Monday, January 5, 2009

Kami Ke Pangkor!!!!

Jom!!! kali nie lieya nak citer kisah kami mase ke Pangkor dari 21 sampai 23 disember 2008... exceli mule2 plan nak gi kami2 jek....pastu tetibe dtg idea pi ramai2 ala2 family trip...wat sekali family day....yg join adik2 beradik hubby lieya, mak n pak mertua dan keluarga belah adik mak mertue lieya..... ramai laa jugak ade dlm 8 family gitu....mmg best!!! tak sangke kami dpt cari n decide satu tarikh tuk pergi same2 camni.......
kami berkumpul kat hentian rawang.....lepas sume sampai terus bertolak ke perak....dlm kul 10 pagi kami bertolak.......sampai ke jeti lumut pukul 3petang.....pas parking kete kat hotel ape ntah (bayaran 3 hari 2 malam RM16.00) terus ke jeti....penatnye laaaaaa.......seb baik kerahan tenage ramai ...yg laki2 sume kene uruskan beg.....yg pompuan bawak anak jek hi hi hihi
nie pic dlm kete.....jenuh aku cari topi ni.....mood kene ade ....tu yg beli topi nie...ala2 nak bercanda di tepi pantai kan...seb baik tade pario tuk budak2...kalo tak dah lame aku beli tuk mia.....he hehehe

mase ni baru sampai lumut....muke memasing cam cencurut...penat kot dok dlm kete he he hehehe




welcome to pangkor!!!!!!!!!



jom kite naik feri....tu jek beg yg kami bawak....sume sumbat satu beg...senang!!




dlm feri......






posing penuh kasih sayang dari mia n mija....






dah sampai......teruje mia n mija naik feri...dieorg ni mmg suke naik kapal2 cenggini.....next time ajak papa naik star cruise plak yeak muwakakakaka






pemandangan kat jeti...sampai jek jeti kami naik teksi gi hotel.....sampai bilik terus tido.....penat giler!!!!!! mlm ari pertama aktiviti bebas...kami jalan kat kedai2 area pantai jek......



ari kedua....kami ade sukaneka ...... excited budak2 ni bangun pagi2...mane tak nye...mlm tadi tdo lena...sebab penat sangat perjalanan jauh he hehehe





terima laa posing gediks dari mia!!!





mija amik mood pantai dulu.....







anak2 buah aku ni jgn cakap...dari semalam baru sampai dah gedebush masuk air....pagi ni pun dah tak sabar2 nak terjun air.....




iklan topi ngan selipar mia kejap....




yahuuu!!! berkat selalu bawa ke pantai, mia dah tak takut pasir lagi....relaks jek die main pasir ...kalo tak dulu geli ngan pasir giler2.....







sukaneka bermula.....laki aku jadi org kuatnyer......byk games tuk budak2 jek....first game cari gule2......second game makan sumi jelly paling byk....









game yg ketiga, cari gule2 dlm tepung.....korang tgk la video kat bawah...sekor2 kene pedajal ngan laki aku ha ha haahaha







pas tu berehat jap...pekena bekfes......ari kedua bihun goreng, kuih ngan air panas










pas makan game di sambung balik....game tuk bapaks2 plak....jalan itik namenyer.......mengah masing2 nak bawak perut...dahle baru pas makan ha ha haahaha






org tgk bersuke ria main game....anak2 aku tetap kusyuk mengadap pasir






pastu game tuk warge emas plak......game kasih si atuk/nenek....senang jek game ni....ikat mate masing2 pastu amik sorang cucu....suruh atuk or nenek teka......he hehehe hehe mmg kelako.....mcm2 ditekanye....yelaaaa cucu ramai ....






mia n mija sah2 out!!! tak leh masuk dlm list tuk diteka....trademark anak aku kan senang...bertoncet kepale siap bersepit bagai.....senang2 ajek nanti nenek ngan atuk dpt teka he hehehe he he he he







pastu game tuk mak, bapak ngan anak...dokong anak ikat kaki pastu jalan....





kul 12.00tghari...penyampaian hadiah tuk pemenang, hamper tuk semua keluarga yg terlibat.....





pastu aktiviti diteruskan ngan sewa bot panjang rm150 tuk gi round2 pulau sekitar tu.....





aku di atas bot........gedik tul mia sengih hi hihi





jernih betul airnyer....ikan jelas boleh nampak........air pun kalo tak agak2 boleh jek minum he hehehe





pastu kami suruh driver bot tu stop kat satu pulau.....aku lupe laa namenye rasenye coral island.....kiteorg nak mandi kat situ...sebab airnye jernih, cetek ajek....mmg sesuai tuk budak.......nak dekat sejam lebih kami main air kat situ






suke mia n mija dpt main air, tak sempat2 nak tukar swimming suit, dieorg dah masuk air dulu.....aku pun suke....yg aku tak suke bile aku dah rase pasir masuk sepentot aku.....ala leceh tul!!!





aku dlm cubaan nak terapungkan diri....nak measure laa kalo terapung maknenye ringan...kalo tenggelam dah gumoks laa aku!!!!! yehaaaaa!!! aku dpt mengapungkan diri aku!!! (ops sila abaikan life jacket yg aku pakai tu yeak ) muwakakakakakkakaak!!!!






dlm kul 2.ooptg kami naik ke darat balik...pewut sudah lapo...gi ngap dulu !!!





lauk ari ke2.....nasi putih, udang masak masam manis, ikan kari, sayur campur, ikan goreng, air oren dan tembikai.......aku ngadap udang 3 pinggan penuh tau!!!! gile laaaa...mmg tak hingat diet aku!!!




hah ni laa chalet aku.....luar okey...dlm hampeh!!! he he hehe aku recommend gi laa chalet lain ...tmpt aku duduk ni namenye Nipas Mas.....




org kuat sukaneka....last2 kene bersihkan gula2 yg melekat ngan tepung n pasir....he he hehehe






pas makan...rileks2 jap...tdo2 dulu...kul 4 ptg bangun...kami gi jalan2 kat area pantai beli t-shirt ....byk kedai makan kat sini.....semua sedap2...




pekena ABC Pangkor ngan nasi ayam pangkor...laki aku pekene char kuew tiow pangkor...ok gak...not bad!!




dlm kul 5 petang...kami ramai2 sewa teksi..tuk round2 pulau...tadi round kat air, ni round kat darat plak..... ni pic kat kilang buat makanan2 kering tu.....aku tak beli ape pun...sebab mahal gile....lagi murah kat lumut....






ni kat topekong mane ntah.....




nampak tak tasik tu...dlm tu ade ikan besar giler....sangat besar.....aku tgk jek ikan tu terus aku blah naik teksi balik....ngeri jek kalo die lompat tarik aku ....





nie kat kota belanda......byk gak peninggalan sejarah kat sini....ade batu bersurat.....byk tempat aku jalan petang tu......




ari ketiga ...aktiviti bebas....mane yg nak mandi gi le mandi....kiteorg tak mandi pun....jalan2 jek.......dlm kul 2.00ptg pas makan kami siap2 nak lik....nie laa keluarga yg join trip nieh.....





lieya & co.




dlm teksi nak balik dah...teksi kat sini van tau.....tapi sume kaler same...pink gittuu!!!







nie dah kat dlm feri....




mia menikmati pemandangan pulau pangkor.....




pastu kami shopping kat lumut dalam 3 jam.......pastu bertolak balik ke kl.....ni singgah kat hentian bidor kot...mkn malam dulu...mia makan nasi ayam








mija share ngan lieya makan mee wantan





dlm kete main gelak2 usik2....tak penat ke dieorg nie......aku dah tersenguk2 ngantuk.....






jom layan video plak...ni mase baru sampai ke pangkor dlm feri....

video

nie video mase main cari gule2 dlm tepung.....tgn yg berlaku kejam dlm rakaman ini adalah tgn laki aku pedajal kan nak buah die he hehehe


video

ok, tu ajek cite gi pangkor.....gambar byk sangat so yg ini ajek laa yg terpilih tuk dishare ngan kawan2......tahun 2008 tmpt cuti2 yg lieya target sume dah tercapai....tahun 2009 kite tgk kemane plak lieya & co. nak gi.....


35 celoteh sahabat

WOW!!!!!!!!!!!!!! lieya....happpenig giler percutian korang...khusyuk akak membacanya.... best arrr buat family trip cam ni... rasa mcm pulau tu korang yg punya lak kan... tak best ke chalet tu??? nampak kat luar cam ok je.... hmmm...kalau lieya dah recommend cam tu, at least kita tau kan... bdk2 tu seronok bukan main algi main pasir... tula..kalau dah biasa, senang je... kalau tak, jenuh nak ajak main..mesti nak berdukung je... cayalah mia & mija.. lain kali blh ajak mama & papa pi Pulau Kapas lak... hehehe...

January 5, 2009 at 11:10 AM

menarik ko..siap bert-shirt sama lagi.
best kalu family2 semua sporting...

ko bermandi manda pakai tudung ek lieya? baik ko...jgn jadi cam aku & zana...hahhaha...

ko over tau imagination, siap pikir ikan will lompat ngap lagi...hahahhaa...

aku x pernah sampai pangkor. cam nk pi gak le...

mia & mija tetap vouge dgn topi beach tu... kiut!!

January 5, 2009 at 11:17 AM

best p pangkor
dah lama gila xp...
happening sungguh p ramai2 camni
seronok kan
siap ada sukaneka lagi tuh

January 5, 2009 at 11:24 AM

ishk...nama aku di sebut2 ler kat sini...ko nie hirda....sempat tu sebut nama aku...

January 5, 2009 at 11:52 AM

meh nak comment plak..

pergh......gi reramai tu...mmg best ler...siap buat acara sukan bagai hah...mmg berbaloi ler lieya gi reramai camtu....

mmg korang buat tshirt erk utk family day nie...best arr....dpt sambutan plak tu....

lieya, pasai apa ko tak gi snorkeling kat pulau yg korang berhenti tu...best ooo..nengok ikan depan mata...cam rasa nak pegang jer.....shah tak minat snorkeling ke? ...kalu hemlin, aku rasa dah ilang dah dok bawah air dah.....

kemain anak dara tu ngan topi bagai erk.....woi, tak aci arr pakai pelampung.....

January 5, 2009 at 11:54 AM

saje nak bwkkan comment kat umah ko nie...

aku gi pangkor tak penah...tp kalu sampai jeti tu pernah ler...ngan Al**G ....he he he he...

ko nak tengok gambar dia ngan wife dia gi frenster aku...aku cilok dari frenster dia...he he he

January 5, 2009 at 11:55 AM

akhirnya hapdet pon citer cuti2 di pangkor ni..happening giler tu..siap wat family day lagik..ada banner sumer bagai..ngan shirt lg.. bes la..family aku x penah wat camni lg.. xde sapa nk organize la..

wei..ok ker M&M naik feri tu..dorang x takut ek.. ekceli pangkor ni antara destinasi pilihan utk cuti2 mesia aku bln ni..tp trpaksa direject sbb hubby tkt bwk anak dia naik feri.. hehhe.. aku pon da lama x g pangkor nih.. last pg thn 2004..

bak kata zana..ko x g snorkeling ker.. dlu aku ada try snorkeling kt situ..tp ikan dia x brp meriah sgt la..

January 5, 2009 at 12:04 PM

bestnyer bestnyer....
nak pi jugak arr...
comei arr mia & mija ikat rambut senget tu...teringat zaman kecik2 dulu. mak pun slalu wat rambut org camtu...siap ikat ngan getah kat rambut yg berjuntai tu..belit2 cam ulor...hehehehe
biler nak wat trip ngan bebudak ofis lak nih????

January 5, 2009 at 12:07 PM

lieya,

baca pun dah rasa best....kalau pi laaaaagilah best kot......

akak setuju sangat lieya recommend (ajar) Mia & Mija ajak Papa naik Star Cruise.....mmg best.....akak penah naik masa zaman muda2 belum kawin dulu....mmg grand! kitorg naik pi langkawi/phuket/singapore ....mmg bestlah.....and kids mesti enjoy sakan punya....niat nak ajak baba yayah naik star cruise gak, tapi belum berkesempatan.......

January 5, 2009 at 12:21 PM

woooooowwwww
siap ada uniform dan banner lagi...
happening laaaa...
saya tak pernah pergi lagi p.pangkor...
teringin nak pergi

January 5, 2009 at 12:24 PM

besntyer ke pangkor..aku ni pangkor pun lom sampai lagi tau..uhuk..bila la nak ke sana..
lieya, korang tempah t-shirt boria ke utk family day nih?
menarik la family day gini..gi ramai2 sampai 8 family lagi..besttt

January 5, 2009 at 12:44 PM

wah...hang pi pangkor ke. patut lama menyepi. bestnya. aku dah lama tak gi sini. Dizaman waktu skolah dulu ala ala rombongan kampong Lieya. Comelnya budak tecit yang pakai topi tuh. kalau pi ngan family memang best. suasana tu boleh bertukar jadi family gathering nih

Lieya
cuba try Print & beli sticky album. Kita boleh buat senget2 sikit masa zaman kat FP tu huh(he9). Print mana gambar yang rasa OK. kalau semua nak print nanti jadi banyak lak & kos tu nak kena kira gak. Macam Lieya BIRTHDAY PARTY tu nice. Hang boleh print & letak dalam album tu. Perg!!!!!! Marbelles. BIL aku kata semalam NICE! bila aku tunjuk album tu kat dia. Ahak maksu kembang dah wei! Maksud dia tu nice gambor anak dia ke atau album aku x tau aarrr, janji rock aa kan kay. Tapi album ni boleh buat sdirik taw. anak buah aku kata guna manila card dari good material. Seba tu sticky album ni mahal kan.

January 5, 2009 at 12:44 PM

syoknyer lieya ko g pangkor....nie kira family trip lah nie...aku dah 2 kali g pangkor nie....kecik jerk pulaunyer...dulu aku g dgn kwn2 siap sewa motor lg.....bestlah ada banner lg...

January 5, 2009 at 12:58 PM

ambois..tk smpat bape jam komen tang genting dh up yg pangkorr..hahaha bestnye la hai ye..sbnrnye kami dlu bljr kt itm sriiskandar 3 thn..dekat waheii kat pangkor tu..malangnye tk smpi gak kat sna..hahaha..best nye ye..amboi cik dik dua org nih cutenye topi oversized diorg tu!!!! haha..tadik g nursery, nengok mia n mija tgh main blok..ghazi taknak turun..almaklumla lama tak g nursery, dh jadi la kejap umminye kanak² nursery..uish ni rombongan kuarga pak said la neh..siap baju seragam bagai..kiut la korg neh! hehehe

p/s: bukan bukan mia la lieya..mmg dania...alah budak tembam comei tu..ala..tp paham la kan..anak haku pon rajen geget anak org..hahaha..jgn digeget nye mia & mija skali udah..die suke geget pompuan..tatau beza suke dgn geram kot..hehehe

January 5, 2009 at 1:27 PM
shahrahman.blogspot.com

best tetapi penat..sebab kene plan mcm2 3 days b4 the trip. But nasib baik lieya ada byk tolong bantu balut2 hadiah dan mcm2 lagi sblm berangkat. Thanx syg 4 e effort..

January 5, 2009 at 2:00 PM

Bestnya percutian lieya dan family...siap ada banner lagi....pastu ada games lak tu...mesti sonok giler kan.....nak2 lak semua famili sporting....suka jer tgk semua pakai baju sama....mmg meriah lah....

January 5, 2009 at 2:18 PM

beeestnyeerr lieyaa....siap ada t-shirt lagi tuuu...cayalah :)....family besar bestlah buat family day camni kaann??...macam aza...belah aza...alahaaiii kami 3 beradik jeerr...but belah hubby ramai leerr....pernah join sekali jerr family day belah hubby...memang happening bila ramai2 :)

kami tak pernah sampai pangkor lagi...esok2 if nak pegi...bolehlah ambik tips2 dari lieya...

apa-apa pun mia & mija yang paling vouge...mama siapkan topi vouge bercanda di pasiran pantai lagiii tuuu...gaya tetap maintaaiiinn...hahahhaa

January 5, 2009 at 3:09 PM

lieya..best nye pegi pulau pangkor...pegi ramai2 lagi..siap buat family day..mesti happening kan..siap ade banner ngan t-shirt lagi....best la bercuti ramai2 ni..baru meriah...

dua beradik tu tak takut ke naik feri...irfan belum pernah naik feri lagi...wanie pun lama tak ke pangkor...last masa rombongan sekolah...masa balik kg hari tu nyaris2 jugak nak ke pangkor...tapi fikir2 sure ramai org, terus cancel...

comel 2 beradik tu pakai topi beach...lieya mmg pandai menggayakan anak dara lieya ni...

January 5, 2009 at 4:01 PM

wah!!!! semua org buat Hari Keluarga lah...fun lah kan camnie..: Buat kat Pangkor lagi tu. Semua sporting-sporting belaka.Family ikka tak pernah lagi buat family gathering camni..family gathering makan-makan pernah lah...hehehehe ..:)

January 5, 2009 at 4:29 PM

wahhh
best nye famili day
kira walaupon ala-ala last minute'tp sempat print banner....shirt seragam lagi tuh!

memang meriah and sporting semua
tok nenek pon join the sukaneka
walaupon berkain batik je
:)

hahhaha...best ler...siap nak bot pusing pulau semua...



ooo...sebelum tuh dah ke genting
memnag penuh ler xtvt kowang yea...

January 5, 2009 at 4:49 PM

wahhh sonotkan..family day camni..jauh gak tu pangkor bukan senang nak kumpul.Tapi game cam2 tutup mata tu best kan..baru kenal anak2 sape hehehe..thn ni kitoang pon wat tabung...wat banner n tshirt cam famili Lieya...hihihi tak sabar

January 5, 2009 at 5:26 PM

wahhh meriahnya lieya ade family trip..
siap sukaneka la bgai...syiok gilerrr...
akak kalo pi pangkor naik bas je dik..
tkpenah lglah drive keta park kt lumut tu....ingtkn mahai park keta situ...rupa2nya oklah ye....3 ari 2 mlm rm16...

re: pssttt, akak stuju bangat ngn statement ko nie..heheh.. "biar kete kecik yg penting hati senang
betul tak.....kete besar tapi utang keliling pinggang
pun tak gune jugakkan....." :)

January 5, 2009 at 8:48 PM

beh..nya..mia & mija..g jlan2 ek..
gambo..pakai topi..tuh comey2

January 5, 2009 at 11:21 PM

Pangkor?? alahaii.. tempat jatuh lg dikenang.. inikan pula tempat honey moon.. kekekeek.. itulah 1st time akak jejak kaki ke pangkor tu.. tah bila nak gi lagi.. tp mmg bestlah kat sana.. pantainyer bersih & syok utk mandi manda.. mmg nak gi lagi.. tunggu baby kuar & besar sket ler baru leh bwk gi sana kot.. hehehe..

January 6, 2009 at 10:50 AM

lieya beli kat mana topi2 tu.. cantik la.. memang sesuai untuk bercanda ditepi pantai.. kak mimi pun kalau gi jenjalan seboleh mungkin bawak beg satu jer, malas nak bawak beg banyak2.. susah ooo

Kat putrajaya ada cruise kan..nanti boleh la bawak m & m naik cruise.. kak mimi pernah naik perahu dondang sayang jerk.. teringin gak nak naik cruise kat putrajaya tu

Hahahah posing gediks mia tu akak teringat la zaman2 noorkumalasari ikat rambut cenggitu.. ikat rambut senget ketepi.. hehehhe

Leiya, nanti ingat tau plan kita, tang baju t-shirt tu memang best kalau dapat buat ...

Sportingnyer atuk dan nenek tu masuk games.. mesti jenuh nak cam cucu memasing kan. Akak ni tercari2 gak mana la lieya shah mia dan mija masa games mak bapak dan anak ni.. korang tak join ker

Bestnya mandi kat pulau.. kenapa tak snorkling.. kalau akak ler, memang tak lepaskan peluang nak snorkling tu.. tapi akak pernah kena gigit dengan obor2 pastu rasa serik plak sebab rasa gatal2 satu badan..

Gambar paling tak tahan, gambar ada la hamba allah tu tengah terapung tu.. tu kira kurus la tu sebab tu boleh terapung, cuba badan akak yang macam badak air ni, sure tenggelam .. kah kah kah

January 6, 2009 at 11:22 AM

wah bestnyer lieya..ko x borong mknan kering ker kat sana.

lieya aku tgk mia mija nie teringat elin & nonie pun nnt mcm dorang gak kan..

eh dorang ada gaduh2 x...mmm 2 beradik nie rajin bergaduh berebut mainan

January 6, 2009 at 11:42 AM

lieya..suka la tgk xtvt korang ni..meriah je..

2 badek ni pandai berposing la..ko daftarkan derang ni jd model la.. cute je..

January 6, 2009 at 1:03 PM

salam
amboi bkn main lagi liey & co jalan2 smpi ke pulau pangkor...
siap buat family day plak tu..
mesti best percutian liey kali nie...nampak mia dgn mija happy dan enjoy sgt..

January 6, 2009 at 1:30 PM

adehh paling tak tahan tgok gamabr budak dua tu bergaya terposing2 comelllnyer... siap bertopi bagai..adehhh comelllnyer....

wah meriah habis ha... seronokkan berkumpul ramai2 camnie...

pandai berenag yerk..kalu aku duk jerlah atas bot tu... hahahhahha

January 6, 2009 at 5:51 PM

Lieya...sonok betoi baca citer Lieya pergi pangkor...enjoy habis....khusyuk daku membacanya...family plak sporting habis...suke tengok....sukelah tengok gambar mija dalam buai kat tepi pantai tu...pandai betoi ambik gambar....

Lieya...bagus gak idea mengapungkan diri tu ...hehe....leh tengok sejauh mana ketumpatan dan keberatan diri sendiri...tapi kalau pakai pelampung tu kira ngelat tuh....keh keh keh.....

Wah dasyhat seh imiginasimu iteww....tak melompatnyer ikan tuh...hehehe..kelakala plak....

Re: beres nanti kalau sab dah ready nak buat acara memanaskan rumah sab inform...sekarang nie ala-ala belom ready gitewww...tgh nomad...migrate drrumah baru ke rumah lama ke rumah baru...wakakakakah....

January 6, 2009 at 7:51 PM

Wah!!Bestnye gi Pangkor ramai2 lak tu..bukan main lagi anak dara berdua tu berposing ye

January 6, 2009 at 10:00 PM

huhuhu lieya..sorry..aku paling lmbt cmments entry kau ni..lately rasa malas sgt nak ngadap pc tau...

wah wah wah lieya....syok kan bila dpt gather2 gini..dengan family members reramai gini..bkn senang nak adjust time semua org..

tgk gmbr2 ni..buat aku teringin nak terjah sana..huhuhuhu

January 7, 2009 at 1:22 AM

>> jauh berjalan tu...
>> pangkor mmg mendamaikan..sesuai utk melarikan diri dari kesibukan bandar...

January 7, 2009 at 2:52 AM

lieya..
kalau gi bangi kan cuba try makan kat NU-IN seksyen 15 tu. belakang petronas sebelah 7E. Roti bakar & Teh tarek IPOH...pergh!!!!!!!
mantap giller

January 9, 2009 at 7:21 PM

sangat lah happening samapa fenin kan..hehe..ske tgk budak bedua tuh..happy jerrr..best sbb dua badek tu tak byk meragam..tuh yg best tuh..

pangkor tak penah masuk..lepak kt jeti kt lumut jek..mcm best plak tgk gbr2 lieya nih..hehe..perlu ada dlm jadual ini tempat..

January 14, 2009 at 4:25 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy