Friday, July 8, 2011

haluuu....momma miamijadayyan udah naik keje!!

assalamualaikum sume.....hai...hai.....yeah!!! pejam celik pejam celik abis sudah cuti 3 bulan gue.......semalam dah masuk keje sebenarnye....tapi semalam rase cam org baru lak ...pi jalan2 jumpe kawan2 dulu...arini baru start duduk kembali di bangku PA ekekeekekekek......terima kasih laaa pada cik puan wani dan kawan2 yg ganti tempat aku sepanjang aku cuti  3 bulan ni...jasa mu ku kenang heheheeheh.....so dah masuk keje ni leh laa aktif betol2 berblog...kalo idak ..jarang2 aku update blog..bukannye ape aku rimas nak update kat lappy kat umah tu...tak puas...dah le tenet lembab kat umah baru tu...sampai aku dah terminate bband aku....puas ati aku....kat opis gak senang...(eh kantoi gune tenet update blog kat opis hahahaah...alah keje aku jalan okey!).....heheheheeh.....jom layan gambar dayyan...ni gambar lame sebenarnye mase die due bulan...nanti aku update pic terkini die yeak..

*
*
*
*
*
*
*
*
*
V

die kalo dah tdo tekedang camni mmg aku geram....sempit dah aku laki bini nak tdo....kene tukar kate saiz besar gabak ar nampaknye hehheehehehh


ni plak mase first dayyan kene demam.....sian dayyan....dayyan ni aku ade amik optional jap.....so tiap bulan selain injection imunisasi yg wajib tu.....dayyan pun ade gak kene cucuk tuk jap lain ...sape yg amik ni tau la kan ...die akan ade dose ikut peringkat umur......mau tak demam ...2 kali kene cucuk...paha kiri kanan kene injek huhuhuhu.....






tgh posing dengan ubat boleh laa sengih2...





rase sikit dah tekejut hahahahaahah....



haa terus buat muke loye2 die wakakakaak



pastu dah cebek2 tak mo bile tgk syringe tu keh keh keh 




mase mkn ubat ...mia laa jadi badut tuk dayyan...telompat2 mengagah dayyan...so aku bleh picit ubat bile die leka heheheeheh



uweeek mama....pahit laa ubat nieh!~



pastu ape lagi....disembur2 laa ubat tu....oh yeak....ini budak mmg tere menyembur dah....rambut aku pun manjang jek gugur selai selai....uhuk uhuk....




dah start ngiring2 mase 2 bulan ari tu....skrang pun lagi ligat.....tak sabar nak tgu meniarap plak...



lastly, gambar tak leh blah.....bile time nak bergayut cari mama......time dah sleep cari papa....sile tgk!! mkn hati maknyeeeeeeeeeeeeee......


*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
V


oh! gediks sungguh anak ngan bapak ini!!






** mija dah 5 hari kene chicken pox.....weekend ni balik melaka...mau anta die duduk sana seminggu....atoiyainyepuuuuunnnnn!!!~












22 celoteh sahabat

eh cepatnya 3 bulan...rasa bary semalam lieya beranak ni...hehehe

July 8, 2011 at 10:04 AM

aloloooo dayyan dah online yer... windu kat dayyan... kat mama lieya pun windu gak.. hehe...

sapa jage dayyan masa lieya keje??...

July 8, 2011 at 10:12 AM

ye itu dia blogger tegar udah kembali kikiki...lieya geram la tgk peha dayyan, cam nk cubit2 jek, alahai cian kt mija kena chicken pox,nawfal pun ngah kena ni ha...tp dah nk elok da huhuhu...nway welcome back ye (^_^)

July 8, 2011 at 10:15 AM

sekejap je kan cuti 3 bulan tu...
welcome back yer lieya...
mmg first day keje tu confirm blur2...

July 8, 2011 at 10:21 AM

TOLONGGG! TOLONGGG! aku geram tgk si dayyan molat tu. huhuhu, rasa mcm nk geget2. nampak cerdik sgt dia lieya! ^____^

July 8, 2011 at 10:53 AM

tambah bambam dak dayyan nie..geram tgk ..ciannya mija kena chicken pox..semoga cpt sht

July 8, 2011 at 11:03 AM

waH suDah neK keJe eK kak.. seLamat keMbali beRtugAS ekekeke

kaK, gelihati tGK mukE daYYan temewEk mKn ubAt ekekeke

cIan akaknyEr x sihAt pulok... ceMpaT sembuh ek..

July 8, 2011 at 11:34 AM

Ohh...cuti smapai 3 bulan haaa...!
Dah makin besar dayyan...makin comel:)

July 8, 2011 at 11:41 AM

LAMA TUL NAK NU GGU LIEYA APDET.. AKHIRNYA..... HEHE


2ND ^ LAST PIC TU.. SANGAT LAHHHHH.. TAK NAK SAMBUNG.. MAU TAK MAKAN ATI OMAKNYER... EKEKEKKE..

July 8, 2011 at 12:48 PM

elooooo dear leiya .. winduuu nye kat lieya dan dayyan .. dan kakak2 tuu
aduhhh ciannn dayyan .. dah kena demam yee .. ermm demam beralih bulan tuu .. :))

cumeinya ngan baju askar tuu .. suke akak tgk .. cute .. geram !!

July 8, 2011 at 1:08 PM

uish...cam kejap jer kan....he he he....takpe....ada masa sikit ko nak berblogging kan..yelah..duduk rumah ngan anak2 lagi..ngan kerja rumah lagi..ngan line tenet cam hampeh tu lagi ler....so, lepas nie....lagi meriah ler blog.

heeeee...geram aku ngan budak dayyan nie tau..pandai plak tu buat muka nak muntah2 gitew bila makan ubat....tp ok ler..dia tak nangis melalak...cam sesetengah....nampak jer ubat...nangis tak tentu arah dah....gud boy ler dayyan....

July 8, 2011 at 1:26 PM

Olololo...comelnyer Dayyan senyum ....ari tu datang tak senyum pun...hehhee

Welcome back to working Life Lieya....

July 8, 2011 at 1:29 PM

dah makin bam bam si dayyan ni..geram tgk pipi dia tu...

alahai sian mija kena chicken pox..tak dapat la dia nak kiss2 baby dayyan kan..semoga mija cepat sembuh

July 8, 2011 at 2:10 PM

jap je dh 3 bln...dayyan pn dh mkn bam..bam...

July 8, 2011 at 3:09 PM

Lieya.. welkam backkkkkkkkkk!!!!!!
ahahaa.. terus clear lalang dlm blogn nih! ihihhihi

siannya Mija kena chicken pox.. elok la anto kampung.. takut jangkit baby lagi kesiann..

p/s: semalam buat 1st time buat serawa durian gara2 makan kat umah Lieya.. tapi first time buat tak sedap macam Lieya buatlah.. kena try lagi next time uuhuhu

July 8, 2011 at 3:46 PM

yeay dh masuk kerja blh update selalu blog..tapi kejap je dh 3 bulan..

tak sabo nk tunggu citer menarik dari ko lieya..berat mesti dh maintain kan..

July 10, 2011 at 9:05 AM

alahai geramnyer ngn si dayyn yg bolat tuh...
best lah ko dh mule keje ek, aku nih lak baru mule nk mencutikan diri..
skrg tgh debar2 nk menunggu hari ni je wei...
nk merasa camne lah sktnyer induce tu nnti huhuhu

July 10, 2011 at 5:09 PM

huhuhu....ini org sudah ketinggalan keteapi....:D

masa mmg cpt berlalu kan skrg...pejam celik pejam jelik dah 3 bulan pun dayyan....makin tembam n bolat....mmg blh geng dgn firas....:D

lahhh...mija kene chic.pox lah pulak....dah kene kuarantin kan kg....moga cpt sihat kakak mija...

July 11, 2011 at 12:00 AM

hihi dh besar dah dayyan..rileks je dia mamam ubat..darwisy dlu msa baby kemain susah lg smpai tersedak2..ngerilah..

July 11, 2011 at 11:29 AM

uuikkk udah teruna dh si dayyan ni....kejap je kan lieya pejam celik pejam celik udah masuk keje....rase x puas nak gentel anak....akak dulu hari 1st keje x de mood langsung nak keje asek teringat kat anak jer....sian nyer la mija kene chickrn pox...harap cepat sembuh yer....

July 11, 2011 at 11:45 AM

sekejap jer masa berlalu..
kang dtg lagi..tengok2 baby tu dah setawun.. :)

July 11, 2011 at 12:24 PM

camna aku leh terlepas entry ni???

atleast baik dayyan x melalak2 kena mkn ubat. hardy dulu sampai aku kena picit2 mulut dia nk sumbat ubat. tapi lama2 dia yg rela sendiri.

ohh pic last memeng x leh tahannnnn.. manja le ai anak jantan sorang nihhhh...

July 20, 2011 at 8:29 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy