Friday, July 29, 2011

jamuan raptai raye a.k.a potluck sambut ramadhan

tak lame lagi jek kite nak menyambut ramadhan....seronok hati.....aku suke puase sebab senang tak yah pikir2 sampai opis nak bekpes ape, kang lunch nak mkn ape...penat sebenarnye nak pikir nak mkn ape2 ari2 ni ekekeekekekekeek......lagi satu aku suke sebab dpt diet secare sihat....aku naik keje ni dah naik 2kg haaaaa...adoi laaa huhuhuu.....so puase kang dpt leee dismiss beberape kg..sebab bangse aku, time buka togok 2-3 gelas air pastu aku dah tersandar kenyang...nasi takde pun takpe......citer pasal nak puase ni, opis aku buat mkn2 a.k.a potluck.....oh yeak, ni unit kewangan yg buat, aku pun join sekali...thanks laa org2 unit kewangan ajak aku sekali....takde laa rase terpinggir i...almaklumlaa PA ni dok sorang2 dlm bilik die haaaaa ekeekekekekekeke...moh layan gambar moh!~

*
*
*
*
*
*
*
V


ade kek!!...carrot cake from secret recepi...aku yg sponsor....ye laaa aku ni nak masak2 idok lee ....so beli jek laa kek.....meriah gitu kan!~





pembuka majlis op kos laa bacaan doa......semoga diberkati majlis nie...amin




menu ....nasi tomato...


set pelengkap nasi tomato....ayam masak merah, acar/jelantah, papadom ngan kuah kari




 ni AJK2 penyediaan meja heheehhehehe





 buah tembikai, sandwich ngan kek pisang



spegeti pun ado


nas impit ngan rendang daging sedap


trifle pun ade...byk sebenarnye lagi mknn, x dan nak snap satu2......ade kek marble, kurma, butter prawn, jejari nugget, sate samuri....



puding caramel 


dadih 


air oren yg manis...so tukang goncang memainkan peranan menyamaratakan air dlm tu ekeekekekeeke



penuh satu meja besar tu...space nak letak pinggan mkn pun kecik ekekeekkekek 
masing2 bawak sorang sikit makanan, bile dah hidang, kemain byk hah.......



meriah hah ngan mknn...next time boleh buat lagi nie


dah ade kek sure ade adengan potong2 kek....ekekekeekek


alhamdulillah....burppp kenyang...siap tapau menapau lagi...so mlm td tgk bola rimau lawan singa sambil mkn hasil penapauan hiihihihihi


terima kasih buat warga unit kewangan yg same2 memeriahkan majlis ni.......nanti kite buat lagi yeak!!~









**salam ramadhan buat sume kawan2 yg mengenali diri ini...baik kawan fb, kawan blog, kawan sekerja or kawan seU....semoga kite sume dapat menjalani ibadah puase tahun ni dengan jayanya.....












25 celoteh sahabat

wehhhhhhhhh.. meriahnyaaaaa... tajuk pun bukan main.. takleh blah.. raptai raya.. lawak la...

July 29, 2011 at 9:06 AM

tq ler ajak kitaorang tingkat 7 sekalik... heheheh.. nasi tomato sedappp.... kek carrot yang mia mija dayyan buat tu pun sedappp sangat.. resepi tersembunyi.. hehehehe

July 29, 2011 at 9:16 AM

meriahnyer lieya.. penuh meja meeting ngan food.. nasik impit ngan rendang.. perghhh.. rasa nak buat pulak weekend ni..

July 29, 2011 at 9:36 AM

seronoknya buat makan2..

salam ramadhan utk lieya , semoga ramadhan kali ini lebih baik dr seblomnya.

July 29, 2011 at 9:38 AM

seronoknya..mkn2..food pun sedap2 tu lieya..

July 29, 2011 at 10:34 AM

mmg happeningla tengok makanan2 tu menggiurkan

July 29, 2011 at 10:47 AM

salam ramadhan lieya.. smoga dapat lebih keberkatan.

July 29, 2011 at 11:10 AM

tolong sediakan baldi







air liur banyak dah betakung ni

July 29, 2011 at 11:29 AM

wahh manyak nya makanan lazat2... akak hari ni pun ofis wat mkn2.. ala2 potluck jugak... x tngkap gambo pun.. hehe... kira mkn2 sebelum posa kan... hehe..

akak pun nak ucapkan "SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL MUBARAK DAN SELAMAT BERPUASA" buat lieya n famili... x lupa jugak wat kwn2 alam maya sekalian... hihi..

July 29, 2011 at 11:41 AM

perrghhhhhhhhhhhh!!
best gilerrr Lieya...!! habis la nko.. hari ni je dah naik 1kg..! ekekekeke...

tu la tak sabar gak nak tunggu ramadhann.. nak 'melebur' kat bazaar ramadhan plak eheheheh lagi2 first time nak balik kerja tak jek nih..yeahooooOOoooOoooo!

lieya umah dekat kann.. posa tak bulan posa pun sama je.. tak jem huhuhu

July 29, 2011 at 11:43 AM

meriah nyer.....heheheh..

Salam Ramadhan bt kak lieya sekeluarga....sama-sama la kiter mencari Keredhaan Allah di bulan yang mulia ini....aminnn.....:)

July 29, 2011 at 11:59 AM

bestnyer makan2..... selamat sambut puasa lieya

July 29, 2011 at 1:59 PM

sedapnyaaaaaaaaa dikkk rata2 hari nie ramai yg buat portluck .. best2 .. jamuan sempena ramadhan kan .. :)

banyak tuu menu , paling x menahan dadih dan puding caremel tuu kan :))

July 29, 2011 at 2:18 PM

antu durian yer....lieya....akak plk antu pantang nampak semua sebat hehehehe.....wah meriahnyer makanan terliur mak......salam ramadhan buat lieya sekeluarga....semoga kita dapat menjalani ibadah puase dengan baik.....

July 29, 2011 at 3:05 PM

tu dia..sesi makan2 udah setat..lum raya lg ni..hahahaha..pas raya kang lg byk sesi potluck ni

July 29, 2011 at 4:01 PM

hehe..

ada gak wat isnin lepas tp tak tau lah.. malas yg amat nak wat n3.. huhu.. Meriah sungguh tu lieya.. kemain banyak makanannya.. :D


Selamat menjalani ibadah puasa lieya..

July 29, 2011 at 4:11 PM

memang meriah tul raptai u nie...
ini raptai saya suka attend hehehehe

sis, maaf zahir batin ya & selamat menyambut ramadhan...

July 29, 2011 at 4:34 PM

byk sgt food ari tu...rase tak termkn heheh...
selamat menyambut bulan mulia ramadhan al mubarak....semoga amalan kiter pd bulan mulia ini mendapat lebih keberkatan dari-Nya (^_^)

July 29, 2011 at 4:38 PM

Wowww meriahnyaa Lieya.. tgk makanan tuh semua nyum2..siap ada kek lagik..

Selamat Menyambut Ramadan wat Lieya sekeluarga..

July 29, 2011 at 5:14 PM

mak aih..meriahnyeeeee.....eh, ade carrot cake eh kt SR..mau carik nih..huhuhu


bagusnye lieya buka pose tak ngadap nasi, patut le senang kuyus..

July 29, 2011 at 5:41 PM

ari ni pn kt sk akak wat potluck ni...lupa lak nk snap..

sedapnya mknan tu......

July 29, 2011 at 5:51 PM

syoknyer...belum pape lg dh jamuan makan bagai....sedap2 pulak menu tu...baru nk sambut ramadhan..nti jamuan berbuke pose lak...pastu jamuan umah terbuka lagi..semunye makan...makan..dan makan lagi...meriah gitu.....hehehehhehhe

July 30, 2011 at 1:05 PM

Lieya sekeluarga selamat menjalani ibadah puasa ye.akak minta maaf sekiranya ada salah dan silap.

minta skit carot cake tu, sedapnya ada plak cheese frosting kat atas cake.yummy.semuanya sedaplah.

July 31, 2011 at 9:19 PM

huhhh...tgk je pun dah kenyang lieya...:D

selamat menyambut bulan puasa utk lieya n family..semoga kita akan sama2 b'oleh keberkatan di bulan yg mulia ini...amin.

August 1, 2011 at 12:36 AM
Anonymous

long distance service seo optimazation backlink service seo backlink

August 5, 2011 at 1:34 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy