Wednesday, January 28, 2009

Pulang Ke Rahmatullah.....akhirnya....

Selamat kembali dari bercuti kawan2......cuti raye cina baru2 ni, lieya pelan nak balik melaka tapi khabar berita yg mak lieya sampaikan telah merubah pelan kami...jumaat malam dalam pukul 9 malam mak lieya di johor call bagitau yg atuk lieya (ayah kpd mak lieya) dah meninggal......jadi malam tu lieya settle sume keje umah, dah siap basuh baju, kemas umah bagai kami pun bertolak, dlm pukul 3 pagi sampai Simpang Renggam.....






Arwah atuk lieya name, Hj Mokri bin Mohd Nor, meninggal pada usia 80-an akibat sakit tua......ini lah atuk lieya, moyang pada mia n mija...... arwah menghembuskan nafas yg terakhir pada pukul 7.30mlm hari jumaat 23 Januari 2009....













nie pic raye tahun 2008.....dulu mase baby2 damia takut betul ngan moyang die nieh....skrang bile dah besar dah tak takut lagi.....mia n mija beruntung sebab sempat merase mcmmane rase ade moyang....








lepas Zuhur 24 Januari 2009 arwah selamat dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam di pekan Simpang Renggam, alhamdulillah urusan pengebumian berjalan lancar....

di sini lah rumah 'kekal' utk arwah atuk lieya......



balik dari kubur, ramai bercerita yg muka arwah atuk bertukar putih berseri-seri semase ikatan kepale dibuka......semoga arwah beroleh kehidupan yg 'bahagia' di 'sana'




semoga roh arwah dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan org-org soleh dan beriman...... amin






al-fatihah..........................





50 celoteh sahabat

laa....ilang la pulak komen akak tadi.. hmmm...

AL-fatihah.. takziah buat lieya & family.. merasa gak bdk berdua tu bermoyang... kalau bdk2 ni atuk aje... tak sempat dgn moyang..

January 28, 2009 at 11:17 AM

Alfatihah ye buat arwah.Takziah wat Lieya and famili

January 28, 2009 at 11:17 AM

salam takziah tuk lieya dan family, semoga rohnye atuk ditempatkan di kalangan org2 yg beriman. amin....

January 28, 2009 at 11:24 AM

Al-Fatihah utk atuk Lieya...
Takziah to lieya dan keluarga

January 28, 2009 at 11:31 AM

takziah lieya, semoga rohnya dicucuri rahmat.. harap lieya dan keluarga tabah menghadapinya..

Al Fatihah..

January 28, 2009 at 11:57 AM

TAKZIAH utk kak lieya n family...

January 28, 2009 at 12:22 PM

takziah untuk lieya and family..semoga roh arwah dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan org2 yg beriman.. alfatihah buat arwah..

January 28, 2009 at 12:34 PM

Innalillah....
Al-Fatihah buat atuk akak ya...
Moga rohnya dicucuri rahmat...
Takziah buat akak & family

January 28, 2009 at 12:44 PM

al-fatihah...

takziah lieya...

lieya, arwah atuk ko meninggal hari jumaat. from apa yg aku tau, kalu meninggal hari jumaat ni, Insyallah syurga tempatnya. aminnn....

January 28, 2009 at 1:07 PM

al fatihah utk atuk lieya........semoga roh dicucuri rahmat........

takziah yer lieya...

January 28, 2009 at 1:12 PM

takziah buat family kak lieya..shidah ada lalu kg kak lieya hari tu, patutla ramai org.tak sangka atuk kak lieya meninggal...Semoga arwah atuk kak lieya ditempatkan dikalangan org2 yg b'iman.Arwah atuk kak lieya memang baik orgnya, walaupun shidah tak berapa kenal tp, shidah tau la sikit2 psl arwah atuk kak lieya...

January 28, 2009 at 1:44 PM

takziah buat family kak lieya..shidah ada lalu kg kak lieya hari tu, patutla ramai org.tak sangka atuk kak lieya meninggal...Semoga arwah atuk kak lieya ditempatkan dikalangan org2 yg b'iman.Arwah atuk kak lieya memang baik orgnya, walaupun shidah tak berapa kenal tp, shidah tau la sikit2 psl arwah atuk kak lieya...

January 28, 2009 at 1:44 PM

moga rohnyer di tempatkan org2 yg beriman...amin..

January 28, 2009 at 1:49 PM

al-fatihah..
moga roh arwah atuk lieya dicucuri rahmatNya..amin..
takziah lieya n family..

January 28, 2009 at 2:01 PM

salam tahziah buat lieya dan family
semoga roh atuk lieya kan ditempatkan di kalangan org2 yang beriman...Amin...

January 28, 2009 at 2:21 PM

Alfatihah..takziah lieya n family

January 28, 2009 at 2:43 PM

takziah buat lieya sekeluarga. semoga rohnya dicucuri rahmat. al fatihah..

January 28, 2009 at 2:57 PM

salam kenal..alfatihah utk lieya sekeluarga..moga rohnya dicucuri rahmat..amin...

January 28, 2009 at 4:19 PM

alfatihah..
salam takziah buat lieya sekeluarga..

January 28, 2009 at 5:12 PM

salam.. jemput add my blog : www.myadha.com

January 28, 2009 at 7:31 PM

lieya..
ucapan takziah dari aku lieya
patut lama tak nampak hang
aku ingat hang pi cuti....

Moga rohnya dicucuri rahmat....
ALFATIHAH

January 28, 2009 at 8:36 PM

Al fatihah buat arwah..

semoga rohnya ditempatkan bersama orang-orang yang beriman...

teringat dgn my late opah...

Al Fatihah...

January 28, 2009 at 9:24 PM

takziah to you and the family...alfatihah utk arwah..semoga diberkati Allah...

i like ur eyes make-up..cantik :D

January 28, 2009 at 9:28 PM

salam takziah utk kau sekeluarga...

Al-Fatihah

January 28, 2009 at 10:27 PM

takziah la yer akk....

al fatihah utk akk semua family...

January 28, 2009 at 10:53 PM

salam takziah...semoga rohnya dicucuri rahmat...bykkan bersabar yer

January 29, 2009 at 9:05 AM

lieya...salam takziah dr kami sekeluarga..moga arwah tenang dipersemadiannya..

niza masih ada sorg nenek, belah ayah..yg belah mak both dh meninggal..so kanda n balqis masih merasa ada moyang....tp kami jarang balik kg..tp abah n mak mmg selalu jenguk nenek..nenek niza dok benut..

January 29, 2009 at 11:09 AM

salam takziah...

January 29, 2009 at 12:04 PM

takziah dr eija & family...

moga arwah ditempatkan di kalangan org2 yg beriman...amin...

January 29, 2009 at 1:53 PM

al-fatihah.. takziah untuk keluarga lieya.. semoga atuk lieya ditempatkan bersama orang yang beriman dan beramal soleh..
akak sempat gak ada moyang.. tapi dia dah nyanyuk masa tu.. kelakar ingat kenangan ngan moyang pompuan akak tu..

January 29, 2009 at 2:06 PM

al-fatihah..
semoga arwah ditempatkan di kalangan org2 yg soleh.amin

January 29, 2009 at 2:44 PM

takziah lieya..

semoga roh arwah dicucuri rahmat.. kematian pasti mengundang sesiapa sahaja tanpa mengenal usia..

insaf jap aku..

January 29, 2009 at 8:45 PM

salam takziah dr akak utk lieya dan keluarga....Al-Fatihah..moga roh atuk lieya ditempatkan disisi org2 yg soleh dan beriman...amin...

January 29, 2009 at 9:50 PM

>> salam takziah dari saya...
>> dari Dia kita datang kepadaNya juga kita akan kembali...

January 29, 2009 at 11:12 PM

salam Lieya..maaf lambat drop by kat sini..takziah buat lieya sekeluarga..moga moyang lieya ditempatkakn dikalangan orang2 beriman..amin...al-fatihah

regards

January 30, 2009 at 2:59 AM

takziah :(

January 30, 2009 at 8:34 AM

Takziah ye akak....

January 30, 2009 at 10:48 AM

takziah dari t dan family.. Al-Fatihah...

January 30, 2009 at 12:52 PM

Al-Fatihah..takziah lieya,semoga rohnye dicucuri rahmat dan ditempatkan bersama golongan yang berimam,insyallah

January 30, 2009 at 1:51 PM

salam lieya..
long time not hear from you.
sejak dah bermastautin kt umah baru nie..
al fatihah buat atuk lieya..
panjang umur gak atuk lieta tu kan...

bdw,hepi belated anniversary to lieya & hubby..
best ar..tiap2 thn..adiah masing2 mantap..
kalu akak..just celebrate jelah..
jarang dpt adiah mantap camtu..
tp x kisah..janji ingat..

February 1, 2009 at 12:05 AM

Al-fatihah..
takziah utk lieya n family.
smg roh atuk lieya dicucuri rahmat-Nya dan ditempatkn dikalangan org2 yg soleh. amin..

February 1, 2009 at 11:31 PM

Lieya...takziah dari aza untuk lieya sekeluarga....Al-Fatihah buat arwah...

February 2, 2009 at 12:13 AM

takziah utk family lieya :) mngkin dah msa die kan..

p/s: lieya, we have moved to blogspot.do visits us ye :)

February 2, 2009 at 9:16 AM

takziah buat family lieya
insya allah, arwah di kalangan yg terbaik dan di rahmati
semoga rohnya sentiasa di cucuri rahmat

al-fatihah

batrice sempat ngan moyang pompuan jer lieya, moyang lelaki tak sempat

February 2, 2009 at 10:09 AM

salam takziah yer lieya... semoga arwah atok lieya ditempatkan bersama2 insan yg beriman.. amin...
Al-Fatihah...

February 2, 2009 at 2:04 PM

salam lieya.. kak t dtg lagi ziarah lieya ari nie... lieya apa kabar? dh start keje ke?

February 2, 2009 at 3:37 PM

Al-fatihah dan takziah lieya...
Moga rohnya di tempatkan di kalangan insan beriman

Sempat jugak mia & mija merasa ada moyang... moyang Anis & Aina meninggal masa Anis dalam pantang... dan sedihnya gee tak dpt tatap wajah terakhhir nenek sbb masa tu dok jauh nun di seberang laut sana

February 3, 2009 at 2:07 PM

lieya,

salam takziah buat lieya sekeluarga..moga roh arwah atuk lieya ditempatkan para soleh dan solihin....muahhhh...lieya miss u.

February 3, 2009 at 7:19 PM

takziah ye lieya...

February 4, 2009 at 10:00 AM

al fatihah..utk arwah datuk lieya..semoga ditmptkan dikalangan org2 yg beriman amin

February 4, 2009 at 11:08 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy