Thursday, July 9, 2015

thursday ~ random photos




haluw! haluw! Assalamualaikum...

hik hik hik...jgn marah ahkak dik noooonn oiii sebab rompong2 update blog....tak de bahan wey nak update ekekekeke....tapi arini meh le layan pic random photos ahkak lieyalatif yg ado yeak....amik koo selambak gambar hah hahaahahahaahah...


*
*
*
*
*
*
V



  • kan aku ckp kiteorg tahun ni berbuka kat masjid...tapi ade laa dlm 11 hari berbuka kat umah time aku ABC.... masak leee jugak...tapi beli pun byk jugak haahahahahaah.....mcm dlm pic tu, ikan sambal aku masak....sup sayur ngan daging goreng beli kat kafe opis....(halamak teliyoo plak tgk air lemonade tu sob sob)



  • acara wajib tiap2 mlm lepas terawih...kisar ais ...air batu campur togel ...tapi lazaaaattt sebab cuaca panas kan bulan puase nieh....


  • soping2 raya di bangi sentral..... beli dress ngan tudung....


  • keriangan anak bujang aku dpt seplastik bunga api.... ape ke mahei skrang harga bunga api....bunga api merah yg dayyan pegang tu rm8 secekak mcm tu...gilooo! ..


  • rutin nak dekat raye...tukar duit raya lah ape lagi....zaman2 gst ni tukar kaler biru ngan hijau jek ...merah ke oren takde haahhahaahahaha..... aku tukar 2 minggu lepas ni kat bank rakyat p15...


  • baby ramadhan....uwaaaaa...comel sgt2...nak baby tecik jugakkkkk...tapi tak mo beranak...boleh? hahahaahahaha....


  • aktiviti weekend lepas.... ajak anak dare buat gardening sikit..... kang kalo tak pagi2 dah melepek membuta ....sape2 ade pokok rose jepun/pokok pukul 10 warna kuning...meh derma kat aku sikit....

  •  hamikkk koo..mcm2 air ade..... vitagen, air sirap bandung dari rumah, coconut shake klebang, air oren masjid punye, air zamzam.... tapi aritu kuih sedap ....samosa....cukup rase semuanyer...


  • lupe dah ari ape makan nie...tapi mmg kene regu la....seperti dipaksa2 aku cedok nasi sekali hhaahahahaahah...so far masakan masjid berase laa pada aku...sedap...

  • x lama lagi dah nak berlabuh tirai ramadhan...rindu laa suasana berbuka mcm ni nanti...sob sob sob....


  • sementara menunggu isyak...budak2 ni biase laa melukis...pastu gaduh...pastu aku mengamuk...hahahaahah...mujur laa marah tu tak menyebabkan batal wudhu, kalo tak mauu keje aku dok ulang pi amik wudhu ajek....

(video suasana dlm masjid)
video


  • ni lauk sahur kelmarin.... simple2 jek....no gulai2...pagi2 tak laju nak suap gulai2 bersantan nieh.....



  • ni pic selasa ari tu....sian warga kaki semut2 mcm aku kene dok bawah hahhaahahah sebab kat masjid ade majlis berbuka utk pesara2 ...so dieorg dok kat meja laaa.... tapi syiok gak sesekali dok bawah bersila gini.....


  • moreh ari selasa ari tu..... due bijik popia tu dayyan sebat...ehh die mmg mcm tu, tak puase tapi die punye makan mcm die yg puase sehari suntuk kaakakakaka...pagi2 sebelum gi cic die sarapan kat umah..semestinye nasi (balance nasi n lauk sahur)... lunch kat sekolah pun nasi...minum petang pun byk mkn cikgunye ckp....kat masjid pun same....tapi pelik tak gemok2...makan ..berak..makan...berak....lemak tak sempat melekat hahahahahaha 




  •  moreh mlm tadi....bihun goreng ngan murtabak .....tgk leee...ngalahkan org yg terawih hah....licin die bedal...siap pi tambah lagi haahahahaah....anak2 aku ni kalo bihun mmg no 1....


  • ni sahur mlm semlm.... bendi goreng...ayam goreng (lauk sahur aku mmg simple2)..... mkn ngan kicap ABC...beselera budak2 ni mkn.... 



  •  oraittt...last piccas!!...sahur mlm tadiii....sayur tinggal kacang botol jek.... last2 aku buat nasi goreng jek....tabur ikan bilis goreng makan ngan telur mata goreng planta....licinnnn!

ok...abisssss citer.... agak2 halal laa kalo lepas raya baru aku update balik yeak kaakakakakaakak...
selamat mencari keberkatan di malam2 terakhir ramadhan ye kawan2...moga kite ditemukan dgn malam lailatul qadar... in sha Allah...




** aku cuti raya start dari 15 tu in sha Allah....pastu direct seminggu lepas raye...yahuuu...cuti panjang!





34 celoteh sahabat

byk paperbag shopping tu...rajin ank2 gardening..duit ry thn ni tk tukar...rsnye thn lps punya ada lg hehe

July 9, 2015 at 9:11 AM

saya pun time sahur simple2 je. pernah suatu pagi telur mata ngan kicap je. selera juga suami makan

July 9, 2015 at 9:14 AM

Assalam, lieya, best baca entry ni..citer pasal berbuka puasa, bersahur..pasal duit raya..wow!! jemput la kami dtg raya umah lieya.. dekat je... dayyan CIC kt Persint 15 ke? dkat dgn umah, tapi ma n pa dia kene amik gak la.. tak harap jenjalan sensowang isk2...lame tu Lieya cuti raya...lebih kurang kite le... pasni rindu la kat bulan Ramadhan..InshaAllah jumpe lagi tahun depan...

July 9, 2015 at 9:18 AM

meriah betul ramadan lieya..rin teringin nak rasai nikmat berbuka kat masjid...kat sini takdela lieya

July 9, 2015 at 9:19 AM

suasana ni nureen belum sempat lagi merasa
cni x der meriah mcm ni...
kaum hawa x ramai g masjid berbuka...
yg sronok tgk dayyan, rasanya sbb drg makin membesar n selera pon besar
mcm emir jgk la lieya...
semlm asben buat nasi ayam..
dr ptg smpi ke mlm, 4 kali mkn tau
dah sudah x smpi sejam mintak lagi hahhaa
tp tue la gemoknyerr tidak..

wahhh kak leha cuti pjgnyerr raya
plan asal pon nk cuti pjg jugak skali en suami ckp nk simpan cuti
huhuuuu... so khamis & jumaat dh keja

July 9, 2015 at 9:28 AM

N3 ko panjang berjela pun hakak bacaaa jugak...tak rasa pjg pun tau2 dah habis...Coti panjang raya sakan ko yer..akk coti ikut cuti sekolah bebudak jer lah..Rabu 22 dah keje...

July 9, 2015 at 9:40 AM

banyak gambar ko lieya...lama cuti ek...akak amek 4 hari jer...sebab sekolah cuti sampai 21hb jer...

July 9, 2015 at 9:53 AM

lama ko cuti.. sakan raya ni. papepon selamat hari raya lieya. Mohon maaf andai terkasar kata time komen2 kat sini. dah cuti lama tu jgn liat pulak nak update blog ye.. hehehe

July 9, 2015 at 10:05 AM

slurpppp..meleleh ailiyo tgk dayyan makan dan lauk sahur tu.. fifi pun dah minum air glukos.. tp minum waktu berbuka.. segarr lepas tu.. lama tu cuti.. fifi dah start 12..tp esok dan lusa dah weekend..so valid la cuti start esok..hihi..rini balik kerteh dulu.. sabtu pepagi lepas sahur dan subuh gerak balik ke perak..hihi selamat hari raya lieya..

July 9, 2015 at 10:18 AM

Nampak telur puyuh tu ngidam pulak..ngeh3

July 9, 2015 at 10:36 AM

Menarik betulla air lemonade tu..nampak sedap sangat..
Kagumla bab berbuka dan solat terawih korang. Kagum dengan kerjasama ank2 Lieya ni.. harap2 anak2 saya pun nanti bolehla juga buat macam ni bila dh besar sikit..
Haha.. kami beli lagi bunga api tu lepas tu, dapat harga rm7. Murahla sikit drp yang kali pertama beli tu..
Best korang makan ais kisar tu..wah.. memang sesuai ni. Mmg panas pun skrg.. memang bestla makan ais..dh macam pro punya tu.m

July 9, 2015 at 10:39 AM

sama la lieya..zaman gst nie lieya color biru ngn hijau jer mampu kan.. hahaha..bestnya cuti panjang..farah 4 hari jer lieya..sbb cuti tak banyak dah....huhuhu

July 9, 2015 at 10:46 AM

penuh wei random photo ko, aku pose2 gambar mmg tersangatlah terhad kui3....

ko mmg rajin, aku kalu jd jiran ko mmg huntung.... ada je mkn sedap2 blh dpt

July 9, 2015 at 10:47 AM

ye la lieya, ramadhan semakin melabuhkan tirainya.. sayu pula hati kan
Moga kita dapat memenuhi di malam2 terakhir ni
dan dapat bertemu dengan Lalilatul Qadar.. Aamiin

July 9, 2015 at 10:47 AM

Seronok tgk meriah ha mcm2 makan kak lieya kita ni masak heheheh

July 9, 2015 at 11:00 AM

tp anak2 kan sekoalh buka 22hb ni ... mak je la cuti anak sekolah ke ...


wei bgs nye ko berbuka kat masjid kagumnye aku .... sekali pun tak penah lagi aku pi ke masjid sejak dah beranak ni ....sedih

July 9, 2015 at 11:23 AM

puas hati baca entry ko arini ha hhhiiiiiiiiiiiiiiiiiii..lama nau nunggu ko update, mcm aku la pemalas bulan2 pose ni..mcmkn aku sorang je yg pose kan bbbahahaaaaaaaa

kannnn..nk raya dah, mmg rindu ramadhan, beribadat tu rasa lain sikit kan..rindu nk berbuka, memasak, bersahur, baca quran, solat sunat :(

banyak duit raya tukar tu w/pun warna biru je hhhheeeeee..betul lieya, zaman GST ni nk belanja apa pun kena pikir byk kali..aiiihhhhhh

ok lieya!aku nk ucapkn SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA in advance memandangkn npk mcm ko akan mengupdate blog lepas raya hhhhaaaaaaaaaaaaa

again..semoga bergembira bersama sanak saudara dan kaum keluarga ye!!!!

July 9, 2015 at 11:33 AM

syoknya kak...cuti pjg, sakan ye...

July 9, 2015 at 11:52 AM

jarang² update..puas hati ye lieya..qada gambar banyakkkk terus..cover...kik...kik....kik...kik...
selamat hari raya aidilfitri buat lieya sekeluarga...maaf zahir batin...jika ada komen terkasar bahasa tersilap bicara...
cuti² jugak lieya..blog jgn cuti panjang sangat.....hahahhahaa

July 9, 2015 at 12:13 PM

memang meriah yer ramadhan kali ini ;) tu laa sedih bila dah nak berlabuh tirai ramadhan ni... tapi hati suka nak sambut raya pulak ...salam syawal untuk lieya sekeluarga ;)

July 9, 2015 at 12:49 PM

Wah, lamanya Lieya bercuti! Ini baru betul-betul raya. Tahun ni turn rumah keluarga mertua ke, Lieya?

Untunglah dapat berbuka, bertarawikh dan bermoreh di Masjid Besi sepanjang Ramadhan kali ini. Akak tak sampai lagi masjid bawa anak-anak. Biasa di rumah aje.

Itu kira okey jugalah sahur macam ni. Kita orang lagi sadis tau - minum plain water dan makan kurma aje. Si Abang lagilah tak terliur nak makan masa sahur. Nak minum Milo aje. Dalam erti kata lain ~ senang juga hati akak nih ^_^

July 9, 2015 at 1:21 PM

byk tuko duit raya,,ye la..skarang kna bjimat..y pting ikhlas hati kt nk mberi kan...

happy nawww dayyan leh munge api tu.. hehe

waaa..cuti pnjang la lieya.. kat sini ari rabu 22/07/15 dh start sekolah.. hua hua hua

July 9, 2015 at 1:33 PM

bau bb sedappp nye..bunga ros jepun tu mmng cntik hidup pn senang
selamat berhari raya ye kak...

July 9, 2015 at 1:37 PM

Mak oiii...sedap2nya..... Tak sabar akak nak jadi full time home maker. A few months more...bolehlah masak2 macam Lieya. Nak juga preparekan bento tetiap pagi. Tapi untuk laki sebab si Adam dok asrama...hahahhaa.

Lieya...awak punya nasi goring jer pun dah buat akak rasa nak pegang kuali sekarang juga tau.

Oh..Lieya...mohon ampun dan maaf yer kalau ada terkasar bahasa ke...terusik emosi ke. Selamat Hari Raya untuk Lieya sekeluarga.

July 9, 2015 at 2:09 PM

Makk aihhh lapar tengok makanan. Hahahah

July 9, 2015 at 3:15 PM

Macam2 ada....adik dayya puasa ke tak tu...hehehehe....makin comel

July 10, 2015 at 7:54 AM

amboi..panjang cuti =)
lama lagi la nak update cter..hihi...

July 10, 2015 at 9:30 AM

Seronok dapat sama2 meraikan suasana di masjid kan.. ;)

July 10, 2015 at 3:51 PM

Tak berkesempatan lagi nak berbuka kat Masjid Besi...biasanya akak ke Masjid Hasanah BBB je..tp ada sedikit perbezaan..kalau kt Masjid Hasanah...makanan dah siap diatur..kita hanya perlu pilih mana nak duduk je :)

July 10, 2015 at 5:30 PM

your photos and stories always nice and interesting... menarik

July 11, 2015 at 5:57 AM

Tengok semua lauk nampak sedap time pose2 nih...hehe

July 11, 2015 at 11:46 AM

Seronok nye dapat berbuka puasa di Masjid ramai2. Rindu part yg tu

July 11, 2015 at 10:49 PM

Waaaaa.....bestnya...ada jugak catatan sepjg bln puasa ni. Akak sejak 2 menjak ni nk snap gmbar pn malas. Mmg xde catatan utk ramadan thn ni...huhuhu

July 12, 2015 at 2:19 PM

seronok dpt buka kt masjid..mmg kena ais kisar best sejuk2 klu time panas2,sy dok sp mmg jarang minum ais..balik a.star panas automatik minum ais.hehe..

dayyan selera makan tak gemuk baguslah..anak daraku sekarang tengah semera makan juga..badan pun dah naik..tp malas nak tegur sgt..biarlah dia makan tengah selera..kang sakit tak lalu makan susah hati kita..

nak baby jugak..tp tak nak beranak jugak.hehe

wow simple apanya lauk sahur lieya ni kira hebat la..klu sy cam gini punya menu masak utk buka je.hahahaha..

July 13, 2015 at 12:36 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy