Friday, January 16, 2009

B.U.A.H mia & mija .....

nak tau tak buah peberet mia n mija.....jeng jeng jeng....cube tekaaaaa?.....



*



*



*



*



*



*



*



*



*



*



*



*



*



*


ini lah dier.... -----> buah mate kucing




kalo gi pasar malam tak sah tak beli buah ni......tapi yg lecehnye pilih kene betul2....kadang2 terbeli yg dah kecut or isi dalam ade ulat....





jom kite tgk gelagat mia n mija mengadap buah ni......sebakul ni kalo tak kite tak cakap SUDAH...selagi tu dieorg dok pulun......





mia mmg terra makan buah ni....die leh kopek sendiri tapi make sure kite basuh dulu kulitnye.....baru leh bagi anak makan sendiri







mija pun terra gak.....tgk laaa...abis sepah ...main campak2 jek kulit ngan bijinyer.....








kat dlm mulut tak abis lagi, kat tangan dah pegang satu.....







haaaa...dah jadi mate kucing kangkang dah plak....







sedar tak sedar....dah berbiji2 masuk perut







tgk!!!! dari penuh bakul tu...dah tinggal suku jek.....










sambil makan sambil tgk tv...hah!! lagi laa leka....








ermm...sape2 yg leh tgk video ni...jom layan video...hah daku sudah tau jawapan dari persoalan nak rotate video ni.....rupenye kamera lieya tu kalo amik video kene melintangkan kameranye....kalo menegak die jadi la cam kat bwh ni (haish tak canggih tul kamera aku nieh he he he)....takpe2, pasni tak berulang lagi dah....tapi skrang korang layan laa video senget ni yeak sebab daku rekod sebelum daku tau jawapan pasal rotate tuh....video jek senget, orgnye tak senget yeak....hi hi hi


video






video






video




****selingan.....ari tu mase amik mia n mija kat taska, tetibe dengar kat radio yg skuad perodua viva zoomers Hot FM ade kat JJ Equine, ape lagi....berdesup laa kiteorg pergi.....layan laaa depa dok bagi2 soalan.....




tapi taraa ong laaa....dapat jawab satu soalan jek betul...adiah pun tak seberape semengah...dpt buku nie ajek.....hu hu hu

39 celoteh sahabat

suka betul dua beradik makan buah mata kucing tu ye...buah tu mmg sedap..bukan budak je yg suka...mak bapak budak pun suka jugak..

pandai diorang makan buah tu sendiri...irfan kalau nak makan kena kopekkan dan buang biji nye dulu

buah ni favourite wanie gak..parents wanie ade tanam pokok mata kucing ni kat teluk intan...tapi jenis yg besar....satu pokok je...tapi puas jugak la makan bila time dia berbuah

January 16, 2009 at 9:27 AM

suka betui mia & mija ngan buah mata kucing ek? sampai kangkang2 tu haaa.. LOL

aku pulak x leh mkn mata kucing. kompem migraine pastu. coz manis sgt.

aku pernah serbu hitz fm punya krew @ sunway. dpt jwb soklan. siap dpt hamper ko... hamper maggi & nescafe. heheheh

January 16, 2009 at 9:31 AM

wah dua badek nie suke buah mata kucing erk...aku pun kdg2 beli gak kat pasar tani tu...tp x leh mkn byk2 coz nanti confirm aku batuk...ahaksss!!!

January 16, 2009 at 9:35 AM

ohhhh.. buah nie laa yang membuat mija marah akak hahahaaa.....
suka betul dia makan buah mata kucing tu kan...

January 16, 2009 at 9:38 AM

sedapnyer buah nih...patut aa depa suke ek..bnyk air kan..

2az aunty tak pernah rase pun..sbb aunty jarang beli..tp tgk gambar nih teringin jer nak makan...hehehhe

January 16, 2009 at 9:42 AM

bestnya buah mata kucing...dah lama xmkn..dina dan arissa xpenah mkn pon buah ni..kekekeee..cian anak aku..nanti nk belikan gak ar..teruja lak tgk mia n mija ni mkn buah mata kucing

January 16, 2009 at 9:50 AM

buah nih pun aunty nyer favorite nih...sedapppp...kalo makan mmg tak sedar..tetiba da abihhh..hihi

January 16, 2009 at 10:01 AM

weh lieya...sempat tu kejar zoomers Hot... sabo jela.. pesal dpt jwb satu soalan je??? gabra ehhhhhhhh........

amboi2 dua beradik ni... bukan main lagi mkn buah mata kucing tu... kalau anak2 akak diorang ni hantu rambutan... jenuh nak kupas.. letih laaaa.... lagi satu diorang suka pisang..tu mmg wajib beli... :D

lieya... akak memang suka tgk kalau lieya shoot gambar bdk berdua ni mkn...sebab diorang nampak berselera sgt... tak kria la mkn apa pun... aunite yg tak berapa minat mata kucing ni pun rasa mcm nak pi cari je pas ni... hikhik...

January 16, 2009 at 10:05 AM

terernya anak ko mkn buah mata kucing tu.. ko caya x..aku x penah bg mkn echa buah nih..camne nk mkn.. beli pon x penah..hehhehe.. aku x beli sbb aku xleh mkn buah nih..nnti aku pening..xtau pesal tah.. so buah ni dilarang berada dlm umah aku..

tp mmg terer la mija mkn..aku risau jer dia trtelan bijik tu..

lg satu.. kuat tul laki ko dukung dua2 anak dia skali yer.. kitorang dukung echa sorang pon cam nk pengsan da

January 16, 2009 at 10:06 AM

hai lieya, igt izu lg tak? ummi zahin kt fp...hehehe..nway, izu pon suka gler buah mata kucing nii..tp yg xthn tu batuk plak klu mkn byk2! anak2 lieya thn yer??

nway, keep in touch!:)

January 16, 2009 at 10:06 AM

bagus le lieya ajar dak ber-2 ni makan buah

kalau darwisY ngan daNi....
nampak cam ikut kak farah...
x suka makan buah

daNi lagi le
nak pegang epal yg dah di potong pon geli
hehhehe

January 16, 2009 at 10:09 AM

Suka betul yea mia dan mija makan buah mata kucing nie...sampai sebakul leh abis tu....siap kopek sendiri lagi buah tu...

iza lak tak bape suka buah nie...sbb bau dia tu...rasa cam tak leh masuk tekak arrrr...

January 16, 2009 at 10:54 AM

mak aiii...pulun!! pulun!! anak2 aku pon suke gak. tp aku kopekkan dulu utk dowang. dowang malas nk kopek. Pehtu bijik dia pon aku buang dulu. kang si ely telan lak bijik tu. kejung lak kang! ;P

~ tu buah yg anak kau minat. kalau kau, aku tau buah apa yg kau suke..kahhhhhhh

January 16, 2009 at 11:05 AM

bukan diaorg je suka..nie untie suka gak..bak skit..

January 16, 2009 at 11:50 AM

nie bukan mia & mija ajer yg minat
tu uncle hemlin kat umah pun hantu buah mata kucing ok

beli 3kg .....dia sorang ngadap...nasib uncle hemlin pandai pilih, mmg slalu dpt yg baik2 punya...keh keh keh

kemain semangat lagi bebudak dua org nie makan buah mata kucing erk

lieya, ko pakaikan hari2 ker barang kemas budak berdua tu....kat nursery pun ko pakaikan....batrice tinggal rantai jer....gelang dia dah ilang raya lepas.....keciwa beb...baru 3 @ 4 bulan tukar, dah ilang....tensen aku.....

January 16, 2009 at 1:46 PM

jangan sampi tercekik biji buah mata kucing dah lah.tp atie nengok mia ngan mija makan tetiba jer kecur air liur nie.ngeh...ngeh...tak kira kene carik gak buah nie.

atie pun sedih nengok mak sedara atie nie.tambah kalau dia dengar orang lain dah pregnant lagi la cepat jer air mata dia turun.apa2 pun moral support dpd somi tue penting kan.

January 16, 2009 at 2:39 PM

Wah... sonok tgk 2 anak dara tu makan buah... kalo adriana x mo dia mkn buah... susah tul...
even kiter mkn buah pun suh kiter basuh tangan lu baru leh pegang dia... cheh...
tp buah longan ni kalo mkn byk2 bleh batuk... tp kalo dah dpt... ngadap jer la erk... hehehehe
mmg suka tgk d/org ni mkn.. whakakakak siap terkangkang lagi tuh....nampak tul sedap nyer

January 16, 2009 at 2:48 PM

re: HAHAHAHAHA... akak nak gelak besar ni..pandai ko lieya... mmg pun nama gabungan.. tu yg bunyi semacam je kan... hikhik........

January 16, 2009 at 3:15 PM

lieya jangan kata mia mija...aku & nonie pun suker buah ni..nyumm.nyum

January 16, 2009 at 3:34 PM

akAk sha Ari tu skuad SinaR f.M hekhekhek (kaNtoi lak laYan Lagu ReTro)erm diorg kat atas bukIT dePan oPis tuh..
dAPAtla sha seHelAi t-sHiRT yAng aDa TItLE SINAR FM huhuhuhu

January 16, 2009 at 3:34 PM

Pandai MIA MIJA makan buah mata kucing tu yer!! pandai lak tu asengkan biji nyer... Ni pon feberet fruit auntie tau..nak ckit boleh? hehehhe tp auntie makan x de la sampai terkangkang2 cam MIA MIJA tuh hihihi

January 16, 2009 at 4:00 PM

wahhh antu buah mata kucen anak2 dara ko ye lieya....sedappp tu....

January 16, 2009 at 4:09 PM

aku suka buah ni.. sedapppppppppppppp

January 16, 2009 at 4:24 PM

kalau tengah sakit tak leh makan buah ni.. makin sakit lagi kita dibuatnya.. ada yg kak t dgr sedara kak t tu bekas pesakit strok.. dia dok pulun makan buah ni banyak sangat.. meninggal akhirnya.. atau mungkin penyebab kot.. mungkinlah...

January 16, 2009 at 5:22 PM

budak2 ni suka mata kuceng erk lieya....
ni kalau nak datang sini 4 sure acik dilla kena beli buah ni utk mia & mija nih (heheheh)
acik dilla kalau makan sebijik SEMPOT nak oi
sebab banyak getah
teringin nak makan tapi ada gak curi2 makan nih
**

January 16, 2009 at 6:16 PM

wahhh...shedapnya buah mata kucing...nk tikit buleh...hehe...;p

January 17, 2009 at 12:37 AM

Wah bukan main sakan budak berdua tu memulun buah masta kucing..memang diaorang suke ye lieya??kusyuk tul diaorang makan he..he..

January 17, 2009 at 10:33 AM

pandainya pula mereka makan buah mata kucing kan...
saya suka makan juga...tapi setiap kali lepas makan mesti sakit tekak...kadang-kadang sampai deman panas...heheheh

January 17, 2009 at 12:09 PM

mak aih..suka bebenor deme dgn buah tu..ralit ha makan..hehehehe

tak melekit ke diorang mkn sendiri lieya?kalau chem, tak ret duk diam..mkn..pastu tgk dah lekit2, mana dan sapu..hohohohoho

January 17, 2009 at 8:49 PM

wah sedapnyer makan mata kucing..yummy..yummy..teringin rasa nak makan buah tempatan...kalau balik Msia, confirm gak nak rasa... :D

January 18, 2009 at 7:09 PM

>> jangan makan banyak...
>> nanti batuk...:D

January 18, 2009 at 9:46 PM

Ya Allah, beraninya budak2 tu makan buat mata kucing.. tak takut dorang tertelan bijik ke lieya.. kalau kak mimi, mesti dah kopekkan siap2 buang biji baru boleh kasi makan.. kalau tak risau tertelan bijik tu..

buah mata kucing ni memang feberet akak jugak.. dulu pernah terjadi, gelojoh punya pasal, makan buah tu tak basuh kulit dulu.. pastu lepas makan sebakul mula la perit tekak.. gi cek kat doktor, doktor kata tekak dah merah, sebab angkara kulat/kuman kat kulit tu.. yang kelakar doktor tu siap tau akak makan buah mata kucing ni.. hehehe.. pandai tul doktor tu..

memang syok tengok dorang makan buah tu sampai terkangkang2 ha..

January 19, 2009 at 8:17 AM

oppss lupa nak cakap, kt kg. akak ada pokok ni.. kalau berbuah memang lebat sangat.. tebal lak tu isinya + manis ya amat.. nanti kalau musimnyer dah berbuah, akak bawakkan untuk budak2 tu ok!!

January 19, 2009 at 8:19 AM

best tul tengok D&M makan buah mata kucing..sampai terkankang2..Buah ni pun favourite Jannah..bahaya tul bagi Jannah makan buah mata kucing la ni..batuk..

January 19, 2009 at 11:36 AM

salam. wah hebatnya mia dan mija makan buah mata kucing, nak habis sebakul...hehehee

January 19, 2009 at 1:37 PM

wah syioknyer tgok budak2 ni mkn buah mata kucing.... terkangkang2 ha.....

pandai lak yerk diorg mkn sendirik yer.... kalu anak2 aku tu sibuklah nak kena kopekkan buang bijik..

January 20, 2009 at 10:24 AM

leiya independent sguh anak dara ko nih..pandai si mija kupas buah sendri eks...aku pun ske gila ngan buah ni tau..manis kan...kalo beli sekilo tuh aku makan sorg ok..coz hubby n kanda x ske...

rajinya lieya mengejar kuad tuh..niza pnh terserempak secara x sengaja tapi maleh nak serbu...hahahahahah....masa tu rushing nak balik umah..rugi kan...heheheh

January 20, 2009 at 2:16 PM

seronok tgk mia & mija mkn mata kucing. haziq pun suka gak mata kucing tu.. buah lain yg dia suka mangga.. emm.. kalo nak tau.. ibu dialah yg paling 'hantu' mata kucing ni..hahahaha...
re: kandungan akak ok2 jekk..alhamdulillah.. another 8 weeks to go.. doakan semuanya selamat yekk..

January 20, 2009 at 4:28 PM

salam lieya.......
wah, selera akak sama ngan selera anak2 lieya nih...heheh...ye la, akak anak banak pn suka sgt mkn buah mata kucing ni....sedap...manis giler...

January 20, 2009 at 10:34 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy