Monday, January 22, 2018

Shanghai Trip ~ 25 nov 2017 (day 5) GOODBYE SHANGHAI HELLO MALAYSIA




Assalamualaikum ....

yeayeahhhhh!! entry terakhir .....bile dah pergi, mesti ade baliknye kan...maka setelah 4 hari berkampung di shanghai....tibelah hari terakhir kami di bumi shanghai....hari ke 5 kami akan berangkat pulang ke malaysia.... flight pukul 4.05ptg dijangka sampai pukul 9.50mlm.....so sempat lagi nak pusing2 last kopek sebelum ke airport....

*
*
*
*
*
*
V


pagi tu dah siap2 semua...call panggil bellboy dtg ambil beg kami....


kami checkout pagi sbb nak ke wishing star park, jalan2 dan piknik kat sane...sambil tu nak masuk disneytown lagi utk soping last kopek...


gigih aku kempiskan belon2 deco nie...nak bawak balik malaysia...sampai malaysia tiup balik....elok lagi sampai skrang tauuu...


goodbye hotel toy story....


mcm biase, sementara tunggu cukup korum, budak2 ni ade yg bertempiaran pi luar hotel ....


ade yg lepak tgk cartoon....



wishing star park ni dalam kawasan shanghai disney resort jugak....park yg free untuk public....dlm ni ade sewa basikal, ade playground, ade jambatan kaca....cantik dlm ni...bersih jek...ikan pun boleh nampak area air tasik yg cetek ...nyesal lak tak bawak roti yg ade lebih ari tu....kalo tak leh bagi ikan makan...



tak ramai pun org....

kami...muke2 gembira dah nak balik malaysia dah....








marilah sewa basikal.... pecahkan lemak mengayuh pagi2 nie heheheeh



rate sewa cny100 untuk 1 jam...


kami bukan sewa basikal biase tau...tapi basikal roda 4 nie.... kat ayer 8 putrajaya pun ade basikal mcm nie....


part ni aku geli hati.... beriya2 cina ni explain...tapi cakap bahase die laaa..cong ceng cong ceng...mcm le kami paham kan...so kami iyeee kan ajek hahaahahaha...alah bukan susah pun nak operate basikal nie....tahu kat mane nak lock, kat mane nak brake...cukup lah...


ari last malas dah aku nak bercontact lens...kang dlm flight senang nak membuta hahaahaha


si dayyan tak puas ati...nak kayuh kaki tak sampai hahaahahaah....


seronok plak mengayuh ramai2 gini...


si bujang manje...


nampak tak tepi aku tu...tu jambatan kaca.... tapi tak le tinggi mane dgn bawah so tak le gayat sgt tgk bawah...


kayuh punye kayuh...jumpe port yg cun utk piknik....mari le berpiknik santai2....


menu piknik sempoi2 jek....aku bawak nasi putih ngan kari ayam...stok makanan aku bawak mmg just nice abis ...so luggage makanan tu jadi luggage barang soping bile balik....


ade megi goreng, ade keropok2....jadi lee piknik sempoi2 sebelum balik malaysia....


lepas tu kami gerak balik masuk disneytown....shopping last kopek disini....belikan sweater tuk anak dare aku....


lepas tu singgah cheesecake factory utk tapau cheesecake ....rambang bijik mate nak pilih yg mane satu..semua menggiurkan....sudahnye aku beli yg strawberry bertonggok2 tu seslice.....sedapppp gileee kot!


ok semua list mknn yg nak try dah dpt..... kecuali dimsum je tak sempat mkn.....oh ye, lepas tu kami pi tapau lamb stick lagi hahahahaha...last kopek sebelum balik malaysia, so puas dah mkn ......

balik hotel balik.... ambil luggage yg kami simpan tadi dan minta hotel call kat taxi utk ke airport....haa dpt taxi besar ...best2....


mase kat korea, driver taxi nye peramah, borak jeeee walo tak paham.... tapi driver kat shanghai senyap seribu bahase hahaahahaha....


check luggage lepas tu proceed ke check in luggage....


yeahh!! pulangggg marilah pulanggggg ehehehe


makan sat......tak sangka ade halal cafe kat  pudong airport nieh...menu pun sedap2....


penerbangan balik smooth...cuaca elok agaknyer....sampai pun on time.... budak2 ni dari satu movie ke satu movie...dayyan aku rase baper kali dok tukar2 cartoon....abis satu, tgk lagi satu...aku plak mata rabak betul..sempat le membuta jap....


menu dayyan mase flight balik sedap gak...chicken lasagna....die mkn separuh, aku bedal lagi separuh hahahaahaha....


mate tu tgk cartoon ajek lah....


jaja mkn beef noodle....mia nasi itik......


nasi itik....


beef noodle....


flight kami kan pukul 4ptg...sampai plak pukul 9.50mlm.... dpt tgk view siang ke malam....cantik betul ciptaan Allah swt....


peminat kapal terbang....


pelik aku dayyan nie...mate tak reti ngantuk....



tik tok tik tok...bile nak sampai malaysia


subhanallah!...cantikkan view siang nak ke malam.....


yeay! alhamdulillah selamat sampai.....tq mas!


urusan bile dah sampai pun cepat jek...ye laa dah malam2 kan org pun malas nak check2 beriye bagai heheehehehe..... amik kereta kat parking, terus zasssss balik umah....dpt katil sendiri jugakkkk syiok weyyyyy.... esoknye pulun laundry berbakul2 plak hahahaahah....
maka...tamatlah kisah cuti2 kami di bumi shanghai..... satu kenangan yg tak dpt dilupakan ....tahun 2018 ke mane?...yeah! kutu trip masih diteruskan... in sha Allah kami dlm perancangan nak bawak anak2 bercuti main snow plak....moga perancangan berjalan lancar dan dipermudahkan mcm percutian ke shanghai nieh.... tq to my bff hirda and kak mimi for the well planning...telebih terkurang mohon ampun maap ye...







4 celoteh sahabat

yayyy dah habisss

January 22, 2018 at 9:55 AM

alhamdulillah selamat mendarat Malaysia ;)

January 22, 2018 at 3:40 PM

seronoklah anak² dapat ke sana kan..Best naik basikal boleh naik ramai²..

January 23, 2018 at 3:47 PM

serius seronok tgok gambar2 nih
mesti enjoy jer bercuti dkt sana :)

February 6, 2018 at 8:49 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy