Monday, January 4, 2016

Selamat kembali ke sekolah anak2....




Assalamualaikum....salam isnin malaysia!!!!!!!!!!

akhirnyerr tamat gak kehidupan rileks2 budak2 ni...ehehehehe...arini dah start sekolah balik....org takde anak darjah 1 so steady jek laa takde amik cuti ke ape.... mia mija dah senior sekolah....drop n babai2 je tadi ekekekeekek.....dayyan plak tak tau ape cerita sbb apaknye uruskan.....aku kul 7 dah kuar umah anta kakak2nyer.....meh tgk pic ape yg sempat aku snap pagi nie...sajee nak abadikan kenangan first day sekolah utk tahun 2016 nie heheheeheh

*
*
*
*
*
*
V

bermula balik pengkisahan bento aku.... ari ni buat nasi goreng cina + keropok tam tam + epal.... minggu ni tak start sekolah agama lagi so bekal utk sekolah pagi jek laaa....next week baru start sekolah agam.....tapi tadi aku masak gak lunch siap2...aku masak ikan pari asam pedas rempah ngan kangkung goreng....mujur puase arini, kalo tak aku dah bawak bekal nasi tadi....




ari pertama biase laa.... tudung longgar sikit lah, kasut longgar sikit lah...ye laa semua baru kan ehehehheeh.... budak2 ni semua aku beli baru...kecuali beg...dah 3 tahun kot tak tukar beg...berbaloi pakai brand mcm adidas, nike nieh....
 


kul 7 keluar rumah tadi, sampai sekolah 7 suku...mcm aku kata...drop and babai2 hehehehe
 


mia & jaja...masing2 dah darjah 5 dan 4....
 


si bujang aku plak kul 7.30 baru bangun...mujur mood okey... excited kot dah sebulan tak sarung baju sekolah ekekekeekek....alhamdulillah dah masuk tahun ke 2 dayyan kat cic...senior dah nihhh hahahaahah...jgn senior same melalak dgn junior sudaaahhh!
 


sarapan dulu sebelum pi sekolah...
 


"adik-adik junior...mu tunggu abeee dateeee"
hahaahahah


 ok anak2 malaysia semuaaaaa....selamat kembali ke sekolah...belajar rajin2....aunty tumpang seronok jek bace citer2 korang kat wall fb aunty heheeheheheh




**lieyalatif dan ulser tak dpt dipisahkan.... ade 2 bijik dlm mulut nieh...aarghhhh!!!


33 celoteh sahabat

Pukul berapa bangun Lieya..
Sempat lagi masak utk lunch tu..
Bermula lah episod kita ye...
Jadi supir..
Akak pun macam tu..
Drop by.. salam and babai hahaha

January 4, 2016 at 10:04 AM

Alhamdulillah
Anak dah besar ni dah tak kalut sangat
mcm awal2 dulu kan lieya
Kita pon masak nasi goreng tadi
dan makan tengahari
tp tu la.. kita tengok pic bento baru teringat
dah lama x snap pic
teringin juga nak ada koleksi bento anak2

Buat masa ni anak ena masih bercuti
sbb sek dia lewat start cuti aritu..
minggu depan baru start..
comel je dayyan ngan uniform baru tu.. hehe

January 4, 2016 at 12:07 PM

nasi goreng cina... sedapppp tuh

January 4, 2016 at 12:32 PM

rajinnya lieya puasa

January 4, 2016 at 12:40 PM

Hi, saya sangat menyukai blog anda! ZALORA Malaysia kini sedang mencari blogger yang berbakat, dan saya tertanya adakah anda berminat untuk satu kolaborasi blog bersama kami. Anda boleh hubungi saya di izz.latif@my.zalora.com jika anda berminat dengan tawaran ini dan saya akan berikan segala butiran di sana. Harap dapat balasan emel anda secepat yang mungkin!

January 4, 2016 at 2:02 PM

selalu yg paling nk tgk ialah bento akk! hehehe. alaaaa siannya, minum air banyak2 kak.

January 4, 2016 at 3:11 PM

kemain abe senior tuh kan

yeyyy syiok bila dah mula sekolah...sebab boleh tgk bento riang ria mia mija

January 4, 2016 at 3:56 PM

besar dh anak2 dara lieya so tkyah tgu lg...tisya mula2 aritu ingt tkmo cuti sbb ayahnya nk antar lps tu die nk mama jugak ada...tkpela mama cuti bkn slalu kn nk tgk ank 1st day sekolah...cite sekolah 2016 esok la update hehe

January 4, 2016 at 4:12 PM

bermula lah nengok bento ko yg mcm2... aku suke...

thn ni berspeky lah dua badik tu ek lieya... tp mija je pakai ke sekolah... mia ok lg ye?

amboih abam besar tuh... mcm berat je beg sekolah tu

January 4, 2016 at 4:33 PM

Kena minum air byk tu lieya..klu ada ulser pasti kurang air tu

Rajin lieya masak tau

January 4, 2016 at 5:04 PM

Selamat tahun baru, Lieya! Bermulalah episod panjang bento anak-anak ya! Time merileks dah tamat, jomlah kita kembali ke sekolah bersama anak-anak.

Akak masih cuti lagi. Akak kan suka memeriahkan kawasan sekolah walaupun anak dah jadi senior kat sekolah tu. Tapi kali ni akak touch n go aje. Pandai-pandailah cari kelas, dah terlebih besar dan panjang. Mommy pun dah pendek dah ni!

Si Adik Cute baru kali pertama pergi tadika. Gigil jugalah tangannya masa sampai sekolah. Semalam bukan main hebat lagi bila kita tanya macamana nak buat itu ini kat sekolah, semuanya di'eleh'kan. Ahah, menitis juga air mata kelakian pagi tadi. Hahaha!

January 4, 2016 at 5:34 PM

Dah start balik bento lieya..yer..
Wahh comei dayyan nak gi skool ekk.. dah jadi senior.. Amboi bedak puteh nooo kat muka tuh :)

January 4, 2016 at 5:49 PM

Happy New Year LieyaLatif & Co.

January 4, 2016 at 11:45 PM

Besar dah the girls...dulu masa memula jumpa blog Lieya ni..tengok derang kecik2 lagi sumer. Dayyan! bedak tu....hahahah! lawak tol.. Selamat bersekolah kembali wahai anak-anak..moga diterangkan hati dan untuk Lieya..semoga terus diberi kesihatan yang baik ..amin.

January 5, 2016 at 6:49 AM

hari pertama dah berbento..semangat senua pun dah senior..senang la tak risau..dayyan tu bernedak cam tepung gomak..haha teringat aiman dulu2 camtu gak la ripanya lepas dibedak.hehe

January 5, 2016 at 9:35 AM

dah besar sgt anak dara lieya kan :)

anak teruna aku pun dah darjah 6 lieya..nangis maknya rasa diri dah kertu hhheee

semangat dayyan sama mcm awatif..semangat nk ke sekolah..harap2 thn ni dah boleh membaca risau aku hhhaaa

dayyan mau mkn pagi, awatif upah milo sebotol cukup dah dia..

January 5, 2016 at 10:27 AM

salam lia..rajin mama buat bento untuk anak2....lps tu dia org membeli x klu di kantin....

January 5, 2016 at 12:35 PM

selamat kembali kesekolah anak2 semua
bento mama korang bermula lagi

January 5, 2016 at 1:54 PM

selamat kembali kesekolah anak2 semua
bento mama korang bermula lagi

January 5, 2016 at 1:57 PM

byk kan mkn vita c ....kurangkan naik ulser dan bg cepat lega ......
dulu aku pun sama kerap ade ulser ....pastu naik biji dlm mulut pastu pecah jd ulser ...skrg ni bkn ulser dr biji tu tp gelojoh gosok gigi je

January 5, 2016 at 4:05 PM

kejap jer masa berlalu dh besar dh miamijadayyan....dr kecik n bsr suka baca blog lieya hehe

January 5, 2016 at 10:07 PM

Selamat kembali ke sekolah adik adik auntie hihi....agak agaklah weyh haha....

Hang ni mmg rajin puasa kan Lieya, salute tau dengan hang ni. Patut ler badan pun slim melim....Ni yg masalahnya badan sado tapi tak reti reti nak puasa.....acane tu?

Amboi abe, muko penuh bedak ada hati nak jadi abg Long....hihi

January 5, 2016 at 11:17 PM

Selamat ke sekolah adik2. Belajar rajin2 :D

January 5, 2016 at 11:26 PM

skejap je..mkin besar anak2 kita..dayyan pon makin bsr dh...
smoga dipermudahkan ank2 kita utk menerima ilmu..amin

January 6, 2016 at 8:13 AM

kenal blog lieya ni masa dayyan baby lagi. kini dah besar dah. awat muka putih sgt tu dayyan

January 6, 2016 at 8:21 AM

seronok melayan kerenah anak2..bento tu comel sgt :)

January 6, 2016 at 3:24 PM

dayyan menten hensem :)

January 6, 2016 at 4:01 PM

Kagum betol mama hebat sorang nih.
siap masak lunch skali.
skrg Zura tengah setting balik masa. dulu anak sekolah sorang jer.
sekarang dah 2 orang. kelam kelinut jugak lah nak handle. hahaha

January 6, 2016 at 5:59 PM

Tahu-tahu dah naik sekolah balik kan Lieya
Dayyan dan tak ada masalah pun sebab dah biasa pun sebelum ini
Lieya pun mulalah dgn bento-bento semula ye:)

January 7, 2016 at 7:50 AM

selamat kembali ke sekolah ,;)

January 7, 2016 at 12:40 PM

wow, great, I was wondering how to cure acne naturally. and found your site by google, learned a lot, now i’m a bit clear. I’ve bookmark your site and also add rss. keep us updated. twill

January 8, 2016 at 7:58 PM

kejab aje dah beso bebudak ni ye
nampak dah wajah ayu anak2 dara lieya
si dayyan muka penuh bedak!
dah macam cite zommbie kampung pisang plak. haha

January 21, 2016 at 4:49 PM

kan..beg mahal sikit tu yg tahan lama..sy pun dah 2 tahun tak beli beg....

January 29, 2016 at 4:37 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy