Wednesday, June 24, 2009

Family Day Kem. Kesihatan Malaysia 09

meh nak citer pasal family day KKM plak ....yg telah berlangsung ngan kurang jayanye pada ari sabtu 20 Jun 2009 di Taman Wetland Putrajaya...sebab ape lieya ckp kurang jaya...sebab mase acara sukaneka dah start, hujan turun selebat2nye....hujan rahmat tu....tapi atas kebijaksanaan pengacara majlis En. Aziz Kota acara sukaneka di jadikan acara joget pocho2 ngan joget lambak....happening gak....he he he
l
l
l
l
l
l
l
V

sebelum pergi....harus posing dulu....he he hehe
nie bukan nanges tau...saye tengah gelak hepi.....he he he he


mia di saat pelancaran family day sekaligus kempen 1000 langkah....



ape2 pun, dimulai ngan senamrobik....



pastu dah start le acara 1000 langkah, tapi aku tak join...layan makan bekpes pastu amik2 gambar........pic di bawah...ingat pesan mia...amalkan gaya hidup yg sihat....




jgn lupe amalkan 5M...walaupun sebenarnye model dlm gmbr ni tak suke makan sayur
hi hi hi hi





haaa...takde mase nak jogging, takde treadmill kat umah...takpe....berjalan kaki salah satu cara tuk bersenam yg mudah, murah dan selamat....he he he (oit mia, tu bukan posing jalan kaki, tu posing miang tuh)






jom ramai2 pakat turunkan saiz baju....target saiz S ade berani?...





sekeliling kite byk makanan yg sedap...tapi amalkan makan secara sihat






haaa ni aku suke...mmg kene tepat2 kat batang hidung aku....
'anda adalah teladan kpd anak2 anda'...mmg pun mia ni menteladani aku yg kuat posing...tgk ajek posing yg over tonggek dari mia tuh...he he he he







ha...mia posing fikir2 plak tu.....so tampil hebat setiap masa...FIKIR POSITIF





posing tangan bersih he he he he...sebenarnye byk lagi board ngan slogan2 kesihatan....tak kuase aih nak gi posing satu2.....he he he ni ajek yg larat aku layan kan mia....







mase ni tak ujan lagi.....dah start acara sukaneka tuk budak2 tapi malas laa aku nak join kan damia...pada aku die kecik lagi...kang jatuh2 kang....aku bagi acara bebas kat die ari tu....korang tgk ....pantang nampak org pegang kamera...die pun sebok nak jadi model of the day....he he hehe





ini budak dah start 'rimas'.....dah melalak2 time ni sambil ulang2 ckp 'tanaak kawan papa'
he he he seb baik tak lame lepas tu byk lori2 sponsor sampai mcm roti gardenier, aiskrim nestle, milo....haa dpt bende2 camtu baru mood hepi balik





kepit ajek laa ngan apak koooo






menikmati 'bende' sponsor he he he he....sampai batuk2 aku makan aiskrim...
asyikambik dan ambik dan ambik dan ambik ajek....





adiah yg damia dapat...joget lambaknye telah memukau juri muwahahahah




ade lucky draw gak....nombor lieya naik dpt tilam utk senaman nie...
kire okey laa kan...






pastu kul 11 dah start makan lunch...menu nasi putih, ikan singgang, sayur campur, ayam goreng berempah, ulam2, sambal belacan dan buah2, cenggitu lee kementerian kesihatan, makanan yg disediakan wajib low calories.....siyes!!! aku suke....makan byk wooo dan tapau sekali hi hi hi hi hi





mase ni dah abis family day...tgu papa gi amik keter...ops sape die sebalik rimbunan belon nieh




sape lagi?...si kepochi aku laaa he he he kecoh nak belon2 nieh...wat semak keter jek





tu sajok laporan family day he he he he lik umah kul 2 ptg...mandi2 terus membongkang...petang kuar gi tgk jgn pandang belakang congkak plak.....



jom layan video yg takde kene mengena ngan citer family day he he he si kepoh mija sampai skrang tak reti2 nak bukak laptop sendiri...kdg2 hangin jek aku nak layan suh bukakkan he he he si kepoh mia plak skrang dah pandai...kalo aku tak mo kwn ke ape ke...ayat die mesti "tak baek tao tak mo kawan mia, nanti masuk api kat melaka" he he he ade ke api neraka die sebut api kat melaka....keh keh keh .....cute jek....


video





post signature


37 celoteh sahabat

kuikuikui..mimi lak api nelaka..tp xleh lawanlah anak ko..api kt melaka..kahkahkah...posing tu mmg ngikut ko lah tu lieya..lawa je..cam kembar..

June 24, 2009 at 2:12 PM

family day kat wetland erk lieya....syoknyer dua badek tu belasah ais krim....dpt plak belon free......

June 24, 2009 at 2:17 PM

akak idamkan saiz "S"..
haaa? "S"..?
huhuhu! nak dapat "M" pon payah..
kuikuikui..

June 24, 2009 at 2:25 PM

mama borek anak rintik..senangnyelah hai mamanye snap..ni nak anta Danish pg blaja ngan lieya ni..Comelnya hai mia n mija,mcm kembar..senam2 jugak,makan tetap ado..dia kasi balance lah tu..best ek keje gomen ni,aktif. segala2nya aktip. Bila lah kita nk dpt keje gomen ni..

June 24, 2009 at 2:25 PM

panadai betul si mia nie berposingkan.. x yah suasah nak ajar.. ada jer gaya lentok sana sini dia tu... suka akak tgk... bestnya past eskrem & belon byk...

June 24, 2009 at 2:31 PM

hahahaha... api kat melaka... mmg la klako la ko ni mia... kat melaka tu kat mane ek?? mentang2 la kampung dia kat melaka.. ekekekke..

June 24, 2009 at 2:33 PM

amboi meriahnya...toi tu kalo anak dah beso sket leh ar diorg join main games tu kan...tp amat berbaloi la..ada gaks dpt adiah...so x le balik tgn kosong..

alahai anak ko leh jadik duta kesihatan kalo posing gaya cenggini...

June 24, 2009 at 2:35 PM

dalam byk2 gambo tu takder gambo ko ker lieya? selalunya ko posing ngan anak2 dare ko.... hehhee...

June 24, 2009 at 2:43 PM

wah lieya..syok arr ko dpt tilam senam..rajin2lah wat sit up atas tuh
makin menawan arr ko pasnie..

June 24, 2009 at 2:49 PM

best tu dah berfamily day...kalau ofis ikka selalu buat hujung tahun..Meriah tu...Mia siap berposing kan setiap poster..:) Yang tak tahan tu..balloon tu..byk tuuu!! Kalau Trisyia mau excited giler dgn balloon yang banyak tu..:)

June 24, 2009 at 2:59 PM

lieya...w/pun ko kata berlangsung dgn tak jayanya....akak tgk meriah je utk korang anak beranak... siap posing bagai lagi...kelakor tgk mia..pandai tul posing.... mmg mak borek anak rintik ni....

yg mija tu lak..ingatkan dia nangis...rupanya suka.... tu terlalu gembira la agaknya kan... hehehe....

bestla siap ada penaja makanan tu.... makan free syiok sakan la korang.... bagus tu... kalau kena beli yg tak larat, tul tak... di dah free, ulang alik la pi ambik... :P

June 24, 2009 at 3:06 PM

family day.. ok la... hmm yg paling x tahan nyer... anak dara ko lieya... leh jadi model iklan nih... sumer tempat dia p posing... whakakakak
amboi sakan noo.. belasah aiskrim.. nak skit leh x? adik dia contra tul kan.. xnak posing...

June 24, 2009 at 3:18 PM

hehehhe lawak la video dua badik tu...cute btulll....
suka2...lieya upload lg video diaorg...suke tgk...
mia muka dh nk nangis tp pandai control tu..hehhee...

June 24, 2009 at 3:33 PM

woww....akak tabik la kat mia ni...asal posing je mesto comeiii...suke akak tgk...wah no lieya naik ek...akak tak dpt pun huhuhuhu...

June 24, 2009 at 3:34 PM

kementerian kesihatan wajibla menjaga kesihatan..saiz idaman 'S" bilalah nak tercapai..huhu...Walaupun dh hbs pantang perut still gelebeh..huhu

June 24, 2009 at 3:41 PM

Alaaaaaaaa..!! mana gambar kau posing2 wei??? keh keh..anak daras kau tu kalau boleh, keliling padang berposong kan? syiokkkkk

June 24, 2009 at 3:48 PM

walaupon kurg jaya tp meriah gak pe akak tgk...

pndai ko ye..tk join aktiviti tp soh mia posink mosink..kekeke...
si mia lak mmg kaki posink..hah, layannnn...

June 24, 2009 at 4:00 PM

wah!!!haappening jugak la family day opis kak lieya..si mia memang pandai posing..leh jadik model nnti besar...heheh

June 24, 2009 at 4:14 PM

aiyooo ... masuk api melaka?? hahaha ... cute je si kecik ni ... mia mia ... api melaka?? dah besar nanti tgk mesti gelak2 je :p

June 24, 2009 at 8:11 PM

tersembur milo yg ku gatah ni dik..
wakakakkakakakakaka..api melakaaaaaaaaaaaaaaaaaa..wakakkakakaka

June 24, 2009 at 8:34 PM

salam lieya..
maaf dh lama kak t x sgah sini..
bestnya program ni.. baguskan.. utk kesihatan tubuh badan.. budak2 tu enjoy je kak t tgk ha..
kena tgal ye? jaga diri baik2 ok.. kunci pintu rumah tu.. jangan lupa..
take care..

June 24, 2009 at 8:50 PM

HEHHEHEHE LAWAK mIA
NANTI MASUK MELAKA ERK (CUTE)

sYOK AA LIETYA DAPAT lUCKY DRAW TUH
TILAM BOLEH BARING KE(ECEWAH)

MERIAH GAK NO DEPA PUNYA FAMILY DAY
SESEKALI TENGOK BUDAK2 NI PUNYA MOOD PUN CERIA SOKMO

June 24, 2009 at 8:56 PM

salam...
tu dia ngk bebudak tu makan ais krim... heheh...jangan batuk udahla ek...

June 24, 2009 at 9:07 PM

walaupn hujan trn dgn lebat, tp majlis family day ni akak tgk meriah kemain....siap ada poco2 lg...akak pn suka nari poco2 sbb blh kluarkan peluh...

mia kalo bab posing mmg tip top..heheh...pandai je dia menggayakan aksi slogan kesihatan tu..

June 24, 2009 at 10:19 PM

cutenya anak2 ko nih..ko mmg sukeee boriakan diorg kan lieya..ye lah name gender..kalo aku ssh ler sket..

takecare ye lieya sepanjang ketiadaan en. shah..caiyok2..dont be sad...must happy always..heheheheh...anak2 dara ko tuh sure pandai amik hati ko..

June 24, 2009 at 10:52 PM

>> aiya...
>> org tengah kecoh pasal h1n1 korang berfamily day pula...
>> sapa yg nak jaga patient macam ni..? hehehe...

June 25, 2009 at 12:39 AM

kkm patut amik budak2 ni jadi model dorang..
keh33..api kat melaka??...
takutnyer org nak pi melaka kalo mcm ni..
belon tu leh jual balik kat pasar malam..

June 25, 2009 at 8:58 AM

Uiksss bestnyer pamili day ni....
Ujan rahmat,betol tu lieya....
Ni mesti prepare awal kan event ni...Kitaorg aritu seminggu lebey baru kelam kabut wat preparation...huhu!!
Request lori2 milo n nescafe x dapek la plak...wakaka....
Suka tgok dua bradik ni pandai posink taww.....hehe....
Ikot araham mama,bagussss!!!

June 25, 2009 at 9:00 AM

Salam cantik blog awak...2 puteri tu pun cantik :)

nak dapat Duit walaupun anda goyang kaki ajer..DAPATKAN EBOOK NUFFNANG DI BLOG SAYA!! FREE AJE X PERLU BAYOR PUN...

www.evshare.blogspot.com

June 25, 2009 at 10:06 AM

happening sungguh family day KKM..yg paling syok tu budak2 (dgn mak budak) dpt makan eskrem banyak..

June 25, 2009 at 10:12 AM

happening gak le ko...
menu dia pun aku beu bc dh terliur..oh dapnya ayam goreng berempah...

ye la ko, kita2 ni teladan anak2. tgk hardy sungguh ikut aku x mkn sayur & kalu telur mkn telur putih je. durian pun x suka... hehehe

API MELAKA??? hahahaha...soo cute!!

June 25, 2009 at 10:38 AM

salam...

sakannya family day KKM nie...mesti mia dgn mija suka...tambah2 dapat makan aiskrim..hehehhehe

mmg bdk2 tu suka sgt berposing...boleh jd model iklan lepas nie...

June 25, 2009 at 3:59 PM

bestnya dpt hadiah.. opis aku tak pernah lah nk but cengginih..

mia ni..comei..ske sgt tgk dia berposing.. leh masuk iklan nih lieya..

June 25, 2009 at 5:45 PM

hehehe..cute nyer 2 badik nie...nanti masuk kat melaka...lieya,knur ketawa besar nanti masyuk melaka lorr...

lieya, mia ni kan mmg ada bakat..pandai kan dia berposing.Happening nampak family day nie..kat sini belum lagi sambut family day.Mia ngan Mija nie mmg comel...keletah dier tu yg best.

June 25, 2009 at 9:41 PM

meriah nye family day..seronok la dua beradik tu ye..

seronok tgk anak2 dara lieya ni berposing

June 25, 2009 at 10:20 PM

lieya lucky nye no naik ek...
dpt gak bwk blk tilam...huhuu
best ke wetland ni?
ha'ah nape lieya tak interpreme
pun that day?

June 26, 2009 at 9:54 AM

meriah betul family dah opis lieya.. mentang2 la dari kementerian kesihatan, banyak tol signboard tentang kesihatan kan.. hehehe

wah syok la budak2 tu dapat makan aiskrim free.boleh ulang banyak kali

July 5, 2009 at 11:17 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy