Monday, December 22, 2008

Mia & MIja 's first movie

waaaaweeeiiii!!!!! (jerit kehepian)....akhirnye tempoh pantang lieya sudah berakhir....pantang tgk wayang....keh keh keh .....pada petang jumaat yg indah di GSC Alamanda pukul 4.30ptg pada 19.12.2008 aku berjaya bawak mia n mija masuk panggung wayang.....last lieya masuk panggung wayang mase lieya pregnant kan mia 7 bulan (tahun 2005) tak silap masa tu cerita Kingdom of Heaven lakonan Brad Pitt.....cube le korang kire , berapa lama dah aku tak jejak kaki kat panggung wayang....hu hu hu...petang tu kiteorg tgk citer CICAKMAN 2..... moh kite layan gambor.....
kat ruang legar GSC tu wajib le amik gambar dulu......kemain lagi si mia ngan mak tehnye berkepit ajek....taska pun ponteng 2 hari sebab nak dok ngan mak teh....
pose ni mia yg ajar mak teh dier......hi hi hi




haaa ni gambar mase dah kat dlm panggung.....mia mule baik jek......start jek iklan kat skrin...die terus ngadu takut...sebab bunyi kuat sangat....jenuh gak kiteorg pujuk....seb baik makan pujuk....cume mule2 tu die tekup bantal pink die tu kat telinga....he hehehe







sebok2 nak ngecek pop corn papa....die punye sekotak ...die simpan tak kasi share ngan sape2....




movie dah start....sebok usha org depan....geram jek aku.....




aku tanye die 'mia tgk citer ape'...terus die jawab ' shuuutt mama....diam laaaa'...
ceh kuang asam!!!
kesimpulannye....mia dalam kategori sedang2 ajek lulusnye masuk panggung..... kene latih tubi lagi nieh.....keh keh keh keh






mija ?.....haaa mija punye citer plak ...start2 jek masuk panggung...kene aircond...die dah bantai tido.....lepas 1 jam baru die bangun......terus layan movie n kunyah pop corn...abis sekotak die bedal......







mija non stop mengunyah lepas abis sekotak pop corn sambung plak kunyah twisties...senang ati kiteorg tgk citer tu....kesimpulannye...mija lulus masuk panggung ngan syarat kene beli stok pop corn secukupnyer he he he he he







yg ni plak...mase dah dlm keter nak lik dah.....tak abis2 buat aksi cicakman dok sebut cak cak cak tuh...









okey...now..jom layan mia buat aksi cicakman......aksi ni laa diulang2 buatnye pas kiteorg abis tgk movie nieh



video


tu jek la cite kami tgk wayang....ok kawan2....lieya cuti lame nie.....rabu baru lieya round umah korang yeak...i coti2 di Pulau Pangkor.....yahuuuuuuuu......


42 celoteh sahabat

bestnya dah boleh pi tengok wayang dgn anak2.......

December 22, 2008 at 8:16 AM

tingin nak bawak Aqilah tengok wayang..tapi ntah nak ke tak dok diam.....hik...

December 22, 2008 at 8:44 AM

keh keh keh..
3 tahun pantang masuk panggung...rugi ooo lieya...
tp nak wat camner kan....lepas pantang ngan mia keluar plak si mija....

best tak citer cicakman tu lieya....aku kalu nak nengok pun, jwbnyer beli dvd jerlah...bertuah ler si hemlin nak nengok citer2 melayu kat panggung nie....

selamat bercuti2.....keh keh keh

December 22, 2008 at 8:45 AM

dah lulus la mia & mija ni...leh la bawak tgk wayang lagi lenkali..

tgh bercuti2 la ni ye...pulau pangkor lagi...nak bercuti2 jugakkk...

December 22, 2008 at 9:00 AM

heheh...nasib baik anak kak lieya tak nangis dlm tue.atie penah tgk wayang ngan husband,pastu ader satu pasangan nie bawak anak.kecik lagi.anak dia nangis start dpd iklan smpi habis citer.gelap kot.sbb tue tkt.ngeh..ngeh...

December 22, 2008 at 9:36 AM

lieya aku pun sama mcm ko..last p cinema masa pegnan kan kanda..konon kanda dh beso sket nk bwk dia..alih2 aku preggy blk...adus bila agaknya aku ble p cinema ni eks..

weh muko adik ko sama mcm ko gak..tang mata tuh..heheheh..

tahniah anak daro ko masuk pama eks..ko tau aku kt kg aritu resah gelisah xdpt beli pama..nak jenguk blog ko plak SIL aku conquer tenet..tensen aku beb..hahahahah...

December 22, 2008 at 9:52 AM

lieya jeles2 aku nak g tgk wayang xbleh2 lagi tgg si elin besar ckit la yer..
wah bercuti ke pangkor plak bestnyer liaya.Jgn lupe bawa balik mknanan kering byk2 ye kat.

December 22, 2008 at 10:00 AM

lepas nie leh g selalu..baik je mia & mija ye gud girl.

wah lieya g coti2 malaysia..

December 22, 2008 at 10:03 AM

nmpk gayanya ko kena salu g tgk wayang lg nih.. bg dorang syok betul2 baru kita pueh tgk..hehehhe..

ooo..ko coti2 mesia ek..kt pangkor lg...besnya..

December 22, 2008 at 10:10 AM

wah...syoknya..dah lulus bdk2 ni tgk movie yaa.... akak lak baru nak try bawak sabtu ni.... nak tgk citer apa lum pasti lagi.... skarang tgh hangat dgn cicakman2 ni... harap2 heroes akak tu ok laaa.... especially taufiq.. takut gak tiba2 dia nak kuar... kang potong stim kitorang nak tgk movie lak..

December 22, 2008 at 10:11 AM

wah...dah lulus 2 badek ni tgk wayang..lps ni mama n papa apalagi..layan cerita lain plak ar kan..best tak cita cicakman tuh??

amboi cuti2 mesia kt pangkor ek..besh2...nanti apet cerita tau

December 22, 2008 at 10:20 AM

yahhh..syabas betei...
berjaya gak kan? tu la, ko selalu sgt under estimate kata budak2 tu will melalak le. kan ok??

pasni kita buat outing ramai2 tgk wayang lak nak? sure best...

hardy pun ko, kalau tanya cicakman "cicakmannnnn cak cak cakkkkk"... ai yoooo....

December 22, 2008 at 10:24 AM

tepuk..tepuk.. yeyeye nanti kite outing tgk wayang sama2 nak.. kite msk ramai2...

December 22, 2008 at 10:33 AM

temoh perintah berkurung dah habis eh liaya... tulahkan cam hirda ckp kdg kita yg under etimate.. takot sgt anak nangis la... padahal depa ok jer... habis buhsan pun ngorok cam mija tu...
akak pun puas approach pap dnd ajak tgk wayang dia risau sgt dalila nangis... dah byk citer yg kami terlepas nak bw danish tu.... kang tungu dalila besar.... takut 'adik' dall aplak nangis...ekekeke... kesudahnya lah x masuk panggung... danish merasa masuk panggung zaman dalila cinonet.. tu pun aku buat kejam hantar dia kat umah org.... skang dah besar sket kesian plak nak buat dajal camtukan....

December 22, 2008 at 11:04 AM

bestnye tengok wayangggggggggg!!! dah lama tak gi. last aritu tengok citer CJ7 ngan anak2 aku ngan anak jiran.

~wah wah wah...bercoti sakan kau ye. musti sonok :)

December 22, 2008 at 11:07 AM
Anonymous

salam,
nak tanye..besday bash anak dare yg comey tuh wat kat ner ek?
hehehe..

-Nany-
p/s : ex-schoolmate wanie

December 22, 2008 at 11:46 AM

nyampah tulll....dah taip pepanjang
ilang plak

December 22, 2008 at 11:54 AM

amboi sakannye p tgk cicakman eh? jom tukar link...

December 22, 2008 at 12:05 PM

besntyer ko lieya...dua2 da pass bole bwk tgk wayang..pasni bole la bwk lagi dua beradik yang happening nih..
aku sampai sekrg blom berani bwk najeeb tgk wayang..dia ni jenis x reti dok diam..nnt2 la da besar sket..
Selamat Bercuti..

December 22, 2008 at 12:14 PM

1st germmnyer tgok gamabr dier buat muka cicak man tu...teramat cute... geram2

lieya oklah tu... bg lulus jerk... asal dia tak merayap takper...

goog girl mia & mija..nanti mama bawak lagi yerk...

eh kalu ada citer katun apa2 lagikan..kita gather2 gi tgok wayang nak tak?

December 22, 2008 at 1:30 PM

>> not bad la...
>> kecik dah tengok wayang...
>> myself kena tunggu sampai dia orang dah besar baru masuk...
>> tahun ni first time bawa dia org tengok...
>> bukan apa...
>> takut dia org memekak dlm panggung mcm masa tgk kat rumah...LOL

December 23, 2008 at 1:10 AM

wah siap ader latihan tubi dan lulys bersyarat tu..ko ni lieya..kak iena pun nak ajak Jannah p lah..tapi sure dia duduk atas riba kak iena ni...

December 23, 2008 at 4:01 AM

Bestlah !! Jealous lah Ikka tgk dua beradik nie dah gie tgk wayang...:)Tak buat pe'el plak tu. Ikka boleh imagine kalau bwk Tcha gie tgk wayang sekrang...takut drama lain plak yang muncul dlm wayang nanti..uhhhuhhhuhh..Oh tidakkkk!!! Belum boleh lagi...

December 23, 2008 at 8:50 AM

hai lieya..
salu gak masuk sini.silent reader
ni br nak leave comment..

ita pun dh lama x masuk panggung..
ni dah ada bb lagi lama ler pantangnya...
nampaknya beli dvd jugaklah kalu nak tgk...huhuhu

December 23, 2008 at 3:04 PM

wasey, dasat ye pantang tgk wayang pn ade hehehe..kami yg tu takleh pntang..kitorg sntiasa menghantui panggung with or wothout ghazi haha..ghazi tgk cite madagascar ari tu..kenmain mkn pop korn, half citer..g joget dangdut dpan pnggung..sib tgk kat 'kelas emas'..so tadek org hahaha

December 23, 2008 at 11:04 PM

aduhai...blh plak mija tdo dlm tu ye lieya..
tp oklah at least diorg tk mengaruk dlm tu...
kalo tk kang mgganggu konsentrasi org lain lak nnti..heheh..

December 23, 2008 at 11:32 PM

to nany :

lieya wat bash mia n mija kat kafe dapurmas, presint 9, putrajaya...tempat best.....

December 24, 2008 at 8:51 AM

salam Lieya
sorry lambat reply erk. amboi anak dara makan POPCORN sorang2 erk. nak papa punya lak (hehehehe). kalau dah lulus tengok wayang nexttime momma kena bawak lagi mija Mia gi tengok lagi. Cute aksi anak dara 2 urang ni lieya

December 24, 2008 at 3:31 PM

lieya,
amik award kat blog wanie ye

December 24, 2008 at 4:05 PM

selamat bercuti lieya...
lama coti tuuuu.....

December 25, 2008 at 2:15 PM

mia dah pegi tengok wayang...Ice age pulak tu..tu kenapa tu?jerit2 jerit suka ek...hehehehehehehee..nanti auntypun nak bawa jugak Nuha tengok wayang..errmmmm kalau Nuha dah besar kan bleh bawa dia tengok ceta Kungfu Panda..tapi Nuha masih kecik lagi arrrr.....

December 25, 2008 at 4:39 PM

Wah bestnyer anak-anak dah leps exam....sab still lagi was was nak bawak Adam gi tengok movie...paham2x jelah si adam nie...bukan reti nak dok diam...satu hal lagi papa die lebih gemar mendownload dr internet versi dvd......so kami berpanggung kat umah jelah....isk isk isk...

wah bestnyer berjalan-jalan...sab nak cuti pun susah...tapi tak kira dah plan ngan asben nak cuti sakan bulan satunanti...keh keh keh....

December 25, 2008 at 8:16 PM

adoiih lama xbaca citer mia mija sejak lieya xupdate fp..
woo mia mija 1st time masik panggung yek..aunty pon xtengok lg cicak man tuu
beh kerr

December 25, 2008 at 8:17 PM

eh cilap letak link daaaa

December 25, 2008 at 8:19 PM

amboiiii seronoknyer anak dare tu tengok wayang yer... lepas ni mcm2 lah aksi cicakman yg dieorg nak buat.betul x lieya.wah bestnyer lieya pg holiday....uwaaaaa holiday ku tahun ni kene cancel coz hubby ku ada show sampai 4/1/2009.huhuhuhuhuhuhu....

December 26, 2008 at 9:22 AM

syabas betty....syabas!!!

Kalo x try mana nak tau anak2 ni...la ni anak2 zaman moden, kecik2 dah kasi ajar masuk panggung hehehhee bukan aper, bg minda diorang terbuka ckit wah...memandai je aku nih hih

Bila 1st trial dah lulus, mesti gian nak bw yg ke-2 & seterusnyer!! camtu la aku dulu.... tp, skrg lom ader lg citer yg sesuai tuk budak2 lps cicakman 2 nih....

p/s ~ mekaseh yer Lieya, nasihat yg berguna tuk Ila psl post yg baru ni... insyaAllah x la pikir sgt, so far BP pon dah normal!! cuma bila dah nak dekat deliver nih, rs sayu lak tgk abg long tu....

December 26, 2008 at 3:03 PM

>> salam maal hijrah 1430...
>> selamat tahun baru 2009...
>> semoga tahun mendatang akan dipenuhi dengan kegembiraan, kejayaan dan kebahagian buat anda....

December 30, 2008 at 2:45 AM

amboi..siap bwk bantai busuk masuk cinema yer...

December 30, 2008 at 10:38 AM

salam maal hijrah 1430.. selamat tahun baru 2009..

December 30, 2008 at 2:11 PM

lieya bila nak hapdet nie... taksabar nak tgok gambar gediks santai korang kat pangkor..

December 30, 2008 at 6:50 PM

leiya ko lom balik dr pangkor g eks???amboi..amboi..amboi (tyle azwan ali) coti sakan nmpk..

December 30, 2008 at 10:18 PM
Emery

Thank you for your article, quite effective information.
cell phone accessories

November 16, 2011 at 12:09 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy