Monday, May 29, 2017

bento oh bento....


Assalamualaikum semua!!



hahahaahahahah.... mesti korang tgk entry ni sambil nak tikam2 aku kan....alaa gurau kasar sikit ajek hahahaahaha.... saje tepek pic bento di kala2 ari puase ni hahahahaah.... alaa tak yah terliur sgt...tak sedap mane pun....ekekekeek... jom2 layan pic yg ado arini yeak....esok lusa baru up balik citer bandung heheheheehehe

*
*
*
*
*
V

  • aku suke bento ni sbb kalerpul... menu sempoi2 ajek...utk pagi buat kan burger daging + buah .... utk lunch plak nasi putih + ayam masak kicap + begedil....kebetulan rajin weekend gentel begedil buat stok begedil frozen....



  •  ni pic bento lame gile nie, bekas pink tu pun dah takde...bekas bear tu jek masih bertahan hingga kini...utk pagi buat nasi goreng + nugget...utk lunch nasi  putih + kurma ayam ....



  • yg ni plak utk pagi roti telur + kuew tiow goreng...utk lunch nasi putih + ikan masak lemak + kangkung goreng + agar2 milo...kek marble tuk kudap2 waktu rehat kafa.....



  • yg ni bento ari jumaat...utk pagi jek..sebab petang tu ponteng kafa so tengahari aku jemput dieorg balik umah haahahaahah....budak2 ni mmg kuat ponteng kafa tiap ari jumaat...adoiiii...bekas yg atas tu aku punye ler bawak pi keroje....




  • bento ni plak special.... sebab pagi2 aku dah singsing lengan masak nasi ayam....utk pagi nasi goreng cili kering + buah....utk lunch nasi ayam sempoi....
pic ade kaitan dgn pic kat atas....wangi umah pagi2 masak nasi ayam ....



  • ni bento ari selasa lepas...utk pagi bihun goreng + brownies + buah....utk lunch plak nasi putih + gulai ikan + buncis goreng....



  •  Ehhh ape isi bento nnie....jom tgk pic bawah....hiks!








  • isi bento pic kat atas nun.... utk pagi sandwich daging burger + cheesy wedges...utk lunch nasi putih + ayam kicap ABC + pindang bendi....karipap utk kudap2 waktu rehat kafa...


  •    yg ni plak..utk pagi megi goreng...aku suke pakai mee segera cintan tu...beli sepeket besar..rencah tu buat ajek mcm rencah goreng mee biase tu... kdg2 aku pun buntu nak masakkan sarapan ape ....balik2 pusing le mee, pasta, makaroni, bihun, roti...


  • kalo anak2 bawak megi goreng....mak nye plak bawak samyang ramen....berdesing2 telinga tahan pedas kat  opis kakaakakakaak

  • ni plak bento rabu lepas...pagi pasta goreng + cheesetart pablo...utk lunch nasi putih + asam pedas ayam + sayur campur....


  • antara pic bento yg lame gilee dlm simpanan.... menu sempoi2 jugak....


  • ni pun pic lame jugak.... menu simple mcm biase...mase ni aku ugut soh dieorg abiskan terung tu....budak2 ni tak suke terung... aku paksa gak...mane leh pilih2..penat mak ko masak...mkn je laa kasi perabis....



  • yg ni plak utk pagi kuew tiow goreng...telebih kicap tu pasal gelap semacam....utk lunch plak nasi putih + lauk pindang + ayam bakar...twiggies utk kudap2 kafa....


  • yg ni plak kemain rajin aku membalut nasi goreng jadikan nasi goreng pataya...jadi ke tak jadi balut aku hentam ajek kakaakakaka.... ni pun pic yg sgt2 lame...bekas bentuk strawberry tu pun dah lame takde....

kesimpulannye...perasan tak...balik2 lauk yg same jek... tu jek laa aku pusing2 masak...kdg2 eh bukan kdg2 tapi selalu aku buntu oiii nak masak ape ari2....huk huk huk...




**alhamdulillah masih meneruskan tradisi berbuka dimasjid...nikmati apa yg ada..


13 celoteh sahabat

nanti update psl moeh yer.. psl bandung tu pas raya tak per.. hihihi gurau jerr

May 29, 2017 at 9:14 AM

biasa bento kuar entry ari khamis..ni entry ari isnin..hehe..meriah sokmo bento ank2 lieya

May 29, 2017 at 9:25 AM

warna warni... thn depan tambah 1 lg bento lah ye lieya... utk si dayyan

bgs lah familly ko berbuka di masjid.... tak pyh fkr psl nk msk apa time berbuka

May 29, 2017 at 9:30 AM

amboi...
warna warni...
puasa laaa... :P

May 29, 2017 at 10:22 AM

sedapnya...

May 29, 2017 at 1:36 PM

Kakak Dania dah malas nak bwak n=bento pi school...bertabah la bila anak dah remaja

May 29, 2017 at 2:45 PM

wahhh..meriahhh bento..

May 29, 2017 at 2:56 PM

Dayyan aku anto private dana...siap2 mkn dah...legaaaaa aku wehhh.....

May 29, 2017 at 8:17 PM

unutnglaaa miamija , mummy diorang pandai masak dan tukau tukau menu ;)
memang terbaikk laaaa ..

May 30, 2017 at 12:58 PM

#untunglaaa

May 30, 2017 at 12:59 PM

aduhai semua sedap2 plak tengok bila bulan puasa lgi ahhh huhu

May 30, 2017 at 2:50 PM

meriahnya bento miamija..
lya skarang on/off buat bekal utk fasya.. haha

June 11, 2017 at 11:52 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy