung lama22..

February 5, 2009 at 12:53 PM

hehehhe
ye la...lieya
masa kawin aritu x sempat pakai inai tube kotttt

hehehhe
anyways
pandai lieya lukis
kiranye ade bakat seni la jugak..

February 5, 2009 at 5:18 PM

>> tu dia...
>> penuh satu tangan kena conteng...:-d

February 6, 2009 at 3:12 AM

best la eh dapat makan masakan mak hari2..comel lak si kecik tu berinai bagai

February 6, 2009 at 4:34 PM
Anonymous

I am able to make link exchange with HIGH pr pages on related keywords like [url=http://www.usainstantpayday.com]bad credit loans[/url] and other financial keywords.
My web page is www.usainstantpayday.com

If your page is important contact me.
please only good pages, wih PR>2 and related to financial keywords
Thanks
dypeIninvanny

March 9, 2010 at 2:30 AM
Anonymous

It's so easy to choose high quality [url=http://www.euroreplicawatches.com/]replica watches[/url] online: [url=http://www.euroreplicawatches.com/mens-swiss-watches-rolex/]Rolex replica[/url], [url=http://www.euroreplicawatches.com/mens-swiss-watches-breitling/]Breitling replica[/url], Chanel replica or any other watch from the widest variety of models and brands.

March 16, 2010 at 5:48 PM
Anonymous

Hello. In a crisis, fell revenue from sales [url=http://rapira-mir.ru]rapira-mir.ru[/url] . Tell my what can be done. Thanks in advance.
Vsem privet. V uslovijah krizisa upal dohod ot prodazh [url=http://rapira-mir.ru]rapira-mir.ru[/url] . Podskazhite chto mozhno sdelat'. Zaranee Spasibo.

August 13, 2010 at 10:22 AM
Anonymous

Get The Best Deals On [url=http://www.bodybuildingrx.com/products.html]Body Supplements[/url]. You don't take cognizance of how good these are on the side of you. Not on a healthy

diet? Than you extremity to partake of supplements with a view your thickness or you intention slowly arrest nauseated as you become older. How

burdensome is it to lift inseparable administer of vitamins everyday? It's not. And it ordain save years on your moving spirit! Try my Gurantee

or your long green shy away from! I transfer personally guarentee that you drive fall ill healthy and notice a great dissension or you

receive your ready money disregard! No B.S. Substantiation it out!


[url=http://www.bodybuildingrx.com/products.html]
body building supplement[/url]

August 7, 2011 at 2:43 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy