Thursday, June 11, 2009

Gadis Cuci The Series......

Mak oii...apesal laa makin ari makin malas nak update blog nieh....hi hi hi...betul wei, kdg2 rase cam dah sampai satu tahap cam dah bosan jek nak update.....tapi gigih kan jugak....aku ni malas2 update pun tapi jalan ke blog kawan2 adelah wajib gituuuu he he he.....kali ni update kisah due badek main air laa plak....citer dah lame ni....mase balik melaka minggu2 lepas...ntah berape minggu punye dah hi hi hi.....




Mia n Mija kalo nampak papa dieorg dah pegang baldi siap laa tergedik....mmg dieorg pun tau dieorg ade can join same basuh keter....hah tgk ar muke gedik dpt main air nieh....








nie yg paling gediks....ala2 jerit "lihat la dunia oh....lihat laaa dunia!!" he he he







kemain beriya2 sental keter....tapi air or sabun takleh kene ....takut basah....sabar ajek lah






layan video budak kecik yg kepoh...




video



nie plak video papa kaco dieorg......hi hi hi



video



kene kaco lagi...keh keh keh



video



si mija plak kejap jek jadik tapi tukang sental.....





lepas tu die jadi tukang jaga air.....suke nooo dpt main getah paip air tuh





lantak kome laaaa.....kalo kat kg mmg aku tak kisah....ye ar kalo kat umah sendiri ...jgn harap laaa nak main air cenggini.....berkecah nanti....






lagi video si minah kepoh....


video



kaki kene pasir pun kecoh minah due org nieh....




yeay!!!! kami dah abis basuh keter!!!!







ape lagi kami nak buat yeak?.....jeng jeng jeng....










ape lagi....main air laaaaa!!!! ngeh ngeh ngeh





amboi2...kemain senang hati ko lenjan air nenek ko yeak....tinggilaa bil air nenek ko nanti




video

ni lagi extreme siap nak minum air paip...merase laa sedas aku cubit kat kaki....








dah!! dah!! jom masuk mandi...kali ni mama ko plak sental ko .....hu hu hu






tu ajek la wei....asalkan berupdate sudah!!!!! he he he he
:15:


post signature


41 celoteh sahabat

Lama x dgr kabar berita...
Syok yer diorang main air. Lenjan semua. he he he.. Budak2 kalu main air, memang sukalah kan. Tgh cusi pun sempat posing yer.. Senang je mama dia suh posing.. :)

June 11, 2009 at 9:03 AM

mija n mia ooii..korang mmg ala GADIS CUCI THE SERIES lah...hehehehe

bab2 nk main air mmg korang suke kan..saje je LAP2 skit kete tu pstu lebih2 nk main air je kan...hehe

lieya - awat malas update..ptt ler dok tgg berhari2 tade new n3 upenye tgh penyakit M

June 11, 2009 at 9:03 AM

sambil nyelam minum air..sambil basuh keta, main n minum air..kikikii.sabar jelah kan lieya.tp xpe,dah dekat waktu mandi..kira okla kan

June 11, 2009 at 9:11 AM

notty nyer anak ko nie...tp notty2 comel gituz..aku suke...aku suke budak2 sibuk gaks nak kaco basuh keta...nasib la anak aku takut air....kalo x agak2 nya 2x5 cam si mia n mija nie...

June 11, 2009 at 9:14 AM

hmmm... sonok 2 badek tuh main air ya... rajin nyer dia basuh keta... yg paling best dpt maun air kan.. hehehe... yg x tahan tuh... sempat posing lagi....

June 11, 2009 at 9:22 AM

wah seronoknyer 2 badek nie main air...abis ler bil nenek nanti....aku dah lama x blk melaka nie lieya...ingat ramadhan nanti baru nak blk sana....sbb bulan 6 & 7 nie byk hal...x sempat lg nak blk sana....mana citer ko g langkawi lieya...aku tertunggu2 nie.....

June 11, 2009 at 9:43 AM

aku dulu masa kecik pun cam mia and mija la..sibuk nak tolong cuci kereta pastu main air camni..abih basah lencun baju, hujung jari2 pun jadi kedut..hehe

sporting tul mia and mija, ajak posing ok aje walopun basah lencun gitu...heheh

June 11, 2009 at 10:32 AM

yuhuu..lieya ai dah update mane nk cr alas ajaib tuh..hehe

June 11, 2009 at 10:45 AM

hehehe...samalah lieya...akak pun kdg2 malas yg amat nak update blog..blh gitu??? padahal gambar byk..mcm boosan je nak citer... yg semalam tu gagahkan juga la utk update... padahal tkade citer menariks pun..

amboi anak dara 2 org ni...blh pulak nak basuh kete tapi tak nak kena air @ sabun...kelakar sungguh..kalau anak2 akak, sebut je basuh kete, bukan diorang yg basuh kete... diorang basuh diri sendiri dulu..tu yg tension..nanti mulala basah merata2...

kelakar lak tgk..mula2 tak basah pun..last2 bukan main lagi dok mandi manda kat luar tu... takpelaa... janji hati happy kan..

June 11, 2009 at 11:07 AM

salam lieya
samalah ngan kak dilla ni'blog lama tak update
kemalasan melanda
blog ku dah pulih semula

wow sonoknya tengok budak2 ni lieya
rajin tulung papa erk

June 11, 2009 at 11:14 AM

lieya merasa gak la anak2 ko main air sambil konon menolong bapaknya basuh keta eh..kanda x pnh merasa situasi sebegitu..hahhaha..sbbnya sejak aku kawen xpnh sekali pun hasben aku basuh keta..punya la malas kan..main hantar CARS jek..

sempat ko snap gamba anak dara tu minum air paip..lps tuh sure ko terhegeh2 p cubit dia kan..heheheh..alah lieya anak aku tuh time mandi pun dia curi2 minum..mcm lah kat umah aku ni x dak air masak..mmg kena cubit gak lah si kanda tuh..

weh aku pun mmg malas nak update skrg nih...bukan stakat mls tapi mmg xdak masa sgt..sbbnya aku nih kalo dah bukak blog sume keje x menjadi..at last asgn pun x siap..tu yg aku cam mls nak update...

June 11, 2009 at 11:19 AM

lama dah tak cuci kete sendiri sejak2 dok kat apartment ni... dok upah india kat opis ni cuci 3x seminggu.. sebulan byr rm30.. oklah tu kann..? hehe.. tp cuci luar jelahh.. dlm tak vakum pun!! huhu..
syokla bebudak tu dpt main air...nnt cukup bulan nenek bising bil air tinggi.. kekekekeke... sabor jelah nenek.. anak cucu balik sekali sekali.. kekeke..

June 11, 2009 at 11:36 AM

ler..pasni sapa nk cuci keta leh ar caj ganda2..sbb gadis2 cuci ni super duper cute..hahaha..

June 11, 2009 at 12:09 PM

weihhh aku benci tgh citer gadis cuci kat the series tu make-up mampan gila. sungguh le x logik..
heheh..

lerrrr aku ingat aku je yg dak mood nk update. betui ko, aku dh sampai tahap bosan gila nk update. nk transfer pic masuk nb pun malas. tapi melawat blog org buleh le pulak.
apsal kita ni weih?? x pernah2 terjadi ni....

habis le bill air nenek melambung... tapi kompem nenek Ok je..
cuba time kita kecik2 main air. harus kena tempik soh tutup air. bla time cucu semua ok. bias sungguh tau... hehehe

June 11, 2009 at 12:16 PM

betullah lieya,kenkadang memang tak der mood nak updated blog ni..malas..
budak2 ni mia dan mija memang ader bakat lakon citer gadis cuci the series edisi kanak2..keh3..
wow, berkilatlah keter papa korang..maklumlah anak2 dara yg jelita yg nak naik kan...

June 11, 2009 at 12:18 PM

huargh huargh huargh... samolah dgn aku dikk......... sejak dua menjak tiga menjak ni..agak malas menghapdet.... nak2 aku demam sblm tyu... teruslah penyakit M aku melanda.... huhhuhuhuhuh

hihihihihih tingat aku citer gadis cuci tu//sebijik camnilah gaya dorang.... hahhahhaha

June 11, 2009 at 12:34 PM

aklu geram tengok aksi gediks dua beradik nie...teringat kat anak2 aku..heheh

June 11, 2009 at 1:12 PM

rilek arr mama....
lepaskan geram..
yelah lieya kat umah kite tue
mane leh nk wat cenggini....
basuh kete pun kat sebelah
rumah sampah...
soo kena arr bg can....sekali sekala....
kemain enjoy dua badek itewwww!!!

June 11, 2009 at 1:30 PM

waaarrgghh...dah tahap malas nak update blog eeekk??? hehehe...kdg2 mmg camtu...ader mood M datang melanda ;)...

waaaahhh 2 beradik ni...mula2 tu kontrol ayu...tak nak kener sabun....tak nak kener air...last2...lenjan air giler2 eeeekkk??? hehehe...paling cute tgk pose gedik diorang berdua kat keter lepas habis tuuu...cuuuuteeee :)

June 11, 2009 at 1:44 PM

aku suka tengok aksi anak2 ko nie lieya..ko kasi no tepon ko kat aku aku nak menjemput nie...

June 11, 2009 at 2:05 PM

wahhh...kak lieya sudah menghapdetkan blog nye...hihi..mia ngn mija tu ada je acara dieorg ek...kali ni main air la plk...hehe...yg xleh blah aksi si mija bila kna usik ngn papa die...ngn baldi2 sekali di angkutnya...haha...lawak la mija n mia ni...muahaha...=)

June 11, 2009 at 2:16 PM

syok tgk dedua budak tuh men air.. kemain hepi lagik..
oo nak tulun basuh kete tapi takmo kene air.. last2 lenjun gaks.. macam2 daaa... hehheee...

June 11, 2009 at 3:01 PM

huhuuuu
aksi 2 badik nih...
memang x penah buat aku boring...
kelakar jer...
tang minum air yg jadi tuuuu

June 11, 2009 at 4:12 PM

mmg boleh geng ngan batrice
tp bebudak nie mmg suke main air kan lieya....

pergh...aksi tonggek si mia...x tahan lerrr.....mia, raya tahun nie requested baju kebaya tau ngan mama.......sure meletuppp anak dara nie pagi raya....he he he he h

June 11, 2009 at 4:20 PM

biasala lieya, skali skala mesti ade penyakit m tu dtg...

gadis cuci yg comey n kiut miut ni...
suka main air lah tu....
tkpela, at least leh tlg papanya cuci keta kn lieya...

akak suka tgk aksi2 depa..ade2 je...kelako...

June 11, 2009 at 6:17 PM

HEHEHE.. memang nak tergelak.. si Mia/Mija (sllu conpius laa nama anak ko nie Lieya) ke mana dia nak bawak baldi tu? hehehe.. larat jugak dia angkat yer.. :)

June 11, 2009 at 7:33 PM

alahai...mmg cute ngk bebudak tu basuh keter...bebudak kalau dapat main air mmg tak hingat ek...

June 11, 2009 at 8:25 PM

heheh memula tu baca tajuk gadis suci.. pastu siap gosok2 mata, betul ke aku baca tajuk ni.. rupanya gadis cuci.. hehehhe

ha tu le peluang nak main air kalau balik kampung kan.. kat putrajaya mana leh tolong papa dorang basuh kereta.. tak dek halaman.. time kat kg ler boleh lenjan air nenek abis-abisan kan. heheheh

dorang berdua ni, wlaupun setakat nak tolong cuci kereta, tapi dressing tetap kemas.. rambut pun bersikat rapi.. anak dara la katakan

June 11, 2009 at 9:27 PM

Bukan syiok lagi bebudak tu dapat cuci kereta ye..hik..ada lak yang kembung minum air paip tu kang lieya

June 11, 2009 at 10:29 PM

amboiii.. dok sukonyeee bdk2 tu men air ek.. pantang bg can mmg xlepaskn peluang..

pape pn sronok tgk mija n mia nye gelagat... pasni lh r tgk lg byk video gelagat dorg ek.. (^_^)

June 11, 2009 at 11:49 PM

seronok btl akak tgk aksi mia ngan mija tulun papa basuh keter...heheh...lawak la mija kena usik ngan papa, lari siap bwk baldi tu lg...larat plk dia ye...tersengih sorang2 akak tgk video tu...

June 12, 2009 at 12:20 AM

Hello Lieya, I really love the pics of your kids washing the car. Fantastic shots too.
You're a very good photographer capturing the right moments of expression....and from the pics can see they having loads of fun.

Its also good teach them to wash a car, as won't be long they will want one too, ha ha.
Love your car, very nice.
You have a nice day and keep a song in your heart, Lee.

June 12, 2009 at 7:09 AM

comel tgk diorang basuh keta..hehe

basuh keta sambil mandi.. sabun dah ada tu haaaa..;)

June 12, 2009 at 8:24 AM

betul laaa lieya akak pn dh lama x update blog sbb nyer macam2 ade dengan kesibukan yang tiada kesudahah ditambah pula dengan secubit kemalasan alamatnya b'sawanglah blog akak tp x pe akak sntiasa menjelajah ke blog rakan2 t'utamanya lieya sbb akak tahu mesti ada cerita t'baru mia n mija kan...

p/s: buat mia n mija lepas ni blhlah aunty antar kete kat korang kan kete aunty tu x de sape nak tolong cucikan....

June 12, 2009 at 1:08 PM

hehehe comey2nye budak2 tu..ank sy kecik lg baru 4 bln nak join main air takleh lak..yg penting jgn main air lama sgr nti domam..hehehe

June 12, 2009 at 1:43 PM

mmg betul gadis cuci the series.. sexy!! auw..

yer la lieya..aku pon kdg2 dtg gak angin malas nk hapdet blog tu.. tp kenkadang rajin sgt plak nk hapdet.. hehehe.. tp adalah MESTI utk lawat blog kengkawan kan

June 12, 2009 at 5:57 PM

lama tak dgr citer mija and mia..
amboi ..muncul je jadik gadis cuci..
nak nyanyi..gadis..cuci..hheheheh

June 12, 2009 at 6:49 PM

Amboi amboi....sakannya...mcm main air lebey je dpd tlg papa derg cuci keta tu!! eheheheee...xpe, sibbaek bil air murah kn!:)

P.S: Thnx lieya for ur wishes dat day. i really appreciate it.:)

June 14, 2009 at 4:53 AM

wow bestnyer dier dpt maen air lama2 yer....tak pe kat kg boleh ajer kan. Kalu dah balik kat rumah sini JGN haraplah dpt maen cam tuh yer...

June 14, 2009 at 3:45 PM

>> ini bukan gadis cuci ni...
>> ini gadis yg suka main air...
>> tu yg rajin menolong...:D

June 15, 2009 at 12:24 AM

sama la lieya.. kite pun kdg2 malas nak update.. citer ada.. tp malas yg lebih.. kehkeh..

errmmm.. dua badik ni macam nak cubit2 jek.. geram betul nengok diorg.. hehehe.. amboi.. sakan tlg papa dia basuh kereta.. pastu terus mandi-manda kat luar umah..

betul la kata lieya.. kalo kat umah nenek ada can la diorg main cenggitu.. kalo kat umah sendiri.. jgn harap..

June 15, 2009 at 8:34 AM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy