Monday, February 16, 2009

Mia n Mija dah ade Mak Ngah



Alhamdulillah...akhirnye bertambah lagi ahli keluarga kami.....tepat 2.45ptg 14 Feb. 2009. adik lieya si leo dah selamat diijabkabul dengan kak chik....lega rasenye dah selesai satu majlis....kat tempat lieya jek nanti 22 feb 2009 sedang menghitung hari.....harap2 berjalan lancar, kpd pengunjung blog lieya ni jemput laa yek ke rumah lieya di simpang renggam johor pd 22 Feb tu nanti.....






Mak n abah lieya sampai ke putrajaya malam 13hb tu, leo nikah 14hb dan sanding 15hb.....petang lepas sanding tu terus mak n abah lieya bertolak ke johor balik....... penat gak jadi pihak lelaki ni, penat dok angkut hantaran2 he he he he...dalam 6 biji kereta ikut anta pengantin....






jom laa layan gambar, entry kali ni ade laa entry yg paling byk gambar.... naik muntah pilih gambar....ni dari kamera lieya sendiri, nak amik kat photographer of the day lambat sangat....he he he eh ....








anak dare jadi tukang ptg bunge rampai.....anak dare kecik tu jadi tukang kaco ajek....abis dibaling2nye bunge2 tu



mengaco mak teh tak abis2

hah!!! anak dare tukang hiris..kejap kasar kejap halus....











mase tgh settlekan persiapan terakhir....






jari jemari mak aku yg tgh bungkus telur....






jari jemari mulus aku yg tgk pakaikan inai kat pengantin






jom layan pic hantaran...simple jek....aku ngan adik aku yg buat....takde special tema pun, yg penting senang nak angkut kuar masuk keter....pengalaman mase tunang telah mengajar kami....hu hu hu


barang batal air sembahyang....rantai, gelang tangan, gelang kaki








jam tangan





coklat....ade dlm 10 biji jugak kene copet ngan mia n mija....penat aku jadi mak guard jage coklat ni....







kain baju n tudung





sebakul buah-buahan...ade bapak aku suruh letak durian sebijik....





mas kawin ngan duit hantaran






kasut





set perfume






beg tangan






kek hantaran....cam biase aku kan peminat tegar kak anna

cume aku silap, asalnye tema hantaran kami biru putih, seminggu nak kawin leo tukar pink putih, aku lupe gile nak infom kak anna...tapi takpe laaa...small matter....yg penting kek cun!!




deco atas kek.....saje aku letak gambar....lain dari yg lain...cun kan...





set potpuri, bunge rampai ngan asam garam....





bunge telur...pic sireh junjung lupe plak nak amik....





puding betik...cantikkan....sebijik mcm betik, pandai akak yg buat ni, die dok gombak..sape2 berminat lehla order tru lieya







puding mangge bentuk mangga....ni pun cantik....sebijik cam mangga real, akak yg buat ni plak dok kat puchong....berminat pun leh order tru lieya....he he he




mase ni tgh tunggu tok kadi dtg....ramai plak nikah tarikh ni....14 feb le katekan



saat2 bakal diijabkabul




ni video mase nikah.....alhamdulillah..sekali lafaz saje.....





video





syukur....semua dah selesai....








solat syukur tanda kesyukuran







nie plak mase ari ahad.....siap2 nak gi majlis sanding....aku berkenan ngan kawan aku dressing ala2 cenggini...tu yg try cari dress cenggini...legging tu mmg dah ade....







mija jek takde mood nak posing.....







ni kat umah yg kiteorg bertanggah.....pengantin sedang di makeover....adik aku ni muke byk jerawat....he he hehe





pelamin side pompuan






mase ni dah kat umah pengantin....ade plak katil kat luar....ape lagi jadi tempat lepak laa tu budak2 kecik ni.....





pukul 12.45tghari dah start berarak .....ni pic mase acara pencak silat



sesi bersanding start pukul 1...... seb baik takde tol2




haa ni le family lieya....mak, abah dan kami adik beradik....






nie mase daku tepung tawar...tak reti pun...aku main campak2 jek






video





nie mase hubby plak tepung tawar.....selalu lupe amik telur lepas tepung tawar tau!!!




video




pastu potong kek n makan beradab plak....





suap-suap la plak....

















cube teka tanganmontok sape ni.....rajin betul dok tepek icing kek kat patung tu




hi hi hi...tangan si mia laaa....sape lagi.....kusyuk gile main icing





nasi tak mo makan....tapi kek nak dekat 2 slices die makan...





si mija yg sebok dok kelek goody beg....





jom tgk hantaran pihak pompuan plak......

bunge telur






coklat...






jam n potpuri




buah-buahan




kasut







seluar n stokin






kemeja n tie







blezer...





songkok






set perfume




sireh




set belt n purse




kek





itu ajek laaa citer kami.....minggu depan plak tempat lieya.....nanti lieya citer plak yeak.....ape2 pun, semoga berbahagia ke akhir hayat.....so rumah kami kesunyian sebab leo dah pindah dok banting, mia pun takde kawan tuk main kuda2....hu hu hu

26 celoteh sahabat

wah lieya...selamat dah si leo nikah....sekali lafaz jerk erk.....byk betul hantaran tu...meriah aku tgk...lieya aku mmg confirm x dpt dtg ler majlis adik ko kat johor....harap maklum ler...nie nak tanya ko...dah 2 kali aku tanya nie still x ada jawapan lg....ko edit gambar dua badek kat TAG ko tu guna photoscape ke?

February 16, 2009 at 2:57 PM

fuh...sarat dgn citer & gambar2.... pelamin tu cantikla lieya.... dan yg paling akak berkenan..apa lagi.. kek tula.. kak anna tu mmg hebat..sentuhan dia sentiasa menawan.... admire akak tgk...

selamat pengantin baru utk leo... bertambah sorang ahli keluarga ya.. dah ada mak ngah la pulak... anyway, semoga berkekalan hingga ke akhir hayat... so, nanti kenduri sebelah korang la pulak yaa... mesti meriah dgn gambo2... hehehe...

February 16, 2009 at 3:03 PM

byk nye gambar...hehehe..

mesti meriah wedding adik lieya tu...

weekend ni ye kenduri belah lieya..kalau minggu depan boleh la wanie pegi...minggu depan kitorang nak ke pontian..kalau jadi la

February 16, 2009 at 3:03 PM

pandai lieya buat hantaran cantik...puding mangga tu nampak realkan..dgn betik tu..

February 16, 2009 at 3:04 PM

alhamdulillah..slamat da adik ko brnikah yer... smoga kekal bahgia slamanya..aminnn...

wah..byk tul gambar...puas aku tgk.. pndai ko wat hntaran yer.. bila tgk hntaran nih..tingat masa aku nk kawin dulu... smangat aku gubah hntarann...hehhehe...bg aku yg plng bes masa kawin ialah dpt hadiah hntaran..hahahha...bes tu weh...sapa nk bg byk2 camtu..kasut, beg, perfume, jam..n lain2.. da kawin nih...nk tggu laki bg lg..ooo..sgt payah okeh..

February 16, 2009 at 3:21 PM

wei lieya..cantik okeh...aku suker tgk pelamin tue....selamat pengantin baru untuk adik lieya...moga kekal ke akhir hayat

February 16, 2009 at 3:37 PM

lieya, comeii2...
anak ko ni kalau begaya mengalahkan org besar, pandai lak tu nak posing2 geram aku tgk.. kalau anak buah aku jgn harap la...

kawin dah adik ko ye
haah lieya mangga ngan betik tu cntik sgt mcm real jer..

February 16, 2009 at 3:37 PM

salam lieya,

selamat pengantin baru buat adik lieya moga kekal hingga ke akhir hayat...wah meriah erk majlis..lieya pun busy sakan lah ya....pelamin cantik lah..berkenan kak nur.Happening lah gambar2 semua.Take care lieya...

February 16, 2009 at 3:38 PM

Tambah lagi sorang org baru :)

ala..laki kau tu bukan lupa nk amik bunga telo, mmg sengaja le tu. segan! ;P

February 16, 2009 at 3:46 PM

"selamat pengantin baru
selamat ke akhir hayat" - nyanyi tau lieya...aku tak kira ko kena nyanyi gark...

selangor xde tol2 bagai kan...cuba kalu kat johor....selagi ada pintu selagi tu ada tol...nasib ler pihak lelaki....

simple kali nie hantaran si leo tu...betul tu lieya...kalu jauh2 nie...baik masuk kotak jer...senang nak angkut....kalu dekat leh ler deco bagai...kan kan kan.....tp aku suka arr ngan cake tu....cute seh...tp kalu ko tukar kaler pink putih...lagi mengancam punya...biru pun cun jugak....

keh keh keh, gelak aku nengok si leo bersiap tu....tinggi betul leo nie erk..cam Al**g kan.....hik hik hik......

insya allah, next week aku jejak umah ko lieya....tu pun kalu sempat coz' kawan baik hemlin pun kawen time tu....tp akan ku usaha gark datang umah ko

February 16, 2009 at 4:33 PM

byk tul gmbr kau lieya!

btw, selamat pengantin baru buat leo n isteri. semoga bahagia ke akhir hayat!

hebat korang..buat hntrn sendiri. klu aku 100 mlm pun tak siap2! hahahahaha

February 16, 2009 at 5:05 PM

wah beStnyER... nih Tak sAbar nih naK kAwEN nih..>aYAT gATaI...hekhekhekhek

February 16, 2009 at 5:10 PM

wah.. cantik la.. hantaran... hmmm sama la kiter... cuti last week sibuk ngan kenduri kawin nyer.. hmm sonok tgk mia n mija tuh... yg palin x tahan... siap mkn kek yg ader patung pengantin tuh....

February 16, 2009 at 5:11 PM

14 feb.. ramei gak nikah time tu kan... cantik aarr hantaran.. saper gubahnyer.. lieya ker? kek ngan pelamin tuh cantik arr... kenan sungguh...
mia ngan mija tuh bab posing kemain.. kalah posing pengantin...ehhehee...
pa per pung selamat pengantin baru... nanti hapdet tang rumah lieya laks ek...

February 16, 2009 at 11:08 PM

samat pengantin baru leo...
fuh menang byk pic ko kali ni...
aku amik my own sweet time lepas hardy terbongkang tido.... baru best...heheh

aku suka puding betik & mangga tu.. memang cam real je kan?
lagi satu, bestnya adikipar ko dpt satu set brg kemas tu.. complete semua.

cute! cute! dressing mia & mija. aku pun dok berangan2 nk pakaikan anak dara aku nanti camni (time tu dressing camni still hot ke? & yg paling penting...konfident nihhhhh nanti dpt anak poms. kik kik kik. preggy pun blom).

aku jatuh chenta sama pelamin itu... cantik koooo... nampak classy, simple tapi elegance. sungguh modern. time wedding aku kerusi sanding camtu gak le.

lagi satu aku suka gak sirih yg pihak poms kasi. cutenya la hai dgn bunga ros itu. ish,,terus rasa cam nk rewind balik, time aku kawin, nk buat cuns2 balik hantaran. hahahah..

aku doakan kenduri umah ko nanti berjalan lancar.. aminnn...
apsal ko dok johor lieya? dok la puchong ke, SA ke, sah2 kengkawan akan serbu kenduri leo tu... hehehe

February 16, 2009 at 11:25 PM

huhhuhu...
tomeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiinyer mia & mija pakai baju merah ngan legging tu.
hik hik hik...nak puji pengantin gak. cun..
kreatif tol adik kak lieya nih.
tak sabor nak tunggu gambor majlis kat simpang nanti...

February 17, 2009 at 7:29 AM

huhhuhu...
tomeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiinyer mia & mija pakai baju merah ngan legging tu.
hik hik hik...nak puji pengantin gak. cun..
kreatif tol adik kak lieya nih.
tak sabor nak tunggu gambor majlis kat simpang nanti...

February 17, 2009 at 7:29 AM

pandai kak lieya bt hantaran.cantik2.pelamin tue cantik la..simple jer..yg puding betik tue atie ingtkan betik betul.rupanya puding yer..cantik la..

February 17, 2009 at 8:24 AM

umang aiiiiiii lieya!!! byknye gambo..klu mcm ni ptut tayah hire la photographer..bg lieya je dah ekselen..full coverage! hahaha

selamat meneri makngah ye utk mia n jaja :) makin meriah la famili..tk lama lg dpt adik pupu bru laks!

re: lieya..kami g keje mmg muslimah yg sopan santun..hahaha..sori td tk smpt bertego sapa..sbb sbnrnye dh lewat amat..smpi opis kul 9 pg ari nih..

February 17, 2009 at 10:48 AM

tahniah pasa pasangan pengantinn...semoga kekal hingga akhir hayat..

dik veri the cantikk okey..hantarann..pelaminn... semua2 lah..

mesti penat kan baru balik kenduri... huhuhuh tapi best kan....

February 17, 2009 at 11:01 AM

salam...

wah!!! complete semuanya...

Selamat pengantin baru...

February 17, 2009 at 11:51 AM

SALAM LIEYA...

byknya gamabar tapi akak x dpat nak tgklah....ada msalah kat komputer akak nie kot??cuma akak blh baca citer aje...

apa pun slamat pengantin bru buat adik dan adik ipar lieya tu...semoga berkekalah smpi ke akhir hayat....

mintak maaflah lieya akak x dpt nak pi..jauh sgt tu dr penang nak ke johor....apa pun...balik nati jgn lupa update blog lieya nie tau...salam..

February 17, 2009 at 12:11 PM

Hi Lieya..
cantik gak hantaran pihak lelaki yg liya buat tu yer...

February 17, 2009 at 4:07 PM

slamat sudah penyatuan 2 hati nie ye lieya..alhmdulillah smuanya brjln lancar...
cantik arr hantaran2 tu...

February 18, 2009 at 10:00 AM

ohh.. ni adik lieya yg bertunang aritu ehh? yg temanya hidupan laut tu kann.. hehe ingat lagi ni.. dah pun jd somi org.. slmt pengantin baru utk leo & isteri terchenta.. moga bahagia & kekal selamanya..
hmm.. tgk puding betik tu teringat lak kat puding betik yg akak buat utk hantaran adik akak (abby).. tp akak punya lain sket laa.. hehehe.. baru teringat ramai yg tanyakan resepi & cara2 nak buatnyer.. tah bila akak nak buat lagi..

February 19, 2009 at 3:19 PM

Selamat Pengantin baru Leo ...

cantik la lieya, pelamin kat rumah pengantin pompuan tu.. hantaran dua2 belah pihak pun cantik tau.. pastu nak cakap, jarang orang pakai baju meroon masa nikah.. lawa la pulak, oran biasa pakai putih, krim kan..

hehehe kemain kakak/abang ipar pengantin menepung tawar.. akak pun tak pandai tepung tawar.. sok adik akak kawin, cemana la yek.. hehehehe

nanti sebelah lieya mesti lagi havoc kan.. ialah lieya dan mak dah berhempas pulas buat macam2 kan.. apakan daya akak tak balik kg time tu, kalau balik kulai, boleh gak akak singgah..

February 19, 2009 at 4:22 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy