Monday, January 12, 2009

Weekend Kami...

Kali nie lieya nak citer alkisah weekend kami.....sabtu kami mmg dah ade aktiviti iaitu nak gi jadi penyorak or pom pom girl tuk en hubby......die ade game bowling kat Alamanda...... pertandingan ni dianjurkan oleh Bahagian Sumber Manusia, Kem. Kesihatan......byk gak team yg masuk.....mmg meriah....nie kire firt time gak mia n mija masuk tempat bowling nieh....dieorg okey ajek asal ade bende boleh dingap he he hehe



nie posing gedik anak dare aku sebelum kuar umah......



hah, dah sampai kat tempat bowling tuh.....name team hubby lieya....GEDEGANG....pening aku ngan name team nieh....








aku dok kat atas jek....malas nak turun bawah......





mia pun baik jek.....budak2 dah besar ni senang nak outing...takde ngaruk2 or meragam2....




kusyuk tgk org baling bola......





perghhh...ade skill tak laki i......he he hehehe






meh tgk video...."bengang tul...camne nak rotate video yeak, ade sape2 leh ajar lieya tak....lieya rase kamera lieya ni kalo nak rakam video kene melintanglaaaa, tak leh menegak, kalo tak die jadi cenggini".....







video

layan gule2 Polo...satu batang tu mija sorang yg mengadap...berlobang laa gigi tu penuh ngan ulat....







mia dah dapat kawan mmg tak ingat kat mak ngan adik die.....







mase ni mija dah lalok nak tdo....asal tempat sejuk jek cepat laa mood ngorok die datang......he he he






ngan kawan opis lame aku.....








bgn tdo....hubby order fun fries......haaa leka laa minah ni makan







mia dah tdo ...penat main kejar2 ngan kawan die tadi







pas abis game....gi makan plak kat kafe kat tempat bowling tu gak....






papa boraks2.....







sandwich yg tak sedap....tu pasal mija sumbat kat kakak die hi hi hi





ntah ape laa yg mia n mija borak.....tergelak2......






haa nie lee team2 yg join dari Bghn Sumber Manusia, KKM









keputusan pertandingan dah keluar.....team GEDEGANG dpt tempat ke 3 dari 16 team....okey ler tuuuu









acara bukak hamper.....







pastu kiteorg gi pasar malam Bangi......nak cari makan n telekong damia.....

jeng jeng jeng...jumpe akhirnye...mmg masuk ngan mia....takyah nak alter ape2 lagi....(selamat laa nenek johor) hi hi hi







lieya beli 2 helai...RM30 jek.....1 nak bawak gi tadika die sebab setiap hari jumaat ade belajar solat.....lagi 1 buat pakai kat umah....selama ni dok balun pakai lieya punye telekong .....






ahad plak.....kul 9 pagi dah kuar umah gi cari makan n servis keter.....ermmm okey tak lieya pakai tudung ekin ni....saje jek....org pakai lieya pun nak cube gak hi hihi






mija yg dah mule ikut jejak langkah akak die.....dah tau nak posing gediks





mia posing sempoi......






gi bekfes kat seri kembangan sebab tempat servis keter kat situ....





mija yg khusyuk mengadap makanannye



tapi...yg tensennye pakai tudung nie....si mia tak abis2 usik tudung aku....die pelik sebab tudung aku tak senget2...selalunye kalo pakai tudung biase tu, mia laa jadi tukang tegakkan balik kalo muncung tudung lieya penyek kene tiup angin....hi hi hi


tgk laaaa...die kebek sane...die kebek sini.....



last2 die serender...sebab die try penyek kan tudung aku tapi tak boleh2 he hehe

...okey tu ajek citer lieya hik hik hik

31 celoteh sahabat

ho ho ho
panjangnyer entry
aku kan lieya...sampai la nie, x pernah masuk tempat bowling tau..ko nak gelak ker...gelak ler lieya...harus kalu masuk tu aku jadi jakun jap...keh keh keh

wei...aku minat ler ngan legging bebudak tu...beli mana arrr...aku ada beli tapi yg kaler putih xde corak2...cun ler mia & mija punya coz' ada gambar minnie ker mickey tu...

senang erk tudung ekin tu...ekin gark dpt nama....tp muka bulat cam aku nie rasa cam tak sesuai ler lieya...makin nampak bulat ler plak..cuma aku nak tanya, awning dia tu panjang tak sampai ke pipi...?

January 12, 2009 at 1:00 PM

best main bowling kt alamanda nie.lane dia cantik gak.tp kene booking cepat2 kan.

alahai tomei nyer si mija posing gediks2.manja jer atie nengok.hehehe

sesuai betul la ngan muka kak lieya tudung ekin tue.kalau atie lah yang pakai sure bulat cam muka doraemon.

January 12, 2009 at 1:14 PM

wah...main bowling rupenyer....mia dgn mija first time erk masuk tmpt bowling....iman nie mmg dr umur 3 bln dah masuk tmpt bowling...mana x nyer...aku nie kan kaki bowling....hahahahah....asal lawan dgn hubby aku jerk mesti dia kalah.....jgn ingat org pompaun x teror....tu belom zaman bujang aku dulu...lg lor slalu g turun main bowling....

lieya...cantik lah tudung ekin tu....muka ko mmg sesuai pakai tudung tu....si mia dpt telekung plak erk...murah lah lieya...naka tanya ko beli kat mana tudung ekin tu?

January 12, 2009 at 1:16 PM

salam perkenalan...cantik la awak pakai tudung ekin tu..sesuai..jom kita pakat pakai ramai2...

January 12, 2009 at 1:26 PM

byknyer aktiviti..best2....
aku duk umah jerk..... huuhuhuhu

dah mcm kembar tgok mia n mija pakai baju tu.. hihhihih comelll

alahai sweetnyer bertelekung....

ok apa pakai tudung tu... comell..

January 12, 2009 at 1:49 PM

akak tgk comei si mia pakai telekung tu...ada plak saiz dia yehhh..amin moga jd ank yg solehah...emm bab tudug ekin tu cantek je lieya pakai..sesuaiiii...akak pun ada satu..blum pakai je...ye lah trend skrg kan...kelakar nengok mia usik tudung lieya tu...

January 12, 2009 at 2:12 PM

wah..lawa la baju mia n mija mase g bowling tu!!

January 12, 2009 at 2:13 PM

hihi..selama ni Mia jadi tukang betoikan tudung mama dia ye..nak tergelak lak tgk gaya lieya dgn mia masa sesi kebek tudung dlm kereta tu..nampak cheeky je Mia.

January 12, 2009 at 2:29 PM

tu dia, tudung ekin, sesuai jer lieya dengan muka.. so apa lagi, boleh ler beli macam2 kaler..

cute mia dan mija berlegging ni.. memang dah serupa kembar, dengan baju, kasut, beg segala la ....

kak mimi pun tak pernah bawak budak2 tu gi bowling.. sebab kami pun bukan suka pun main bowling tu..

January 12, 2009 at 2:35 PM

pewittt....
cun siot anak2 dare tu ngan legging baru. hmm aper tak nyerr...jumpe kat alamanda, mia siap show lagi pakai legging baru..hik hik hik..

kak liyot...next time kasi lagi daring gegurlz tu punye dress k.

berkat kesabaran menunggu, akhirnya mija dh pandai pose. mesti en shah fenin paler ngok 3 gurl dlm umah tu yg kuat posing. hehehehe....

anyway...nice weekend for the happy family.

January 12, 2009 at 2:46 PM

Wah kemain lagi byk citer akak erk... suka tgk Damia & MIrza... cam kembar jer pakai baju tuh... sungguh selera anak akak ngadap makanan tuh... best jer tgk... hmm... cantik baju d/org....
saya ni sajak dah kawin x pernah lagi pegang bola bowling tuh... huhuhu...

January 12, 2009 at 3:09 PM

baju mia & mija masa gi tgk bowling tu very nice..and sweet sgt..

lieya.cantik je ko pakai tudung tuh..
kty lom torai laie..tah elok ke idak..
tp tudung tu mmg sesuai ngn ko.

January 12, 2009 at 3:18 PM

haiyoo..asal aku nak komen tadi xleh....eh cantik yer telekung tue...chomel la...pandai betul anak2 dara ko nie berposing yer...

liaya azie pun try gak pki tudung ikin tue..lieya pki ok..sesuai la...

January 12, 2009 at 3:46 PM

hehehee...kelakar tgk aksi mia nak penyekkan tudung lieya tu.... mcm2 dia buat, tak berjaya gak ya... tapi muka lieya sesuai la pakai tudung ekin tu... kalau akak, rasa cam lain je... pernah gak beli tudung2 yg ala2 gitu... yg corak2 la... tapi jrg sekali pakai... sebab rasa mcm tak masuk je dgn muka akak ni..

lieya..bagus betul tgk anak dara awak... blh tido cam tu je atas kerusi.. kalau anak2 akak siap mintak bantal busuk laa.. tu yg tak blh tinggal..even balik kg kejap je (tak bermalam) pun kena bawa..nanti ngamuk..sabo jela..pening kadang2 tu dgn diorang ni... akak tgk mija pun blh dok diam je.. kalau taufiq, dah habis la satu kawasan dia jelajah.. mana reti diam..tu yg malas nak bawak gi tmpt2 gini.. nanti penat akak nak kejar..

January 12, 2009 at 3:58 PM

best nye main bowling...lama dah tak main bowling...last sebelum kawin dulu..

cantik lieya pakai tudung ekin tu...terasa jugak nak try pakai tudung camtu, tapi macam tak sesuai je ngan muka wanie yg bulat ni...hehehe

irfan pulak suka penyek2 tudung wanie, pastu suh kita betulkan..pastu dia penyek kan balik

January 12, 2009 at 3:59 PM

okey le tu dpt no 3 lieya..kira terror gak tuh..

hahaha...kalkar bab nk betulkan tudung tuh..elok2 tudung tu tegak, dia lg nak penyekkan ek..kekeke
zura pon suka pakai tudung tuh...sbb??? xyah gosok,sarung je.kakakak..kata pemalas kan

January 12, 2009 at 4:15 PM

comei 2 badik nih aa pakai sepasang..siap legging tuh..cantik..

sweet tgk lieya pakai tudung ekin..suai ngan muka lieya..
mia&mija heran ek..ehhehehe

January 12, 2009 at 4:45 PM

dah berkurun aku tak men bowling! huhuhu...

wakakakaka..kelako le. wah, selamat tudung kau kan? keh keh..operasi memenyekkan tudung GAGAL!!! aku pon skang ni pakai tudung2 camtu je..senang sarung! ;P

January 12, 2009 at 5:22 PM

besnya main bowling..ko x main sekali ker.. aku da lama giler x g bowling nih.. pas kawin mmg jejak dah.. last week..member skolah ada wat tour bowling..kira reunion la jgk..tp aku x dpt g..ada hal lain.. tingin nk bwk echa g main bowling..tp x tau biler..

January 12, 2009 at 6:04 PM

ops..lupa plak..ko sesuwai ler pakai tudung ekin tu..sbb ko kurus..muka pon pnjang jer..sesuai la..kalo muka bulat cam aku..nmpk lg mok ada ler..

January 12, 2009 at 6:05 PM

salam lieya....
trs terang akak ckp, akak mmg x reti langsung main bowling...heheh...gi tempat bowling tu pn x penah..lawak kn...suka mia ngan mija tgk papa ye..

ok gak tudung ekin tu, nampak comei je lieya pakai tudung tu...

January 12, 2009 at 8:23 PM

haaa..la lieya..kami pon ade kt situ msa sabtu kt alamanda..hehehe tak serempak plak ye..tp mmg memula ade ckp dgn abh ghazi..ade tourney boling agaknye..ade org bwk hamper bagai dgn piala boling kecik hehehe..rope² lieya n co pn ade hahaha

January 12, 2009 at 9:24 PM

aku suka tight anak2 dara hang tu lieya..comel!

depa tak kacau ke bola bowling tu lieya? kalau chem, siap nak disepaknya ball tu...haru!!!

January 13, 2009 at 1:17 AM

hye kak lieya...
nma kite sama la...
actually jom tukar2 link...
tomei ank2 akk...
so sweet...=)

January 13, 2009 at 2:04 AM

aKAk comeY ar aKAk mia pakaI teLEkong tu...aKak takper muka AKak lonjonG pakAI tuDUng EKin tu caNTEK...

January 13, 2009 at 8:38 AM

best pe nama team cik abg ko lieya...gedegang gitu...terer la tu no 3 hah...

pom pom girl 2 badek tu comeynya lah...siap ngorok2 lg kt sane..ekeke..

psst..cun pe ko pkai tudung ekin tu...sesuai sgt la dik...siyes..
akak pon tk try lagik..

January 13, 2009 at 10:29 AM

baik anak2 ko lieya..
kalu hardy dia yg melalak sama nk main bowling. anak jantan ni, pantang nampak benda bulat, kompem ingat BALL.... dia x tau berat yg amat ball tu.

ko pun dh beli tudung ekin ek? korang muka x lebaq ok aaa. aku try hari tu..ya Rabbi..muka aku cam pinggan. so kensel je la...

January 13, 2009 at 12:26 PM

uka baca entry Lieya ni
menghiborkan sungguh
pasti ada jek criter yang menarek erk:-)
Lieya, telekung tu beli kt Pasar malam bangi sini ke?

January 13, 2009 at 10:48 PM

>> gedegang...?
>> macam bunyi bola kena campak je...:D

January 14, 2009 at 12:19 AM

HAHAHAHHA
lawak tul tang mia dok kelebet tudung lieya...

kak farah pon ade beli satu
and skarang pon..tgh mencari lagi..
pakai nye idak...tp dok beli je


hehehhe
ganas tul gaya mia tido kat pusat bowling tuuu

and suka tgk 2 badik ni
suka bergurau

January 14, 2009 at 6:43 AM

salam...

amboi bukan main lg lieya pakai tudung ekin tu...cantik..kalau kak ina yang pakai...nampak lg bulat apalah..hehehehe..
bukan main lagi dua2 beradik tu berposing...ikut siapa entah...hahahaha...
p/s:kenduri anak buah akak tu buat bln 4 nanti...kalau x silap 18/4 kat umbai...akak pun x pasti boleh smpi ker tak sbb skrg nie semster bru dah mula kelas balik dah...
nantilah kalau lieya balik melaka bolehlah jemput makan kenduri tu sekali...hehehe..apa2 hal nanti akak bgitau lain...k

January 14, 2009 at 4:00 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy