Monday, July 18, 2011

weekend kami!!~

ni citer ari sabtu kami.....takde mood nak citer panjang2...sebab dayyan pun kene chicken pox ni.....uwaaaaa!!! baru kene semalam....so far pagi tadi dah ade 8 bijik naik....adoiiiiii......so ari ni papa yg cuti jage...start esok sampai jumaat, lieya lak cuti.....kalo tak okey...sambung la lagi.....cuti raye kene cantas laa gamaknye ni wakakakaaka...eh takpe...cuti aku byk lagi kot hahahaahah....untuk anak sakit takpe.....yg penting puas hati kite sendiri jaga yeak takkk (ayat sedapkan ati sendiri sebenarnye huhuhu)......jom ar layan gambar yg ade...gambar kabur la plak...ape bangang ntah setting aku amik gambar jadi gambar kecik....henset aku ni suke2 jek tukar setting sendiri tau...eh??!!...

*
*
*
*
*
*
V

nie le umah baru i...alah kuarters presint 15 tu ekekekeek...dah ramai yg masuk ...meriah dah kejiranan sini...




 tak lepas ha buku die....ekekekeekek....




nak ikut mama pi alamanda n pasar heheeheheh


aku suke beli brg basah kat carefour....kalo gi pagi2 santai jek pilih barang...hajat di hati nak cari ketam...takde plak....nak cari marinated lamb pun takde.....apesal ntah!....nak kate awal sgt kiteorg sampai takde la plak..dlm kul 10pagi gitu..selalu dah ade dah ....mencik tau!


beli barang dapur sikit....


NIP (nursing in public) my little dayyan ....senang kalo bf ni, tak yah nak angkut botol2...main selak jek....aku jenis tak kisah nak NIP....skrang zaman moden....asalkan tak mendedahkan aurat .....aku ade beli nursing cover kat autumz...tapi lupe nak bawak wakaakakakak...seb baik pakai nursing tshirt....




ini budak boring laa kawan gaduh die takde (sian mia dok kampung lame2...chicken pox die teruk jugak...byk keluar)....


mencandu sampai tetdo wakakaakakak


papa n mija layan game...tak abis2 game....
gi floria dok bantai beli belon yg terbang2 tu...hello kitty laa, upin ipin laaa..semak umah aje...

lepas pi carefour, pi pasar presint 8, kiteorg pi bekpes.....


jaja mkn nasi lemak , aku roti banjir, papa pun nasi lemak sambil aku suap separuh roti canai aku wakaakakakakak....mane laa laki mak tak bam2 haahahahaha
xpe abang!, puase nanti diet yeak...sahur i tak masak...minum oat atau nestu ajek tau...buke jek leh mkn nasi wakaakakakakaka


anak bapak dan bapaknyer!


berlendir2 tangan dok isap.....kecap kecip bunyi hah heheeheheh


petang tu kiteorg gi floria jap....pi buat tulisan khat kat satu gerai tu....cantik...nak pi frame n gantung nanti ....



lastly...moh layan anak bujang aku bersantai2...









** dengan ini, lengkap laa tiga2 anak aku dah kene chicken pox huhuhu...paling teruk kene mia sebab aku bagi minum air kelapa.....penoh satu badan keluar.....dayyan ni aku tak bagi air kelapa sebab aku mmg tak mo campur minuman lain selain susu ibu sampai die umur 6 bulan....aku kawal aje laa asalkan die tak demam....






38 celoteh sahabat

riso ar plak..anak2 akak sorang pun lum kena ciken poks lagi ni..ishh...

July 18, 2011 at 9:27 AM

lor kena jgk dak bam2 tu? sian kat dayyan....

July 18, 2011 at 9:28 AM

takpe la lieya, kalu dari kecik dah kena, besar nnt dah tak kena. time besar kalu kena lagi susah nak jaga. banyak pe'elnye. hehehe

tapi kesian kat dayyan.. dayyan kuat kan..

July 18, 2011 at 9:45 AM

org kata baik la kena ciken pox time kecik2 ni kan..senang sket.tp tula,anak2 aku xkena lg.rasanya suma org wajib kena sekali seumur idup kan.

cian dayyan pun kena sekali eh.tp xpe,dia ada vitamin susu mama.antibody yg paling bagus!!

July 18, 2011 at 10:00 AM

Lieyaaaa!!!

Wah anak bujang dh keluar berjln nie...hehe...sian mia...mcm kak nur dulu kecik2 dh kena...teruk jugak...2 kali keluar...anak2 kak nur belum kena lagi...maybe dorang ikut hubby akak lambat kena...dh dewasa baru kena....huhu.

Lieya, nampak kurus dan langsing sekali...pandai aah jaga badan...jeles akak!Hehehe...take care ya...peluk cium buat dayyan...

July 18, 2011 at 10:01 AM

ayoyo...! Dayyan lagi advance...! 3 bulan dah kena chicken pox! eheheh
Danish dulu 8 bulannn..

tak pe.. kena kecik2 parut senang hilangg.. nanti boleh membesar dengan hensemmmnyerr! eheheheh

July 18, 2011 at 10:04 AM

si dayyan lak ke kena chickenpox... sian kan kecik2 dh kena...

July 18, 2011 at 10:04 AM

Ya Allahhh siannya. get well soon dayyan & mia.

aku suka dayyan dok pegangggg je buku dia tu. dh mcm bwk hbag je dayyan!! heheheh comei gila.

July 18, 2011 at 10:19 AM

lieya.. sian nyer dayyan kena chicken pox.. klu zana risau dh ni klu si uqail kena.. mintak2 jgn la kena skrg masih kecik lg tggu sok2 besar sikit.. tapi klu dayyan dh nk kena nk wat camne kan lieya.. kena pantau selalu tu.

harap si kecik ngan kakak cpt sembuh tau.

July 18, 2011 at 10:20 AM

semangat la tgk badan Dayyan... =)
keras aje tgk!!!
eh, Dayyan pn masuk skali ke ngan pakej cikenpox tu? alahai.. siannyer si tecit tu.. ye la, org ckp mmg berjangkit kan .. riso gak saya, alya blom kena lg ni.. huhuhu, hrp kena bler die beso la sket..
dh reti, sng mak nk manage.. skrg ni, tersepak batu pn x mo jln dh, dukungggg aje.. huhhuhu

July 18, 2011 at 10:22 AM

erm.. kalu dayyan tu lieya, ko minum lah air kelapa.. utk die.. nnt die minum susu mama dptlah jugak air kelapa tu insyaallah..

July 18, 2011 at 10:54 AM

fizri pun pernah kene masa dia baby lagi...sian tgk..merengek jerk.....hope dayyan cepat sembuh...:)

July 18, 2011 at 10:54 AM

sian dayyan kena chicken pox gak...
kecik2 dah kena...
bestkan bg full bf...g mana2 takyah angkut susu ..air panas bagai..hehehe...

July 18, 2011 at 11:12 AM

3 bulan dha kena ciken pox..sian dayyan. Minum susu ko InshaAllah cepat baik:)

July 18, 2011 at 11:17 AM

lieya nak tanya air fenugreek choc tu boleh beli kt ner...

July 18, 2011 at 12:03 PM

Alaa ciannya dayyan kena ciken pox lak yer.. tak per lieya leh jagakan.. senang jaga baby nie kalau kena bila dah besar byk kerenahnya plak

Moga dayyan cepat sembuh..

July 18, 2011 at 12:26 PM

ololo...

Si kecik Dayyan dah kena Chicken Pox.....

Tak per...dah besar nanti Chicken Pox Free...ekeke..

July 18, 2011 at 12:32 PM

alahai dayyan tecik2 dh kne ciken pox ek..ank aku lom kne sbb abg2 derang sume dh kne dl...so xdek pembawaknyer...huhuhuhuhu

July 18, 2011 at 12:43 PM

ala si tecik dayyan pon da kena cp ker.. ciannyer.....

July 18, 2011 at 2:10 PM

semoga dayyan cepat sembuh... kecik2 sennag baik sbb dia minum susu jerk..nak2 susu ibu.... insyaallah...

wah dayyan tgok umah baru yerk.... bestnyer dia jalan2...

woit lieya... jeless arrr... sekejap jer ha dah kurus... aku nak sethn baru kurus balik huhuhuhuh....

July 18, 2011 at 2:18 PM

semoga dayyan cepat sembuh ye..

July 18, 2011 at 2:49 PM

besar dah anak teruna hang...lama tak mai...windu

July 18, 2011 at 4:14 PM

alahai kecian si dayyan..kcik2 dah kena cikeo pok dah..ish ish ish...

lieya,knpa kena minum air kelapa ek kalu naik menda alah tu..tak tau lak saya nie..hehehe...

July 18, 2011 at 5:01 PM

alamak dayyan pun kena chicken pox juga..kesiannya..takpelah lieya ko jaga elok2, sure dia meragam. kena masa kecik senag sikit nk hilang parut

July 18, 2011 at 5:19 PM

kesiannya dayyan, kecik2 dh kena CP...

lieya nmpk mkn slim la lepas abis pntang....

July 18, 2011 at 7:43 PM

aduhh...terkena gak la bujang ko lieya...harap2 x la membawa sampai demam teruk...siannya dayyan....(tetiba t'ingat masa firas sakit aritu.... :( )

July 18, 2011 at 9:57 PM

alahai siannya dayyan....ni ciken pox yg berair tu yer?xpe xpe..smeoga dayyan cpt sembuh yer....

takut plka dicha kena sbb sy br lepas mc takut plak nak cuti lama2..opis sy tu len mcm sikit lieya...

sy kena ciken pox masa form 4...danish plak kena masa umur 3 tahun..

July 19, 2011 at 12:45 AM

cantik k.liya deko rumah..hahaha nmpk gak tu wp skit..ekeke..

*mija dh pnh kena ke ciken pox dlu2?kalo dh kena selamat lah kan..bdk2 ni tkpelah k.liya kna awl pon..lg cpt sembuh kan..hihi

July 19, 2011 at 7:56 AM

sori lieya..lame tak jengah sini..

lieya da specky ye skang?

eh, kuyusnye lieyaaa...kongsi la tips2 kuyus..nk kuyus jugakkk..huhuhu

July 19, 2011 at 12:43 PM

cantik umah.....
x per kalo kene kecik2..dah besar x der parut ...huhuhuhu.....

July 19, 2011 at 4:18 PM

alahai, kesiannya, kecil2 dah kena chicken pox, saya dulu masa umur 9 tahun kena, rasa macam seksa jer...hati meronta2 untuk keluar main dengan kawan-kawan, tapi tak boleh, rasa nak pitam je..huhuh

July 20, 2011 at 11:29 AM

org ckp budak2 kena takpe...
senang hilang parut...
cuma kita kesian je tengok dia kan...

cantiknya umah u....
and oso lieya...kamu dah kurussss!

July 20, 2011 at 12:25 PM

kene chicken poks kecik2 senang sikit nak jaga.. tak banyak parut yg tinggal.

anak2 akak pun kene masa kecik2 jugak.

July 20, 2011 at 3:08 PM

sian dayyan kena c pox tp tak pe kot kena masa kecik2. x byk parut.. cantik rumah baru lieya.. eh, tu gmbr kat atas, header pic blog, lieya kna tukar coz dh ada dayyan.. majuk lak dia nanti gmbar dia x ada.. hehe.. sebok je kak t nikan? sori lieya jgn marah..

take care.. jaga diri dan family baik2

July 22, 2011 at 7:13 PM

lieya sekejap je dayyan dah besar. tak pelah kecik-kecik dah kena cixen pox, dah besar Insyaallah tak kena lagi.badan lieya sekejap je dah turunkan.

nak minta cekak bunga kat kepala mia ngan mija tu cantik.

July 25, 2011 at 3:49 PM
Valentine

Thank you for your article, pretty worthwhile material.

November 5, 2011 at 7:15 PM
Aaron

Goodness, there is really much useful material here!
Midland real estate | hotels Louisville KY | Langdon real estate

November 24, 2011 at 10:00 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy