Thursday, April 14, 2016

simple2 jek potong kek ye dayyan...



citer dah berjaman lepas....tapi tak kira nak jugak masuk dlm blog...kenangan utk hari tu nanti nie heheheheehehe.... besdey dayyan yg ke 5 tahun...mcm biase, sambut simple2 ajek...potong kek ...makan2....kiss2... adiah dah claim awal hahaahahahah

*
*
*
*
*
*
V

beli fruit cake kat bakers cottage tuh ngan sate 60 cucuk...konon tak mo makan nasi malam tu...so beli le sate...tapi ketupatnye org kedai lupe nak bagi kot....dah lapoo nasi kahkahkah



asalnye mintak kek otomen...adoi tak abis2 kek otomen laa dik, kek buah pun hebat ape hahahaahahah...



makin besar makin konpiden pegang pisau nak potong sendiri hahaahahaha...jgn harap nak bagi kakak tolong hokey!



walopun selalu buli kakak, kakak tetap sayaaaanggggg!



ni plak kek 5 tahun lepas....sempena dayyan punye 1st besdey.... makin besar makin kecik kek hahahaahaha...jadi leee dari takde kan.... 

hokey, pasni sila dok diam2 tgu bulan 8 plak baru dpt mkn kek besdei mama ngan papa yek!



**gara-gara musim panas nie, pokok pandan aku mcm2 nak arwah.... kelam kelibut jirus byk2 air....same laa ngan pokok serai pun....mane taknye weekdays selalu lupe jirus sbb tak gi belakang umah sgt...weekend plak pagi petang dok jirus sebab keluar masuk sidai angkat kain bagai huhuhu






24 celoteh sahabat

comel kek dayyan... hepi besday dayyan... jd anak yg baik wokehhh...hahaa

pokok kena jirus pagi2 lieya... baru subur...hehe

April 14, 2016 at 9:18 AM

sedapnya tgk kek dayyan...
happy belated birthday dayyan!

April 14, 2016 at 9:25 AM

Kalau rumah kakak lagilah Lieya dah tak pernah sambut birthday dgn kek
Masing-masing kuranglah sikit nak makan kek ni.

Rumah kakak pun pokok pandan dan cili kakak dah ada yg jadi arwah pun.

April 14, 2016 at 9:29 AM

HAPPY BORNDAY DAYYAN!!!!!

5 thn dah awak kan :)..mcm baru je acik wa baca pasal awak dlm perut mama hhheeee

simple pun ok lieya..bebudak ni janji ada kek utk potong..

musim panas ni lieya, bukan je tumbuhan melayu layu, dgn kita pun sekali kan hhheee

April 14, 2016 at 9:56 AM

sedapnya kek dayyan tu..nak cikit bolee

bole lupa pulak nasi impit...mmg stress ni haha..itulah yg bestnya..mkn pula dgn kuah kacang

kita tunggu pulak kek besday mama gn papa pulak yup..

Alahai sweetnya bab cium2 tu lieya ...sayang adikk

April 14, 2016 at 10:06 AM

wahh..sedapnya kek tuh...dah selamat masuk perut ye..
Memang pun kak,skrg nie musim panas sgt...
so,klu nak siram pokok tu akk siram la pagi atau pun petang² dlm kol6 cmtu...
jgn jirus time panas..nnt pokok cepat mati.. :)

April 14, 2016 at 10:17 AM

Janji namanya kek dapat pegang pisau memang dah buat budak2 happy kan lieya..

April 14, 2016 at 10:25 AM

SWEET JE PIC KANAK2 CIUM DAYYAN OTOMEN NI

April 14, 2016 at 10:30 AM

Nampak kecomelan Dayyan ;)
hepy belated birthday boy !!!

April 14, 2016 at 10:34 AM

amboi cantiknye kek 5 thn lps tu fancy ...

happy belated besday dayyan

April 14, 2016 at 10:56 AM

Meriahnye yang 5 tahun lepas tuh..warna warni sangattt!!! happy belated besday Dayyan!

April 14, 2016 at 11:10 AM

Selamat hari lahir Dayyan.... ceoat besonyer Lieya... biasaler kek makin kecik ni ... skrgni kalau samvut ansk beranak beli yg slicejer.. sbb anak2 akak tak suka kek...

April 14, 2016 at 12:04 PM

Selamat hari lahir Dayyan.... ceoat besonyer Lieya... biasaler kek makin kecik ni ... skrgni kalau samvut ansk beranak beli yg slicejer.. sbb anak2 akak tak suka kek...

April 14, 2016 at 12:04 PM

Seronok dia dapat potong kek. hehe :D

April 14, 2016 at 1:16 PM

jnji ada acara potong kek dh best lah tu.... tp comei je tang ye kene cium pipi ngn kakak2 tuh

April 14, 2016 at 2:07 PM

Uikssss ...
Bagus dah rajin update entri ..
Jangan cengkelat lagi tau hahaha..

Perghhh sedap pulak tengok kek buah dayan tu..
Dah auntie puasa tau..
Bagi auntie sepotong utk berbuka boleh :)

Huaaaahhhhh.. :(
Pokok padan akak dah sebulan arwah Lieya..
Nanti balik Kuang nak cari pokok pandan ni balik..
Akak suka pokok pandan daun kecik tu sebab wangi..
Kalau nak warna pekat pandan yg daun besar lebar tu lieya..
Dua2 pandan akak dah arwah..
Tu lah kekadang tak menyempat nak menyiram..

April 14, 2016 at 2:32 PM

Sedapnyaa nengok kek dayyan tuh.. kejap je dayyan dah 5 tahun yer.. rasanya baru je tgk dayyan baby..dulu..

April 14, 2016 at 2:47 PM

dayyan tak abes2 ngan atomen ye..sama la aiman dulu sebaya dayyan memanh fanatik atomen.sh besar tak heran dh dia dengan kek2 ni..kita plak beria2 belikan dia kek.haha..

sedap nmpknya kek buah dayyan..kami awal bulan 5 ni pulak birthday Afia.Dia demand nak kek frozen.tgoklah nti dpt kek apa je.hahaha

April 14, 2016 at 3:11 PM

tak ngamuk lak dia tak de kek otomen, seb bek
ke buah tu pun sedap weiiiii

hahahhaha mesti kebulur sate tak de nasi impit

April 14, 2016 at 3:14 PM

Kek tu confirm yg lebih nak makannya mama..... betul tak Lieya? Ko yg lebih teringin nak makan buah kan haha.....Hepy Bezday Dayyan moga jadi anak soleh ye.... sok dah beso jangan lupa belikan mama pandora kaki pulak....hihi

Untung Dayyan ada kakak yg rajin dan sayangkan Dayyan tau!!

April 14, 2016 at 5:22 PM

anak2 kita kek x kisah macam mana janji ada kek
dan sedap.. kita pon mcm tu
cuma klu kek u cantik dan mengikut citarasa bonus la kan lieya
apapun kita tertarik tgk kek tu
kita ni suka cheese tau..haha
pastu bising naper makin bambam diri kita ni
kihkih

April 15, 2016 at 1:22 PM

hehe.. betul tu lieya..ada kek sebijik pom ank dh happy.. n sbg tnda pghargaan utk dia jugak.. dh bsr dayyan.. knl dayyan since umur 1y++ camtu..skarang dh 5y.. semoga dayyan trs mbesar mjdi ank y soleh serta bjaya duniakhirat..amin

April 19, 2016 at 7:44 AM

Happy belated 5th birthday, Dayyan!

Okeylah tu at least ada juga kek walaupun makin menyusut saiznya ^_^

April 19, 2016 at 3:49 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy