Tuesday, January 16, 2018

Shanghai Trip ~ 24 nov 2017 (day 4) DISNEYLAND DAY 2



Assalamualaikum semua!



gigih update day by day sepanjang di shanghai akhirnyer arini tiba hari ke 4 di shanghai....ni baru pi shanghai...kalo pi pusing europe mahu 2 bulan 2 malam tak abis2 update lagi kahkahkah..... yeee aku update sbb senang, kalo ade org pm tanye aku, aku jawab je bace kat blog semua dah tulis situ...berani nak tanye2 lagi aku seligi kang hahaahahah....

plan hari ke 4 ialah masuk disneyland lagi....cover balik mane2 yg tak sempat nak main semalam atau nak repeat mane2 rides yg rase nak repeat lagi...lagipun disneyland ni kalo beli 2 days pass baru puas....kalo takat masuk sehari je mmg tak puas wey, teringat2 nanti rides yg tak sempat cover...nak dtg byk kali mmg bile plak lagi kan...so alang2 dah kat sini jgn pikir panjang beli je 2 days pass.....okey2laa jom layan pic yg ade untuk hari ke 4 kami di shanghai....

*
*
*

DISNEYLAND (DAY 2)
*
*
*
*
V

pagi hari ke 4 kami sarapan nasi goreng kampung dgn sambal tumis brahims ajek.... boleh tahan pedas jugak....bersulam air budak2 ni minum hahahahah


suhu pagi ni dlm 10celcius...cuaca cun tak hujan ....suke tul sejuk2, make up on point jek, muke pun tak berminyak2 sbb panas....


menanti cukup korum di lobi hotel....main2 ngan si cheeky harris yg comel....


gini le keadaan kalo kat lobi hotel.... masing2 khusyuk layan tv yg siarkan cartoon disney....


naik shuttle gerak ke disneyland....


walaupun hari kedua masuk disneyland, tetap rase excited berkobar2....


mcm biase, masuk je disneyland, kami berbincang nak amik fastpass ride yg mane dulu....

lepas dah book fastpass, baru leh santai2 jalan.... semalam tak sempat bergambar di entrance....so arini kami pulun bergambar.....gunekan photopass laa mcm biase....


walau pun matahari terik, tapi sejuk tetap mencongkam jiwa uolls!


kami masuk di tempat star wars....kebetulan chars tgu mase nak keluar, so dpt le bergambar dgn anakin skywalker....

belum ramai org mase ni....senang nak bergambar...


ermm budak2 ni jumpe lego, ape lagi....beteleku lee kat situ.....


bergambar lagi dgn chars yg ade...


pastu pi le main rides yg mane kami tak sempat cover semalam...syukur lee kami mmg nasib sentiase baik, tak perlu q panjang sbb gune fastpass..... ade yg tak gune fastpass pun tapi dipermudahkan contoh mcm pirates of caribbean ... kami lalu depan tu depa baru bukak, ape lagi mmg jadi antara org yg awal le dpt masuk n main.....ride pirates of caribbean pun antara yg pemes kat sini...q mmg panjang sokmo mcm tron....lepas tu isi perut di tempat semalam...makan fish & chips lagi....


panas2 masuk mulut ...fuhh sedap ....

bil...


aku rase kami main ride roaring rapids ni dulu baru makan fish & chips...takpe laa halal laa.. hahahaha...ni pun antara rides yg best....ehh semuaaa best le rides2 kat shanghai disneyland nie....hahahaahah...mase kat hongkong disneyland aku main gak roaring rapids nie, tapi kat shanghai punye aku rase lagi extrem ....terjerit2 kiteorg...tapi mmg best....


boat tu akan lalu jeram2....kat sini sila pakai raincoat ye...walopun tahap kuyup takde laa teruk nau...tapi sejuk2 kene air due tiga titik pun sejuk oiii hahahaah....


muke puas..siap ajak main lagi...ooo dah2...jom main soaring over the horizon


elok jek kami abis main roaring rapis, fastpass kami turn utk main ride soaring over the horizon....antara ride yg best jugak sbb kat shanghai disneyland aje ade.... walaupun die ala 3d show je tapi efek terbang2 tu buat aku kecut perut gak....


pastu kami lunch, dan jalan2 tgk castle...

eh ni pic lepas keluar main ride pirate of caribbean tuh....mcm biase ade je laa kene paw haahahaha...


ye ye o je ko dayyan teropong sape tu....sepanjang kat shanghai disneyland ni dayyan le paling untung...byk toys die dpt...manje die nie.... camne laa nanti ade adik ....


lagi satu bende wajib try ialah aiskrim kat sini...walaupun suhu sejuk tapi bedal jugak sbb kang teringat2 bile dah balik kang lagi payah....

beli due je...sbb yg donald tu abis...aku nak try yg tu sebenarnye...


aku makan 2 gigit jek...pastu ngiluuu sejuk...anak2 aku makan mcm takde perasaan sejuk hahahaahah


pastu kami gerak ke area castle ade show.....suke betul melayan si harris nie...bagi je laa ape semua die makan hahaahahah...

sementara tgu show, meh posing2 sikit....

f.r.i.e.n.d.s.h.i.p

hirda, kak mimi dan lieyalatif


kaum bapak pun nak posing gak...


org ramai dah start kerumun ruang depan tu...nampak tak...kami je rileks2 bergambo...takpe tgk dari jauh jeee show tu....


gugurl2.... jaja, emily dan mia


luv this posing....


ececeh....


hokey2...show nak start dah....


budak2 ni excited laa tgu princess2 disney keluar....cinderella ade, snow white, bella ade...semuaaaa ade laa dlm show nieh...


the little mermaid...


anna and elsa...againnnnn...


brave....


pastu kami gerak mencari chars2 yg boleh di snap....ye la dah beli photopass kan, rugi tak gune....


mase ni dah penat gileeeee..... kaki dah lenguh gile weh.... tapi gigih gak nak amik gambar latar belakang castle night view dgn photopass....


ehh mujur teringat alice in wonderland tak pi tgk lagi...pi pusing kejap kat situ tgk ape yg ade....bergambo lebih kurang....


pastu pi makan donat mickey...sedap!


pastu kami keluar ke disneytown.... tapau lamb stick yg sedap giler tu....pastu aku tak larat dah nak stay tgk fireworks...takpe la semalam dah tgk....so kami balik dulu.....dah terbayang katil je masa ni hahaahahahaah....
so abis laa kisah hari ke 4 kami..... balik hotel, panaskan makanan, mandi2 rehat2 dan santai2  kemas luggage semua sbb esok sudah mau check out balik malaysiaaaaaaaa...... lagi 2 entry je nak abis....yesss!!






2 celoteh sahabat

Oooo ada gak ko masuk alice in wonderland tu. Aku x masuk ko. The boys bising nak baik ride pooh and ulang naik ride pirates tu lagi.
Apa2 pun suka pix2 kita ituuuuuu

January 16, 2018 at 10:53 AM

waaa nangis tgk picture kat Shanghai Disneyland

January 16, 2018 at 12:47 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy