Tuesday, July 26, 2011

sepetang di Secret Recepi


kejadian dlm entry ni mase ari sabtu lepas sebenarnye....plan konon tak mo kuar ni...nak dok umah...lepak2 rehat2 tgk tv...mkn....tdo...mkn....tdo....haiiiihh ckp jek.....last2 kuar gak petang tu.....bukannye ape, aku perasan dayyan ni kalo kite bawak pi outing, suke betul die...kaki berjalan ni.....tu le mase preggy kan die aku kan kaki merayap....dah sarat2 pun leh pi jalan2 lagi huhuhu tu tekenan kat die kot tu.....lagi pun dayyan ni suke dok dlm carier tu.....syok jek apak die kelek kesane kemari......time nak nenen jek aku keluarkan.....tu yg dari ari ke ari nak beli stroller tak beli2 nie, sbb tgk dayyan lagi suke dok dlm carier....heheeheeheh....yok layan cite sabtu kami ari tu...

*
*
*
*
*
*
*
V


pagi2 laki aku dah sibuk basuh keter.....
khusyuk dayyan tgk, dlm ati tak sabar .....mase ni tak amik mia lagi kat melaka...tu nampak mija jek tekedek2 mengaco tuh...kalo mia ade bukan setakat basuh keter, ngan2 porch ni dibasuhnyer....








 kononkan nak dok umah ajek...tgk2 kul due masing2 dah siap2 nak keluar wakakaakakak...alah tak gi mane pun....gi JJ equine jek.....plan nak cari pokok sikit......lagi pun JJ equine tak ramai org...takle sesak kepale otak aku...dayyan suke ar bile tgk aku cantik2 nak keluar.....adoi!! kecik2 dah kaki jalan budak nie







 mija main keter bateri ni.....name jek dah beso panjang...kawal stereng kete tu pun tak reti...abis nak langgar kaki2 org yg dok kat kerusi kat situ...hadoiii wat malu jek ko ni mija kikikiki..pastu wat2 nak nangis bile nak langgar kaki org....die ni manje sikit...tu pasal aku tak anta die balik melaka mase kene ciken pox.....aku tau dah budak manje ni...mauu melalak bile kene tinggal ngan nenek kang...mia jek okey kalo kene tinggal pun....






dayyan dok isi minyak heehehehe....mengalahkan org yg berjalan penat nyeee....oh yeak, aku tak segan nak nursing in public (NIP) sebab aku pakai nursing wear..senang..selak sikit je dah boleh bf baby....aurat pun terjage.....kalo tak pakai nursing wear aku akan pastikan bawak nursing cover....senang jugak....so kat mane2 pun leh NIP.....tak yah nak malu2..bangge lagi ade sebab kite berusaha bagi anak kite minum susu badan ....tol tak....



lepas beli barang2 sikit n pokok2 sikit kiteorg pi minum petang kat SR....dayyan ni aku pasan die jenis bernapsu kalo tgk makanan.....ish takleh bagi lagi...awal lagi kan...tgu ar dah 5 bulan....okey la kot kan.....tgk ar tu....ari tu dok cium apam polkadot ...ni dok tenung air coffe latte apaknye hihihii...comey giler!!


muaah muaaah mucuk macin.....



suke comolot baby...wangi!


bile dah kene gomol...mule ar buat muke miang ketap2 bibir cenggini wakakakaakakak


yg ni sebok nak mkn eskerim...tak padan ngan idong berlendir selsema.....


die sorang mkn besar2 tu.....huhuhu


sebenarnye muke mija byk scar ciken pox tu....tapi tak nampak dlm gambar.....



 laki aku yg tercinta yg selalu bising badan dah tembam....tapi bile order mkn asek lupe badan dah tembam wakakakakakaakak...hamik ko...oder sume bercheese2...tapi aku suke....as a milk booster...kejap jek nenen dah berat penoh ngan susu kang hihihihihi





yg paling best sebenarnye gambar ni wakakakaakakkaakak (gelak dulu)

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
V



maknye mkn sedap2....anak dok terkangkang layan perasaan sendiri waakakakaakakak
dayyan skrang dah start main n mengenali jari jemari die...khusyuk dok bilang jari tu cukup ke tak.....so dpt le mkn ngan aman dan damai hehehehheheh






ishh aku dah bosan tgk muke aku dok pakai tudung bawal ni...org len dah pakai tudung lilit melilit sampai tecekik leher....bile aku nak dpt hidayah pakai camtu yeak hihihi...tingin gak ...tapi takut tak sesuai ngan muke bolat ni hah huhuhuhu






** bulan pose ni aku  masak weekend jek.....ari keje aku order mcm servis mangkuk tingkat tu.....boleh ar main teka2 ari ni dpt lauk ape wakaakakakak.......korang masak yeak....uih rajin...rajin...aku tak sempat ar dah ade baby kecik nie (alasan!)....










32 celoteh sahabat

lieya, nursing wear tu lieya beli kat mana...tolong inform akak...nak tau jugak...

July 26, 2011 at 9:10 AM

woooo suka dayyan berjalan ek.. kalau cik nah lagi suka dok umah.. sbb cik nah cerewet kalau bab nak tido.. nak selesa jerk minah tu...

papa kamoo nyakat kamoo lagi yerk dayyan.. heheheheh

cuber ler pakai. tudung lilit tu.. ok jerk dgn muka kamoo tu.. muka kamoo runcing cantik laa

July 26, 2011 at 9:24 AM

Re Lieya:
Wah wah wah.. mentang2 dah habis pantang.. dah jadi pantang nampak ni lieya..!semua nak makan!

ahahahah.. kelakar betul tengok muka Dayyan ber'napsu' tengok orang makan..!! wakakakakak.
kejam betul korang.. tak nak suap tapi tayang2 depan mata Dayyan.. sian dia eheheh

alaa.. jgn risua laa.. kalau breast feeding mesti bleh manten badan punyaa... okehhh

July 26, 2011 at 9:38 AM

dak dayyan.. dak dayyan.. geram auntie nengok kamu nih...

lieya... aku ni kalo servis mangkuk tingkat tu sampai kat area umah.. dah lama aku order servis dia.. ekekke.. dah siap tanya.. u10 shah alam dia mmg x cover... hukhuk.. kena la masak kan... nasib badan...

July 26, 2011 at 9:39 AM

sian dayyan asyik tenung papa dia punya air je...

senangkan air nursing wear. kt mana2 pun boleh.betul, dah ada anak kecik susah nak ke dapur.

July 26, 2011 at 9:45 AM

kau pakai tudung bawal tu pon dah terleih cumel lieya oiiiii!! ^____^
x yah belit2 leher dah...hehe

kau saje je tepek gmbr dayyan bebyk kt sni kan? smp sni terbau2 molot dia yg masam2 tu. geram!!!!!!

July 26, 2011 at 9:46 AM

hehehe.. aku suka muka miang dayyan tu wei... lagiii la aku gomol kalu camtu.

camna le mamat tu x de nafsu tgk food, cuba ingat balik camna mama dia time preggykan dia? dia dok merasa mkn sedap2 time dlm perut. sekali kuar, minum susu je..

July 26, 2011 at 9:49 AM

siann dayyan... pegi SR yg sedap medap pun tgk jer mama papa n akak dia mkn... mana aci... besar cepat2 dayan boleh mkn SR ok..hehe

July 26, 2011 at 9:56 AM

tgk gambar yang last tue terus teringat fizri masa kecik....suka sangat bilang jari cukup ker tak...heheheh

kaki jalan jugak yer si dayyan.....terkenan la tue....huhuhuu

July 26, 2011 at 9:56 AM

hehe..ok gak dayyan buleh layan diri sendiri ..tenang nak mkn klu gini gayanya....

ko cubalah lieya belit2 tudung tu..raya ni pasti gojes..haha aku x bleh la...rasa lemas...

July 26, 2011 at 10:03 AM

lieya, dayyan tu menurun kamo bab bernafsu ngan mkn2 ni, kang time preggy kan dia tu slalu kuar jenjln cr mkn wakakaka...tp seyes geram tgk dia yg bolat pandang mknan tu kihkihkih...

July 26, 2011 at 10:14 AM

ada baby pakai tudung lilit2 tu kak wa rs mcm menyusahkan plak nnti lieya..kot nnti dayyan tarik dah senget benget..

July 26, 2011 at 10:33 AM

wah..cayalah lieya..ko berjaya juga nak full bf anak ko...ko lehjadi idola aku dah ni...hehehe...
aku rasa aku pun kena start dari skrang blaja cara2 nak full bf kan..

laki aku pun dah hint2 semalam...posa ni kte masak nasi jer yek..lauk beli...tak penat sgt..alhamdulillah..itu yg aku nak dgr dr mulut dia..ahaks..

July 26, 2011 at 12:13 PM

wah.. wah.. asik menyedut udara luar pas pantang ni yer..
hahah, dh lama terperuk kat rumah, lepas gian la tu..
ok la nursing wear kan, sng nk NIP..
bajet kena bli gak ni, InsyaAllah, mudah2an.. =)
ape yg terbelitnyer.. cubala pakai.. kalo x mo nmpk bulat, pakai inner.. sure ko cun seh.. =)

July 26, 2011 at 12:25 PM

kira ok lg malas masak bg alasan ada anak kecik..

tapi kalau takde anak kecik bg jugak alasan bz..camno??? hehehe

July 26, 2011 at 12:26 PM

hermm tul tu dik .. kena bangga sbb kita still ada susu badan kan :)) nak malu apa .. janji dpt jaga aurat ! :))

dayyan nie sejibik wajah ayah lah geram tgk .. mata bulat :)
amboiii mama dia x pantang dahhh ekekke pantang nampak ! :))

July 26, 2011 at 12:38 PM

hahahahha gambo last tu mmg klako...sabo jela ko nih ek...sian dayyan mlayan jari jemari die sndirian...heeeeeeeeeeeeee

July 26, 2011 at 12:50 PM

hahahaha comei la muka miang dayyan tu hahahaha....

i rasa mesti u gorjes pakai tudung lilit2 tu sis...
bila dah biasa pakai, laju je tau...
ahkak skali skala tukar gak pesen pakai yg itu...

July 26, 2011 at 12:57 PM

eheheh..

sian + kelakar tengok dayyan tenung cawan tu.. ahahha..

bagus la lieya tak segan.. ena ni penyegan tau lieya.. ingt massa dolu2, memg cari nursing nye tempat la.. kalo tak kasi je susu yg dah buh lam botol tu.. uhuhuh.. harap2 kalo ada rezeki akan datang tak de dah perasaan malu tak bertempat gitu.. ngeeeee..

July 26, 2011 at 1:11 PM

sedap jer dia tido kat situ :-)

July 26, 2011 at 2:08 PM

bila tgk dayyan mesti pandang muka firas...bila lah nak ambik gambaq b'sama2 nih...kita pi terjah umah zana kat kluang tu kot...ngeee.....

firas pun suka belek2 jari dia...skrg dah pandai buat kelip2 mata plak....:) klu bab tgk org makan pun kemain lagik..kdg2 tu bagi la sikiiiiiiit utk rasa2..lagi pun bln dpn dia dah masuk 7 bulan....

July 26, 2011 at 2:42 PM

bagus dayyan..tak kacau langsung mak ayah n kakak2 makan..huhuhu..

bagus lieya tak segan nk NIP..bukan sume org berpeluang camtu tau..

btul la lieya..dilla pun teringin woo nk pakai shwal..tpi seswai ka??

July 26, 2011 at 4:37 PM

salam menyambut ramadhan buat lieya sekeluarga.....geramnyer tengok jejaka idaman malaya tu yer....rase nak gomol2....akak pn x tahu la masak ke x ye la dh balik keje penat pastu ngn ade baby lagi terkejar2 kan lieya.....maybe akak pn masak weekend je.....dh lama x makan kat SR rase terliur lah plk....hehehehe....

July 26, 2011 at 4:48 PM

bestnyer outing camni kan..santai jer.,:)

July 26, 2011 at 5:34 PM

lieya tukarlah penampilan berselendang plak, mesti cantik. tak bulatlah akak tengok muka lieya, sedang-sedang je. amboi layan secret recipe ye, tetiba teringat cheese cake doryan akak.

July 26, 2011 at 7:45 PM

sedapnya....yum..yum.....geram tgk baby.

July 26, 2011 at 8:25 PM

alalala . comelnyee baby tu ^^



http://athirahshariffudin.blogspot.com/

July 26, 2011 at 10:46 PM

comeynya dayyan nie..mcm muka lieya pun ada...

sy pun suka cium mulut baby..time dorang kecik2lah kita dpt cium puas2. mcm dnaish dah xnk dah kita cium mulut dia..malu konon!

July 27, 2011 at 12:02 AM

pakailah tudung lilit melilit tu.. cantik je.

July 27, 2011 at 11:18 AM

aku yg terasa sonok tgk ko NIP tu lieya. sng kan..xyah nk bancuh2 susu nk bwk bekas susu segala. selak je.. hahaha. wat pe nk malu kan, yg pnting aurat jaga, jgn smpai org nmpk tek kita.

comeinya muka dayyan dok tenung air papa dia

July 27, 2011 at 2:21 PM
Xavier

Thanks for this article, really useful piece of writing.
NYC parking garages | teen summer jobs | party finger foods

November 23, 2011 at 10:36 PM
Jesse

Oh my god, there's a lot of useful information in this post!
first time anal | business casual men | juniors clothes

December 15, 2011 at 11:48 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy