Wednesday, December 31, 2008

Kami Ke Kota Keriangan

Semput betul settlekan keje yg bertambun atas meja ....almaklumlaa cuti lame....kih kih kih.....byk bende nak update ni...tapi slow2 laa lieya buat....first sekali jom tgk pic kami jalan2 kat genting....dah lame plan nak gi sini...dah lame lieya tak jejak kaki kat sini...sampai lupe abis...... tunggu adik lieya cuti sems n die turun putrajaya....baru lee kiteorg plan nak gi .....senang ade yg leh tlg tgk2 kan budak kalo die ade......moh kite layan pic

i ni biase la kan...sebelum kuar umah wajib posing2...geram tul aku tgk mia ni ....ntah ape punye posing tuh...suke tul buat camtu...tutup2 mate...




time ni pun die buat lagi...ingat comel ke posing tutup2 mate camtu....







tgk posing ke 3 die buat lagi posing nie....sampai aku marah die suh letak tangan kat bawah ke...buat posing peace ke...die tak mo gak.....






last2...aku pakse camni.....ha ha ha ha ha...padan muko!!




pastu kami pi bekfes dulu kat food court presint 9..pekene roti canai chef kat sini.....jgn memain....kene amik nombor nak makan roti canai dier....




haaa...nampak tak chef topi panjang kat belakang tu....seb baik roti canai die sedap....amik nombor pun amik nombor lah





nie dah dlm keter.......


nie plak dah sampai ler......dlm kul 11 kiteorg sampai.....mia tgh ukur tinggi....tapi kami tak byr pun tuk die...just lieya, hubby n adik lieya ajek....kami amik 1 day unlimited ride pass....rm51 sorang




byk gile lieya amik gambar kat genting tapi tak larat le nak masukkan byk2...so mane yg larat jek laa yeak lieya masukkan.....


nie dalam Beryl's Chocholate Wnderland








nie plak tgh main Double Deck Carousel.....boring aku!!!



mija mmg suke jagung.....so sepanjang kat sane nak dekat 3 cawan cup corn die bedal.....






nie papa n mia tgh main Astro Fighter....he he he aku plak main Flying Jumbo ngan mija.....ala2 comel gitu hik hik hik





nie plak mase main Pirate Train.....mia melalak gak sebab tempat gelap





mija maintain jek.....aku yg takut....tapi hampeh....tak seram sangat pun





wajib amik gambar kat sini kalo ke genting.....





mia makan gule kapas









pastu kami lunch kat kafe kat situ...pekena nasi lemak, mee goreng n sandwich



pastu papa naik Space Shot....aku?...upah seribu pun aku tak hingin....




nak masuk Crazy Space Lab....mija sila ukur tinggi dulu....





pas masuk Dinasaurland, main Flying Jumbo, main Matahari kiteorg layan mia n mija main game2 yg mmg sesuai ngan usia dieorg...salah satunye bende ni....



mase ni dah pukul 5 petang lebih....




byk gak game yg kiteorg main.....tapi yg ala2 tak jatuh kan jantung lieya tu lieya main laaa...mane2 yg ala2 mcm nak membunuh tu lieya tak main....hubby jek main sorang2....keh keh keh




penutup game kat outdoor theme park ni....kiteorg try main bendalah yg byk dijumpai di funfair2 kampung hi hi hi...tapi tarak ong laaaaa!!!!





posing gatai lagi......





pastu kami masuk plak indoor theme park....tapi tak byk pun kami main sebab mase tu dah pukul 6ptg.....tapi wajib naik Venice Gondola sebab mia mmg suke naik bot2 cenggini



skrang ...jom kite layan video....ops perasan tak lagu tema blog lieya 'ayat-ayat cinta' dah takde.....terganggu laa kalo lagu tu ade kalo nak tgk video ... tu pasai i remove ........hu hu hu


seronoknye mia n mija main kat Double Deck Carousel ni...aku boring yg amat!!!



video



mia mija tiru bunyi siren game Pirate Ship.....




video



mia n papa main Astro Fighter





video


papa main Space Shot...kalo aku sure dah terkencit dalam seluar dah...



video
layan mia n mija main bendealah nie
video

okey tu ajek citos kali nie.....pasni entry gi Pulau Pangkor plak akan menyusul.....



37 celoteh sahabat

adoi, berjanggut tunggu ko update entry ooo......kak iena siap risau2 naper ko tak update....he he he

amboi2 ....(ala azwan ali k) ....gi genting gark yerk...mmg puas ler ko gi cuti2 yerk lieya...takpe, i komen yg @ genting nie dulu erk..

betul ler tu lieya...dah ada anak, kena ler main games yg ala2 sopan santun gitew......cuba pergi time bujang dulu, mau sumer games yg meluruhkan jantung kita main...he he he ....aku tgh gigih kumpul kupon @ berita harian tu...hari nie last...so, ada ler harapan naik genting lagi nanti...free beb....

kelakar arrr mia.......nak pose pun kena paksa tu .....kijam ko lieya buat camtu kat mia...

December 31, 2008 at 8:29 AM

lupa plak, thanks yer mama santa bg hadiah tu...terkejut den, balik2 dari KL tu kul 2 am .....nengok ada org sangkut hadiah kata grill pintu....rupanya mama santa tinggal hadiah erk...

December 31, 2008 at 8:30 AM

Va Va Va...
sakan kau bercoti anak banak! sonokkan? wei, aku tengok kau ni makin cun le..aku soka! aku soka! (uiks..cam lesbo lak dah..kahhhhh)

December 31, 2008 at 8:37 AM

tu dia dah hapdet citer ke genting....aku suke posing gatai ko dgn posing kat pondok telefon tu.....cepat lor hapdet gambo kat pulau pangkor....x sabar nak tgk nie.....

December 31, 2008 at 8:51 AM

wah...best nyer lieya gi genting.atie ngan husband baru rancang nak pi sana.konon2 cam honeymoon la kt sana.sementara belum berbadan dua nie,memang nak makan angin puas2 la.

December 31, 2008 at 8:51 AM

genting tunggu saya...
10/1 turn saya pula naik ke genting...pergi berpoya-poya dengan kawan...
tapi saya tak akan main game yang nak cabut jantung laa....dah tak ada keberanian nak main...
ni pun entah asha lepas ke tak lepas nak masuk...takut tak cukup syarat...kekekekekek

December 31, 2008 at 9:00 AM

patut ler lama x hapdet..brsakan ko brcuti yer..igtkan g pangkor jer..rupanya genting pn g jgk..bes kan g gnting.. bln 6 ari tu aku g pes time bwk echa tp cuaca x brp ok..kjp ujan..kjp brenti..x puas nk main..kitorang plan nk g lg nnti..tp later2 la..sbb bln jan ni kitorang cuti2 mesia..x sbr da nih.. cpt sket upload prcutian di pangkor tu ek..teruja aku nih..

p/s. lieya..thanks yer...aku da dpt da hadiah teka2 tu..heheh..leh aku ltk pic echa..thanks again

December 31, 2008 at 9:02 AM

ko, tu pose mia cam nak snap pic jerk. dia ikut style cam nk amik gambar kot. hahahah...

weih sama le, kerja aku menimbun. pastu balik fr kampung, aku & shahnun dua2 demam. huhuhu

aku pun ko, kalu kasi aku seribu pun aku x kan naik ship & spaceshot tu...

December 31, 2008 at 9:12 AM

harghh akhirnyer ko updated jugak.risau tul kak iena..siap tanya zana lagi..kot2 ko dah jemu ngan blog ke..
seronok tul nengok D&M p kota keriangan..memang betul2 riang.. kak iena bukak blog ni depan jannah..jannah ckp, mama, anah nak ni..ala ciannyer anak aku..
memang dah lama nak p, tapi terpaksa pospone sebab nak tunggu Rizqi leh jalan...

December 31, 2008 at 9:16 AM

jeng jeng jeng... akhirnya tecapai gak impian nak bawak mia dan mija gi berpoya2 kat genting ek... senang ar lieya, ada "pembantu khas" boleh jaga budak2 tu.. kalau akak ni kena bergilir2 nak main..

heheh kau pun sama jek cam akak ni.. kalau permainan yang ala2 nak tercabut jantung tu, kalau upah seribu pun tak hingin den nak naik.. tobat mati hidup semula pun memang tau mau.. tapi ada satu game tu kak mimi main.. ala spinner tu, kat depan caraousel tu.. tujer yang berani..

wah banyak tul si mija makan jagung tu ek.. si emily tak mo makan jagung tu.. benda pelik2 ni memang susah nak makan..

korang tak naik ke yang cawan ribena tu.. tu pun best jugak hehehe

akak cam biasa ar tak leh tengok video tu.. nanti kat umah la bila senang2 akak tengok ek..

December 31, 2008 at 9:46 AM

fuyooo bestnyer g genting..ala syok tgk mia & mija buat bunyi tue...

wah syoknyer ko cuti2 malaysia..cepat2 update pulau pangkor...

December 31, 2008 at 9:47 AM

lieya..aku pun sama tau, kalo ride yg agak2 bole 'membunuh' ataupun buatkan aku terkencit dlm suar mmg ya ampun bagi seribu aku takmo naik..dolu2 masa anak dara aku brani la..sekrg manyak penakot ooo..ekeke
itew corn in cup pun aunty minat tau mija..rasa kalo ada sebaldi pun bole habih..hehe..

December 31, 2008 at 9:50 AM

wah lieya....happening nya korang....gi vgenting..pandai lieya ya...ada bawak escort..blh gak tlg tgkkan bdk2 tu ya... pastu blh tlg snap gambar family korang... good idea la..next time akak pun nak cari mangsa la utk jadi tukang escort..

Mia tu mmg kelakar... aksi tutup mata masa ambik gambar tu, sebiji mcm rafiq... kitorang pun selalu tension bila nak amik gambar family.. salah sorang mesti buat posing slack... tak lain tak bukan rafiq... hmmm...geram tau...

Next entry ke Pangkor lak ya... ishh...jealous la...akak blm pernah sampai sana.. nanti citer in detail ya pakej yg lieya amik... sebab akak mmg berangan gak nak ke sana cuma tak tau bila..

December 31, 2008 at 9:56 AM
Anonymous

amboi seronok g genting..
SELAMAT TAHUN BARU 1430H & 2009M
-srsfeqah-

December 31, 2008 at 10:10 AM

amboi2 real punyer jalan ni lieya... best best best..... lama dah aku tak gi genting dik oii...
huhuhuhuh kalu aku pun tak naik gak benda2 yg boleh memutuskan urat saraf tu...

heheheheh mia mcm abg aisy lah kalu amik gambor sukalah nak buat ala2 spek tu... hihiiiih tapi comelll sgtt mia...

ok2 ku tunggu entry pangkor laks...

December 31, 2008 at 10:34 AM

wah sakan hah..mesti mia & mija happy tu..

selamat tahun baru ..semoga tahun 2009 ini membawa sinar..bahagia utk kita semua..

December 31, 2008 at 11:09 AM

Riang sungguh lieya ngan famly kat kota keriangan tu yer...suka tgk aksi anak2 lieya...

December 31, 2008 at 11:13 AM

Salam lieyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
entry mu ku tunggu ni dah agak mesti tengah edit punya. dah lama tak dengar citer ni
Lieya...tu kat Genting erk. acik ni perhak sikit. Genting pun tak pernah pergi. Bestnya main kuda baik tuh. kalau acik yang naik mahu tak urang gelak kan erk (hehehehe)
Mia ni kelakar. ada ada ajer lawak dia erk;-)

December 31, 2008 at 1:04 PM

1stly, akak nk wish salam maal hijrah 1430h utk lieya n co...

then baru nk mengomen..hehe..

perghhhh nk mkn roti canai pon kene amik no ke lieya? dasatttt tuu...
kalo sdap oklah kn....

wah beshnya gi genting...
sure mia n mija sonot...
mama n papanya pon sonot sama lah ye dak...ekekeke...

next entry, pangkor? wokehhh akak tggu....

December 31, 2008 at 1:26 PM

wah lieya...dh sampai genting rupanya..seronok la mia mija hirup udara sejuk kt puncak genting...mmg best!!..akak pn kalo naik genting, takat games yg sopan2 je yg berani naik...games yg ganaz2 tu, mintak maap le...heheh...

lps ni entry pulau pangkor plk ye...x sabo nk tgk mia mija snokling kt pangkor....

December 31, 2008 at 2:05 PM

WAH..SYOKNYE BERJALAN..
kami pla planning nk g genting next year..bulan 2 kot..hehe..

then sememangnya perlu membawa seseorang kesana sebagai pengawal anak..haha..

December 31, 2008 at 2:38 PM

huwaaaaa...
lamanya x pegi genting...last 2003..cpt2 update pulau pangkor...wah..syoknye cuti2..jelesnye i...

December 31, 2008 at 3:22 PM

wah...wah...wah...berjalan sakan...lepas genting..pulau pangkor pulaakk :)....bersuker ria sakan nooo...hehehehe

beesttlaahh nampaknya kat genting tuu...aza pegi genting time budak2 dulu jeerr...sejak ader thene park yg macam2 tu tak pernah naik lagi...dah berkurun :)...yang pasti best sangat tgk mia & mija enjoy main segala macam tu :)

December 31, 2008 at 5:01 PM

Lieya....bestnyer joli sakan.....kalau selalu cengginikan kekal muda jelitassss mak dara yg sorang nie....tak yah makan jamu dah mak oi...hehehe...

kalau sab cakap sab tak pernah lagi pergi genting mesti lieya gelakkan...keh keh keh....tapi begitulah hakikatnyer...isk isk isk...daku tak bape nak suke lah tempat tinggi 2x nie...tak tau kenapa...muhahhaha....rasa cam nak kena pergi gak kot bebila....huhu...

wah salute husband lieya berani naik menan sebegitu rupa...sab n husben sama cam lieya gak...bagi seribu henget pun kami tak hendak naik.....hiks hiks hiks...takut seh....

Anyway selamat tahun baru untuk lieya, husben and anak-anak...

December 31, 2008 at 8:36 PM

Amboi bergumbira ke Genting ye..akak baru je selak2 gambar2 kitaorang masa last gi Genting dulu..lama dah tak kesana last masa Erfan 4-5 bulan rasanye hu..hu..ni kena tunggu anak dara tu besar baru best nak main kat atas tu..Seronok nampak budak 2 beradik tu ye..Kenapa la mama dia kejamnye paksa Mia pose ye..apa2 Mia memang cool la..aunty suke tengok aksi Mia...

January 2, 2009 at 12:12 AM

mia nakal ar...main tutp2 mata plak ek..kekekee..kan mama dah marah tu..lieya, hang makin kurus lorr..makin cantik..

teringin nk p genting...nanti ar..1 hari nanti insyaAllah

January 2, 2009 at 2:27 PM

ingatkan tadi beraninyer lieya main2 games yg menakutkan tuh...

January 2, 2009 at 5:59 PM

>> enjoy sakan nampak...
>> hehehe...
>> lama juga tak ke genting ni...
>> kena try jugalah satu hari ni...

January 2, 2009 at 11:58 PM

wah! seronok yek pi genting.kami pun baru balik ari tuh.singgah jap on d way nak pi bukit merah lake town resort.
balik dr penang,kami ke putrajaya gak,umah sis kat presint 9.ahak!
pun mkn kat fc tuh..roti arab yg x brapa nak sedap!!!

January 3, 2009 at 12:53 AM

mia tu saja er lieya nak main2 ngan mama dia...atau dia sajer nakbuat cara baru bergambar..hehehehe..wah rindu nak pegi genting island..tengok gambo pun jadiklah

January 3, 2009 at 11:54 AM

hi lieya.. seronoknya jenjalan.. last kak t g genting bulan 7 tahun 2007.. naik space shot tu ngan adik t.. hubby kak t tak naik .. dia tu gayat.... hehe... pangkor last g bulan 4 tahun lepas.. bila nak g jenjalan lagi ni.. baru ni dok tersadai demam kat umah jer.. nasib baik dh sihat ni.. tgu b nak bw g mana raya cina nanti.. ehe...hehe...

January 3, 2009 at 2:35 PM

ampun, lama tak singgah rumah ko nih... byk giler hapdet.. satu2 kiter belek taw...
amboi anak-banak ni gi enjoy kat genting... suka la ko posing kat pondok tepon tuh.. uih, ngorat leh? warkakakaaa...
kiter pasan muka mija kat pa&ma tuh.. cam kenal jer... ahakss...

January 4, 2009 at 12:24 PM

lieya.....

seronok nye pegi genting...anak dara berdua tu mesti seronok sgt la kan...

wanie last pegi genting sebelum kawin...tapi tak berani nak main games yg extreme tu..hehehe...corkscrew pun siap nangis2 lagi bila naik....wakakaka...penakut wanie ni

January 4, 2009 at 11:46 PM

kak liyot...
telah ku jejaki pejalanan mu ke genting highlands
walaupun dulu takot2...tapi kini terasa nak pegi lagi...
bila nak wat entri ke pangkor ni??? wat la cepat2...bg semangat utk org pi sana plak...

January 5, 2009 at 12:32 AM

amboi besnye..kami sure tkleh bwk ghazi ke sini..naty jenuh la kna melelh jek tgk org main..sbb die ketot sgt lg nk bwk ke sna..ehehe sonok ye enjoy²..jap g nak anta ghazi nih..bleh tgk mia mija skalik hehehe..

January 5, 2009 at 9:03 AM

lieya ni kan kalo p mana2 mesti tepek gamba b4 kuar umah kan..best jek..anak beranak mmg pandai posing2.aku ni mana pnh wat camtu..bese kalo dh siap2 tuh terus masuk keta..zasssssss..hahhah

weh sonok aku tgk korg p sana..ko tau x aku x pnh p tau...dh byk kali plan nak p siap 1 time tuh dh booking hotel g..tp asik cancel jek..ntah bila dpt p..tp lg best kalo p bwk pembantu kan..heheh..ble kita main puas2..aku ni nak harap adik2 aku dtg sini..ssh sgt lah ..asik bz jek diorg..

January 5, 2009 at 9:11 AM

opss..lieya aku ada taq utk ko..jgn marah tau

January 5, 2009 at 9:12 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy