Thursday, April 21, 2016

thursday ~ random photos


Assalamualaikum...salam kamis semua...


xyah byk ckp sebab gambar mcm byk jek so jom layan pic random photos yg ade utk arini

*
*
*
*
*
*
*
V

  • bento riangria mia mija ~ utk pagi pasta goreng ...utk lunch nasi putih + paprik ayam ...utk kudap2 kafa ade kek lapis sarawak...bos bagi kemain byk hah....mujur budak2 ni suke mkn kat umah....aku kureng sikit, aku suke kek yg tekstur die lembut2....
 *dayyan mkn spegeti carbonara*

video



  •  kejadian yg susah nak terjadi sebenarnye hahahaahaha.... aku selalunye keluar rumah pukul 7 sebab anta miamija gi sekolah...mmg jarang jumpe dayyan (die membuta lagi leee)....tapi ari tu boleh plak mamat ni bangun awal...kemain baik siap anta aku sampai kat porch keter hahahaahah...kemain beriye berbabai2 kakaknye....



  •  peberet port aku ...restoran ayam kampung....tak kisah le mane2 asalkan ayamnye panas2 lembut...ade ulam2 yg banyak dan ade budu....perghhhhhh berselera aku makan....


  •  musim panas skrang nie tak lalu nak gosok baju dlm bilik laundry tu.... gigih angkut iron board gosok kat ruang depan bawah ekon....mujur sekolah budak2 ni diberi kelonggaran pakai baju PJ sepanjang musim panas nieh....dah 2 minggu tak yah gosok baju uniform....legaaa wey....

  •  kat umah aku mostly semua peminat sushi...lagi2 mia ngan mija...siap demand tu tak mo sushi jj nak sushi dlm piring hahahaahah...gigih le apaknye belanje minggu lepas.....kemain pandai dah masing2 mkn salmon mentah.....tak dpt dah aku bermaharajalela hadap salmon sorang2 hahaahahah


  •  teringin punye pasal...gigih pi cari durian minggu lepas....ni durian jenis udang merah....aku suke musang king, ioi, udang merah....puas hati dpt hadap hah....pastu musim panas2 ni terus sakit kepala mkn durian hahaahahahaha...


  • gajet terbaru aku...auwww!! philips air fryer uolssss!!..... dah lama sgt2 nak bende alah nieh..... nak dekat 2 bulan tunggu shipping dari UK....puas hati sbb dpt harga yg agak murah le dari kat sini....byk membantu laa dlm penyediaan bento budak2 nieh.... goreng kentang ke nugget ke ayam ke tak yah dah berkuali minyak bagai....jimat minyak aku.... so skrang ni rajin le aku buat menu sampingan utk bekal budak2 nieh...campak ajek potato wedges ke potato waffles ke nugget ke dlm air fryer....


  •  bento riangria mia mija ~ utk pagi pasta goreng + potato wedges (sejak2 ade air fryer ni bekal budak2 ni mesti ade sampingan kentang goreng ke nugget ke hahaahaha)...utk lunch plak nasi putih + ikan tongkol masak lemak johor + buah2 + biskut coklat (kudap kafa)....buah prune sebijik jek aku letak sebab aku tau anak2 aku tak suke mkn tapi aku paksa gak....


  • dah lama tak lepak santai kat belakang nieh...panas2 ni tak lalu wey..... byk dok berkurung dlm bilik on ekon jek..... mase ni si mija tgh main kinetic sand, si mia pasangkan robot dayyan, si dayyan main game henset kahkahkah...bertuah betul buli kakak mianyer!


hokey...tu ajek! bubye!!




** terbayang2 ikan bakar tanglin...tup2 en laki pi parlimen plak kelmarin....die tapaukan keli bakar... air asam die tu yg sedap.... ade balance aku simpan...weekend ni bakar ikan cencaru ler ...slurpppp!!







30 celoteh sahabat

yeayy..random photo kembali..hihi...
amboi kak...nieyl x larat nak berekon hari²..bil tak tersanggup nak tengok..huhuhuhu...
kalau btl² x tahan jela buka..klu x..memang mengadap kipas 24 jam..huhu..

April 21, 2016 at 10:32 AM

wah dah ade air friyer plak... jeles jelessss

April 21, 2016 at 10:33 AM

Kakak baru cakap dgn abang nak air-fryer itu Lieya. Entah bilalah dpt.
Tengok Dayyan selempang kaki kalah boss haha..

April 21, 2016 at 10:37 AM

dayyan silang kaki kalah bos bos..
best kan umah ada tanah keliling..
syok bole main outdoor, tp tulah skang ni panas, dok lam umah je keje then onn ekon hehe :)

April 21, 2016 at 11:18 AM

Adik buli kakak tu biasa.. ;) suka tengok dorang bersantai.. ;)

April 21, 2016 at 11:24 AM

WOW GADGET BARU TU CER REVIEW SIKIT MCM BESH JE .....
KO NI RAJIN BETUI LA AKU NI NK MEMASAK MKN MLM PUN BERCINTA

April 21, 2016 at 11:30 AM

DURIAN.... lama dah teringin nak makan.. sedapnya....

April 21, 2016 at 11:57 AM

Suka tau gadget baru tu sebab julia pun aim yang sama kak gadget tu tapi mahai nak arwah kt malaysia...bento riangria mija tu terbaiklah...rajin betul akak ni tau...salute!

April 21, 2016 at 12:16 PM

seronok tengok aktiviti diorang..agak-agaknya liya ni bangun pagi jam berapa la ye...rajin berbento

April 21, 2016 at 12:57 PM

Yeayy...
entry bento.. sy suka sy suka!! =D
yelah panas skrg mlm2 x tertahan.. bil melambung2 dah 2 bulan dah..

Lieya, caner ek nak beli Air fryer gitu?
tingin gak kita nengoknya sbb selalu jugap dok goreng naget pepagi
jimat minyak lebih sihat.. bestnyer

April 21, 2016 at 1:10 PM

Jelesnya tengok airfryer tu....

April 21, 2016 at 2:01 PM

Betul minat juga dengan airfryer, duk tengok orang dalam screen senang tak berminyak ni..moga ada la rezeki, berinspirasi tengok bento tu..untung anak-anak Lieya

April 21, 2016 at 2:24 PM

Nak tnya 1 jer.. bento2 anak masuk dlm bag bento ker. Cer nak tgk.. gigih mama dia masak hari2.. best kalo anak2 makan mcm ni..

April 21, 2016 at 3:10 PM

Paling menyentap perasaan air fryer tu weyh...asal tengok orang punya jer mcm best. Tp masak punyalah pemalas, lainlah org tu ....org tu rajin...

Weyh... lama tak jumpa durian. Mak aiii menggoda sunguh tu. Dengan warna oren dia, isi tebal...tengok pun dah tau sedap tu Lieya. Se kg bape Lieya?

April 21, 2016 at 3:12 PM

bento comey!
duriannnnn!

April 21, 2016 at 3:26 PM

rajinnya berbento..
cantik2 pulak tu :)

April 21, 2016 at 4:13 PM

Bento semuanya menyelerakan..
Walawei..sedapnyaa tgk doyan tuh lieya..

April 21, 2016 at 5:05 PM

gadget baru sama mcm MIL punya cuma color je tk sama...MIL punya merah itam

April 21, 2016 at 10:15 PM

klau lieya tunggu 2 bln nk dptkn air fryer...kak nur mkn thn gak huhuhu tp mmg senang...jimat minyak

sedapnya tgk durian tu...mkn musim el nino mahu berpeluh bdn...

April 22, 2016 at 1:57 AM

ayam kampung, ulam dgn segala mak nenek sambal tu mmg WIN lieya!!!taste aku sgt tu :)

aku tak brani nk mkn durian lagi sbb aku darah tinggi, kalo mkn musim panas ni mau pitam tak bangun2 hhuuuu...

senang air fryer, elok utk bebudak..tak oily kan..anak2 ko mkn sushi kemain sedap aku tgk, anak3 aku belum tentu telan lagi tu..sama la makapaknya jugak..tak reti nk makan hhhaaaaaaa

April 22, 2016 at 9:54 AM

Perghhhh tengok durian tu..
Buat akak mencakor dinding lieya oiiii..
Lamo dah mencari durian ni..
Dah lah skrg duk panas kan punggung kat kerusi hospital..
Jaga nabil..
Nampaknya tak boleh beli lagi lah durian tu lieya..😒😒😒

April 22, 2016 at 11:23 AM

Salam singgah & salam jumaat, maaf lama x jenguk N x terkejar nak baca n3 yg lain, yg pasti semua best2, he3

April 22, 2016 at 2:13 PM

Restoran ayam kampung belah mana tu, Lieya? Yang dekat Cyberjaya tu ke apa?

Betullah, musim panas ni memang tak lalu nak gosok pakaian. Berpeluh-peluh walaupun ada kipas atas kepala. Kipas-kipas kat rumah akak ni pulak sopan santun yang amat. Naik lencun baju dibuatnya. Selalu iron baju seminggu sekali kasi bantai habis tapi sejak musim panas ni, dua kali seminggulah jawabnya!

April 22, 2016 at 2:42 PM

gadjet tu mmg sgt mmbntu kan.. sng kerja di dapur.
meriahnya bento riang ria mia mija

April 22, 2016 at 10:49 PM

wah bestnya gajet baru tu lieya...menyenangkan kerja kt dapur...tiba2 teringin jugak...periuk noxxa kt rumah pn jrg guna...huhuhu....

April 26, 2016 at 7:37 PM

Paprik ayam, durian sedapnyaaa. Haih nak kena pergi SS2 jugak macam ni, makan durian

April 27, 2016 at 1:01 AM

terliuk tgk mkn dekat restoran ayam kampung..mmg kmpung style la..penuh ulaman tu y sedap...

a ah..skarang mmg musim pns mlampau ... duk dlm rmh pon berpeluh..

bestnya air fryer tu.. wishlist lya jgk nk ada sebijik...

April 27, 2016 at 7:31 AM

wahh seronoknya buat bento utk anak2

April 27, 2016 at 11:33 PM

mana nak beli potato waffles tu.. macam best je :D

April 29, 2016 at 2:03 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy