Wednesday, December 3, 2008

Takutnyeeeeee

satu jek masalah kami kalo makan kat luar.....kalo ade bendealah ni sure mood makan mia n mija lari....bile mood makan dieorg lari ...of course laaa mengganggu ketenteraman mama n papa dieorg nak makan.... mmg leceh....sebab tu kalo nak makan kene cari kedai yg betul2 takde gangguan bendealah ni.....tapi takleh nak salahkan bendealah ni jugak...die pun ciptaan Allah yg perlu makan n minum tuk minum......nak tau ape bendalah tu.....

Jeng Jeng Jeng Jeng....

*

*

*

*

*

*

*

*

*


jawapannye ialah ..... KUCING !!!!


haaa...tak caye jom tgk pic kat bawah....mia terkangkang jenjet kan kaki, takut nooo nak jejak kaki kat bawah ....he he he ... bile nampak lieya kuar kan kamera, lagi laa die buat muke takut die....pandai tul belakon....





mija sopan sikit.....terus mintak dok atas meja...takmo langsung dok kat kerusi....





tapi dlm takut2 ade gak hati nak babap kucing tu hi hi hi



last-last....kami tapau jek makan kat umah.....hu hu hu

27 celoteh sahabat

hehehehe...kelakar je si mia tu jerit2 takut kucing...bukan mia jer yg takut, auntie pun takut gak....hahahahaha....bukan apa, tak suka la dgn kucing ne...cam geli jer....harus aku angkat kaki gak kalo ada kucing bawah meja :-)

December 3, 2008 at 9:38 AM

hehehehe..la takut ke... maryam plak asyik nak bg cat mkn.. dia punya mknan pun nak dikasinya.. adusss...

lieya pandai sggh anak dar amu buat muka takot.. keh keh keh..

December 3, 2008 at 9:40 AM

mia sungguh drama queen tau...LOL
mija ala2 brani2 takut.

aku pulak, kalu pi kedai makan, siap panggil lagi kucing nk kasi tulang ayam segala... hardy pun join sekali.
kengkadang kucing tu siap leh lepak kat kerusi kosong sebelah aku..cam ahli keluarga pulak. keh keh keh

laki aku muka tensennn je..hahaha..tu la sapa soh kawin dgn penchenta kucing??

December 3, 2008 at 9:47 AM

chop chop....lieya kat mana restoran ko tapau tu...aku rasa mcm kat Sri kembangan jerk...tul x??ktorg biasa klu kat SK tu port mkn kat area sebelah kanan...yg x ada jusco tu...biasa pekena tom yam kat situ...ko g kedai yg sebelah jusco ke sbb aku dah nampak bangunan oren itew....kui kui...pandai ar itew bdk berlakon...iman klu nampak cat dia jerit..."cat"...."cat"..pastu mula lor nak kejor tp x dpt sbb aku dah letak dia kat baby chair....jiwang arr aku dgr lagu ayat2 cinta kat blog ko nie...aku saje buka bg org lain dgr gak sbb SUB tak ada...huhuhu....

December 3, 2008 at 10:04 AM

ha biarbetul lieya dia takut kucing...aduhai...samalah ngan elin klu aku nak bg dia tido aku bunyi sora meow...terus dia peyet muka dia kat nenen aku.hehehehe...

December 3, 2008 at 10:15 AM

amboi....berlakon lebih arr mia nie...
tp mmg pun...ingat last year time korang dtg umah...time tu si kimiey zana ada lagi kan...kemain budak berdua tu panjat sofa takut ngan kimiey tu....hik hik hik..

adoi ler hai......nasib ler korangnyer mama bukan pencinta kucing yg tegar...kalu dpt mama cam auntie nie camner...harus buat laluan alternatif cam jambatan gantung kat umah kan...

December 3, 2008 at 10:26 AM

kes nie sama macam kes anak-anak akak tu... macam tu keadaan nya kalau keluar makan ... dan lelagi kalau kedai makan tu ader kucing... haziq laa yang paling penakut dengan kucing... sampai boleh menangis2.... tension ajer bila nak makan....psssssttt.. sebenonya.. omak eiii pun takut kucing gak.. hahahahaaa...

December 3, 2008 at 10:27 AM

hihih...Mia takot kucing ke? Mija cool je ye..dok ataih meja.
Auntie suka benarr dgn kucing..Najeeb pun sama, kalo nmpk kucing nak dipicit/diramasnya kawan tu..kesian kt kucing iteww..

December 3, 2008 at 10:28 AM

diaorg ni sama gak mcm kak iena..leh histeria meroyan tau tak..aku lebih rela tak masuk rumah org tu, kalo nampak kucing..jannah pun dah ikut perangai kak iena..
comel tul mija duk atas meja, sopan2 tapi penakut kucing keh..keh..leh geng ngan auntie ni..
memang susah tul nak cari kedai makan yg open yg tak de kucing ni..

December 3, 2008 at 10:32 AM

ekekekeke.gitu ler kalo ade anak kecik kan..hehehhe..mencabar kesabaran..

December 3, 2008 at 10:50 AM

ooooo takot kucing... kalo dnd plak.. siap leh bg mkn lagi...kdg tu akak plak yg bising... depa x mkn apa dlm pinggan bg kat kucing... hihihi...

December 3, 2008 at 11:36 AM

hheheehe..... kelakar tul 2 bradek nie...si mija lagi la...siap bersila atas meja...mmg sama la ngan anak akak..tapi memula je pastu bila kucing tu dah nk beredar mula la diaorg tunjuk brani..hikhikhik...

December 3, 2008 at 11:40 AM

lieya...comel gila mia wat muka takut tuh..hehehe
aku rasa nk gigit2 pipi dia tu tau.takut tp comel, leh camtu??hahahaha

eeeiii, sama ar ngan dina n arissa.kalo ada kucing masa mkn kt kedai takut tol.tp kami aman lieya, sbb xde ar dua badek tu melasak..takut kan...kakakaka
tp tu ar, kita lak xselesa bila ada kucing ni..dah mak dia pon xsuka kucing..hahahhaa

December 3, 2008 at 11:43 AM

Anak2 ko pernah kene aper2 ke ngan kucing ni sbb fobia sampai camtu sekali....Shian btl sampai kene dok kat atas meja...

mmg kene pilih2 tempat la kalo nak mkn kan?... x pon korang mkn dlm sopping komplek je ler.... kompom x de binatang ni...hik..hik..hik

December 3, 2008 at 12:11 PM

wahahahaaha...lawak arr mia tatut kucen....siap trkangkang2 hah...
klaka lak akak tgk pic mia tu lieya...hahaha...

kalo si farah lak, kucen ke rabbit ke mmg tkde nya nk takut...

December 3, 2008 at 12:40 PM

lo... dua2 takut kucing yer...
ada lagi sorang geng kat sini...
dr jauh bkn main berani dok panggil meow meow...tp bila kucing dtg dekat dia melalak tak hengat

December 3, 2008 at 1:39 PM

wakakakakakakaka..

sampai camtu sekali anak2 kau ye? anak2 aku ade gak yg takut ngan kucin. lelagi angah. Mmg dia nangis le kt meja makan tu!

December 3, 2008 at 1:53 PM

mia & mija takut kucing ek..kalau iqa jumpa je kucing mesti riuh mulut dia meoww..meoww..hehe
lama dah aku tak jenguk blog ni..bz manjang..

December 3, 2008 at 2:42 PM

hmmm..nak kata mia takut kucing, kucing pun takut dgn mia..last2 apa yang kucing itew ngan mia takutkan papa pun x tau...

December 3, 2008 at 3:03 PM

re - lieya, restoran d tasik ni kt dlm uniten..kalo nk p, masuk je uniten tu.dia depan food court.hubby ko mesti tau nya tuh lieya...nk anak lelaki?sudah semestinya..hahahaha..tp tunggu 2010 kot..insyaAllah..

December 3, 2008 at 3:08 PM

hehehe kelakar muka mia terperanjat sampai terkangkang2 angkat kaki tu.. nampak nor dia tu takut giler dengan kucing.. si baik mija bersopan duduk atas meja.. kira selamat sangat la tu duduk atas meja..

anak2 akak plak semua suka kucing, sebab papa dia pun pencinta kucing macam hirda...

December 3, 2008 at 3:40 PM

hahahaaaaa...nak gelak dulu saattt :D....lawak sungguh tgk mia mija siap tak mau turun bawah takut kucing :)....samalah kiteeer...mia mija boleh geng lah dgn auntie..hehehee...daku pun sama takut camtu lah if kucing dtg mengendeng-ngendeng kat kakiku....waarrgghhh!!!! terus rasa macam nak tercekik apa yg dimakan...hahahhaa...geliiii + takuuutttt....

December 3, 2008 at 4:07 PM

Ler...mia ngan mija takut kucing ker...Ikka & co..suka sgt kucing.Trisyia mmg sungguh sayang kan kucing..yang best nyer dia siap boleh dukung dan cium kucing..tp ikka tak adalah bg dia cium ngan peluk kucing di luar tu..kotor kan cuma bg kucing belaan kami jer..:)

December 3, 2008 at 4:12 PM

lor anak dara mu itew takot kucing ke ...ley la kawan ngan auntie akakkakaka . Moon pun kureng gemar kucing . Suka tgk tapi bila dia datang nak gesel gesel ha part tew tak suka

pandai la dia wat aksi jerit cam tew . Sangat cheeky tau

December 3, 2008 at 4:41 PM

hhehheheheh budak takut kucing yerk...samolah mcm ciklinn asal nampak kucin ngalahkan aisy angkat kaki....

lieya kemaslah tgok rambut anak dara tu.... lieya ke ikat? nak pulak dia yerk.... sukalah tgok..anak buah aku tu..ya allah dah mcm mak lampir aku tgok..susah tol suh ikat rambut..

re: makan2.??? insyaallah aku pun ingat nak buatlah majlis mkn2 tuk kawan2 aku..leh aku cemolot dgn kau kan.. hehehehhe nanti aku carik tarikh yg sesuai.. yerk..

December 3, 2008 at 5:00 PM

memang mhiburkan ati tul ler mia & mieja ni
tp kan lieya
nape diorg ni takut kucing?
dedua plak tu takut
ade history ke..?

lawak tul le aksi mia tu
siap berlakon kalau kita wat kuar camera
sama cam darwisy
kalau suh buat lakonan semula pon jadiiii

December 3, 2008 at 5:35 PM

kelakar la gambar yg first tu..beriya2 dia menjerit takut kucing...

irfan lak suka sgt ngan kucing..pantang nampak kucing, mesti nak pegi dekat...kucing2 sekalian takut ngan irfan ni...ganas...kalau kucing tu lari, irfan kejar sambil melompat2..mana la kucing tu tak takut

December 4, 2008 at 11:32 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy