Monday, July 13, 2009

Potong Rambut Mia & Mija



dah lame plan sebenarnye nak potong rambut budak2 due org ni.....dah boring pesyen rambut same jek.....mule2 lieya plan nak curl kan rambut dieorg tapi just curl bhgn bawah jek....tapi pikir2 budak2 ni mesti tak tahan bau ubat rambut tu so terus kiteorg decide nak potong jek....so sabtu ( 11 julai ) kebetulan lieya ade tournament bowling kat Mines, lepas abis bowling tu terus cari salon kat sane gak......masuk kat X-Cut Express...ade promotion lagi, potong 1 percume 1...kebetulan aku bawak due kepale ni hah.....heheheheheh






*

*

*

*

*
*
*

*

V






rambut mia sebelum di potong.....ikut kan sayang nak potong, tapi tu laa nak jaga payah, ngan shampoo, minyak rambut, conditioner lagi....so bile dah pendek sikit, jimaat le sikittt he he he










lagi pun asek2 berikat jek...so kalo dah pendek sikit leh laa lepas jek rambut tuh....









nie plak rambut mija.....ni lagi sayang nak potong sebab rambut mija nipis dan halus....mane taknye sebulan 2 botol conditioner tau.....hu hu hu...








dari depan plak......







mule2 mia takut.....pas pujuk nak beli kan menan baru nak potong rambut.....bankrup apak ko ari2 nak beli menan oiiii!!!!.....he he he







so nak menghilangkan rase takut, kena laaa papa dok sebelah .....








lame2 dah okey....tak takut dah ...







hah...layan video nieh.....




video



aku suruh cine ni layerkan rambut mia n nipiskan sikit ....









mija tgh tgu turn....




video




beriya2 plak aku tgk cine ni ekpresi muke die mase potong rambut anak aku....hi hi hi












tgk muke mija... sebenarnye die takut2 tau....hahaahaha









nampak tembam plak mia bile dah potong rambut, tapi rambut budak2 2 org ni cpt panjang....silap2, nak raye nanti kene potong lagi....




video







SO....ini laa rambut baru mia....pendek tak pendek, panjang pun tak panjang......yg penting dah leh lepas jek.....tak yah ikat2 selalu....











potong layer sikit2....










ni plak rambut baru mija....same gak ...cume mija ni panjang sikit kat belakang...sebab rambut mija halus2 so sayang plak nak potong byk sangat.....











yg kelako tu, cine kat salon tu boleh tanya aku, anak2 aku ni nak plak berhighlight rambutnye.....die tak tau aku tepek sendiri ....nak tak nak kene gak terima ape mak dieorg ni nak buat .....muwakakakakak








tu ajeklaaa kisah rambut budak2 org nie.....konon2 nak potong raye kang, kire rambut raye laaa...last2 terpotong gak awal....hi hi hi




post signature



46 celoteh sahabat

ye ke mu nak jejaki den Lieya oi...
lama dah mu x dtg umah den.. den jgk sesekali ada mai sini.. huhuhu... ekau dah lupo den yek...

Mak aii.. udah besau anak daro hang ni weh.. muka mcm nak sama jek.. cantik la rambut dia.. dah la lurus... syg nye hang ptg...

nak plak dia kasi ptg yerk.. heheh...

July 13, 2009 at 11:35 AM

alahai..
sayangnyerrr laa rambut tu..
tapi..
yang pendek lagikk nampak cantik..
tapi..
yang panjang ari tu cantik laa..
tapi..
hehehe!
anak dara ko mmg cantik laa weii.. tak kira rambut panjang ke pendek ke..

July 13, 2009 at 11:50 AM

SALAM...

lammnya akkak tak singgah kat blog liet=ya nie...komputer msk icu...
cute plak akak tgk dua beradik tu bila dah potong rambut pendek...
rambut diaorg cepat panjang tak apa punya...

July 13, 2009 at 11:53 AM

sayangnyer potong rambut dorang..tapi xpela..utk keselesaan and mudah utk dijaga ye dak..

tengok muka dorang ber-2 cam cuak gitu masa kena gunting rambut..hihi

July 13, 2009 at 11:56 AM

sygnya tp itulah payah nak jaga..kena plak ko ada anak 2..aku ni yg sowang pun x tjaga.. hehe ala rambut gitu pun cute gak..suka2 aku pk td pendek gile..fuhh nasib sampai bahu je..

July 13, 2009 at 12:12 PM

sib baik ko potong parasa bahu lieya..seriau aku ,ingat ko potong pendek sgt td...apa2 pun 2 badek tu tetap comey okeh..

July 13, 2009 at 12:26 PM

heheheh..sayang tu mmg sayang kan..tp bab nak menjaga tuh yg tak larat kan...shampoo lg..sikat n nak kena ikat...klu lepaskan jer macam hantu lak kan..hahahha
anak akak pun sama..x thn sgt dah...sbb gi sek pakai tudung kan..so pi salon kasi cantas..hehehe

July 13, 2009 at 12:33 PM

ala ala ala comelnya mia n mija..syg plak tgk rambut pjg2 dipotong..tp xpe rambut diorng cpt pjgkan..lg pun bdk2 kan..sekali sekala tukar imej..wah mcm artis plak...

lengkap yer penjagaan rambut diorang tu leya..siap berconditioner bagai..untie pun pkai shampoo jer tau..he he he

July 13, 2009 at 12:39 PM

maintenance tinggi anak dara bedua nih..hehehehe

bila dh pjg cam syg..tp cam bosan je ek asek gitu je kan

ok la tu lieya pdk skit...ade fesyen gitu

July 13, 2009 at 12:42 PM

sayangnyer potong rambut.. hehe..
hubby akak dah siap pesan + bg amaran tuu... dia kata rambut alin ni taknak potong pendek.. nak simpan panjang.. akak ckp selagi dia lom sekolah oklah panjang.. tp kalau dah skolah harap maklumlaa.. hehehehe... (ibu dia ni malas sket nak dandan rambut anak pepagi buta tu.. yelah.. dahla bz nak siapkan sarapan bagai.. nak siap diri lagi.. nak siapkan anak2 lagi... kalau rambut pendek kan senang urusan..)

July 13, 2009 at 12:57 PM

pergghhh.. kecit2 dah masuk saloon dahhhh. Tak nyesal ke potong ramabut mayang mengurai diaorang nih lieya..? hehehehe
Dania nyer rambut pun ala2 kerinting.. agak2 ada tak saloon utk buat rebonding umur 2 tahun ek? wakakakakka

July 13, 2009 at 1:00 PM

siyes rambut mija ngan mia nie lawa...guna jari pun boleh..hehehe..

July 13, 2009 at 1:11 PM

amboiiii..chanteknye!!

wei, siap conditioner lagi ye? anak-anak aku, yg shower tu jugak la jadik syampu! keh keh

July 13, 2009 at 1:18 PM

wah..2-2 potong rambut ek..ermm mmg betul selalu ikat skali skala kene lepaskan cantik gak kan..rambut mia mija lurus..cantik..senang nak fesyen2 kan..

July 13, 2009 at 1:21 PM

Wahhh.......potong rambut 2 bradik ni....baik je kan dok diam...good girl!!!

July 13, 2009 at 1:53 PM

cantik rambut baru d/org .. xde la pendek nor... sedang elok la tuh.. muahakakakak... ya la..ingatkan ko highlight kan skali rambut budak² tuh...rupanya x.. cantik arr...
kami ni tgh pening camno nak potong rambut adriana tuh.. yg dia kasi depan jer... blakang x kasi... katanya nak panjang cam mama dia.. leh gitew...

July 13, 2009 at 2:33 PM

Alahai...syg arrr potong rambut dorang tu....tapi tu lah utk senang nak jaga baik potong kan....rambut baru ni pun cantik gak....lps ni jimat lah skit syampu tu lieya hehehe....

July 13, 2009 at 2:48 PM

syg jugak ko potongkn rambut 2 beradik tu lieya..
tp tkpela, sok2 leh pnjang balik..

mmg susah pon nk jaga rambut panjang nie...cam farah tu lah...
tp farah tk suka ikat2 rambut..
tu yg serabai kekadang tu...kekekeke..

July 13, 2009 at 3:01 PM

dah potong abru le nampak gans sket..camnie dah ok dah...nnti rambut tu akn cpt panjang...dun wori...

July 13, 2009 at 3:06 PM

alahai......
sayangnyer lieya...
aku geram nengok rambut mija
rambut mia x sgt lembutnyer...rambut mija nampak sangat lembutnyer tu....

takpe kalau rambut bebudak tu cepat panjang..xde ler ralat sangat...
aku nak potong rambut batrice...no no no no...usah bermimpi w/pun hemlin dok usha suruh potong kot2 leh lebat kan...no no no.....

kalau buat curl bawah pun cun lieya....

July 13, 2009 at 3:40 PM

new look!..cute la....rambut lurus ni leh la nk layered ke apa ke...rambut anak den xdo do..rambut dia kn curly2 gitu...heheheh...btulla..kalau ikut kn nk potong rambut biar senang urus kn..tp kalau potong nti susah lak nk ikat..bg kes mcm cha la..kalau mcm mia mija ni ok..lg senang kn..

July 13, 2009 at 4:11 PM

lieya, aku pun klu g mines mmg kat situ ler hubby biasa gunting rambut...dpt free 1....wah baik tul dua badek nie gunting rambut kat salon.....klu iman nie aku rasa mahu dia x duduk diam.....biasa pap dia jerk yg potong rambut dia....

July 13, 2009 at 5:14 PM

mmg gud giel 2 badek nie...
damia mase blk kg arituh
akak bwk dia gi saloon
bajet nk potong rambut
dpn dia skit....
aduh dia punye malalak...
takmo...maybe takut kot
yg tak menahan siap nangis
sambil ckp takmo cina...nk
grandpa potong....hihiiiii
sooo rambut dia mmg my fil je yg
boleh pegang....:D

July 13, 2009 at 5:21 PM

wah dua dua dah trim pendek gak erk
senang kan tak yah ikat2
Jimat masa
Tu sedang elok lah tu panjang tidak pendek pun tidak

nampak Vogue Mia & jaja

July 13, 2009 at 8:30 PM

akak mmg suka tgk rambut mia ngan mija ni...cantik sbb lurus dan halus...kalo ditakdirkan akak dpt baby girl nanti (berangan2 dulu), akak nk rambut yg cantik mcm mia ngan mija ni...

x pe, rambut budak2 cpt panjang..skrg ni depa x reti nk uruskan rambut sendiri, nanti bila dh besar sikit br la lieya biarkan panjang mengurai...mesti cantik tau...

July 13, 2009 at 9:37 PM

panjangkan rambut mia mija...nonie baru jer lepas ptg rambut..azie tak larat nak bertekak ngan dia ...dia xsuka ikat rmbt...rmbt dia lebat...nmpk kemas mia mija ptg rmbt mcm tue

July 13, 2009 at 11:49 PM

alahai..baiknya 2 beradik ni potong rambut...tapi kan.......SAYANG la tgk rmabut yg dah panjang tu...nak pulak yg masing2 potong...

kalua anak sedara akak kan lieya...tak nak potong...dia punya rambut pun lurus panjang...even nak ikat pun dia tak bagi..w/pun cuaca panas terik camna...dia dah biasa mcm tu...

tapi takpe..rambut diorang ni pun takdela susah mana nak panjang kan??? sekali sekala tukar selera... nanti bila dah besar sikit, blh la buat curl2 lak..by that time, mesti ok punya... hmmm...ni yg buat akak tak sabar utk ada girl...tapi tula...camno nak dpt girl ni??????? help meee.... :D

July 14, 2009 at 11:54 AM

alahai sayang nyerrr rambut yg asal tu... pajng n lembut jer nampak..tpai yerlah kan... nak gak try fesyen rambut yg baru kan..

sgt comell hokehh dua badikk tu dgn rambut yg baru....suka sgt2 tgok gamabr mia n mija posing senget pale dgn rambut pjg tu... comell habissss

July 14, 2009 at 1:49 PM

syg gak ek ko potong rmbut bdk 2 org tu.. sbb da pnjang pas2 siap brhighligth lg yg aku x thn tu.. tp rmbut pndek pon ttp comel gak.. aku ni mmg berangan nk echa rmbut pnjang.. tp ntah bila la agknya..abis da wan dia rimas tgk dia rmbut pnjang nk wat cemana.. asal pnjang sket jer wan dia da cantas.. tu pasal rmbut echa kontot jer

July 14, 2009 at 3:04 PM

wah..cantik dah dengan rambut baru lepas ni kurang la sikit budget ko lieya nak beli conditioner ye..hik..hik..apa2 pun diaorang tetap cute

July 14, 2009 at 4:59 PM

Panjangnya rambut Mia dan Mija....cantik lurus rambutnya.
betul tu sayang nak potong tp susah gak nak uruskan rambut panjang .
tak pa nanti mrk dah besar pandai uruskan sendiri rambut boleh mrk simpan panjang lagi. rambut barupun nampak comel juga...sesuai utk mrk berdua.

July 14, 2009 at 5:58 PM

alaaahai.. comeinyeee bile deme dh potong rambut.. hai pasni mama ye nye keje senang r erk.. x yh nk ikat2 dh rambut bile nk kuar.. jimat masa n tenaga.. kikiki..

July 14, 2009 at 9:22 PM

cantik rambut baru anak ko tu... hehehe... rasa lama lak x ke saloon nie.. dibelai manja kat kepala... hehehe..

July 14, 2009 at 10:19 PM

oklah tu lieya...lepas nie tak payah nak ikat2 lg rambut diaorg tu...
re:kak ina dah update sikit pic nurin..jom singgah

July 15, 2009 at 11:38 AM

tah bile zaman plak aku nk bw iqa pi kedai gunting rambut..tah bile zaman plak aku nk tgk rambut iqa panjang mcm rambut mia n mija ni..jeles seh!! hehehe..

July 15, 2009 at 3:10 PM

sayang memang sayangkan..tp..bagus gak..senang nak bela..

July 15, 2009 at 8:52 PM

>> okaylah tu...
>> kira boleh juga duduk diam masa nak potong rambut...
>> bebudak ni cukup payah nak suruh duduk diam potong rambut...
>> seksa wo...

July 16, 2009 at 12:03 AM

ala dah potong rambut ker..
takpe pendek nmpk moden skit.. hahha..
amboi, kemain maintenance anak dara ko ek lieya.. bleh than...

July 16, 2009 at 11:13 AM

dah potong rambut.......as pun mcm nak potong sikit+rambut umairah....buat layer lawa juga kan......

cantik rambut mia/mija!!cute

July 16, 2009 at 11:20 AM

syg nya potong rmbut 2 badik ni.. lawo jer rmbut diorang, cam rebonding.. tp xpe, pasni pjg balik.. sesekali kena ader perubahan kan..

July 16, 2009 at 12:42 PM

aku pun potong rambut mimi..sendiri potong..wakaka..tu yg pendek tergantung tu ..senang..sbb dia jenis kuat berpeluh n malas nk ikat rambut...

July 17, 2009 at 10:48 AM

bgs nyer diorang... cool aje ms barber tu gunting rambut.

gee pun dah bosan pesen rambut anis, asyik nak kene ikat ajer... dah ler dia tak suka orang sikat dan ikat rambut dia... tp bila nak gunting rambut, bleh plak dia nangis...

July 18, 2009 at 9:14 PM

salam mia & mija,

auntie nur tetinggal ketapi..huhuhu..aiii dah gunting rambut yea...cantik lah...tapi syg
kena potong bila rambut dah panjang.
Apa2 pun mia & mija memang cute...apa pun jadi..pendek panjang semua ok aje.

July 20, 2009 at 7:57 AM

chomeyynyerrr..

July 21, 2009 at 10:04 PM

lieya..tu td aku g nursery aku tgk rmbut si mija dh pendek..nk btau ko td lupe hehe lawooooo! sungguh nmpk makin muda hahaha...ummeh loikey2

July 22, 2009 at 11:19 AM

gulps... dah potong rambut ek bebudak tu.. nampak cute jugak.. ialah selalu tengok berikat jer rambut dorang..

mija sangat baik duduk diam jer masa gunting rambut.. emily tu, potong rambut depan jer pun tak leh duduk diam, asyik pusing kiri kanan.. risau kalau barber tu salah potong..

mija tu mesti redha jer mamat tu gunting rambut dia.. sebab dia tengok kakak dia pun rileks jer potong rambut. tu yang dia tak nampak kisah

July 28, 2009 at 11:33 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy