Monday, December 1, 2008

When i was a baby...........

entry lieya semenjak due menjak ni sume berkisar zaman2 silam....cewah.... bukannye ape...at least dah ade kat blog ni ...so boleh le buat kenangan atau pun rujukan cucu cicit nanti he he he....lieya ni kire beruntung sebab mak ngan abah lieya mmg rajin amik gambar kami adik beradik mase kecik2...penuh satu almari ngan album gambar dolu2.....firstly, lieya nak tunjuk gambar mak n abah lieya mase muda2....eiii cantik tak....cantikkan....kaler oren lagi youuuuuu hik hik hik ...mak lieya cite...mase ni die bengang ngan abah lieya, dah le abah lieya ni orgnye tinggi ... mase kawin die sebok nak pakai kasut yg tumit die tinggi tu...(ape ntah name kasut tu tapi kasut tu mmg fesyen zaman tu)....mak lieya kate mase sanding mmg beza nampak tinggi menunjang he he he he (kate kak atty, kasut hail amir...yahuuuuuu tau gak akhirnyer)org kawin dulu2 ni susah tul nak senyum kan......he he he...lepas jek kawin terus mak ikut abah ke sarawak....abah lieya askar 3RAMD.....citer2 n gambar2 kat bawah seterusnye adalah di sarawak............haaa ni plak pic paling lieya sayang.....mase ni mak lieya dalam pantang lahirkan lieya.....mak n abah lieya kawin ...4 tahun kosong takde anak....mmg sedare mare dok 'bercerita' jek hal tu......satu hari tu mak lieya gi berurut sebab badan die lenguh2...pastu tukang urut tu cakap....peranakan ko ni ke bawah sangat laaaa....acik urut yeak bagi naik sikit....alhamdulillah...kuasa Allah...tak sampai 2 bulan...terus mak lieya pregnantkan lieya....pastu tak hengat2...melekat terus adik lieya yg no. 2 tu... (cam kes aku ter'eksiden' mija le)..mak lieya pantang kat sarawak ...walaupun jauh dari family tapi jiran2 askar kat situ mmg baik n rapat....tolong jage mak lieya mase dlm pantang...mak citer abah pun pandai gak jage mak mase dlm pantang....cume mase nak mandi lieya first time jek terketar2 he he he heni lee buai yg kami adik-beradik pakai mase baby.....lenanye aku tdo mase nie he he he hehaa mase ni baru nak jalan2 jatuh....time ni raye tu pasal melaram ngan baju kurung.....ermmm ade iras tak muke lieya skrang ngan mase kecik2 ni abah aku ni mmg kreatif....atas esbok pun leh jadi tempat nak bergambor he he he he....byk sebenarnye koleksi gambar mase kecik...tapi setelah di tapis dan di scan hanye yg ade ni layak tuk dienterpremkan he he hetgk tu...sikit jek menan aku dulu2 boleh dikire ngan jari haaaaa...tak mcm mia n mija skrang....penuh satu bilik....penat nak mengemas....ops!!! tapi nanti lieya tunjukkan kisah lieya kanak2...haaa time tu mainan mmg byk giler....

dulu2 mase kecik2...mak lieya selalu panggil lieya ...kenan cicak....ceh geli aku dengar name tu....nak tau nape...sebab mate aku yg terbeliak tu.....ha ha ha ha..... weii kecik2 mmg le mate kenan cicak....dah besar ni ala2 mate anak patung barbie tau hik hik hik (sila ambil baldi tuk muntah hijo)

dah name anak askar pun...aku pun di jadikan askar jugak.....kemain lagi kan pakai baju celoreng2.....mak lieya pun cam lieya gak...kecik2 dah ajar berikat rambut...tu pasal lee rambut mia n mija pun rajin lieya dandankan.....


mase ni mak lieya tgh pregnant kan adik lieya....eiiii sebok jek tak sempat nak manje2 lagi dah nak dapat adik lagi sorang hu hu hu hu (ckp ayat tak sedar diri hahahaahahah...sekali terkene batang idung sendiri)...mase kat sarawak mak lieya cikgu tadika...dapat jek lieya terus berhenti....pic kat bawah mak lieya dah pregnat dlm 5-6 bulan....kecik jek perut kan....

tgk lee muke suci ku...kecik2 dah pandai jage adik....keh keh keh .....mase ni adik lieya dalam ari lagi....haaa ni plak gambar ngan mak tersayang.....mase ni umur 3-4 tahun kot.....tgk le muke mak i serius youuuu...amik gambar tak pandang kamera pun hu hu hu hu...okey laa tu ajek tuk kali ni.....nanti bile2 tak busy lieya akan buat entry 'bila lieya kanak-kanak'..... ***pic ni lieya amik pakai kamera jek....so harap maaf kalo ade nampak flash kat pic2 ni sume yeak....sabtu ari tu (29&30.12.08) lieya lik johor...tu yg godeh gambo lame2 nieh.....insyaallah lieya akan buat entry lieya semasa budak, remaja, masuk U n sampai le bertunang.....tunggu yeak episod demi episod

29 celoteh sahabat

bulatnya mata ko lieya... syok nya dpt tgk gambar masa kecik2..aku x byk..ada la 3-4 keping... huhuhu

December 1, 2008 at 3:03 PM

bestnyer entry kali ni..
untung tau org jadi anak sulung ni sbb byk gambar masa kecik2..
cepat sambung lieya...

December 1, 2008 at 3:04 PM

aku suke tgk gambar ko yg pakai baju army tu...gambar yg atas aisbox tu kelakor lor...ko ikut mcm ayah ko tinggi melampai....mata mu bolatt...klu nak cari gambar aku masa zaman kanak2 dulu kena buka album blk arrr.....

December 1, 2008 at 3:08 PM

wahhh..bestnye! alaaa..gambar2 lama aku dulu sume kt umah mak le. best kan tengok gambar2 lama.. :)

December 1, 2008 at 3:08 PM

salam lieya..kasut tu org panggey kasut hail amir..ekekkeke

comey nya lieya masa kecik..
mak lieya pun cuung

December 1, 2008 at 3:17 PM

kak iena pun tak banyak..ko no lieya kecik2 dah pandai bergaya..
kak iena pun nak buat gak lah entry masa2 dolu punyer citer..

December 1, 2008 at 3:21 PM

lieya,
part mata tu sebijik sampai now...
LOL

pic pakai baju askar pulak dh rupa mija ko...dgn tocang dua tu.

yeah...sila sambung yek. best aku tgk pic lama2 ni. aku pun mulanya nk snap gak, tapi blur je..dh le pic pun ala2 dh kaler kuning2..sadis sungguh.

mlm ni aku buat project godek pic lama k?
nanti aku buat entry camni gak...
sama2 le kita gelak tgk muka aku kecik2..muhahahah

December 1, 2008 at 3:25 PM

aku nk tambah...
time dulu menan bear, penguin isi angin tu kira dh best giler tuhhhh.....kalu ko simpan till now leh jd kenangan kan??

December 1, 2008 at 3:26 PM

eiii comei mak budak ni...patut le sukenocang anak2 de..de pon kecik2 cenggitu ye!

December 1, 2008 at 4:05 PM

rajinnya ko lieya godek2 gambo lama.. byk gak gambo ko masa kecik2 yer.. aku ada sikit jer.. byk yg da ilang..wah ni bes nih..trkenang zmn dolu2 nih...x sabo aku nk tggu episod seterusnya..

December 1, 2008 at 4:06 PM

eh..ada lg.. suka gambo ko yg pakai baju askar tu....ganas tp comei cam tu ar motip gambo..heheheh

December 1, 2008 at 4:07 PM

cutenya lieya masa kecik kecik...patutlah besar jadi jelitawan....

December 1, 2008 at 4:12 PM

Giler rajin ko buat entry ni yer Lieya...bagus la tuk diabadikan.

Tengok la nanti bebila aku rajin...aku pon rs cam nak buat jek!!

December 1, 2008 at 4:16 PM

so cute to see your pics of childhood!..mesti lieya senyum sendiri2 kan bila terkenang2 kisah lama..anyways..memang best baca entry camni..lain daripada yang lain..

regards

December 1, 2008 at 4:44 PM

abg jugak yang takde gambar mase kecik2..mak abg takde kamera masa tu..kalu ada pun dah tadika..

mia ngan mija ikut mata mama die, tang idung ikut papa die. Atuk mija mcm papa mia mija jgk, gelap2 hitam manis. Tahi lalat kat pipi pun sama. Rajin pun sama mcm bapak lieya. huhu..puji diri sendiri jugak...haahhaa...cuba bayang kalu dapat anak laki ikut muka sape plak?..

December 1, 2008 at 6:00 PM

to papa mia n mija....

kalo dpt anak laki sure ikut muke org kan.....eiii harus dpt anak laki pasni....hujung tahun 2010 kite berusaha kuat yeak hu hu hu hu....

December 1, 2008 at 6:04 PM

plg suke yg lieya pakai baju askar tue... sesuaiiii gitu.

December 1, 2008 at 9:15 PM

re: betui ko, aku pun ingat sejuk, dh le fr raub pi bkt tnggi tu ujan je. aku dh susah ati, coz hardy dgn bj tgn pendek, suar 3/4 dia..tgk2.. laaa. harammmm x sejuk pun...hahaha.... sib baik.
camna ko leh geli dgn binatang berbulu ni?? hehehehe

December 2, 2008 at 9:10 AM

ko mmg kreatif ar lieya...suka tgk entry kali nih..best2
mata bulat seksi apa..bukan suma org ada kan..yg mata sepet sibuk nk beso kan mata..hehehee
xsabar nk tunggu entry zaman kanak2

December 2, 2008 at 9:17 AM

mato ekau lieya oi....bulat!!~
best kan gambar mase kecik2 dulu byk....
nasib mak ngan abah aku pun samo mcm mak pak ekau lieya!!~... suke amik gambo...
comey kau mase tocang tuh...

December 2, 2008 at 10:32 AM

ayah ko ngan leo lebih kurang jer erk muke nyer...he he he...ngok tul aku ni..dah tentu2 ler anak beranak kan kan kan...

kira ok ler coz' mak ko simpan lagi2 gambar2 lama tu lieya...kau nyer ntah mana2 tah perginyer.....tangan gatai pi kuarkan dari album he he he...

aku suke buai ko tu...kalu mak ko simpan sampai sekarang leh turunkan kat mia & mija & adik2 mereka kan lieya....

December 2, 2008 at 10:47 AM

lieya suka nyer haku tgok gambar2 lama2 nie.... hishhhh bestnkan... linn takder gamabr mas kecik2 ada pon sekeping dua.. untungg nyer dapat tgok gambar2 lama nie....

hehhehehhe buaiian rotan itu pon amat cantikk.... ada lagi tak skrg?

comellnyer lieya masa kecik2... geramm tgok...

December 2, 2008 at 1:05 PM

fuyoooo lieya comeinye ko masa kecik dan ko pun cantik cam mak ko juga ye....

December 2, 2008 at 2:26 PM

re - ooo..hubby lieya lawyer umah ek dulu..leh ar tlg tanya ek..

December 2, 2008 at 2:32 PM

Eii lawo gambar kawin mak abah lieya muda2 dulu, siap gambar berkaler lagi, gambar kawin arwah abah dan mak kak mimi hitam putih jek..

Ooo lieya ni dilahirkan di Sarawak la yek.. bila nak gi melawat tanah tumpah darah ku tu... lama jugak mak lieya tu kosongkan.. mesti dah risau2 tak dapat anak, tapi tup2 sekali dapat anak, jarak dekat plak.. rezeki sungguh...

Kak mimi pun tak banyak gambar masa kecik.. yang ada pun ntah kemana menghilang.. ntah2 dah hanyut masa banjir 2 tahun lepas..

December 2, 2008 at 3:09 PM

>> mesti sarat dengan kenangan semua gambar gambar ni...
>> mahal gambar gambar sebegini...
>> kenangan yang pasti akan mekar selamanya...

December 3, 2008 at 12:23 AM

untung lieya..byk pic masa zaman bb..akak msa bb xder rasanya..masa kekecik tu ader a...tang mata buntang tu x berubah lah lieya...

December 3, 2008 at 11:33 AM

bestnya baca citer lieya...
cumellah lieya masa tecit2....

mak ayah lieya muda2 dulu pon cantik n encem...

December 3, 2008 at 5:39 PM
Anonymous

nak tanya, tahun berapa tu di sarawak?

June 12, 2010 at 10:29 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy