Monday, April 18, 2016

pekena bawal power sempoi cyberjaya..



Assalamualaikum....

haaaa ni lagi satu citer zaman berzaman dah basi hahahaahaha...rasenye pergi makan bulan 2 ari tu....lupe nak tekan publish daaaaaa...takpe2, walopun dah jadi baja kompos tapi mari same2 kasi teliyoooo tgk pic2 aku ni heheheeheh....

*
*
*
*
*
V

siape penah makan bawal sempoi kat cyberjaya nun.... aku dah 2-3 kali jugak ke sini ...sebab laki aku suke menu2 gini....mia plak suke ikan keli garing2.... aku, mija ngan dayyan jek tukang poloooo.... cume kat sini aku kureng tak ulam2 die mcm tak segar...tak sesegar ulam2 aku mkn kat restoren ayam kampung yg selalu aku pergi tu....



bawal, ikan keli die garing...kerap kerup makan kunyah kepala...sotong die plak walo pun besar tak liat....tapi tetap lenguh mulut aku kunyah hahaahahaha...


sejak2 dah viral kat fb, ramai terjah kat sini...q pun tak hagak2 panjang...so baik le pi awal sikit...tapi jgn le awal melampau2, kang tak dpt APC meroyan...eh? haahahahaah



nampak sgt ni pic lama sebab tempat makan bawah khemah lagi...skrang dah dlm food court dah, ari tu sekejap bawah khemah sebab food court tengah renovate....



muke kene marah sebab tak mo makan....mane boleh tak mkn dik, kite kene share nasi kang mama gemok sorang2 hahaahahaha

 

kat kota warisan pun ade satu...sedap gak...kat bangi pun ade...sedap jugak walo portion die kecik....


tepuk dada tanya selera!




**serase2 dah lama tekak ni tak makan nasi daun pisang....slurpppp!..hurm, kalo bab makan mmg ko le nombor satu lieyalatif oii! hahaahahah





38 celoteh sahabat

Nak baca entry Lieya, perut kema kenyang. Lagi bagus, sambil baca sambil makan. Maka akak baca sambil makan mihun goreng pedas. Ok, berkesan. Kalau tgh lapar baca, rasanya esok akak amik.cuti kot...gi makan bawal. Sluuurrrppp...

April 18, 2016 at 9:13 AM

memang terliyooor nengok nyer ;)

April 18, 2016 at 9:18 AM

Alaaa... jgnlah marah sebab tak makan, kesian tengok tu nasib baik budak hensem marah pun tetap hensem.. Ada kala selera tak kenalah tu Lieya. Kita sedap pun pada dia tak itu yg tak mahu makan.

April 18, 2016 at 9:19 AM

ku dah pegi jugak. tapi tak suka kuah kari dia. pekat sangat cam kari mamak. huhu

April 18, 2016 at 9:30 AM

pernah lalu dan nak singgah tp suami cakap lain kali kita singgah

April 18, 2016 at 9:35 AM

Singgah isnin...
sedapnya menu..mmg sedap pun kak kat sini kan...
blog lieyalatif tak pernah kalau xde gambar makanan..huhuhu...
itu yg klu lapar...terjah blog akk nie..kenyang terus..hahaha

April 18, 2016 at 9:46 AM

baru tahu sebab viral aritu..tak tersampai lagi..ntah biler nak try tak tau ler..cuaca panas ni malas bersesak tempat yang crowded..bahangggggg..

April 18, 2016 at 9:47 AM

sama ay pun suka keli..tp lg suka keli bakar dr goreng..sotong klu liat2 tu en suami suka..bawal masak apa pun sedap..bab makan nombor satu pun tetap slim..apa nk kisah lieya..makan je la.hehe

April 18, 2016 at 9:48 AM

nampak sedap tu.. pasni leh try :)

April 18, 2016 at 9:55 AM

ok next coming kat sini aku nak minta lakik aku bawak G sini

April 18, 2016 at 10:10 AM

sutun ngn keli tuh.... ya Allah menggodanya... udahla keli tuh garing2 gitu mmg peberet aku tuh... kene terjah jgk nih wei walaupun jauh nun di sana....

ko tuh kejenya makan itu ini... tp bdn tak beso2 gk... jeles aku

April 18, 2016 at 10:24 AM

sedapnya...

April 18, 2016 at 10:34 AM

huaaa sedap nya kak.! Ok boleh cuba ni =D

April 18, 2016 at 10:51 AM

makan banyak tp badan tak naik pun tau!

April 18, 2016 at 12:34 PM

sotong goreng tu..nyum, nyum..

April 18, 2016 at 12:50 PM

Dekat dh ni dgn umah lieya...terliur pulak tgk sotong tuh

April 18, 2016 at 1:17 PM

aaaa sedap nyer weyy..nak kene try gak nie!

April 18, 2016 at 2:49 PM

sotong tuhhh! sotong tuhhhhh!
kemain menggoda lagiiiiii.
geramnyeeee. nasib lah dah makan.
bertabah lah perut ku. hahahahaha

April 18, 2016 at 2:54 PM

ikan keli tu sedap

April 18, 2016 at 3:09 PM

sedapppp...terliyo akak tau...huhuu

kat tempat akak ada gak kedai menu mcm tu... memang syok kunyah ikan garing gitu..... hehee

April 18, 2016 at 3:21 PM

akak boleh share location yg dekat kota warisan punya tak?

April 18, 2016 at 3:42 PM

Waaaa sedapnyaa tgk sotong goreng tuh.. garing plak tuh.. :)

April 18, 2016 at 5:04 PM

cyberjaya mane? mane? mane? maneeeeee huahauhauhaaua lapo

April 18, 2016 at 5:56 PM

dap nyer sutung

April 18, 2016 at 7:09 PM

yumm..sedapnya.. tergoda tgk sotong tu..besor tu..

April 19, 2016 at 7:42 AM

bila puasa tgk gmbr makanan...mencabar jiwa hehe

April 19, 2016 at 7:43 AM

nampak sotong goreng tu pun dah terliur lieya

April 19, 2016 at 8:31 AM

Aduhh terliur nengoknya. Hahaha ! Nasi daun pisang dekat Bangsar ada yang sedap. EH !

April 19, 2016 at 12:11 PM

sotong tu Nampak mabeles!

April 19, 2016 at 3:20 PM

Amboi sotong! Meleleh air liur! Belah mananya bawal power ni? Ini aje ke yang mereka ada? Ikan lain takdakah?

Kuat makan juga Lieya ni ek. Ke mana perginya semua lemak yang masuk dalam badan tu? Habis keluar ke apa? Ingatkan makan setakat dua tiga suap dah berhenti dah sebab kapasiti perut tu molek sangat.

April 19, 2016 at 3:44 PM

Sotong tu...sangat menggugat iman!

April 20, 2016 at 4:56 AM

kita suka menu simple2 macam ni..
lg simple lg makan bertambah
yg penting makan waktu masakan panas2 kan..
sedapnya lahai..

April 20, 2016 at 10:02 AM

Sedapnya...Menu dia boleh pengsan nak-nak si sotong tu cicah dengan sambal..lap jap ayaq liur...

April 20, 2016 at 11:56 AM

mcm sedap jerk tapi menu dia kering jerk kan

April 20, 2016 at 12:16 PM

Alah.. apa ada hal Lieya Latif makan banyak pun. Bukan ke slim sepanjang zaman? Jeles ai hokey....

Ya Allah sedapnya ikan keli tuuuuu Lieyaaa. Kat mana restoren ni Lieya

April 21, 2016 at 3:15 PM

sutun tu menggodanya.nsb saya bkn penggemar sutun hiks.. mkn sutun gitu gitu j

ppssttt: akak, kek2 tu hnya cod area yg su nyatakan.. lain pada tu su x pasti

April 22, 2016 at 11:15 PM

Pergh... Keli goreng garing memang sedap... Boleh terjah ni.

May 4, 2016 at 12:05 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy