Wednesday, December 10, 2008

Hari Raye Qurban Kami

salam aidiladha buat semua....camne raye...sure meriahkan...lieya biase jek ....raya haji tak semeriah raye puase.....ops!! sebelum celoteh pasal raye...lieya nak umumkan pemenang bagi teka teki yg bagi ari tu...jawapannye adalah no. 5 terra tul korang teka aku yg mane satu kan...semua kerna gara-gara mata.... he he he he....ni pemenang2nyer....


  1. kak shimah (lieya pass adiah kat opis)

  2. kak jue

  3. wanie

  4. zana

  5. kak imah (lieya pass adiah kat opis)

  6. lily (aku pass kat hubby ko jek nanti)

  7. mama safiyyah

  8. sue (cam biase laaa...aku dtg tmpt ko)

  9. sham

yg lain2 tu sila send alamat opis or rumah pada lieya yeak di lieya_latif@yahoo.com..... untuk makluman, proses penghantaran adiah akan bermula 15hb dis. 2008.tahniah !!! kpd pemenang......


ok, jom masuk cite raye....raye haji kami tahun ni die melaka.....sabtu pukul 9.30pg dah bertolak....jam gak dari kl nak ke senawang tu....ramai lak yg balik pagi tu.....sampai melaka dlm pukul 11.00pg...gi lepak2 kat pantai puteri dulu.....layan kan mia n mija nak main air......mia mule2 takut or geli nak pijak pasir...last2 die berani gak.....yahuuuu!!!! minggu depan lik melaka lagi....dah plan nak gi mandi pantai lagi......





tgh lepak2 sekali pakcik naik moto bawak aiskrim lalu...sah-sah kene paw ngan mia.....tapi last2 tak nak ....ceh!! demand...nak eskrem mahal jek....tak nak sudah...mama bedal!!!! redup jek cuace mase lepak kat pantai....
















bile timang mija camni....tetibe rase...e'eh dah tak baby lagi anak aku ni...berat jek timang.....tak syok dah....he he he he he





nampak tak ade org tgh main kapal layar.....ade team tgk praktis...syok gak tgk dieorg main...badan cekeding2 tapi terra kawal layar....berat tu woooo....angin pun kuat petang tu.....





dah kepoh2 ajak papa gi main air.....berani plak nak jejak air laut, selalu takut...

















kaki si comel aku






ntah ape laa yg dikorek....aku malas nak marah...korek lee ape ko nak korek...




sikit2 dah turun ke air...aku gak tukang jadi jage selipar....





korang campak jek jajan korang kat sini yeak....mama bedal kang!!!











haa dah start main air ..... konon2 nak buat benteng....kuat betul ombak ari tu... (tgk video yeak, mia takut or geli2 lagi pegang pasir tu...mija jek okey)







budak notty!!! kaki dah kene tanam....





aku malas sebenarnye nak turun jejak air....last2 join gak...




penakut lagi si mia nie....






pas main air baru gi umah mak mertua...anak menantu sampai dah basah2 dah he he he he...ni pic ari ahad....nenek die sebok isi beras dlm daun ..si mia pun same nak tlg.....org dapat bijik ketupat siap...die baru sebijik...tu pun overdose sumbat beras....mija nangis sebab kene marah main baling2 beras....





pergggh...tekun anak aku ....ha ha haha ha







malam raye kami gi Kolej Teknologi Islam anta ketupat kat adik lieya yg belaja nurse tu...die tak mo balik sebab dah nak exam + nak test JPJ.....seb baik kakak ko ni dekat leh gak anta ketupat, ajak balik umah mak mertue lieya takmo...nak study katenyer.....dlm kete gelak2 jek mia n mija....budak2 due org ni...kalo baik...mmg baik ...gurau jek memanjang.....gelak2 jek memanjang.....cube kalo gaduh....fenins layan...












nie plak pagi raye.....baju kurung ni nenek johor jahitkan.....khas tuk dipakai pagi raye haji.....takde gambar sekeluarga pun, balik2 jek dari sembahyang raye masing2 terus nak gi tgk korban....




mija pun takmo kalah posing he he he he











bile aku suruh minta maaf....pandai plak salam...mia siap ckp lagi...mija selalu buat kakak....ceh! same2 cari pasal....




jom layan video plak....ni mase kat pantai....tgk mia takut2 pegang pasir...mija jek okey....





video

nie plak mase tolong nenek isi beras dlm ketupat....cucu yg tolong...menantu sebok amik2 gambar ha haha ha....mija nangis sebabkene marah main baling2 beras....



video

video mia nangis geli pijak pasir.....adoiyai ....

video



ok...tu ajek cerita raye kami.....salam aidiladha semua




30 celoteh sahabat

selamat hari raya lieya...
beshnya p pantai, tp main2 air je ar ek?
xpe, nanti plan nk p lg, wajib korang mandi laut plak ok..
dah jumpa laut ni kalo xmandi xpuas hati kan..huhuhuuu

December 10, 2008 at 8:32 AM

best nye dua beradik ni main tepi pantai..asal tak mandi sekali?

comel je dua beradik bersalaman tu...yg paling best bila mia cakap mija selalu buat kakak..hehehe..mia tak selalu buat adik ke?..

kat melaka tak hujan ke raya haji..sini hujan seharian..plan nak bawak irfan tgk sembelih lembu pun tak dapat

December 10, 2008 at 8:41 AM

behnya main kat pantai..nanti nak ajak along g ler..

kty pun mil kat melaka gak..

December 10, 2008 at 8:43 AM

sempat lagi singgah pantai puteri yerk lieya.....apa ler mia, takut air ker.....x best arr camtu, auntie baru jer nak ajak mia main air tau..he he he...

xpe lieya, pelan2....nanti2 dia dah berani, ko layan ngan tak terlayan jer lah kerenah dia nak main air...cam batrice, kalu ajak gi beach.......berdesup lari nak masuk air....next week gi mandi2 plak tau mia & mija...he he he..

zana geram ngan mija.....pipi dia lgi chubby dari mia kan....nampak gayanyer adik lg besar dari akak ler nie......

waahhh......pakai baju kurung arr....batrice tahun nie no baju kurung....mama dia malas nak melayan...lieya, melaka x ujan ker....? mersing ujan dari mlm bwk ke mlm balik tau...tensen jer aku dok umah dlm sejuk2 tu......

makin canggih ko nyer snap gambar...zana suke yg ko amik gambar jajan2 bebudak tu....kreatif ler...

December 10, 2008 at 8:49 AM

yeay! dpt hadiah! 1st time wooo aku teka2 dpt hadiah..slalu mesti aku slh teka!tq la ye lieya..buat le lg kuiz! hehe~

wah..best gile main pantai..umah mak aku kat mersing mmg btl2 ngadap laut..cuma tak penah lg bw iqa jejak air laut..

December 10, 2008 at 8:55 AM

Selamat Hari Raya AidilAdha Lieya & family..
seronok nyer korang gi bercanda di pasiran pantai..hihi..aku tgk video yg mija nangih tu..cam serupa najeeb la..suka benor campak beras dan apa2 barangan lain yg bole dicampak huhuhu

December 10, 2008 at 8:56 AM

:-) bestnya baca your raya activities......macam meriah je.....

i really adore your kids....best gak kan ada anak rapat2 macamtu, pakai serupa....sekali tengok macam kembar.....

December 10, 2008 at 9:13 AM

lieya selamat hari raya...suker aku tgk mia & mija..mcm auni ngan erin kan...tgg erin besar ckit mesti mcm dorang..

December 10, 2008 at 9:33 AM

Selamat Hari Raya utk lieya & family :)....bestlaah kampung dekat pantai...balik kg boleh menyinggah di pantai...macam kami ni...kalau nak pegi pantai kener pegi holiday lah ;).....sempat jugak lieya snap gambar tgh buat ketupat eekk??? cute sgt tgk mija nagis tuuu :D

December 10, 2008 at 10:11 AM

Salam aidiladha lieya...
oooo raya pi main air kat pantai ek...bestnya....sonok jer tgk 2 badek tu main air....

December 10, 2008 at 10:42 AM

ayoo kejam mama oiii...sampai kejong2 si mia x gerak atas pasir tu...hahahah

past depa salam raya tu cute.. hahaha...paham dh budak2 ni kan?

ko balik raya melaka ek? aku hari raya pi PD. hujan sepanjang jln. sampai PD hujan stop. sempat le hardy pi laut. rupanya2 penakut ombak... lega gak aku, kami melepak main pasir je.

December 10, 2008 at 11:31 AM

Adus...aku gelak guling2 tgk video bebudak takot pasir tu!! wakakaka

oooo thn ni balik melaka yer... best la sempat singgah main2 air laut...

Ala2 shiannyer nangis kene marah sbb baling2 beras yek?... hehhehe

December 10, 2008 at 11:48 AM

suker gambar syah dari belakang pegang tangan mia ngan mija..
bestnyer bercanda ditepi pantai..siap leh buat benteng tu..
lawo tul baju kurung anak dara 2 org ni..
raya haji ni kami tak berapa sihat..demam ..

December 10, 2008 at 12:51 PM

hihihi...

kelakar aku tengok mia nangis geli pijak pasir tu! takmo berganjak langsung! wakakakakaka...

December 10, 2008 at 1:21 PM

wah meriahnyer raya dier.... siap lepak2 ditepian pantai...bestkan kg jauh2 ni.... leh singgah sana sini dulu sebelum sampai umah mak...

bestnyer budak dua tu mandi pantai... hehhehe ku tgok mak nyer pun suko tu... hihihihihi

lieya kurusnya ko dikk..... jeles haku tau.....

ala aku salah teka lah yg man asatu kau... huhuhuhuhuuh takder hadiah ker utk saper yg salah teka wakakakkakakk

December 10, 2008 at 2:55 PM

salam...
selamat hari raya qurban....buat lieya sekeluarga...
bestnya tgk p pantai...dah lama kami x pi pantai..

December 10, 2008 at 3:22 PM

beshnya lepak2 tepi pantai...

comey jek tgk muka mia takut pijak pasir..hahah...

December 10, 2008 at 4:19 PM

re : thanks lieya 4 d wish...
ko jgn puji lbh2 dik..koyak abih smuer kang...wahahaha....

tkdela awet muda..biasa2 jek lieya...ko jgnla jeles ngn akak ni...tk sedap ati lak ramai yg jeles...huhuhu...kalo takat bg smangt ko nk kurus tkpe...ekekekeke

akak brsyukur & terima seadanya lieya walaupon ade yg tegur akak mende2 -ve...huahuahua...mulut org kn... hmmm....

ok lieya, keep in touch!

December 10, 2008 at 5:17 PM

perghhh manyak gambor. marbelesss.paling aku suka shot cekelat nini tu...terer!


ohhhh ada budak takut pasir ye......

:)

December 11, 2008 at 12:00 AM

>> pantai puteri@pantai rombang@pantai kundor...:D
>> one of my favourite places ni...
>> sini biasa tak sesesak tjg bidara...

December 11, 2008 at 12:33 AM

salam aidiladha buat liya sekeluarga... sonoknye men air yek.. kyra yul tak penah lagik bwk dia pi pantai.. sungai tu penahla.. minggu dpn plan nak ke bagan lalang makan sifud.. sana ada pantai.. hopefully dia tak takot le nengok laut.. hehe..

December 11, 2008 at 1:30 PM

Lieya akak jeles sebab nama akak tak tersenarai jadi pemenang!!!!

Wah 2 asyik balik melaka bermandi manda kat pantai ek.. bestnya.. baik2 tau sekarang musim hujan

Lieya akak suka tengok gambar kaki mia dn mija tu.. cun la.. pandai shoot angle tu.. akak sekrang ni kurang sikit kalau nak mandi manda kat pantai, rasa leceh sebab berpasir.. tapi bila tengok mia dan mija main pasir, cam best la plak

Heheh suka tengok muka notty mia kena tanam kaki, comel jer.. tu kalau farhan msti dah meraung2 dah

Rajinnyer mia tolong nenek isi beras kat ketupat tu.. sapa makan ketupat mia, mesti teringat2 je kt mia kan.. hehehe

Lieya comel la baju raya budak2 ni.. kaler dia menyerlah.. suka tengok mia dan mija bersalaman.. macam di pagi raya aidilfitri plak.. hehehe

Psst akak tak dapat tengok video la, nanti la bila2 senang kat rumah akak teng

December 11, 2008 at 4:51 PM

salam lieya...
alahai rindu aku nak msuk umah mu ni
aku baru ajer discharge dari azim. astma kronik aku kali ni. terhibor tengok critamu. memang ceria umah mu ni lieya. detwhy ramai peminat blogger yang berkunjung kat sini. tahniah lieya......

December 11, 2008 at 11:23 PM

bestnye main air..cha pn xpenah lg ni gi pantai..tp rasenya harusla sama mcm mia n mija gak..lg kn pool pn 2 -3 kali pegi br ok...
lama la x gi pantai..klakar tgk video mia nangis tu..mama lak sakan ngusik ek..hehehe..
re>> lieya..tu la kn..bagus gak ada self protection mcm tu, tp risau gak kalau sampai b'darah anak org..huhuh..

December 12, 2008 at 9:26 AM

salam aidiladha....wah comei je dua bradek tu pakai kurung...huhuhu...tak sangka btul gak tekaan akak tu, tu pun sbb terperasan mata besar hahaha...tq

December 12, 2008 at 9:59 AM

wah.. x sangka nama akak pun dlm senarai pemenang.. nanti akak e-mail address k..byk tul xtvt masa blk kg raya tu eh... suka a pic² kat pantai tu... suka pic kaki budak 2 org tu... syok meka main pasir tukan.. akak pun nak p bw dnd memain pasir kat pd wekend ni.. harap x hujan a...

December 12, 2008 at 10:51 AM

wei ...aku ke sham yg menang itu..hahahha..kalo yer..nnt aku email kt ko addres yer..

klakar giler tgk video mia geli kt pasir..keras dia kt situ x gerak2 yer..

kalo echa..dia x geli pon.. lek jer dia berlari2an kt pasir tu.. aku plak yg hangin..hehehhe

December 12, 2008 at 12:00 PM

Lieyaaa....salam rindu...

mana lieya pegi pindah lagi yea?
maaf kak nur dah lama tak dpt masuk rumah lama lieya sebab masa
tu kak nur sakit...nie haa...tercari2 lieya ngoper nya dah pindah lagi...

Selamat Hari Raya Adiladha buat lieya sekeluarga yea dan salam syg buat mia dan mija....muahhhhh....
kak nur seronok tengok gmbar2 nostlagia tu...

December 12, 2008 at 1:08 PM

salam..boleh baca entry fliffy tak kat sini http://fliffy.fotopages.com/?entry=1766385 mesti korang teruja ! for sure... have fun

December 28, 2008 at 10:10 PM
Ebenezer

There's no doubt, the guy is completely right.
anxiety chest pain | mattress store austin | baby girl birth announcements

November 27, 2011 at 12:29 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy