Friday, September 2, 2016

~kisah hari merdeka kami~



Assalamualaikum semua!! salam jumaat...salam kemerdekaan!! 

cuti merdeka hang pi mana? hang pi mana? hehehehe.... aku plak ikutkan nak dok umah, pi pasar beli ketam, masak ketam..nak bakar ayam sekor, buat kek (gigih cari resepi kek minyak)...last2 semua kelautttt....si dayyan ajak pi naik train ngan tengok eroplen die...hurmm makanya marilah layan cerita kami berjemaah satu keluarga melangok di klia hahahaahaah

*
*
*
*
*
*
V

perjalanan dimulakan dgn pi sarapan dulu.... pi mamak ajek sebab aku nak mkn roti tampal....


muke ade riang sebab nak tunaikan permintaan die....mmg kene tunaikan kalo x dok meratib berzikir nak naik train tak abis...penin kepala semuaorg dlm umah dibuatnyer...


tgk jam tu...pukul 10 dah kat erl putrajaya ...gigih kan! hahaahahah...  oh yeak, kami park keter kat erl putrajaya pastu naik train ke klia....


kakak2 yg terjebak sama naik train n tgk eroplen..ikutkan dieorg ajak pi taman cabaran main rollerblade...


muke hepi seorang budak bernama dayyan!



sampai2 jek terus pi menuju ke anjung tinjau....


melangok le kami nak dekat 2 jam kat sini...ajak balik, dayyan kata nanti dulu... tapi seronok jugak tgk kapal terbang mendarat bagai...dayyan tak abis2 mulut dok wow2.... mmg obses betul die dgn eroplen die...


cuace pun kelam2 dek jerebu....


cukup 2 jam...aku heret gak balik...ajak pi beli coklat...baru nak keluar dari anjung tinjau tuh...adoi dayyan!


kemain laju anak dare hah.... siap le kene paw apaknyer hahaahaha


pilih2..jgn tak pilih...aku pun same naik merembat sama.... kebetulan plak stok coklat2 aku dah nak abis so kene la topup stok balik kan...aku ni ade peel, time2 nak period mmg cari coklat...time pms tu la rase nak makan bende2 manis....


ingat nak balik terus cari lunch kat luar jek...dah budak2 ni nak kfc plak kat situ... gerak le kami ke kfc plak...


oh yeak..ni hasil pengepawan apaknyer hahahaah


dah tau dah auta dieorg...nak maik kat funland ni sebenarnye, tu beriya ajak pi kfc...main le, kasi can mak pak ko dating berdua kunyah ayam goreng sat....


 aku bagi mase sestgh jam jek main kat funland tu...perambat dieorg cepat2 makan...nak balik dah....


dlm kul 3 gerak balik .... dayyan siap ckp "esok kite naik train lagi ye papa"..amboii byk songeh koo....


amik jek keter terus pi cyberjaya sat tapau frappucino strawberry ngan java chip...pastu baru lik rumah semua...


petang tu lepas asar minum petang nugget jek...tu laa kalo tak, dpt dah minum petang kek minyak...nak naik train punye pasal, kek minyak aku kemane sudahnye hahaahahah


 mlm tu plak pi MZ cafe...ezydurian buat promo kat sane...nak kate murah pun tak murah, nak kata mahal pun tak mahal...tapi pilihan byk, dari murah ke mahal...tepuk poket tanye selera org kata....aku pun same pi nyibuk gak tgk2 durian ape dieorg offer....dpt le beli 2 bijik...


siap ade pulut santan, buah rambutan n manggis free utk yg makan kat situ....


isi mmg terbaik...kuning menyengat..rase pun mmg tiptop....aku ade asingkan dlm 10 ulas...utk dibuat serawa durian...sian kat mia, die tak makan durian mentah gini, tapi kalo dibuat serawa durian die makan....


beriye bukak sendiri hahaahah...seb baik terra!


kegigihan sang suami..kutip n basuh balik bijik durian ni, nak tanam katanye.... tanam le abg oii...kang dah tinggi jgn kene tebang dek pjh sudah akakaakakakak
itu ajek laa citer cuti merdeka kami.... happy weekend uolls!! xoxo!!



**selamat berjuang buat parents n anak2 yg bakal menempuh upsr minggu depan... moga dipermudah dan diterangkan hati ketika berjuang menjawab soalan....





26 celoteh sahabat

best ooo Dayyan bawak naik train ...semua kena angkut ;)

September 2, 2016 at 9:59 AM

wahh..happy gila la dayyan tertunai hajat nak tengok aeroplane ye.. aisy pun suka tengok aeroplane..tapi jauh sangat nak pi ke klia..kalau subang ni tak menarik sangat walaupun dah dekat.. hehehe

September 2, 2016 at 10:02 AM

habeskan masa ngan anak2 macam ni yang anak2 suka.. :)

September 2, 2016 at 10:09 AM

Kalau dah kata keluar dgn anak-anak mana tak kena pau Lieya
Makan-makan dan main tu dah mestilah yg paling buat mereka gembira

September 2, 2016 at 10:34 AM

salam jumaat...
nieyl singgah sini...
amboi....seronoknyaaa....

September 2, 2016 at 10:40 AM

hoi terliur tgk durian kuning2 gebu gitew..

September 2, 2016 at 10:44 AM

fuhhh sedapnye siap ada pulut ... aku dah la teringin gila nk mkn pulut durian ni ... sedapnye ... haiiissshhh

September 2, 2016 at 11:22 AM

seronoklah dayyan sebab tunaikan permintaan dia nak tengok eroplane.. auntie doakan dayyan jadi pilot ok.. hari2 boleh bawak plane nanti..

September 2, 2016 at 11:30 AM

Hunto g budak2 skrg nak gi jalan2 naik tren.zaman makcik dulu baik beskal je dik hahaha. Seronok gak jalan2 naik tren kannn.. Sampai klia tengok eroplane plak.. Wpun tak naik tp tetap boleh wow wow bak kata dayyan hehehe.
Eh doyan tu helok kak jah tgk. Cantik isi dia. Tp durian mahal lah skrg. Melanpau nau harga. Utk makan sbb teringin tak apa lah beli.. Hehehe
Pssttt anak dara kak jah lah tu yg akan hadap upsr nxt week.. Debor2 hati mak nih.. Huhu

September 2, 2016 at 12:08 PM

Hunto g budak2 skrg nak gi jalan2 naik tren.zaman makcik dulu baik beskal je dik hahaha. Seronok gak jalan2 naik tren kannn.. Sampai klia tengok eroplane plak.. Wpun tak naik tp tetap boleh wow wow bak kata dayyan hehehe.
Eh doyan tu helok kak jah tgk. Cantik isi dia. Tp durian mahal lah skrg. Melanpau nau harga. Utk makan sbb teringin tak apa lah beli.. Hehehe
Pssttt anak dara kak jah lah tu yg akan hadap upsr nxt week.. Debor2 hati mak nih.. Huhu

September 2, 2016 at 12:08 PM

Dayyan nak jadi pilot ke nanti. Eheheheh. Seronoknya jalan jalan, makan makan :)

September 2, 2016 at 12:20 PM

Salam singgah bila ada kelapangan hari ini.Moga sihat2 selalu yer. Wah seronoknya, yg pasti anak2 yang happy giler kan ..he3

September 2, 2016 at 1:30 PM

punya lah suke ngn eroplane ek dayyan.... nnti cita2 jd pilot yek...

bab makan2 ni tak blh tahan lah aku.... lg2 ada bab durian ngn plt nih perkkkh

September 2, 2016 at 1:33 PM

hehehe..

best jugak eh aktiviti tgk eroplen gini
bagus dayyan.. dr awal sp sudah papa kene pau ye.. heheh
ala nak ke mana lg klu bukan pd keluarga

tertelan liur kita nengok isi durian tu

September 2, 2016 at 2:48 PM

Yerla..best gak kan aktiviti nengok aeroplane ni. Menarik lah idea mu ni Lieya. Lepas tu naik train ajer. Sonang jer kan. Sweet sangat gambar your daughter dengan husband Lieya jalan2 pegang pinggag. Bagus sangatttt...Bila lagi kan nak bermanja-manja gitu. Eh..nanti kalau dah berbuah roger la yer. Kot2 panjang umur ade rezeki ku nak merasa buah durian mu itteww...hahaha...happy weekends Lieya and family.

September 2, 2016 at 4:00 PM

Syok le dayyan... dpt tgk eroplen landing...haha
x sah la klu anak2 x paw klu gi jln2 gini...huhuuu

doyan oh doyan... cantik isinya....

September 2, 2016 at 4:32 PM

melebar senyum si dayyan..
ya ampun durian tuh.. geramlah tengok isi kuning gitu..rasa dah tentu sedap kot..kat sini kalo D24 dapat rm8 sekilo lieya..kira paling murah dah tu..tapi berebut la ngan orang..

September 3, 2016 at 10:56 AM

kami pun ada plan nak naik train tp sampai ke sudah x naik2 lagi hahaha!

September 5, 2016 at 8:17 AM

rajin Lieya & suami layan anak2.... tp seronok juga kan tgk kapal terbang tu....
cuti merdeka akak tak kemana2 pun lieya.. dok bz packing goodies bag adik ipar nak kawin. kami sponsor goodies utk penanggah.. kasi special sikit dr goodies yg lain sebab dorang semua tu kerja dari awal sampai abis kenduri.. bukan org lain pun.. sepupu & sedara mara hubby akak juga.. hihi.. tp specialnya sebab dorang ada uniform khas.. so.. memang takde org luar/jiran yg tolong bab2 tu.. sedara mara belaka.. hihi..

September 6, 2016 at 11:24 AM

rajin Lieya & suami layan anak2.... tp seronok juga kan tgk kapal terbang tu....
cuti merdeka akak tak kemana2 pun lieya.. dok bz packing goodies bag adik ipar nak kawin. kami sponsor goodies utk penanggah.. kasi special sikit dr goodies yg lain sebab dorang semua tu kerja dari awal sampai abis kenduri.. bukan org lain pun.. sepupu & sedara mara hubby akak juga.. hihi.. tp specialnya sebab dorang ada uniform khas.. so.. memang takde org luar/jiran yg tolong bab2 tu.. sedara mara belaka.. hihi..

September 6, 2016 at 11:40 AM

Sesekali berjalan ikut kata hati anak-anak, seronok jugakan, Lieya! Senyum lebar Dayyan bila semua orang ikut kata dia nak pergi tengok aeroplane.

Aduhai, tak tahanlah tengok durian! Semalam dok mencari tapi dah separuh jalan, lain pulak yang dapat. Durian tetap tak dapat bawa balik rumah! Kalau dapat seguni durian ni, best juga bonding time dengan suami. Hahaha!

September 8, 2016 at 9:23 AM

wahh!!! durian... mintak sikit... hehe...


jom jenguk sini ya.. hehe

September 17, 2016 at 7:50 PM

syok gak ya...naik train lepas tu gi tgk kpl terbang....

September 19, 2016 at 11:32 PM

Mesti si Dayyan tak sabo nak pi holiday tu Lieya tu yg diajaknya tengok eroplen tu....

Hihi.... nanti nantilah buat kek minyak tu, jalan lagi best weyh.
Mak oiiii durian .....terliur weyh...dah lah kuning nampak tebal pulak tu!

September 20, 2016 at 6:35 PM

wow.....i like durian....best kan sesekali guna public transport ni...santai je....

September 22, 2016 at 10:56 AM

fsya pom aritu eksited sgt leh naik train.. hehe

September 22, 2016 at 4:34 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy