Monday, June 22, 2009

jangan pandang belakang congkak!!

Ari tu last tgk wayang ngan mia n mija citer Upin & Ipin, dah lame tuuu...tu yg plan2 nak gi tgk citer Jangan Pandang Belakang Congkak...tgk dari the making of kat tv cam best jek.....so ari sabtu malam kul 7lebih malam kiteorg pun pergi lee tgk citer nieh....he he he he...sebenarnye ari sabtu ari tu ade Family Day KKM kat Taman Wetland....balik dari Family Day dlm kul 2petang camtu, konon2 nak kensel dah booking tiket wayang tu sebab masing2 penat balik dari family day, tapi tgk mia excited bangun nak mandi....so jom GSC Alamanda.................................
I
I
I
I
I
I
V
comel tak posing camni....ha ha ha ha...aku suke laaa gambar nie.....
ini budak moody sebenarnye sebab kene pakse bangun heheheheeh
mane tak moody, mase kat family day die yg kecoh kejar2 belon ...penat le tuh
gi sapedek dulu kat RASA....mee hailam satu!!!


pastu gi bayar tiket yg dah dibooking .....posing laa jap kat board citer nie...
kelaka mia buat muke takut tu, mase tgh posing ni kebetulan org ramai baru keluar dari tgk wayang kat situ, sume yg lalu tgk mia.....masing2 puji mia posing real n comel....kih kih kih



disebabkan aku tak puas hati mija posing kat gambar atas, aku suruh mia posing takut lagi sekali....ceh, die bantai nangis plak.....rupe2nye dari tadi tu die takut betul2 ha ha ha ahah




hah...pasni sure ramai nak tgk citer tranformers nie kan...




cam nak tgk gak la citer ni nanti, tapi aku tak suke citer robot2 nieh...cepat jek pale pening kang





3 dara pingitan....muwakakakakak






kesimpulan, cite ni okey .....byk gak laa aku gelak....hi hi hi hi mia n mija pun enjoy...langsung tak tdo.....makan popcorn sampai la citer ni abis.....







pastu sebok ulang2 ayat tok bomoh tu..."om..om..sem ...sem!!"







dah!!! tu ajek!!....hi hi hi hi




post signature


44 celoteh sahabat

patut la anak-anak lieya pandai posing ya...ada cikgu tukang ngajor...hihihi..

June 22, 2009 at 9:11 AM

seronoknyer menengok wayang...
alahai... org suh dia bt2 tk... tp mmg betul2 tkt ek... hehhehehehe
sian dia..

June 22, 2009 at 9:15 AM

Wah! dah gi tgk citer nie yea....seram kelakar kan citer nie...tgk iklan kt tv cam best jek....tp rsnya aku tak berani la nak tgk citer nie...hehehehe.

June 22, 2009 at 9:45 AM

beraninyerr..

anak dara akak kan..
kalo nengok gambar2 camtu..
idak lerr depa berani..
huhu!

jadikk.. akak ngan asben jerr laa..
yang gi tgk..

(alasan tu kan nak dating dua org)

June 22, 2009 at 9:46 AM

wah brani si mija tengok criter ni erk. Acik dilla tengok patung tu pun dah rasa naik BULU & ROma. Seram ke critanya ni lieya? (ehehehhehe)

Anak & Ibu memang sporting. Ada gaya Beb!!!

June 22, 2009 at 9:59 AM

betul2 posing tu...

June 22, 2009 at 10:30 AM

x tgk lagi citer ni ... ada org ckp kelakar ... hmm, insyallah weekend ni pegi tgk =)

June 22, 2009 at 10:30 AM

budak2 ok yer tgk cite tu. Asben sy pun sibuk nk bwk kami tgk tu tapi mcm takut danish takut plak wpun ade komedi2 sket. tgklah.

June 22, 2009 at 10:32 AM

boleh la kan cita nie....aku g tengok curi2 ooo waktu keje....ngan hubby aku..anak tak ikut.....hehehehhehe

June 22, 2009 at 10:36 AM

hehhehhe...ko...posing masa depan umah tu
jiran ada kat luar x?
kalu x, sure dia kata...adik ngan kakak ke tu..?

lieya bawak 2 bradik tuh...diorg x nangis ker...
tp dia seram komedi kan?
hahhahaha

a'ah..transformer tuh...memang kami dah aim
ayah HD siap suh bawak akak bawak darwisY p tgk transformer lagi tuuuu

June 22, 2009 at 10:57 AM

amboi.. sakan no.. 2 badek tuh bila tgk wayang.. hehehe... mia... ader ajer aksi yg dia buat... so chumell.. yg mija la... muka masam jer... best kan bawak budak² ni kalo dia behave jer... anak aku.. setengah jln.. tido.. whakakakaka

June 22, 2009 at 11:23 AM

gelak aku tgk dorang posing..reallah..hahaha..aku ingat x leh bwk budak tgk citer ni..leh eh..nti bwk mimilah..

June 22, 2009 at 11:59 AM

hehehhe...geli ati aku tgk gambo korang ber3 tu...cam bukan mak org je kekdah nyer...

best ar aku tgk..diorg dah beso mesti gile2 pangai cam mak nyer gaks kan? best ke citer nie? nnti nak tgk transformers ar..aku mmg suke layan2 citer cenggini ekekeke

June 22, 2009 at 12:33 PM

ceta ni ceta seram ke komedi? aku terconfuse jap bila ko cakap gelak2...hehe

mia and mija da pro dah kan bab2 tgk wayang ni..sbb mama rajin bwk dorang tgk wayang..besttt..

June 22, 2009 at 12:43 PM

anak sapa tu pandai nya posing.
mesti mia ngn mija happy sesgt dpt tgk cite tuh..

June 22, 2009 at 12:48 PM

tgk iklan kt tv mcm best je citer ni...tu yg akak pn xcited nk tgk gak...tp sampai la ni, blm tgk2 lg...heheh...

Akak suka tgk lieya posing ngan mia yg gambo 1st tu...nampak unik plk.. lieya ngan anak2 dh mcm kakak ngan adik plk akak tgk...tu yg untung kalo muda2 dh ada anak....

June 22, 2009 at 1:22 PM

jom undi haikal B 0021 kat sini

http://bigboy-uzma.blogspot.com/2009/06/undi-disini-sticky-mode.html

tq....:-)

June 22, 2009 at 1:46 PM

bestkan citer ni?? akak pun dah tengok.. tapi ada gak masa seram2 jer bulu tengkok. hehehehe

ingatkan damia pura2 takut, rupanya memang dia betul2 takut yer

bila nak update citer family day? mesti meriah gitu..

dah bawak budak2 gi tengok monters vs alien? cerita tu pun best, mesti mia dan mija suka.. farhan pun dah demand nak tengok transformer

p/s: jangan lupa vote 4 emily ok.. thanks a lot

June 22, 2009 at 1:47 PM

bestkn cite JPBC nie lieya...
tk menahan nk gelak je...riuh panggung dibuatnya....

mija nangis btol2 time posink depan board tu ye..adehlaaa ingtkn dia rileks je mula2 tu..
si farah lagikla tkmo posink sorg2 terus..takut antu katanya...wahahaha...

June 22, 2009 at 2:34 PM

silap taip lak..mia yg nangih kn..
bkn mija....

June 22, 2009 at 2:36 PM

eh mia n mija x seram ke nengok hantu tu.. sbb aku baca..wpon dia cite kelakar..tp hantu cam real je.. wah respek tul ngan anak2 ko nih..berani..

aku pon nk g tgk terminator tu nnti.. da x sbr nk tggu nih..

June 22, 2009 at 2:43 PM

mmg comey la mija wat muka takut tuh..
rupanya dia mmg takut betul eh..hehehee
tp sweet sgt

June 22, 2009 at 2:43 PM

eh silap ar..bkn terminator..yg tu aku da tgk...transformers..hehehhe

June 22, 2009 at 3:02 PM

sonok ko anak banak tgk movie...

pstt..nk tumpang iklan
vote for afiq kay!

http://bigboy-uzma.blogspot.com/2009/06/undi-disini-sticky-mode.html
A0018

TQ

June 22, 2009 at 3:13 PM

baru plan nak tgk hjg minggu nie...berebut lak ngan sibujang dia nak tgk transfomer akak lak nak tgk jgn pandang belakang congkak...ayah ikut jerr

June 22, 2009 at 4:28 PM

Hehehehe xsbr nk tgu iris bsr cm zhn, bleyla umminya posing ala2 mama mia n mija ni...kikiki...seronokla lieya....tgk lieya ank beranak camtu....hepiiii n ceri jekk...good!

Hmm...itu cerita jgn pndg2 blkg mmg bkn genre izu la..ceh genre!:p seram x? tgk poster cm seraaaam jek! harus izu tak tgkkk..klu tak nyaya org yg dok kiri kanan dpn blkg izu nti...basah n dibanjiri ice lemon tea n pop corn!!!hehehehehe....

Tp mcm transformers tu bleyla, lynkn pok we ku...hmm trus rse cam nk gi dating bdua plak!! ngeh ngeh ngeh...skg mcm dh bpeluangla...bby sitter kn ada...;D
kjm x ummi depa ni??? weheheheeee

June 22, 2009 at 6:00 PM

ammvoiii chomeynyerrr.. sukerr sukerr

June 22, 2009 at 6:43 PM

ewah2,.. bkn men sronok ek g tgk wayang.. kome bertiga ni bkn mcm anak beranak tp mcm adik beradik dh ha sy tgk..

berani lak dak dua org ni tgk cite ni ek.. x nangis ke dorg ni...

June 22, 2009 at 7:01 PM

memang kena ngan tajuk dia kan .. komedi seram... memang komedi.. dal lawak tu.. seram pun kurang la sikit... hehehe... wiket..wiket..

June 22, 2009 at 10:42 PM

wei!! aku pon suke gmbr atas tu! keh keh...kiut giler!

June 22, 2009 at 11:05 PM

>> suka tengok dua beradik ni posing...
>> dahlah mcm mcm gaya...
>> mimik muka pun boleh tahan...:D

June 23, 2009 at 2:52 AM

lieya...amboi..semangat tgk citer tu...akak nak gelak la tgk mia tu..rupanya dia mmg betul2 takut ya... sian kat dia.. sampai nangis2 posing kat poster tu......

lieya...tryla tgk transformers tu..BEST!! akak dulu pun tak layan gak citer2 robot ni..tapi bila tgk yg transformers movie tu, pergghh...jatuh cintan..suka sgt tgk kecanggihan diorang...confirm tak pening kepala punya nanti.. hehehe... (baik punya hasutan)... akak ni mmg tak sabar nk tgk..harap2 citer ni kategori U la, so blh bawak bdk2 tu sekali..kalau tak, ada yg ngamuk sebab tak blg tgk tv besar..:D

June 23, 2009 at 10:59 AM

best ehh citer tu?? lama akak tak jejak panggung wayang.. hahahaha..

June 23, 2009 at 12:50 PM

cite ni lawak betoii ker lieya?
kalo my damia sure dh melalak...
tgk zati n mawas pun dh takut...
hhiiiii momok itam katenye....
pssstttt biler arr kite nk jupe ni lieya?
umah sebelah blok jer....kui..kui

re: Evo sume laki minat kan...
baru arr bergaya co-pilot
betoi tak?wakakakaa

June 23, 2009 at 1:01 PM

salam lieya,

baru knur ingat nak jenguk lieya..cam dah lama gitu tak masuk umah lieya...windu knur ngan lieya dan anak2 lieya...tup tup lieya sampai dulu kat umah akak.

Rupa nya mmg takut betul2 si mia tu..sian mia,tapi kan lieya kira2 anak lieya berani juga tengok cita gini...anak kak nur tak berani...takut sangat...mak dia pun penakut juga.
kalau cita transformer akak boleh layann.

June 23, 2009 at 2:29 PM

best tak cerita ''jangan pandang belakang congkak''?komedi/seram jer kann........anak2 dara nie,memang cekap waktu berposing....

June 23, 2009 at 2:49 PM

hahahhah takleh thn aku tgokk gambor anak dara dgn mimik muka takut itu...aku rasa nak eplok2 itu budakk sbb pandaii banegtt lorr dgn kamera...

ada ajak laki kau tapi tidak lepas huhuhuhu dia ajak tgok tranformer annti... huhuhuhuh

June 23, 2009 at 2:54 PM

eh laki kau lak.... laki aku...hahhahaha

June 23, 2009 at 2:55 PM

best ke gie tgk cite tu??? Ada rupa cite mcm Zombie pokok pisang tu ker??? Apa-apa pun suka tgk riaksi Mia dan Mija bergambar dgn poster citer tu..:) Pandai buat mimik-mimik muka..:)

June 23, 2009 at 3:35 PM

antu itam, antu ijo and antu buruk...ngeh ngeh ngeh...ari tu gi nengok terminator...batrice dok sebut cam tengok poster jgn pandang belakang congkak tu lieya..keh keh keh.....aku mmg xde harapan ler nak nengok citer melayu kat panggung....pantang hemlin...hu hu hu, tunggu dvd keluar ler gamaknyer...

citer terminator best oo lieya....batrice khusyuk jer nengok...hik hik hik ...anak dara aku tu suka citer yg ada aksi2 sikit...sejibik papa dia...

June 23, 2009 at 4:21 PM

wah.. pandai betul dua badik pi tgk wayang.. enjoy ek layan muvie antu tuh... hisyyy.. setakat ni belum berani lagik nak bawak zahirul tgk muvie.. bukan ape.. takut dia bising n lari sana sini kat dalam tuh.. harus kena halau.. ekkekeke..

June 24, 2009 at 8:07 AM

mak ngan anak supe jer pandai posing... hehhee..
amboi tgk wayang lagik... pasni bleh arr ajak mia ngan mija tengok transformer laks...

June 24, 2009 at 10:34 AM

lieya...akak mati2 igt pandai si mia tu wat memek muka takut...rupe nye dia mmg takut btul huhuuuhu...cantek jek dua badek nie dressing hahaha...cam mama dia hahahaha...

June 24, 2009 at 11:50 AM

emm.. skrg ada lg tak citer nih kat wayang ekk??

June 26, 2009 at 12:05 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy