Thursday, July 16, 2009

Rumah kene pecah....

hari nie laki den cuti...sebab ade org BPH nak datang tgk umah....nak tau ape sal....hah tgk le pic nieh.......gambar2 ni laki den MMS sat tadi....kecik plak picnye....





kat area dining ni, lantainye cam ade angin tau, bile pijak area situ, berderap2 bunyi nye, takut tak kalau tetibe pecah, tak pasal2 cedera parah kaki kang....so call org BPH minta dieorg datang tgk.....sekali dieorg datang terus buat balik lantai tu.....sah2 le berabuk umah aku skrang nie.....



kul 9 start buat, kul 11 dah siap.....kejap jek....jgn jadi cam ari tu jugak dahle...aku takut gak kalo dieorg suh pindah ke ape, sebab ade gak kes yg sampai kene2 pindah....leceh wooo....lagi pun aku mmg dah plan nak duk lame kuarters ni, walau pun umah yg aku beli tu dah siap, tapi kuarters ni still kiteorg duduk....senang sebab dekat nak pi keje time2 laki den outstation nanti....lagi pun kuarters ni atas name aku....so tarak hal laaaa.....heheheh



p/s: abg, jgn lupe mop tau bile simen dah kering.....hihihi:04:


post signature

45 celoteh sahabat

mmg leceh woo kalau kena pindah. kitorg dh kena dh. ari tu kan aku dok parcel 2 area mamak terowong tu. bile umah tu ade mslh sbb kulat naik kat perabot kitorg diminta pindah sbb mmg maintenance pun tak blh buat ape..letih wooo pindah randah ni

July 16, 2009 at 12:44 PM

aduhai bab nak membersihkan rumah tu yg mls kan..nak mop lantai..lap dinding..perabut kot2 ada yg lekat2 habuk tuh...chaiyok lieya..go..go...

sama la lieya..ye la one of the reason kami xpindah2 g sbb tempat keje laki aku jauh lerrr...kalo pindah lagiiii lah jauh...dolu beli sbb murah..xpk tu sume.. padan muka kan..

lieya kagum aku dgn ko rajin p gym..kami laki bini mmg tringin sgt..plg dkt dgn umah fitness first near to subang parade tuh..

masalah kami asik bz jek..nak regis sampai la ni x regis gaks...hahahha...

July 16, 2009 at 12:48 PM

Elok la dia dah betulkan..tp nak ngemas..isk!

July 16, 2009 at 12:53 PM

yerlaaa..
penat woooo mop2 nehhh..
tapi ko dah pesan kat abg kan..
dah bersih dah tu..
hehe!
haaaa.. patot arr dah besih..
cepat jerr abg ko mop..
ari ni ari khames..
hahah!

July 16, 2009 at 1:11 PM

laa ingat kene pecah masuk...ahaks..rupanya pecah lantai....

July 16, 2009 at 1:13 PM

pegi gym skrg?pg kat mana..amik lag pic..nak tgk boleh?xpernah pg gym..nak cube jgk..he he he tp malu lah..

July 16, 2009 at 1:17 PM

eeee...siap ada pesanan tuh kat bawah.

July 16, 2009 at 1:23 PM

harap2 kang hang balik umh dah siap dimop dgn kilat nya yek!!!

July 16, 2009 at 1:42 PM

wajib kena mop lps ni..xpe, ko kan rajin lieya..hehe

p gym kt ne?bestnya

July 16, 2009 at 2:14 PM

hadeh lieya nih
igtkan umah 'kena pecah'
suspen jew tau

nape ek leh jd cmtuh...simen tu cam kosong je ek

July 16, 2009 at 2:15 PM

part nak kemas la pulak pasni..huhu..

gi gym katner lieya?

July 16, 2009 at 2:24 PM

Ishkkk...bahaya gak ek,liya...
Tadi rasanya liya kot kt anjung Pakai baju coklat muda kan?
Nak tegur tpgeng2 dah laju nek escalator....
Nak balik baru pasan kesihatan ada jualan...

Pssstttt...liya g gym katne ek tu?

July 16, 2009 at 2:25 PM

suspen jek lieya ni..iggtkn umah lieya kene masuk pcuri...ceh, len kali bc tajuk btul2 izu.hihi...

Hmm bahaya ekk, izu pon seriau klu tpijak lantai mcm tu..rse cm nk tbolos je kaki.:D nway, lieya bli umah kt mana?

July 16, 2009 at 2:43 PM

tajuk x hengat...wat suspen jerk..rupanya nk tukar lantai..

July 16, 2009 at 2:46 PM

hiihihihi akak suka sgt nota kai utk suami mu itu.. hahahhaha

July 16, 2009 at 2:49 PM

ish ko nih... wat saspen aku jer td baca title ko.. igt umah ko kena pecah masuk pencuri.. rupanya pecah tiles nk tkr baruuu... pndai ko mensaspenkan diriku ini

July 16, 2009 at 4:34 PM

lieya beli rumah kt mana ek?

memang leceh kalau kena pindah kan..

July 16, 2009 at 5:01 PM

huh dangerous tue....
sib baik kuarters kami ok jer...
mmg betoii pun lieya..
leceh kan nk pindah randah nie...
tak larat nk berangkut lg....eheh

July 16, 2009 at 5:34 PM

pecah rumah ghitewww.. uhuhu

July 16, 2009 at 5:52 PM

nota kaki tu laki ko baca tk dik? kekekeke...

bab pindah randah tu mmgla leceh..
byk keje nk kene settle...penattttt..

July 16, 2009 at 6:13 PM

ikka ingat kan rumah lieya kena pecah masuk..rupa-rupa nyer lantai kena pecah da!! buat suspen jer..:)
Jenuh lah lepas nie nak mengemas rumah balik kan...

July 16, 2009 at 9:42 PM

tajuk entry ko buat aku suspen jerk...ingatkan kena pecah ngan perompak ke....rupenyer lantai umah ko ada probelem erk...

July 16, 2009 at 9:44 PM

tajuk entry ko buat aku suspen jerk...ingatkan kena pecah ngan perompak ke....rupenyer lantai umah ko ada probelem erk...

July 16, 2009 at 9:44 PM

hey pe la akk ni tajuk mcm rmh akk lak kene pecah pencuri. kikkiki

ha pe lagi kak soh r budak2 tu kemas.. dorg kn rajin.. hehee

July 16, 2009 at 11:32 PM

oklah depa dtg nak repairkan..tp bab berhabuk tuh jenuh gak kan..takpe lieya..en abg tolong ek..hehehe

July 17, 2009 at 9:34 AM

baca tajuk jer dah takut.. huhuhu.. ya la lieya skang ni umah byk retak.. sama la cam umah kami.. ari tuh kan umah sue pun kena... rasanya masa d/org buat tuh.... mmg leceh kalo nak kena pindah

July 17, 2009 at 9:55 AM

lahhh..igtkan kena pecah ape la td.suspen je tajuk tu tau...

sure bedebu lah umah.saye yg kt ofis ni pun tgh rimas sbb renovation kt level atas tu.debu sampai ke bawah.da 2 mggu x siap2 lagi..hadoyaiii

July 17, 2009 at 10:07 AM

siap ko pesan mop lantai tu lieya..hehehe..sib baik dpt suami mithali..

July 17, 2009 at 10:44 AM

sib baik tak kena pindahkan lieya...kalo tak leceh la kan....

cepat lak org BPH tu buat kan....

July 17, 2009 at 2:00 PM

salamm...hai salam bekenalan..selalu baca blog lieya..ingatkan masuk pencuru tadi..berdebar jek hehe...selamat mengemas yekkk

July 17, 2009 at 3:09 PM

huhuh..rajin ke lieya cik suami mengemas.kalo rajin bertuah badan .ehhehehee.

July 17, 2009 at 4:50 PM

isk..isk...nk kena ngemas blk tu la yg malehnya....penat satu badan... heheh...

July 17, 2009 at 10:01 PM

lieyaa.. heiii suspen je Izan dengar rumah kena pecahh.. ingatkan pecah masuk pencuri rupanya rumahnya pecah nak repairr.. sabor je la he he he. Bukan apa izan pernah experience rumah kena pecah masuk pencuri masa mula2 pindah rumahh.. terus terkenang gelang tangan emas & laptop ku yg dicuri penyangak tuh! uhuk! uhuk!! lepas 3 kali kena pecah masuk terus la kitaorg pasang alarm security system.. alhamdulillah lepas tu ok dahhh. huhuhuh

July 17, 2009 at 11:45 PM

ooo..tu kuarters ke lieya
mati-mati ingatkan umah lieya sdiri....

hehehhe...jgn memain ngan tajuk d atas....
nanti mngundang bahaya
hahahha

July 18, 2009 at 12:43 AM

salam lieya,

rindu ngan lieya,mia dan mija.

Kalau dah macam nie mmg leceh lieya,
byk kerja, habuk....sib baik kan hubby lieya tolong mop.Knur rimas ngan habuk2 simen nie...sekarang mesti dah okay lah flooring lieya kan...boleh ler budak 2 rang tu
bermain dan berlari2.

July 20, 2009 at 8:03 AM

haa..kerja cam ni mmg leceh...berhabuk laa.... kalau kena pindah lagi la haru kan..sib baik area situ je...tapi tetap leceh la... sebab melibatkan habuk..akak lak jenis yg alah dgn habuk..confirm bersin2 punya nanti... tu yg tak suka..

eh..rumah yg korang beli tu dah siap ya??? agak2 bila nak pindah?? tapi mesti berat hati nak pindah kalau jauh kan??

ps: amboi...skarang ni bergym2 lak...bukan main lagi...hehehehe...

July 20, 2009 at 12:49 PM

tang ngemop tu la yg leceh.. tapi aku rasa ko balik rumah kang sure dah setlle semer... siap note kat cik abg tu.. hehhee...

July 20, 2009 at 1:59 PM

repair umah ok la itu..tapi nanti bab ngemas sape pulak yerrr?mija atau mia hee.heeee

July 20, 2009 at 9:47 PM

bt suspen je lieya nih....
ingt kene pecah ngn perampok... hehehhe

July 21, 2009 at 11:31 AM

Puasla mengemop dan mengemas umah ye Lieya..

July 21, 2009 at 2:10 PM

NASIB BAIK TAK KENA PINDAH...KALAU KENA PINDAH TGK JUGA LIEYA NAK MENGEMAS..LETIH KALAU PINDAH NIE...AKAK DAH RASA DAH..

July 21, 2009 at 3:48 PM

akak rasa pemaju/org yg pasang tiles tu dulu tak pandai laaa.. yg berbunyi2 bila kita pijak tu mungkin tilesnya tak betul2 kemas atau adanya ruang2 kosong kat bwh tiles tu... agaknya masa dorang tepek tiles tu.. simen dia tak penuh tu yg ada angin tu.. kalau nak tau tiles elok ke tak cuba ketuk2 tiles tu... boleh agak samada bwh tu ada ruang kosong atau tak bila dengar bunyi yg keluar bila kita ketuk..

p/s: rajinyer lieya pi gym.. akak aritu ada gak bayar utk kupon pakej promosi kat fitness dulu.. tp sampai sudah tak pegi2.. kekeke.. bukan apa... takde masa lah lieya.. bz manjang.. membazir je rm30 tu..

July 22, 2009 at 8:47 AM

huhu ingatkan kena pecah apa td makcik oi..saja tau bg sakndal sket tajuk..naty la aku wat tajuk lbh sakndal haha.. eh lenkali kalau outsation ke asben ko tinggal je si mija n mia kat umah aku..kan aku ni ummi derang hahaha..anak I jgk tu lieya..kekeke..lgpon anak2 ko behave..tak sesusah/selasak Ghazi..plus naty Ghazi ade teman joget lambak die hahaha

July 22, 2009 at 11:17 AM

tajuk wat suspen jerr...

July 22, 2009 at 10:19 PM

saspen giler tajuk.. ingat kan rumah masuk pencuri..

mmm kalau nak pindah randah tu memang serender la.. serik rasanya dah pindak 4-5 kali.. mau patah tulang nak kemas rumah..

July 28, 2009 at 11:30 PM

Post a Comment

jangan malu jangan segan...silalah sila komen...anda akan saya jejaki....

 

Copyright © ~♥~ kembara chynta kami ~♥~. Designed by Whitey Mommy