Thursday, January 8, 2009

Sekolah Damia & Mija

Semua cite pasal sekolah anak...lieya pun nak kepochi2 citer jugak laaaa hik hik hik.....damia kan dah 4 tahun...so kami pun saje le anta die sekolah ....tapi sekolah ni kat taska die skrang ni jugak, tadika ni gunekan sistem pembelajaran 'little caliphs'....ekceli taska damia tu owner beli 2 biji umah corner lot ....umah belakang die buat day care, umah depan die buat sekolah, so mia akan stay kat umah depan, mija plak kat umah belakang......mija plak lieya just masukkan die ke play school....die kecik lagi, takmo laa push die sangat.....


haa cenggini le rupenyer ...... (hi hi hi abaikan mamarazi yg sebok amik gambar tu)


Taska Lagenda Sri Kembangan



so kalo petang nak amik dieorg ....lieya kene gi umah depan dulu amik mia....pastu gi belakang amik mija plak...tapi kdg2 cikgu dah siap2 bawak ke depan....








haaaa....ni jadual waktu tadika damia......utk 4 tahun ni lieya tak letak harapan tinggi sangat....asalkan damia kenal huruf, nombor okeylaaa, skrang nie die tau bace ABC, Alif Ba Ta, 123 tapi secare menghafal..... die dah 6 tahun nanti wajib dah tau membaca.....kalo tak siap leee aku piat2 telinga he hehehe






tak nampak ?...ok2 jom kasi close up sikit......




nie sambungannyer....




nie hasil artwork damia yg pertama.....ye ye ooo aje anak aku yg buat nie.....pegang gunting pun terbalik, bukak gam pun tak pass...tgk2 dah buat artwork sekemas nie......mmg auta sungguh, mesti cikgu tolong nieh hi hi hi tapi nanti korang tgk video damia.....beriye2 die kate die yg buat .......he he hehe


haaaa nie pandangan depan.....ooooo kalendar rupenyer......hi hi hi

video aku tanye die kat sekolah belajar ape......ceh, belajar swimming gak yg die suke..... aku lupe nak amik video ni menegak, bile upload takleh rotate plak....korang sila laa teleng kat sikit paler yerk hi hi hi

video


nie laa lambang little caliphs....semoga damia menjadi khalifah yg baik di muke bumi ini.....amin




nie t-shirt sukan damia.....dapat 2 helai





nie plak uniform damia.....labuh sangat.....nanti aku nak alter....






kan?....tang baju tu labuh sikit....nanti nak suruh nenek johor pendek kan (mama damia mmg tak reti pegang jarum!!! he he he)







nie beg sekolah damia....lieya tak beli pun....mmg dpt lepas bayar yuran bagai tu....siap ngan botol air....yg kelako tu...beg ni besar giler....nak bawakkan mia beg barbie die tu tak boleh plak sebab semua buku2, flash kad, cd mmg cikgu die dah susun dlm beg nieh......alah, bukan damia pun yg angkut beg ni, lieya gak tiap2 pagi anta, petang pun lieya yg bawak hi hi hi







nie plak buku2 mia.....






















dlm byk2 buku....buku ni paling lieya suke.....lieya dalam usaha nak cari telekong tuk budak yg sesuai ngan mia....kat luar tu byk tuk budak 12 tahun....ingat nak suruh nenek johor buatkan laaa...(nenek johor lagi jadi mangse hi hi hi)




dalam nie koleksi CD damia bile belajar subjek komputer.....kat umah pun sibuk nak pasang.....kepochi tul!!




itu ajeklaa cite sekolah damia......kisah mija ?......haaa cikgu2 panggil mija ni samseng sekolah....tau tak kenape?...sebab die laa paling garang kat situ..... suke2 nak marah budak...cikgu pun selalu kene marah ngan die....almaklumla otai sekolah....mija ni kire senior kat tempat tu....dari lieya abis pantang sampai laaaa sekarang die kat situ.....dah 2 tahun .....tu yg die otai sikit tu......nak tgk muke mija kalo marah...haa jom tgk video ni....rakam petang semalam dalam keter.....tgk muncung ngan kening kerut2 die tu....



video

okey tu ajek kisah damia n mirza kat sekolah.......lagi 2 tahun laa dieorg akan bermaustatin kat sini....

42 celoteh sahabat

bestnya.. sekolah anak dekat-dekat.. tak sabar nak ada anak sendiri :)

January 8, 2009 at 10:14 AM

bestnya ade swimming....

cute je damia pkai uniform skolah tu..

January 8, 2009 at 10:18 AM

teror nyer mia buat calendar..mama ni tak caya pulak..memang mia lah buat..
memang garang pun tengok mija dalam video tu kan lieya..ikut sapa ek??ikut lieya kot..keh..keh..
cute jer kak iena tengok uniform mia, mcm jubah lak..

January 8, 2009 at 10:28 AM

ooo...skrang mia dgn mija dah sekolah lain2 erk....alamak...biar betol si mija nie paling otai kat school...huhu...garang erk...takut lah unty...bagus lah lieya siap ada swimming skali...semua citer pasal sekolah ank plak nie...

January 8, 2009 at 10:30 AM

alahai comeinya uniform mia... ala lieya.. kita ni samalah.. bab2 alter baju, mmg serah pada mak... maklumla, bab menjahit ni fail... takat nak jahit lencana kat baju tu blh lagi... kalau dah sampai nak alter2 ni, surrender laaa....

sukala akak tgk buku2 diorang... buku2 tu blh bawa balik ke?? best la cam tu.. kalau tadika rafiq, buku2 simpan kat sekolah.. even alat tulis pun... sebab yuran semua dah include sekali dgn alat tulis, kaler & mcm2 lagi la... dia dtg sekolah pun legngang kangkung..sekali sekala bawak balik kertas je.. tu pun kertas la, bukan buku..nanti bila nak exam, baru blh bawak balik buku, pastu dah akhir tahun, baru dpt semua buku2 tu... :D

January 8, 2009 at 10:30 AM

eh cantikknmyer baju sekolahbudak2 nie..... comell..ada swimming kelas bestnyer....

hihihhihihi satu depan satu belakang yerk... oklah tu...

amboi2 garangnya mija.....

January 8, 2009 at 10:44 AM

bestnyer sekolah mia dgn nursery mija saling membelakangi (betoi ke perkataan ni?)
ada kelas swimming jugak ye? menarik...menarik..mcm tadika aunty dulu2 masa kecik pun belajar swimming...

January 8, 2009 at 10:50 AM

wah best la lieya, sekolah dekat2 tak ler risau, nak amik sorang kat situ, sorang kat tempat lain.. sekarang ni kiranya damia dan mija berpisah tadika la yek.. tadika mia tu sampai ke petang ke..

akak rasa sekolah tu pun dah ok la lieya, mana ada sekolah biasa2 ajer, sebab sistem pembelajaran pun dari little caliphs".. so memang ok sangat.. kalau teruskan sampai 6 tahun pun ok la.. lagipun ada swimming class jugak kan.. kat mana kolam dia lieya??

baju uniform dia sangat cantik ok!!! akak berkenan, baju gym dia pun canti!! baju gym farhan warna putih biru..

cepatnya dah ada hasil kerja tangan.. bagus la.. farhan baru hari ke 2 harini.. so belum ada apa2 lagi yagn dia nak tunjukkan pada akak

beg sekolah pun provided?? kalau farhan atau emily dapat tu mesti suka sebab dorang suka Tom & Jerry..

akak sama la dengan aimi tu, buku2 semua tinggal kat sekolah jek.. damia punya buku siap boleh bawak balik rumah ke????

January 8, 2009 at 10:50 AM

alah kiutnya mulut dok mengomel2 tu..
yg mama pun x puas ati tu, tetappp tanya sapa yg buat. LOL..sib baik x mangamuk mia menjawab.

video no 2 tu aku x dgr clear sgt apa mija ckp. tapi serius muka tgh marah tu...org kedah panggil "chenge". tgn cam hardy gak..cepat je nk menampar.
riuh-rendah keta...hahahah

January 8, 2009 at 11:09 AM

syoknya tgk buku2 mia... x lama lg mija plak.. wah cantiknya hasil tgn mia.. hehehe sama cam maryam cikgu la yg tolong...dia lekat n kaler jek...

cute la uniform mia.... pasni leh la swimming sama2 ngan maryam..mesti meriahkan ...

January 8, 2009 at 11:12 AM

ish rajin nya

betuah anak-anak

January 8, 2009 at 11:32 AM

canteknye dia buat calender tu wei! pandai Mia! senang dekat2 je umah no 2 dowang tu. senang nk urus..

January 8, 2009 at 11:34 AM

samalah kita lieya...xpandai menjahit..kalo aku pakai mesin jahit mak aku tu gerenti jarum patah,benang terlilit..kakakakaka

cumil uniform mia..haah labuh sket ek.xpe nenek johor ada..hehee

January 8, 2009 at 11:39 AM

dah skolah dah si mia tu...bagus2...ank akak irfan pun diorg dah start ajar da...tapi tak de la sedia bj bagai just buku2 je...pe pe pun kite harapkan yg terbaik utk ank2 kite kan

January 8, 2009 at 11:42 AM

oooo...garang rupeerrnya mija ni eekk?? hehehe...tapi memang nampak pun...mija muka keras sikit...mia lembut jeerrr...ceehh pandai jeerr aku..hahahhaa

bestlah lieya ada swimming class kat tadika mija tuu...sure budak2 semua menantikan class tu kaann?? :)

January 8, 2009 at 12:29 PM

mia pun skoll gak yek..ermm sebaya aiman gak..tkpe lieya..gud for her..leh belajo kan..

senangkan lieya dekat2..skalik daycare..anak2 ina pun camni..

cantiklah kalendar mia tuh..kecik2 dah nampak kreatif aa..

January 8, 2009 at 1:23 PM

re: lieya...aku dah dpt adiah.. suka2..thanks...tgk blog tau...

January 8, 2009 at 1:47 PM

besnyer school mia..beg ngan botol air provided ek.. sri kembangan kt ner ek..ada branch tmpt lain x.. kalo x keberatan..brp dia caj registration n monthly sumer ek..
bkn apa..sajer nk survey..nnt daku leh la bajet bile echa nk g school nnt..

January 8, 2009 at 2:29 PM

semoga damia menjadi budak yg cerdik dan anak yg baik..

cantik uniform damia

January 8, 2009 at 2:42 PM

tak sabar-sabar nak tunggu turn asha...hehehehehhe

January 8, 2009 at 2:47 PM

slmt thn baru utk akak jgk..thanks eh coz bg kate2 smngt utk sy..
wah dh sekolah eh mia n mija...
erm..blaja rajin2 tau..!!

January 8, 2009 at 2:50 PM

Dah masuk sekolah rupenye dua beradik nie.. selamat belajar.. hikhik..

January 8, 2009 at 3:13 PM

oooo mia pun dah pi sekolah gak ker? jeles lak tgk anak org dah sekolah nie :-) Turn Haikal lambat lagi huhuhuhu

Wah! terer arr mia wat kalender tu....cantik....ooo mama tak caya mia yg buat ek...apa la mama nie hehehehe

Lieya, iza pun suka la kalo taska dan sekolah tu dekat2 je...senang nnt nak amik dorang kan...tak der lah ke sana pastu ke sini lak....kan..kan...

re: tu arr lieya, mmg susah nak cari budak yg leh bertahan pakai seat belt tu....tu pun jenuh nak suh pakai. kan tak pakai kena saman lak...adusss!

January 8, 2009 at 3:13 PM

lama gak ek ko letak mia n mija kat situ..rajin plak ko berulang dr putrajaya ke seri kembangan yg pg2 dh jem tu..

si mija blh le geng dgn iqa..garang yg amat..agaknye kalau diorg ni jumpe ala2 mcm bertemu buku dgn ruas la ye..hehe

January 8, 2009 at 4:26 PM

comeinye ank2 dara awk....jom tgk newskirt legging,...
http://stylobubble.blogspot.com/

January 8, 2009 at 6:15 PM

aduhai...cepat jer dah besar anak kak lieya.besar betul baju damia.heheheh

January 8, 2009 at 6:41 PM

oh bestnya diorang dah gi sekolah lah kan..bila lah cik chem ni nak gi school lak kan...hohoho tak buleh lagi..pasal kene tggu pindah la...sonang sekali kerja je...

seronok lah tgk...ada buku sekolah, ada unipom, ada beg,..teruja den nengok tau...

weh..mija palinng otai?? hhahhaha cayalah mija!

January 8, 2009 at 9:39 PM

minggu ni memang banyak parents crital perihal anak gi skolah. macammacam ceriter ada, sonok betul tukang baca ni. Kira mija & mia dah lulus skolah & tak nangis. good gurls! ni apa criter yang terkensing dalam suor gara2 takut nak cakap ngan cikgu nak shishi lieya (hehehe)

January 9, 2009 at 12:10 AM

Belajar rajin2 yer Mia..

January 9, 2009 at 12:47 AM

>> rajin rajin pergi sekolah tau...
>> dah besar nanti boleh jadi orang pandai...

January 9, 2009 at 1:41 AM

alahai
mia dah masuk skolah je
best nye
darwisY ntah bile le....

January 9, 2009 at 6:51 AM

salam...

seronok tgk mia msk sekolah..
byk betul axvt kat sek mia nie..yek..sipa dgn swimning lg tu..hehehehe..
nie siapa yg excited nie mak atau anak???

January 9, 2009 at 11:36 AM

bestnyer little caliph ni...siap sediakan beg + bahan2 lain...

Semoga MIA akan lebih bersemangat nak blajar!! psl otai sorang lagi tuh...huh harap lama2 nanti berubah la perangai dia tu ekekekke

January 9, 2009 at 12:18 PM

HAI..ZAI KULIM NIE...
LOM TAHU LAGI ARR LIEYA..HARITU 22DEC DAH SCAN TP TAK NAMPAK LAGI..FEB NANTI BARU NAK SCAN LAIN..HARAP KEMBANR CAM KO LEH GITU...KAHH..KAHH..KAHH

January 9, 2009 at 12:44 PM

misti rasa teruja kan bila anak2 dah pg ke tadika..camnelah agak peel diorang masa kt tadika tuh..hehe

bestnye ada klas swimming..bape lieya baya sebulan ek?

January 9, 2009 at 9:42 PM

seronok tgk anak2 membesar dh ke tadikakan? pas ni ke sek rendah.. menengah.. kolej/u.. tak sabar nak melihat anak2 kita berjaya dlm pelajaran dan hidup mrk ye lieya... jaga anak2 baik2 ye lieya..

January 9, 2009 at 10:51 PM

lieya... nanti amik award kat blog akak yaa... :D

January 10, 2009 at 12:45 PM

Wah..syok ar mia ada kelas swimming...

January 10, 2009 at 8:29 PM

suke tak deorang msk skolah nie??
rajin2 blaja ye mia n mija

January 11, 2009 at 9:44 PM

lieya senang kan sekolah anak dekat2 nih..parking 1 tmpat ble amik 2 seklaigus..maklumlah bila time nak ngambek tuh jammed la plak..nak paking pun ssh..hehehe..niza plak ske amik kanda lmbt sket biar dia main2 ngan kwn2 dulu..lgpun kereta x lah byk sgt time tuh..

keratip la mia buat craft tuh lieya..pandai dia..pasni sure mcm2 lagi dia pandai buat..niza nih pun x harap sgt kanda pandai tulis ABC..stakat hafal jek..lgpun dia kecik je kan..more tu nak main..

psttt weh aku ske tgk anak2 dara ko kat bw tu pakai hat....ala2 mcm naik star cruise tuh..pandai bergaya mcm mama dia gak tau..

January 12, 2009 at 10:34 AM

heheeh sekolah ghazi jugeee:) aritu tgk si jaja cebik muke nk ikut cikgu nisa g skolah blkg..tiba dpt kuar terus main jongket kude pastik kat luar smbil nyengih...hahah comey jaja trick cikgu die tau...

January 12, 2009 at 9:21 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy