Thursday, January 7, 2016

thursday ~ random photos



 Assalamualaikum...salam kamis semuaaaa.....

rase2 mcm dah lame jeeee entry random photos aku tak bersiaran kan....ye laa walo2 balik2 pic sama...pic mknn...pic bento...tapi tak kiree lah..blog aku hahaha suke aku laa nak tepek gambor ape pun kan hahahaahah....so ari ni sila bagi laluan kan entry random photos lieyalatif kembali bersiaran yeak....mih mih mih....

*
*
*
*
*
V


  • aucak!! bento riangria miamija!!!... ni bento ari rabu lepas...utk pagi bihun goreng + nugget seketul.... utk lunch nasi putih + ayam masak kicap rempah + buah epal + keropok tamtam....mcm biase laa kalo bekal ayam masak kicap, balik sekolah tu dpt pujian2 sebakul laa aku lauk sedap..... kalo lauk peberet dieorg lajuu jek laa puji aku heheheheeh


  •  pekena western kat gate 1 tu....tgk gambar mcm takde ape  jek kan...mcm normal jek tgh makan....haaaa cer tgk pic bawah hahahaahahah....

  •  hahahaahahahah (sambung gelak dari pic atas)..... manusia2 penakut kucing mcm nie laaa hahahaahha.... kemain bersila atas bangku sekeping tu hahahaahaha....kucing ni pun satu, org yg takut dengan ko laa lagi ko dok mentebeng hahahaahaha....



  •  aritu musim kek batik kat fb...berpunca dari sorang buat terus berjangkit2...termasuk le aku ... kejap ajeee licin.... mia suke gile2 kot...lepas ni nak try buat pakai coklat putih plak .....yg ni aku buat guna coklat cadbury ...sedap oii...
 *video buat kek batik*
video



  •  kalo ikut aku mmg malas nak bawak budak2 ni pi main kat taman belakang rumah.....tapi laki aku rajin melayan...bagus gak, keluar gak peluh kalo tak dok ngadap laptop, ipad, henset ngan tv ajeeeeee.....



  • bento riangria miamija ~ sendu jek tgk bento ni ...tak kaler2pul...alkisahnyer ni bento ari selasa ari tu.... aku turun dapur, rendam bihun, bukak esbok keluarkan udang, hirisan ayam siap2 rendam...potong2 carrot..siap2kan bahan nak masak kari daging...pastu amik kuali, tenggek atas dapur, bukak api...tup2 gas abissss...omg!!! rase nak pitam aku oiii...bende ni laa aku paling benci.... last2 aku buat burger je... kari daging masak pakai multi cooker....bihun aku toskan air balik simpan dlm esbok balik huhuhu....


  •  kejadian dlm pic ni yg pasti esoknye weekend..... pusing punye pusing tak tau nak dinner ape...last2 beli burger, lepak kat masjid putra heheeheheh.....


  • dinner penuh muhibah hehehehe....

okey....abis dah...bubyeee!!



**alhamdulillah....adik ipar aku selamat bersalin baby girl semalam...bertambah lagi cucu atok latif dan nenek ita....dpt baby girl...before this dah ade 2 boy adik aku ni....yeayyy..bertambah anak buah maklong!!!







29 celoteh sahabat

dtg cni tgk bento ank2 lieya ..oh depa takut kucing ye...hehe..tisya plak kalo p kedai mkn ada kucing..die la sibuk nk main ngan kucing..mama die yg riso hehe

January 7, 2016 at 9:31 AM

suke cuci mata tgk ko bt bento nih.... ada je idea nyer...

kucing tu pun tau org tu tkt kt dia, itu dia ngusik tu hehehehe...

layan buger tp jln gitu kadang lg layan dr beger mahal2 kan

syok lah main taman... mcm aiyan pantang nmpak laju je dia nk main selagi tak puas takmo balik

January 7, 2016 at 10:06 AM

kita sama2 dapat ahli keluarga baru..tahniah..eh sedapla air ribena tu
:p

January 7, 2016 at 10:13 AM

Tak jemu nengok bento2 lieya pun...

Saya pun makan kat kedai yang ada kucing, memang akan duduk bersila.. bukan takut tapi geli bila bulunya kena kat kaki..

January 7, 2016 at 10:16 AM

Lama dah tak buat kek batik ni, terliur pulak. Hahaha !

January 7, 2016 at 10:39 AM

meriahnya makanan lieya masak...
tahniah utk adik ipar lieya ye..
syiok dapat bau syurga tau

January 7, 2016 at 10:40 AM

Hahahaha samalah dengan anak akak lieya..
Macam tu lah rupanya duduk bersimpuh ateh kusi..
Penakut kucing si Najeeha tu..
Puas nabil dan Nabilah tolong halaukan kucing..

Kira rajin sungguh ko Lieya buat bento anak2..
Semalam akak buat Pizza Roti buat mereka gi sekolah..
Pagi tadi terbangun lambat sebab dah 2 hari akak tak sihat , bila sakit ni...
Nabil siap tanya pagi ni mama tak masak ye.. mama bangun lambat ye..
Selalu akak bangun 4.30am tapi pagi tadi 5.30am baru terbangun mana nak sempat :(

January 7, 2016 at 11:06 AM

glup glup glup telan air liur la baca entry lieya!!

January 7, 2016 at 11:28 AM

Bermula kembali rutin berbento akk...:)
Ada org pernah tanya nieyl...
duduk kat putrajaya,duduk kat bandar kota..
susah nak berjimat...and then,nieyl ckp..ada je orang orang putrajaya yang pandai menguruskan kewangan keluargaaaa...nieyl siap bagi link blog akk..suruh dieorang baca.. :)

January 7, 2016 at 11:40 AM

Adoi...gelak sesorang I baca part yang kaki bersimpuh penuh sopan lagi santun kat atas kerusi panjang tu dek kerana takutkan kucing. Hahahah!!!

Bagus kan actually derang main playground kat luar tu..tapi Nany pun malas weh nak melayan derang..kadang kupaksakan diri gak bawak derang main kat luar. Rimas gak kalau ngadap laptop ngan TV ajeeeee...

January 7, 2016 at 12:04 PM

terubat rindu tengok bento lieyalatif ;)
yg pasti kek batik tue menggoda tau ...

January 7, 2016 at 12:36 PM

hi,
samela suke tgok bento riangria miamija..hik.

January 7, 2016 at 12:40 PM

berbento kembali ko lieya..44 hari bertapa hhheee..mana penah kecewa bento ko kan :)..aku belum ada kekuatan lg ni nk memasak pepagi..aduhaiii ketuk kepala aku sikit lieya!!!pemalas nau..nau..

miamija takut kucing ek?anak2 aku suka kucing ya amat kecuali hadi..dia belai2 dr jauh bole, kalo kucing gesel2 mulalah meroyan hhhiiii

kek batik mmg sedap lieya..nk lg sedap ko sapu cis...meleTOP!

January 7, 2016 at 12:42 PM

hahaha. kita sepesen miamija. kiter pun takut kucing. kalau kedai makan ada kucing siap bersila atas kerusi.

January 7, 2016 at 12:59 PM

Kalau masak untuk anak2 kalo abes mesti rasa puas ati.sbb anak2 suka.

January 7, 2016 at 2:41 PM

Duit raya tahun ni kena sediakan lebih ya, Maklong ^_^

Tahniahlah Lieya bertambah lagi anak saudara. Sukalah anak-anak Lieya dapat sepupu baru yerk!

Bento MiaMija ni tak pernah mengecewakan walaupun masa gas habis! Akak tahun ni cekalkan hati memasak pepagi buta tau, konon nak ikut style Lieya yang rajinlah ni. Setiap kali akak masuk dapur pepagi buta tu akak teringat kat Lieya. Macamanalah Lieya boleh masak segala bento warna-warni ni pepagi macam tu. Rasanya Lieya ni macam kakak akaklah, very the laju tangan kalau kat dapur! Akak motif memasak pagi satu, dua lauk aje. Nak lebih-lebih, nak suruh depa dua beradik masak sendiri. Hahaha!

January 7, 2016 at 3:02 PM

salam lieya..seronoknye bila anak kita mkn byk n abis kalo kita masak kan..

January 7, 2016 at 3:03 PM

Bento Lieya mmg sedap2.. seronok laa anak2 dpt makan..
Wow kek batik tuh mmg maveles laa..nyum2.. :)

January 7, 2016 at 5:04 PM

Yang makan with cats kat bawah tu awesome pix

January 7, 2016 at 9:09 PM

Lieya, azam rahun lepas yg tertunggak utk akk, akk sambung tahun ni. Nak gak bawa bekal mcm Lieya sefamili. Nak buat bento, tangan mak keras okehh...

Bagus la anak2 dara tu kan. Muka suci murni jer sopan makan bersimpuh...padahaallll...hahahaha

January 8, 2016 at 7:01 AM

selamat kembali berbento lieya.... suka akak tgk tau...hehe

akak nk juga berbento tp anak2 akak tak mau... anak2 teruna mana mau nyer bawa bekal gini...huhuu

tggu la Allyssa sekolah nnt... bole la rajin mcm lieya berbento...hahaa

Tabiat takut kucing anak2 lieya sama dgn anak dara akak... klu tgk kucing bole lompat ok...takut... jerit pulak tu...hihii

January 8, 2016 at 10:35 AM

Ena memg suka sangat entry random foto.. nak nak bento tu.. sangat mengujakan
memberi inspirasi di kala kekeringan idea
kdg nak masak masuk sini jenguk dulu..hehe

January 8, 2016 at 2:47 PM

You have done a great job. I will definitely dig it and personally recommend to my friends. I am confident they will be benefited from this site. stretch woven fabric

January 8, 2016 at 7:55 PM

hehe..miamija tkut kucing rupanya... hehe

best tgk bekal mkanan miamija..lya nk buat camni kt fsya, tp dia jns x mkn..last2 bekal y simple2 aje, mcm roti..

January 11, 2016 at 1:41 PM

Kek batik tu...tempting nengok.

January 13, 2016 at 11:41 AM

Maklong rupanya.....Nampaknya cepatlah dpt cucu sendiri hihi...

Tadi baru beli biskut Merrie Lieya, mak pun dah berjangkit nak buat kek batik ni....

La.... takut kucing ke si Mia Mija ni...emaknya pun ni mesti takut jugak kan

January 13, 2016 at 11:50 AM

Maklong rupanya.....Nampaknya cepatlah dpt cucu sendiri hihi...

Tadi baru beli biskut Merrie Lieya, mak pun dah berjangkit nak buat kek batik ni....

La.... takut kucing ke si Mia Mija ni...emaknya pun ni mesti takut jugak kan

January 13, 2016 at 11:50 AM

la takut kucing ke? rugi tuhh

January 13, 2016 at 2:47 PM

saya kan masuk tengok gambo bebudak takut kucing tu
mati2 ingat ada buat effect apa2 sebab nampak diorang cam terapung
rupanya diorang dok bersimpuh! haha
kelakar betullah anak dara dua orang ni

bab gas habis tu memang kalau saya pun hangin
boleh tengah masak dia habis
geram tau! rasa nak balik dapur tu...haha

eh mak long ke. samalah kita ye. hehe

January 21, 2016 at 4:54 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy